BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 milliyet.com.tr said: Ailesinin, daha küçükken düştüğü sinir hastalığından kurtarmak için büyük mücadele verdiği ve yaşadıkları "Lorenzo’nun Yağı" (Lorenzo’s Oil) adlı filme konu olan Lorenzo Odone, 30 yaşında öldü. Lorenzo’nun babası Augusto Odone, doktorların hastalığa yakalanmasının ardından iki yıl ömür biçtiği oğlunun önceki gün Florida’daki evlerinde 30. yaş gününü kutlamasından bir gün sonra hayatını kaybettiğini söyledi. Augusto Odone, Lorenzo’nun akciğerine yiyecek kaçması üzerine aspirasyon pnömonisi geçirdiğini, ardından şiddetli kanama başladığını, cankurtaran evlerine ulaşamadan da öldüğünü ifad etti. Oğlunun küllerini 2000 yılında ölen karısının külleriyle karıştırmayı planladığını belirten Augusto Odone, evini sattıktan sonra memleketi İtalya’ya dönmeyi ve oğlunun anısına bir kitap yazmayı planladığını söyledi. Henüz 6 yaşındayken sinir sisteminin çökmesine neden olan ALD hastalığına yakalanan Lorenzo, iki yıl ömür biçilmesine rağmen doktorların tahminlerden 22 yıl fazla yaşadı. Susan Sarandon ve Nick Nolte, 1992 yılında, Michaela ve Augusto Odone’nin buldukları yağ formülüyle oğullarının hastalığına karşı verdikleri mücadeleyi anlatan "Lorenzo’nun Yağı" filminde Lorenzo’nun anne ve babası rölünü oynamışlardı. Sarandon, filmdeki performansıyla Oscar’a aday gösterilmişti.
Cooldragon Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Hayat çok garip... Sen bu dünyada ölümcül bir hastalıktan kurtulan ilk insan ol. Sonra akçiğerine yiyecek kaçmasından dolayı 30 yaşında hayata veda et :( Ben çocukken filmi izlemiştim. Güzel bir filmdi. Benim hatırladığım filimin sonuna doğru çocuk bilinci kaybediyordu. Koma halinde yaşıyordu. Gerçektte çoçuk o yaştan beri koma halinde miydi? Yoksa çocuk normal sağlığına kavuştu mu sonradan?
Saeros Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 of akciğerine yemek kaçması nedir ya, şansa bak :/
bLackcha0s Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Dün gece açıcaktım bu konuyu DNS de yaşadığım problem yüazünden giremedim forumlara =) Çok sevdiğim bi filmdir harika bi yapıttı. Böyle bi hastalıktan kurtulupta basit bir ölüm komik geliyor insana. yok çocuk zamanla bi yere kadar konuşma yetisini tekrar kazanıyordu filmde ama yine de kötü durumdaydı.
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 gercekten uzuldum ya yazik olmus :(
rahatsiz Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 oyle bir hastaliktan kurtulduktan sonra normal bir sekilde hayatini surdurdugunu sanmiyorum. buyuk bir ihtimal bir iki makinaya bagli yasiyordur o yuzden sorun cikartmistir saglikli bir insanin kolayca atlatabilecegi bir sey.
Zheld Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 ölümden kaçış yoktur film çok güzeldi
Natanyal Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Belki yeri değil uplamanın ama :) Filmin DVD'si Real'lerde ve Migros'larda 5 milyondan satılmaya başlandı.Konuyu merak edenler için belgesel niteliğinde harika bir film,arşivinizde bulunsun :D
Sam Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 çok üzücü doğrusu ölüm sebebi onları atlattıktan sonra. :(
throine Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Filmden aklimda kalan tek sey Komili Zeytin yagi reklami.:(
Öne çıkan mesajlar