C3nK Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Yaklaşık 1 senedir diyet yapiyorum.Yaklaşık 38 39 kilo verdim.110 kilodan 72 kiloya duştum(boy 1.81).Diyete başlarken evime kondusyon bisikleti siparis ettim ve haftada 4 5 gun 30-45 dk arasi bisiklet,mekik ters mekik sopa hareketleri ve bilimum seyler yapiyorum.Ancak hala kocaman erimek istemeyen bir gobegim var.Kafam karıştı acaba bu sarkmami yoksa gobekmi diye. Bel,basen,gobekten su zamana kadar 15 20 cm olcu kaybetmisimdir tabi istemesemde kas kaybida yaşadim baya,ama şu son 7 10 kilodur belden 5 cm incelmeme rahmen gobekten 1 cm anca inceldi.Ne yapmam lazim bu gobegi eritmek için bilmiyorum.Amacim gobegi iyice erittikten sonra vucut gelistirmeye e başlamayi dusunuyorum.Cunku diyetisyen gibi uzmanlara danismadan diyete başladigim icin ilk zamanlar cok fazla kas kaybettim.Şimdi daha duzgun sporla birlikte diyet yapiyorum ama hala hala şu gobegi eritemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Çok zor erir, çok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xo Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 1 senede 40 kiloyu nasıl verdin ? helal valla =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KenshinHimura Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Hakkaten ha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 anormalin üstünde mekik çekmen lazım ayrıca spor salonuna gidip ağırlık çalışıpda göbeğini eritebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
C3nK Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Valla gayette kolay veriliyor.İlk 1 2 ay cok zorlanmiştim diyeti yaparken ama ondan sonra mide alişiyor bi sure sonra ondan sonra rahatca devam ettirdim.Benim araştirdigim kadariyla bolgesel yag yakma yokmuş yani istesem 2000 tanede mekik ceksem genede bolgesel yag yakma olayi yokmuş kardiyo,yuruyus,koşma gibi olaylarla vucut yag orani dusurulmesi gerek diye okudum.Ama benim vucudum genel olarak gobek kisminda yag tutuyor ve en zor yag yakilan kisimda orasi benim diyete başlarkenki amacim gobegimi eritmekti hala istedigim gibi incelmedi ne yapmam lazim bilmiyorum.Birkac kilo daha verip gene gobegi eritemezsem tam olarak bir diyetisyene basvurmayi dusunuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 doğru duymuşsun lokal olarak incelemen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Krusty Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 liposakşın yaptır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rikkie Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Abi 1.81 boy 72 kiloyla nerden göbek çıkarkine :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nocom Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Xo said: 1 senede 40 kiloyu nasıl verdin ? helal valla =) 2 ayda 17 kilo verdim askerde, nasıl oldu bende anlamadım. aynı sorun bendede var. 87 kilo idim, şimdi 70 kiloya dustum. ama gobekte cok az ıncelme oldu, dıger yerlerde kemıkler cıktı .) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 adamınbiri said: anormalin üstünde mekik çekmen lazım ayrıca spor salonuna gidip ağırlık çalışıpda göbeğini eritebilirsin. böyle saçma bi tavsiye olmaz, bilmiyorsanız konuşmayın. insanları yanlış yönlendirmeyin. ağırlık çalışarak göbek falan erimez. böyle bişey yok. buna inanan insanlar ağırlık çalışınca mevcut yağların kasa dönüştüğünü de iddia ediyorlardır kim bilir ehhea. ha göbek nası erir? bol bol cardio yaparsın, karın kaslarının biçimlenmesini, görünmesini istiyorsan üstüne mekik takviye edersin ki karın kası çıkartmak en zor şeylerden biridir. neredeyse sıfır yağ yemen icap edebilir. ha sadece cardio yaparsın, yediklerine dikkat edersin o göbek yavaş yavaş yok olur. öyle işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Ben 1.91'im 77 kiloyum (3 hafta önce 71 kiloya kadar düştüm beslenme problemleri ve yoğun antremanlar yüzünden) hala karın kaslarımın üstünü kaplayan bir yağ tabakasına sahibim. Geçen sene cardio + mekik + düzenli diyetle baklavaları çıkartmıştım fakat alkol ve düzenimin bozulması o baklavaları tek tek yok etti (ha ama hafif yağlı karnımla daha mutluyum çünkü ne istesem yiyip içiyorum :P ) Şimdi işin seni ilgilendiren kısmına gelirsek; sadece mekikle karındaki yağlar aka göbek erimez. Bir uzman kontrolü altında diyet ve spor yapman gerekir. (bu sadece göbeği eritmek için sağlıklı bir vücuda kavuşmak için gerekli bir şey) Aksi halde bozuk görünümlü sarkık bir vücuda sahip olabiliten yükselir. Şu an ne derece bilinçli diyet ve spor yapıyorsun bilmiyorum ama bilinçsiz diyet yapmak (mesela çoğu insan diyet yaparken öğünlerini ve o öğünlerde yediklerini azaltır bu yanlış bir uygulamadır) belki kilo vermene yardımcı olabilir ama çeşitli rahatsızlıklara da yol açar büyük ihtimalle. Aynı şekilde bilinçsiz spor yapmak (kilolu insanların cardio yapacağım diye saatlerce yürümesi, koşması, bisiklete binmesi vs. dizlere ve bileklere zarar verir örneğin) da vücuda zarar verir. Göbeği eritme kısmında tavsiye vermek gerekirse; -Alkol alıyorsan bırak, -Sigara içiyorsan içme, (bunun faydası var mı bilmiyorum ama zararı yok :P ) -Bir profosyonelden yardım alarak diyet ve spor yap, Son olarak yeni öğrendiğim ve ne derece doğru olduğunu bilmediğim bir şey daha var; Özellikle Türklerde çok görülen garip isimli bir hsatalık varmış ve vücudun belli bölgelerinde biriken yağların kaba tabirle "erimeyen yağ" olmasıyla alakalıymış. Yani ne kadar çalışırsan çalış çabalarsan çabala erimiyormuş o bölgedeki yağlar. Eğer bu psikolojik rahatsızlık yaratıyorsa ameliyatla alıyorlarmış yağları. (Bu nedenle göğüslerindeki yağları aldıran bir arkadaşım var, ondan öğrendim bunu, muayene sonucu doktor gerekli görürse ameliyat yapılıyormuş.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
C3nK Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Yazdiklariniz icin tesekkurler arkadaslar, Şimdi ben dogdugum gunden beri kiloluydum her zmn cok yiyen biriydim cocukkende, ergenliktede aşiri kiloluydum taaki gecen seneye kadar ondan oncede cok diyet girişimim olmuştu ama hep sonra daha fazla kilo almiştim. Geçen senenin yazinda başladigimda diyete kafama gore sadece 2 ogun yiyordum ve cok az yiyordum o zamanlar bilinçsizdim.Sabahlari yuruyuse cikiyordum ve kilo verdigimdede seviniyordum.oyle gecti 5-6 ay 85 kiloya kadar ole idare ettim.Sonra 2007nin ekiminde body e başladim.Haftada 3 gun agirlik 3 gun kardiyo (40-45 dk bisiklet 4set max mekik,max ters mekik) tabi fazla agir deil 4 set 20-25 tekrar arasi zayiflamak amacli hafif agirlik kaldiriyordum.Sonra bu sene ocak ayinda arkadaşlarla hafta sonu gezmeye gitmiştik orda ayagi sakatladim 1 ay kadar alcida kaldi tabi o zamanda bodye gidemedim.Sonra eve kondusyon bisikleti aldim ve hocamin bana soyledigi gunde 4 5 ogun ama az olarak 1200 1300 kalorilik diyeti ayrica 35-45 dk arasi kardiyo yapiyorum.Zayiflama konusunda hic zorluk cekmedim tek zorluk cektigim bolgesel kisimlar basen ve karin :S Şuan 72 kiloyum ama şöyle bi dengesizlik var kollarin filan yuzum filan incecik ama hala gobek basen filan var amacim şuanki olculerimden basenden, karindan ve belden 5 6 cm daha incelmek olculerle soylemem gerekirse Bel 94cm Gogus 93cm Karin 98cm Basen 101 cm Bilek 14 cm Omuz 105cm Goruldugu gibi 85 kiloykende goruntu oranim nerdeyse ayni şuanki kilodada zayiflarken her taraftan zayifliyorum ama her defasinda gobek ve basen gene geniş kaliyor tabi bunun bir nedenide kemiklerimin ince olmasi ve kas oranimin cok az olmasi benim amacim zaten gobegi ve baseni inceltip sonra 1 1.5 sene boyunca vucut gelistirmeye gitmek ama erimiyolar lanet şeyler. edit:deadwoll sigara yada alkol kullanmiyorum ama profosyonelde bi yardim aldigim sayilmaz ayrica o arkadaşının gogsunden oldugu ameliyat jinekomasti ameliyati genelde ergenlikte filan olur hormon bozuklugundan filan allahtan o yok bende Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Heh işte adı oydu :P , o daha 1 sene önce olmuş, bir süre sonra rahatsız olmuş ve o teşhis koyulmuş. Ameliyat olmuş o da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 kingpin said: adamınbiri said: anormalin üstünde mekik çekmen lazım ayrıca spor salonuna gidip ağırlık çalışıpda göbeğini eritebilirsin. böyle saçma bi tavsiye olmaz, bilmiyorsanız konuşmayın. insanları yanlış yönlendirmeyin. ağırlık çalışarak göbek falan erimez. böyle bişey yok. buna inanan insanlar ağırlık çalışınca mevcut yağların kasa dönüştüğünü de iddia ediyorlardır kim bilir ehhea. ha göbek nası erir? bol bol cardio yaparsın, karın kaslarının biçimlenmesini, görünmesini istiyorsan üstüne mekik takviye edersin ki karın kası çıkartmak en zor şeylerden biridir. neredeyse sıfır yağ yemen icap edebilir. ha sadece cardio yaparsın, yediklerine dikkat edersin o göbek yavaş yavaş yok olur. öyle işte. . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aegean Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 kingpin in yazdıkları cok doğru olmuş ama 0 yağ alınmasına pek katılmıyorum açıkcası, zaten yağ abur cuburlar dışında diğer yiyeceklerde aşırı miktarda bulunan bişey değil, diyetinde de bi şekilde et vardır mutlaka, et yiyince de haliyle yağlı olucak, yani etin kendi yağından bahsediyorum. sonuçta vücudun yağa da ihtiyacı var asıl dikkat edilmesi gereken mevzu karbonhidratlar bence, biraz da kültürel yeme alışkanlıklarımız sayesinde cok rahatlıkla gerekenin üstünde karbonhidrat alıyoruz, ve çoğu insanda da kilo yapan asıl şey fazla alınan yağlar değil fazla alınan karbonhidratlar. göbek eritme, yağ yakma vs için düz koşu bisiklet vsden cok intervalli çalışmalar yapılmalı bence, yani yoğunluğun(bir başka değişle kalp ritminin) düşük ve yüksek değerler arasında gidip geldiği bir çalışmalar. ip atlamak en uygulanabiliri diye düşünüyorum. bunun üstünde benimde okuyup henüz deneme fırsatını bulamadığım bi hadise var. bi nevi six pack için trick denebilir ama, okuduğum bi kaç yazıda karın kaslarının da spor salonuna gittiğimizde ağırlıklarla çalıştırdığımız diğer kaslarımızdan pek bi farkının olmadığı söyleniyordu. yani karın kaslarında antreman başı 8213791 mekik çekmek yerine bölgedeki kas kütlesini arttırmak için ağırlıklarla power antremanı uygulamayı anlatıyordu. neticede yağın altında kalan kaslar yüzeye yaklaşıp daha düz bi görünüm sağlayacak. aslında basit bişey fakat biraz tartışmalı sanırım. gene de denenebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Teşhis konmuş, tedavi uygulanmış :) Şaka bir yana söylenecek çoğu şey söylenmiş. Benim yardım edebileceğim bir şey var mı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 saat kaç? DERMİŞAM Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eregorn Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 wııfıt Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 yürüyüşle göbek erimez. erir ama önce bacakların çöp gibi kalır ondan sonra göbeğin erimeye başlar. Ama bunun içinde baya bi kilo vermen lazım.En iyisi bu ama en zoruda budur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 abi önce bacakların erir nasıl bir mantıktır? o zaman koşmanında bir faydası yok? koşmak yürümenin bi üst aşaması değil mi? nerden buluyorsunuz böyle şeyleri anlamıyorum ki? ama benim de var böyle kulaktan dolma bir bilgim mesela hemen paylaşayım. insan en son nereden kilo aldıysa önce oradan verir diye duymuştum lol athlet bunu cevapla bari :P edit: yürüyüşle de kilo verir insan olay yürümek koşmak değil zaten. yaşa göre hesaplanan bir nabız oranı var. o oranlarda belli süre performans gösterdin mi vücut yağ yakmaya başlar. ha ben hep koşuyorum, terlemek iyi geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Durum yağ depoları ile alakalı bir durum arkadaşlar. %100 bilgim olmamakla beraber Egzersiz Fizyolojisi adlı derside CC ile geçtiğimi hesaba katarsak yazının başına bu cümleleri eklemek son derece mantıklı =) Vücutta bulunan yağ depoları hantallaştıkça genişler, genişledikçe dolar ve boşaltması da zorlaşır. Şimdi uzun vadede kilo almış iseniz öncelikle yağ depolarını boşaltıp küçültme yoluna gitmelisiniz. Göbek kısmındaki yağlar en kolayı mekik yoluyla atılır. "Ben 1000 mekik çekiyorum ama hala göbeğim var." cümlesi doğru bir cümledir evet. Yağ depoları küçülmemişse yediğin bir çikolata o depoyu tekrar doldurmaya yeterlidir. Tüm bunların yaşanmaması adına işin tam olarak uzmanına danışılması tavsiyem. Onun dışında yürümek, koşmak vücüdun tüm bölgelerini çalıştırdığı için yararlı aktivitelerdir. -Şimdilik uyuyorum. Diğer soru ve sorunlara yarın bakayım. Final mod on :) - Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tron Mesaj tarihi: Haziran 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2008 Bu durumdan bende muzdaribim! ben sizin bu dediklerinizi yapsam, dünyayı parmak ucumda döndürebilen bir adam olurdum zaten. Ben memkik olayına abanıcam, diğer türlü imkanı yok yediklerime dikkat edemem. En azından çok disiplinli olarak dikkat edemem. :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Haziran 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2008 mekik çekerken belin ağrıması normalmidir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Haziran 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2008 tron yapma o zaman boşu boşuna eziyet etme kendine :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar