ombakkombak Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Google'a ''Abdullah, Şeriat'' yaz çıkıyor.
asinanyavuz Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Drakkahn said: Atatürk'ün kürt sorununu nasıl 70 yıl önce çözdüğüne bir bakmak lazım. Böyle bir şey olduğunu sanmıyorum. O zamanda bu sorun vardı (Şeyh Said isyanı, Dersim ve Nasturi isyanları) hala var. İsyanların yavaşladığı döneme bakarsan da 1937 den sonra yavaşlıyor isyanlar. Ki yine devletin güneydoğu ve doğu ile bir ilişkisi olmadığının altını çizmek gerekiyor. Osmanlı'nın son döneminde de vardı. Sorunları görmezden gelmek ya da baskıyla susturmak, onların çözüldüğü anlamına gelmiyor.
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 simdi burda oturup miki farelere guneydogunun arazi kosullari yuzunden tarih boyunca zor yonetilmis bir bolge oldugunu, kurtlerin kendilerine ait bir kimlik aramalarian hak versemde asil meselenin bu olmadigini onumuzde buan dair guclu ispatlarin oldugunu ve seyh sait gibi birileri tarafindan beslenen kurtlerin bu sorunu buyuttugunu uzuuuuuuuuuuuuuuuuuun uzun yazardim dil kurslari acildi suruyle akin akin kurtler gelicek bu saate kadar baski altinda akldilar simdi kendi dilelrini ogrenmeye kosucaklar diye beklentilere girdi liboslarimiz ancak acilan kurslarin hepsi sinek avladigindan bir bir kendi kendini kapatti guneydoguda bir kurt kimligi sorunu yok 3-5 kurt kendi debletini kurmak icin hayal kuruyor disaridanda destegi aliyorlar malum ismi gereksiz bir superguc kendisi birlesikken dunyada ayrilmamis ulke birakmak istemiyor bir taraftada otu boku tehdit oalrak goren yeniliklere kapali bri millet yurumuyor haliyle adam orda turkce belediye hizmetinin yaninda kurtce belediye hizmetide verirse vatanin biriligi eldenmi gidicek? zilyon tane holding call center inda "for english press 9" dediginde ingilizler elemi gecirdi ulkeyi? ha belediye baskani dediginde bruasi benim baskentim kendi ulkemizo lucak bu ulkenin toprak butunlugunu tanimiyorum diyince olmuyor tabi yerel yonetimleri birazcik guclendirerek anakranin gucunu devlete vererek cozulucek bisey aslinda ama bugun bu ulkede yasiyanalr belediye meclisini sadece onundne gecerken gormus il meclisi nedir bilmiyor demorkatik haklari tepeden verildiginden pesinden kosmuyor hakli oldugu yerde bile "bizi kim dinliyicek ayol" diyorsa yurumez
sir Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 ister dtp'den yapılan açıklamalara, ister o kesime yakın yazarlara, sosyologlara veya STK yetkililerine sor, güneydoğuda basbaya bir kürt kimliği sorunu var. dil kursuyla devletin ilkokulda vereceği anadil eğitimi arasında da bi fark var heralde di mi? yazının geri kalanına pek bi itirazım yok =)
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 PKK'yı ve siyasi uzantılarını defet bak kürt sorunu kalıyo mu
sir Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 kürt sorunu çözülmediği için var onlar zaten sg-1 bey. "neden" değil "sonuç" onlar.
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Saysana şu kürt sorunlarını bi zahmet.
Horizon Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Sen uzaydasın ozaman sg-1 , daha geçenlerde mecliste trt de kürtçe yayın yapılması için yasa çıkarken kıyamet koptu , bu sorun değil mi ? Zamanında doğuda birçok kürt iş adamı gizli birimler tarafından öldürüldüler , Mehmet Ağar beyfendi bunları çok iyi bilir. Onun zamanında olmuştu. Türkiye kürt politikasında sorunsuz iyi bir noktada olsaydı terör bukadar uzun sürmez azmazdı.
sir Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 adam daha kürt sorununu bilmiyomuş, biz de burda tartışıyoruz. yok bu sefer wall of text yapmıcam, sınavım var ona çalışıcam, hem ben başka topiklerde defalarca yazdım, hem de medyada (taraflı olmayanında tabi) hergün onlarca makale yayınlanıyo, insanlar sürekli tartışıyo kürtlerin hak taleplerini, sorunlarını, geçmişte yaşadıklarını ve bugünkü mücadelelerini. git oraları oku ondan sonra gel tartışalım.
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Yok hayır ben Amerikalardan, Avrupalardan ahkam kesenler gibi değilim, bizzat olayın içindeyim, merak etme. Bu ülkede "Kürtler giremez" diye bi tabela koyan bir yer mi var? Bu ülkede "Kürtler üniversitede okuyamaz" diye bi yasa mı var? Bu ülkede Kürtler'den fazladan vergi mi alınıyor? Ha derseniz ki eğitim, dil vs sıkıntısı var, aha kurslar açıldı, ne oldu, boş kaldı. Devlet eliyle Kürtçe eğitim verilecek, Kürtçe yayın yapılacak, istediğiniz bu, tamam eyvallah, da bunun sonu gelmiyor ki. Bugün Kürtçe yayın, yarın özerk federasyon, kaç defa söylediler, e öehh yani. Kürtleri tehlikeli şekilde manipüle eden PKK ve siyasi kanadı yokedilmedikçe veya kendilerini feshetmedikleri sürece bunları yapmanın hiçbir yararı yok. Bak bunlar yokedilsin, Kürtler de Türkler de ne kadar rahatlayacak, prangalarından kurtulacak, bak gör o zaman biz bile seve seve Kürtçe öğreniriz. Zaten kaç kuruşluk dil.
Suark Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Kürt sorunu dediğin şey Insanların ekonomik zorluklar yüzünden "belirli bir kalıp" altında toplanma çabası. E ne var en gündemde? Irk muabbeti var, ozaman haydi toplanalım tarzı. Sorun ekonomik, ideolojik falan değil.Sonuçta şu bir gerçekki, kürtmüş osmanmış türkmüş kelimeden ibaret, hikaye. Hepimiz insanız, terranla zerg değil saçma sapan ideolojik şeylere dayamanın anlamı yok bunu Sorun ekonomik, bende aç olsam, benimde ailem aç olsa benimde elimde imkan olmasa bende her gün televizyonu açtığımda bizim köyü alabilecek bir arabası olan bir adamın magazin maceralarını dinlesem Çocugum hastalıktan can çekişiyorken parasızlık yüzünden,iki dudak ameliyatına servet harcayanları gorsem her gun inan devlet mevlet tanımam dağa çıkarım. Çünkü aklımda iki şey vardır 1-) aç olduğum. 2-) neslimin yaşayacağı "vatan" ın artık kirlenmiş ellerde olduğu.
sir Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 tabi canım kürtçe eğitim vermenin bi sonraki adımı direk federasyon zaten. üstteki mesajımı tekrar c/p yapmayayım, sen yine biraz oku. keywordlerin de asimilasyon, kimlik, üniter devlet, anadil, işkence, gözaltı, kültür, OHAL olsun hadi bak bu kadar da yardım ediyoruz.
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Yav ben demiyorum bizzat eşbaşkanları söylüyor, federasyon istiyoruz diye. Ha arada istedikleri başka checkpointler de var mı, varsa neler, bilemem.
Horizon Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Yahu eşbaşkan kim ? tüm kürtlerimi temsil ediyor yoksa o bir parti mi ? Yani Türkiyede yaşayan kürtlerin direk olarak istekleri bölünmekmi o adam öyle diyor diye. Olur mu böyle bir mantık ? Ozaman örgütde biz kürtlerin hakkını savunuyoruz diyor , tüm kürtler örgüt destekçisi ve onun izinden gidiyor de tam olsun yani. Saçmalık...
LathspeLL Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Kurt sorunu, kuzey iraktan kurtlerin turkiyeye goc etmesiyle baslamistir diyorum ve kaciyorum.
naraso Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 atatürkün sorunları nasıl çözdüğünü biliyoruz. sadece kürt sorunu da değil bu. örnek vereyim efendim. “(...)İşte bu serseriler (...)Türkiye Komünist Fırkası diye bir fırka teşkil etmişlerdir ve bu fırkayı teşkil edenlerin başında da Mustafa Suphi ve emsali bulunmaktadır. Bunlar (...) kendilerine para veren, kendilerini himaye eden ve bunlara ehemmiyet atfeden Moskova'daki prensip sahiplerine yaranmak için bir takım teşebbüsatı serseriyanede bulunmuşlardır(...)Bu suretle memleketimize, milletimize hariçten komünizm cereyanı sokulmaya başlanmıştır...” bu laftan sadece bir hafta sonra mustafa suphi ve yoldaşları öldürülüyor.
Drakkahn Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Suark said: Kürt sorunu dediğin şey Insanların ekonomik zorluklar yüzünden "belirli bir kalıp" altında toplanma çabası. E ne var en gündemde? Irk muabbeti var, ozaman haydi toplanalım tarzı. Sorun ekonomik, ideolojik falan değil.Sonuçta şu bir gerçekki, kürtmüş osmanmış türkmüş kelimeden ibaret, hikaye. Hepimiz insanız, terranla zerg değil saçma sapan ideolojik şeylere dayamanın anlamı yok bunu Sorun ekonomik, bende aç olsam, benimde ailem aç olsa benimde elimde imkan olmasa bende her gün televizyonu açtığımda bizim köyü alabilecek bir arabası olan bir adamın magazin maceralarını dinlesem Çocugum hastalıktan can çekişiyorken parasızlık yüzünden,iki dudak ameliyatına servet harcayanları gorsem her gun inan devlet mevlet tanımam dağa çıkarım. Çünkü aklımda iki şey vardır 1-) aç olduğum. 2-) neslimin yaşayacağı "vatan" ın artık kirlenmiş ellerde olduğu. Son 20 yılda GAP'a harcanan para bu ülkenin toplam dış borcu kadardır. İnsanlar bu yatırımlara sahip çıksaydı kimse aç kalmazdı. Şimdi bi bilmem kaç milyon dolarla yine GAP'a yatırım yapılacakmış. Bu yatırımın %20'si ne Karadeniz Bölgesi'ne ne de Akdeniz Bölgesi'ne yapılmıştır. Ama bu bölgelerde dağa çıkma oranı güneydoğunun dağa çıkma oranının %1'i bile değildir. Ayrıca o magazin programlarıda rating ile yayınlanıyor, %1 ratingi olan hiçbir program yayınlanmaz, seyretmeyin yayınlanmasın bu kadar basit. Burda bu lafları söleyip her akşam magazin programı seyrederseniz bu iş olmaz.
asinanyavuz Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Meseleyi bu kadar temelsiz görmek yanlış. Yatırım yapılmaya başlandı evet yavaş yavaş, yatırımın tuttuğu yerlere bakarsan zaten çılgınlar gibi gelişme var. Geçen bir derste konu olmuştu Ş.urfa mı tam hatırlamıyorum, suç oranında çok ciddi bir düşüş olarak verilmişti örnek olarak, yatırımlardan sonra. Yatırımların "tutmaması" konusunun suçlusununda ben halk olduğunu düşünmüyorum. Bir hükümetin sorunudur halka ulaşacak şekilde düzenlemeler yapmak. Devlet halk için var, halk devlet için değil. edit ile eklemek istediğim şeyler: yatırımların ne kadarı halka kadar iniyor bunu da incelemek gerekiyor, gerçekten kâr elde edebilecekken mi reddediyor halk yatırımı (ki yani akıl var mantık var, sanmıyorum bunu) yoksa bu yatırımların bir noktadan sonra önünü kesen ve halka ulaşmasını engelleyen bir etken mi var? (ki bu bana daha mantıklı geliyor, yerel yönetimlere ve bölgedeki terörist odaklara güvendiğimi söyleyemem) ama bunun çözümü de yine daha önce düşüncemi belirttiğim gibi devletin yapması ya da STK ları çözüm için desteklemesi gerekiyor. son olarak, bunlar sadece akıl yürütme, herhangi geniş bir bilgi birikimine sahip değilim, üzgünüm. "her şeyi en iyi ben bilirim" tiplerinden de hiç hoşlanmıyorum, umarım mesajlarım da bu doğrultuda algılanan talihsiz mesajlardan olmaz.
Spacecake Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 ufak bir anektod.geçenlerde türkiyeyi dolaşan bir pazarlamacıyla konuştum şöyle birşey söyledi. doğuya gitseniz inananamazsınız..heryerde harika otobanlar var upuzun ve geniş yanlarında süper lüks tesisler vs. amerika ve israil resmen kendileri için hazırlıyorlar doğuyu dedi. katılırım katılmam üzerinde düşünmedim sadece aktarmak istedim.
Werewolf Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Drakkahn said: Son 20 yılda GAP'a harcanan para bu ülkenin toplam dış borcu kadardır. İnsanlar bu yatırımlara sahip çıksaydı kimse aç kalmazdı. Şimdi bi bilmem kaç milyon dolarla yine GAP'a yatırım yapılacakmış. Bu yatırımın %20'si ne Karadeniz Bölgesi'ne ne de Akdeniz Bölgesi'ne yapılmıştır. Ama bu bölgelerde dağa çıkma oranı güneydoğunun dağa çıkma oranının %1'i bile değildir. Ayrıca o magazin programlarıda rating ile yayınlanıyor, %1 ratingi olan hiçbir program yayınlanmaz, seyretmeyin yayınlanmasın bu kadar basit. Burda bu lafları söleyip her akşam magazin programı seyrederseniz bu iş olmaz. Toprak reformu olmadan anca ağaları kalkındırırsın.
naraso Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Spacecake said: ufak bir anektod.geçenlerde türkiyeyi dolaşan bir pazarlamacıyla konuştum şöyle birşey söyledi. doğuya gitseniz inananamazsınız..heryerde harika otobanlar var upuzun ve geniş yanlarında süper lüks tesisler vs. amerika ve israil resmen kendileri için hazırlıyorlar doğuyu dedi. katılırım katılmam üzerinde düşünmedim sadece aktarmak istedim. bizim orda sadece mayın konulmasın diye asfalt yapılıyor. gitsin görsün o söyleyen kişi.
elaidi Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 ufak bir anekdot: her duyduğunuza inanmayın.
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Kürt sorununda tartışma tıkanınca kullanılan ilk joker olan "fakirlik" olayına ufaktan bir değinmek isterim. Evet, Doğu'da kişi başına düşen milli gelir gerçekten az batı illerine göre. "Batıda yatırım daha fazla, doğu ise çoğunlukla tarım ve hayvancılıkla geçiniyor. O yüzden doğulular fakir. devlet de yardım elini uzatmadı, fakirlikten anarşi oluştu. Hem devlet de bişi yapmıyo ne elektrik ne su var. sonra pkk gibi bi problem ortaya çıktı" şeklinde bir argüman sunulur ortaya sıklıkla. E peki, sadece doğu mu fakir Türkiye'de? Karadeniz bölgesinde de çok çok fakir topluluklar yok mu? Köylere devletin desteği yok, okul yok su yok denilir genelde, Tüm Türkiye'de tüm köylerin her türlü lüksü var, bi Doğu'da yok sanırım. Karadeniz in bilmemkaç bin metre yüksekliğindeki noktalarında bile yaşayan, yine "farklı etnik köken" deki insanlar baş kaldırmıyor da, yıllardır milyarlarca dolar aktarılan güneydoğumuzda bu tarz problemler çıkıyor. Devlet yatırımı konusunda da ufak bir istatistiki bilgi vermek isterim, taze taze google dan baktım. 2006 bütçe sonuçlarına göre, 21 ilin doğrudan merkezi bütçeye aktardığı gelirler 2.9 milyar YTL'ye yaklaşırken, "merkez"e kaydedilen gelirlerden bölgenin payına düşen de eklendiğinde tutar 5.8 milyar YTL'ye ulaşıyor. Bu da 2006 toplam Türkiye bütçe gelirlerinin yüzde 3.3'üne denk geliyor. Bu Doğu daki 21 ilin geliri. Bir de giderlere bakalım. Geçen yılda 21 ilin bütçe harcamalarından doğrudan aldıkları pay ise 11.3 milyar YTL. Buna, merkezden yapılan harcamalardan bölgenin payına düşen 18.7 milyar YTL'lik kısım eklendiğinde, bölgenin harcamaları 30.1 milyar YTL'yi buluyor ve bu da bütçe toplam harcamalarının yüzde 19'una denk geliyor. Buna göre 2006'da 5.8 milyar YTL'lik katkıya karşılık 30.1 milyar YTL'lik harcama alan bölgeye bütçeden 24.3 milyar YTL'lik net kaynak aktarıldı. 5.8 e karşılık 30.1 milyar YTL. Nasıl? Dış güçlerin oyunu denilir hep. E aynı dış güçler karadeniz'in limanlarını, verimli çay yetiştirme alanlarını tarım alanlarını almak için, türkiye yi istikrarsızlaştırmak için çalışmıyor mu? Çalışıyor tabii. En dandik bi örnek olarak, çok sığ olacak ama bir youtube videosu vermek isterim. Lazistan istiyoruz, hakkınızı arayın, devlet size bakmıyor farkında değilsiniz, laz kardeşleriniz haksız yere işkence görüyor tarzı bir video vardı. Bir kızmı lazcaydı hatta. Köklerinizi arayın, o topraklar sizin diyordu. Altında bir adet bile olumlu yorum göremedim. Kim yazdıysa biz burada doğduk, bu ülkenin ekmeğini yedik tarzı şeyler yazmışlardı. Kimse evet yaşasın lazistan demedi. Gerçek hayatta da diyeni görmedim. E işte bu yüzden otobüste bir aile lazca konuşunca rahatsız olmuyor kimse. Ama kürtçe konusunda bir şartlanma oluşmuş. Uzun wall of text imi pek istediğim gibi şekillendiremedim fakat umarım doğru noktalara değinmişimdir.
naraso Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 allah aşkına kürtlere yapılanlarla lazlara yapılan bir mi. ha bunun dışında ulusların kaderlerini tayin hakkı vardır. lazlar öyle düşünür kürtler böyle düşünür.çerkezler başka türlü düşünür.sonuç olarak kendi kaderlerini tayin etme hakkı verilmiştir onlara. ha birde yatırımlara değinirsek doğuya yapılan.senin de görebildiğin ve rakamlara bakan herkesin kolaylıkla idrak edeileceği gibi,doğu bölgelerimize yapılan yardımlar boş yardımlardır, hiç bir şekilde geri dönmesi için yapılmamışlardır.sadece anlık olarak orayı düzeltmek veya düzelttiğini sanmak için yapılmıştır.
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 yardımların nasıl olması gerekir peki, bir model sunarsanız ortaya daha somut olacak konu.
Öne çıkan mesajlar