Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kızılırmak suyundaki korkunç gerçek

Masticore

Öne çıkan mesajlar

byzasz said:
ya saf saf konuşmayın, sen evkere gelen sulardan 100 ayrı yerden numune alırsın bakarsın aresnik varmı yokmu.. varsada tehlike sınırındamı.. ne sanıyorsunuz siz kaynak sularınının hepsi içilir durumdamı, direk pompalanır durumdam, hey allam.

O yüzdenmi bu kadar sinirlendin ?

@Dasaaa
sebze meyvenidemi yıkamıycan
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Yirmi yıl Ankara'da yaşadım, birşey biliyoruz da inanıyoruz bu adamın bunu yapacağına, değil mi?

Bilirsiniz belki daha önce de birkaç yerde söylemiştim: Babam Ankara'nın Fettullah cemaatinin en büyük avukatlarından biri, ben tanıyorum bu adamları, yaparlar.

Yaparlar yani. Bu ateist halimle ben onlardan daha iyi bir insanım, para kazanmayı insan öldürmeye tercih ettiklerini çok iyi biliyorum. Melih'in yine şeçileceğini de biliyorum. Bir aralar başbakanla aralarında sorunlar çıkmıştı ama artık araları iyi yine, bir kaç arazi işi çözüldü sorunlar silindi.

Ancak Apache'in dediği gibi büyük felaket olursa şeçilmeyebilir tekrar.

Tarikatlar onu destekliyor, hükümet onu destekliyor. Su arıtma işini de zaten kendi adamları yapıyor. Ayrıca tesis 1984'te yapıldı ve o gündür, bu gündür aynı makineleri kullanıyorlar( Haklarını yemeyelim: 1992'de birkaç şey daha eklediler).
Sosyal ağlarda paylaş

arkdaşım uzatmanın anlamı yok, benim lisans eğitimim bunla alakalı, o yüzden boş konuşmayın istedim.. burda bişey yazıyım kısa öz olsun anlayan anlasın istedim.

burda bizde bin tane post atmıyoruz günde ama yazılanları okuyoruz.. saçma sapan ksır muahabetler dönüyor sıkıcı bir şekilde..

konu uzayacaksa ben sölediklerimi geri aldım, boş bir tartışamaya doğru gider bu muhabet.. ws de hiç istemiyorum..

bleda senin de horec olayında banlandığından dolayı bir kuyruk acın var herade ama konunun muhatabı ben değilim bekle bir fetocu çıkar karşına sölersin söleyeceğini.. lüfen söleyeceklerinde sana kalsın bana söleme..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sebze meyveni de mi yıkamıycan?

ne yazık ki onları yıkıyorum ve evet duşa da giriyorum ve dişlerimi fırçalıyorum (istanbuldayım ben ama burada da su iyi değil açıkçası) ancak evin bu sene tadilat işleri bitip tesisat komple yenilendiği zaman iyi bir su arıtma sistemi taktırıcam (başka bi konuda da bahsetmiş olmam gerek hatta) bi kaç firmanın ürünün inceledim, o zamana kadar karar verir ve taktırırım artık..

her ne kadar her şeyi süper arıtıp püri pak hale getirmeyeceğini bilsem bile günlük kullanma suyum daha kaliteli olacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

yok, site değil istanbuldaki şirketlerden kağıtlar, flyerlar falan aldım ben. ama bakarım siteli olan bişiler var mı diye.. elbette tüm kadmiyumu, arseniği bilmem neyi anında 0'layacak yüce şeyler değiller ama hiç yoktan çok daha iyidir. En azından ne galvaniz borunun parçası gelir, ne hidraforun pisliği.

ama bak şunun gibi bişiler işte
http://www.fokuswater.com/tezgahaltireverseosmosis.html
Sosyal ağlarda paylaş

byzasz said:
korkunç olan gerçek ne ben onu anlamadım ki...Bütün suların içinde anyonlar katyonlar bulunur belli oranlarda, eğer oran ikaz alt limitini geçiyorsa zaten sudaki istenmeyen maddeler çöktürülür.. Dezenfekte diye bişey var arıtma diye bişey var, adam suyu direk sana pompalamıyor heralde..Ondan çok dert edilmesi gereken klorlamadır, en tehlikelisi klor..

byzasz said:
ya saf saf konuşmayın, sen evkere gelen sulardan 100 ayrı yerden numune alırsın bakarsın aresnik varmı yokmu.. varsada tehlike sınırındamı.. ne sanıyorsunuz siz kaynak sularınının hepsi içilir durumdamı, direk pompalanır durumdam, hey allam.

Bi ton tesis kuruyor adamlar hergün bin tane test yapıyorlar..

adam yazmış oraya o seviyeye indirmk mümkün değil.. sanki otorite, literatürüde yalamış yutmuş, ne yapılıyor ne kadar uygulanıyor biliyormu bilmiyor..

lolsunuz arkadaşım sadece lol.

bir sürü bilim adamı çıkıp kızılırmak suyunun ne kadar zararlı olduğunu, sabunların köpürmediği, sülfat oranının zarar verecek boyutta olduğu, bir sürü fabrikanın atığının karıştırıldığı söyleniyor.
ilgili haberler için:
http://www.tarim.gen.tr/haber/koseyazilari-detay.asp?yazar=19&yazi=42
http://www.ato.org.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=88&Itemid=9
http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=378796
http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=100120
http://www.tuketicihaklari.org.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=177
http://www.arkitera.com/haber_17720_kizilirmak-suyu-baskent-e-olmaz.html
http://www.jmo.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=1750&tipi=23&sube=0

Ama tabii Melih abimiz "doktorlardan bana ne, sağlıksız değil, kanıtlamak için her gün içeceğim" gibi abuk şeyler diyor.
http://www.ntvmsnbc.com/news/448523.asp

siz de çıkmış "her su böyledir zaten" diyorsunuz.

byzasz said:
arkdaşım uzatmanın anlamı yok, benim lisans eğitimim bunla alakalı, o yüzden boş konuşmayın istedim..

lütfen öncelikle sen boş konuşma
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi burda 4 konu var.
1. Yerel seçimler öncesi AKP Melih gökçeği zayıflatıp daha kontrolünde birini o pozisyona geçirmek istediğinden bu olayı körüklüyor olabilir medya desteği ile.
2. Melih Gökçek hakkaten herkesin hayatını riske atıp nasılsa gene hasır altı olur bizim millet unutur diye kimseyi umursamadan suyu tam artımadan genel kullanıma sundu.
3. Su arıtma sonucu temiz ama çamur at izi kalsın diye bir politika uygulanıyor
4. Devlet büyüklerimizden birinin oğlu arıtma sistemleri işine giriyor :)
Sosyal ağlarda paylaş

İşin komik tarafı şu arkadaşlar
said:
Bu kimyasal kirliliklerin etkisi, 15-20 yıl sonra, başta kanser olmak üzere çeşitli kronik hastalıkların artmasıyla ortaya çıkar.

15-20 sene sonraya kim öle kim kala değilmi byzasz.melih abinin dediği gibi içiyorsun lıkır lıkır hiç birşey olmuyor...

said:
Dünya Sağlık Örgütü, TSE ve Sağlık Bakanlığı İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği’ne göre, 1 litre içme suyunda izin verilen en fazla arsenik değeri 10 mikrogram. Ancak içme suyunda 0.5 oranında arsenik bulunması bile her 100 bin nüfus için 10 binde bir, 1 mikrogram arsenik bulunması ise 5 binde bir kanser yapma riski taşıyor.

Sana diyeceğim şu byzasz iddialar doğruysa eğer İNŞALLAH ölen masum bir vatandaş değilde sen olursun.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sınır ötesi göstergeler, “sertlik, sülfat, klorür ve sodyum” olarak sıralanmaktadır.

Beklenen değişiklikler özetlenirse:
1- Su daha zor köpürecek, sabun ve deterjan harcamaları artacaktır. Sertliğin önemli bölümü “kalıcı” nitelikte olduğu için, kimyasal yöntemlerle çamaşır suyunun niteliği yükseltilse bile, içme-kullanma sularında bu olanak bulunamayacaktır.
2- Duyarlı saçlar, çamaşırlar ve ciltler sertleşecektir. Ciltte ve çamaşırlarda belirli belirsiz lekeler gözlenebilir.
3- Özellikle sıcak suyun dolaştığı boru sistemleri daha kısa sürede tıkanmaya başlayacaktır.
4- Et ve sebze yemekleri daha geç pişecek ve yumuşamayacaktır.
5- Sudan hafif metalik acılık duyusu alınacak ve (apartman deposu veya plastik bidon gibi) kuytu köşelerde uzun süre bekleyen suda belli belirsiz bir çürük yumurta kokusu oluşabilecektir.
6- Duyarlı ağızlar, sudaki tuzluluk artışını da algılayabilecektir.
7- Başlangıçta, özellikle çocuklarda ishal olayları artabilecektir. Bu risk Kızılırmak suyu kendi başına kullanılırsa biraz daha yüksektir. Ancak, İvedik’te yapılacağı umulan Kurtboğazı ve Çamlıdere harmanlamasının, bu olasılığı önleyebileceği de düşünülebilir. Bu sorun, eğer ortaya çıkarsa, zamanla hafifleyecektir.
8- Özellikle tuz diyeti yapan hastalar için yüksek oranda kent suyu tüketimi riskli olabilecektir. Örneğin yemeklerle ve çay-kahve yoluyla günde 2,5 litre su tüketen biri, yaklaşık 1,5 gram tuzu, yalnızca su yoluyla almış olacaktır.

Prof. Dr. İlhami Ünver

said:
Suyu kendim de içiyorum, çocuklarıma da eşime de içiriyorum. Aldım bir bardak suyu çektim kafamdan aşağı.

İ. Melih Gökçek
Sosyal ağlarda paylaş

byzasz,o kadar kültürlü bilgili ve akıllısın,bir de yazım kurallarına dikkat etsen de benim gibi masum patileri yazdığın muhteşem şeyleri okurken acı içinde kıvrandırmasan?
Düzeltmemek için kendimi zor tutuyorum fakat az buz bir "typo" falan da değil yani.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Karışım miktarının azlığı, yapılan testlerde su değerini sağlık sınırları içinde gösteriyor’’ dedi. Ersan, diğer barajların seviyeleri düşeceğinden ilerleyen günlerde Kızılırmak suyunun 5 kat daha fazla verileceğine işaret etti.

sçş. bir mallık edip acaba bu tür maddelerin vücutta birikebileceğini göz ardı etmiş olabilirler mi? karışım miktarının azlığı genelde vücutta birikmeyen maddeler için daha iyi bir ölçüt.

ayrıca bu adamın bu kızılırmak olayını 1 ay halktan sakladığını unutmayalım. eğer bu rapor doğruyusa halkı resmen kandırarak zararlı su kullandırtmış olabilir. Bu durumda istifa eder mi? Bence etmez, ben hayatımda bu kadar yüzsüz bir oluşum görmedim zira. Kendilerini AP, DP ile falan karşılaştırıyorlar ama o zamanın iç işleri bakanları bile bir gösteride çok büyük olaylar çıkıp bir kişi öldüğü zaman istifa ediyordu. Şimdi katliam olsa istifa etmez iç işleri bakanı.
Sosyal ağlarda paylaş

@ bone senin benzinlin yada dizelin yokmu.. Benim yazilarımı almışsın yapıştırmışsın oraya, kendi kendine bir mücadeleye girmiş don kişot misali.

konuya nerden girdiğimi yazmışsın ozaman biraz soluklan da bi daha oku bakalım ne demişim ben, ben klorun daha tehlikeli ve tüm türkiyede bir sorun olduğunu söylemeye çalıştım, konu saçama sapan yerlere gelmeseydi bildiğim bir kaç şeyi daha yazacaktım..

Ama anlamsız bir şekilde adamlar bir akp laik tartışması yaratmaya çalışdı, bende gereksiz bir tartışmanın fazlaca içinde bulunmamak için bir iki şey yazdım uzadım..

Prof bilmemn nenin yazdıklarının çoğunu bende yazarım oraya, bi marifetmiş gib koymuşsun, aynı profa sor bakayım suyun içindeki sertlikler nasıl giderlir, yada istenmeyen maddeler nasıl arındırılır bilmiyormuymuş.

Makus talihimiz miş gibi konuşmaya gerek yok, ver parayı lağam suyunu bile içilecek hatta deney yapılacak hatta spektroskopik aletlerde kullanılacak ultra pure hale getirsinler..

Suyun içinde bulunan bir çok şey aslında ihityaç duyduğumuz şeyler, soda içiyorsunuz arada bir çevirip bakın bakalım içinde neler var ne oranda var, sonra normal suya bakın.. Tabiki bunun aşırısı kötü, biz de bişey mi dedik..

daha sonrasında da yazdım eğer değerlerin insan sağlığını tehdit ettiği kanıtlanırsa gel berğber küfür edelim dedim, hiç ilgini çekmemiş, bakıyorum.. yetişemedin herlade tartışmayada hevesin kursağında kaldı da böle vermişin veriştirmişsin..

@masticore sende iyi yoldasın, yakında burda çok popüler olursun, ikide ateşli laik fetocu tartışmasında azına geleni söle tamam, ama bu topicten sana bişey çıkmaz, yada benden çıkmaz,dont feed the troll, ok
Sosyal ağlarda paylaş

Napalım ekmek parası be
Boş ve hoşsun ne diyim

Ben yazacağımı yazdım kardeşim hiçte siyasete çekmedim konuyu onun içinde açmadım.Senden olmayan birşeyin mantıklı bir cevap beklemiyorum zaten . Ortada şöyle bir olay var.

Melih Gökçe denen şahıs kimseye söylemeden kızılırmak suyunu ankaraya veriyor .Verdikten sonrada açıklama yapıyor. Herkes suyu 20 gün kullandı suda hiç birşey yok.Kızım,karım vs..... suyu içtik ve suyu herkes gönül rahatlığıyla kullanabilir diyip noktayı koyuyor.

Bende diyorumki bazı hastalıklar vardır öyle 20 günde ortaya çıkmaz. bknz:Arsenik'ten kanser Gizli kimseden habersiz araştırmalar yapıp suyu halka veremezsin buna hakkın yok.Kimsin sen diyip son noktamı koyuyorum.

Sosyal ağlarda paylaş

walla bilmyorum o iş pahalı diye hatırlıyorum, ama yapılıyorsa öle evler için süpermiş.. İçilir içilir ( otorite konuştu :D) hatta gereğinden bile temiz olur , bi tane iyon kalmaz diye biliyorum ben.

yanlız yapılyormuş ev içinde, şaşırdım, ters ozmoz ultra pure su elde etmek için yapılan işlermeleden biri, ben çok pahalı biey olacağını tahmin etmiştim, değilmiş ( böle ismi havalı duruyor ya kesin çok pahalıdır demiştim)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...