Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

F.E.A.R. Project Origin

Peter

Öne çıkan mesajlar

Nesinden korkuyorsunuz ya, 2-3 sahnede ohş diye ses çıkarmışımdır, diğerleri hep tüylerimi falan ürpertti. İlkindeki gibi bir merdiven sahnesi ekivalanı bişey olmadı daha, Interval 5'deyim gerçi daha, kaç tane var bilmiyorum.

Salıncaktaki küçük kız konsepti zaten her zaman korkunçtur, o bahçedeki her sahnede ömrümden biraz gitti tamam. Bi de okulda kaldırıp duvara yapıştırdığında güzel korkmuştum. Ama yani o kadar diğerleri hep böyle germece. Ki gerilmek daha güzel bence, Alma'nın duvarlara yazdığı yazılar falan böyle kanla, baya fena.

Ama korku unsuru biraz fazla geri planda kalmış, aksiyon çok abartılmış o bayabiliyor. İnsan şunu oynarken daha fazla korkmak istiyor yani.
Sosyal ağlarda paylaş

orası öyle ama hakta veriyorum yapımcılara çünkü her dakka başı öcüü böcüü yapsalar anlamı kalmaz, F.E.A.R serisinde benim dikkatimi çeken asıl şey, "aha ulan şimdi bi pislik çıkacak" dediğin çoğu yerden bişey çıkmıyor. yani mesela Doom 3 oynarken hep "şimdi bu kapının arkasından bişey çıkacak" dedim ve hep çıktı. ama FEAR beni kandırdı defalarca. o anda atmosfer öyle gerilimli bir hava alıyorki bi pisliğin olacağını seziyorsun ama olmuyor ve oyun bu yüzden daha fazla geriyor :)
Sosyal ağlarda paylaş

Evet bak orası doğru da, çok fazla bişey olucak gibi yapıyor, 10 kere gerilim veriyorsa 1 tanesinde korkutuyor, artık zaten takmamaya başlıyosun. 10 kere gerip 4 kere korkutsa bence tam kıvamını yakalarmış. Gece oynamaya başladık 2 gibi, saat 6 ya kadar 2 kere korktuk yani, sonra güneş açtı zaten iş ciddiyetini kaybetti, yattık.
Sosyal ağlarda paylaş

Xaenin said:
Evet bak orası doğru da, çok fazla bişey olucak gibi yapıyor, 10 kere gerilim veriyorsa 1 tanesinde korkutuyor, artık zaten takmamaya başlıyosun. 10 kere gerip 4 kere korkutsa bence tam kıvamını yakalarmış. Gece oynamaya başladık 2 gibi, saat 6 ya kadar 2 kere korktuk yani, sonra güneş açtı zaten iş ciddiyetini kaybetti, yattık.

abi güzel diyorsunuz da oyunun adı çıkmış sizi korkutmaya çalışacağını bildiğiniz birşeyden nasil korkcaksınız .- h.p lovecrafta sevgilerle- korkmanız çok zor. atmosferi güzel ona bakacaksınız. ki f.e.a.r away olayı bitirmiştir gözümde.
Sosyal ağlarda paylaş

Xaenin said:
O mantıkla korku filmlerini sinema tarihinden silmiş oldun.

iyi de korku filmlerine dikkat ettiysen son dönemdeki hepsi kana et yığınına döndü. ayrıca atmosfer dedim dikkat ettiysen. ha bana sorarsan korku filmi nedir diye derim ki yakınlaşma sorunu çeken sevdikcekler yakınlaşsın diye oke ?
Sosyal ağlarda paylaş

pronoit said:
Xaenin said:
O mantıkla korku filmlerini sinema tarihinden silmiş oldun.

iyi de korku filmlerine dikkat ettiysen son dönemdeki hepsi kana et yığınına döndü. ayrıca atmosfer dedim dikkat ettiysen. ha bana sorarsan korku filmi nedir diye derim ki yakınlaşma sorunu çeken sevdikcekler yakınlaşsın diye oke ?

korku filmleri açikcasi sinemacıları korkutuyordur - oha bu mudur lan 8. sanat- da başkasını korkutacağını sanmam zaten MUSALLAT diyorum sana bişi demiyorum.

benim için mühim olan atmosfer ondan öyle bakiyorum/yorumluyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

türk filmlerini geçiceksin.

ayrıca yani sen şu oyunu atmosferinde oynayıpta "korkmadım" diyebiliyorsan sorun sende demektir başkasında arama :) bikere oyunu germe konusunda idol haline gelmiş monolith yapıyor, bir blood'u şu an bile oynasam gerilirim hala. adamlar nasıl korkutacağını, gereceğini biliyor yani.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
said:
I have just received official word that server files, anti-cheat and an SDK will not be made available for F.E.A.R. 2: Project Origin. We truly regret any inconvenience this may cause our fans and appreciate your continued support of both Monolith Productions and the F.E.A.R. franchise.

Aha buraya yazıyorum. Net ortamında cdkey checkini aşmanın hiçbir yolu olmaması durumu dışında bir daha Monolith oyununa para vereni kelebekler sevsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Yahu şu oyun sona erdiğinde bütün silah- cephane vs. durumlarının full olmasına sinir oluyorum. Bütün oyunlarda başıma geliyor. Falloutta böyle olmuştu.

"Kesin ilerde lazım olur, kullanmayayım saklayayım" diye ne lazer kullandım nede şu mavi top atan silahı. Hatta el bombalarını dahi kullanmadım yahu! Makineli tüfek ile oyun bitti.

Neyse kolay oyunmuş (slow motion sağ olsun). Hastane bölmünün son kısmıda korkuttu ama sadece o kadar. Sonrasında ne olsa bas slow-motion'a.

Ama yıkık şehir olayı süperdi. Keşke Fallout 3te şehir dizaynları buraya benzeseymiş heryeri moloz labirenti yapmak yerine. Hastane ve okulda dumurdu zaten başlı başına.

Kısaca yapımcıları tebrik etmek lazım. Güzel oyun. Sadece korku oyunu pek diyemeyeceğim (tekrar belirtmek isterim, hastane bölümünün sonu hariç) ama çok çok iyi bir FPS diyebilirim gönül rahatlığıyla.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
"böö" tarzı korku oyunu isteyenleri tatmin etmeyecektir, onların Doom 3 oynamasını tavsiye ederim.
Ancak "gerilim" mod on şeklinde ilerlemek isteyenler için gayet keyifli bir oyun. Sürekli birşey olcakmış gibi geliyor oyunu oynarken. Bu stressi oyuna çok güzel yaymışlar.

Daha bitirmedim, elimdeki versiyon hatalı çıktı, bir bölümden sonra oynatmıyor. Ben de paraya kıydım gittim orjinal aldım, 10GB+ boyutta dosya indirmekle uğraşıyorum Steam'den :D
Sosyal ağlarda paylaş

arcane said:

Eleman soundtracki riplemiş, tıkla. Kalite iyi (320) ama sesi biraz kısık.

78!! track, 2 saat. Tek kelimeyle muhteşem. Nathan Grigg /respect. Resmen oyunda arkaplanda kaybolup gitmiş.

Armacham Troops'u oyunda ilk duyduğumda bu mp3 benim olmalı demiştim. Loopumun esiri, ambiyansımın padişahı olacak!

400 MB yav oh.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
demin hard modda bitirdim. bi kaç yer dışında öyle çok zor deildi. ilkini bitirdiğimde "ne bittimi şimdi?" demiştim ama bunda aha bitti işte diyorsun oyun sonunda. oyundan sonra choose mission bölümünde kilitli bölümler gördüm. halbuse geçmiştim oraları ben. niye kitlidirki?

sonuyla ilgili

bokunu cıkardılar ama, e ölsün artık pls

birde fear 2 diye arattım bulamadım açılmışsa affola.
not: ah bee f.e.a.r diyede arattım aşaadajki konu yinede gözükmemiş çok özür.
Sosyal ağlarda paylaş

yav bben bu fear da ne korkmuştum. daha da adını bile azıma almam. ama oyunun korku oyunu olduunu bilmioduk. daha dorusu korku oyunu olduunu bilip, nası bi korku oyunu olduunu bilmeden aldık oynadık.

- abi kortucu galiba ne dersin.
- heralde. du bakalım.
- olm bu saatte oynamasakmı (saat sabahın 2si mi ne)
- olm 2 kişiyiz bişe olmaz
- oyunun sesini kapatalım madem.
- askt.
- noldu?
- ses kapanmıo hacı. sesi kapatmak için ses sistemini kapamak lazım.
- o zman kurşun seslerini duyamayız.
- eet salla.
- şş eax açık kaldı
- salla eax bişe olmaz
- şş odanın ışıını açimmi
- salla dipdibeyiz gerek yok, perdenin aralıından ay ışıı girio
- ok başlıom
- ok hadi başla
- .............
- bişey yokmuş lan. mal mal strese girdik
- ben grmedim sen triplere girdin direk. trısak ahah
- lan git sen girmedin sanki
[BÖDÖFFF KORKU AKSİYON SES SIÇITTIRMA SAHNESİ ANİDEN GİRER]
- HİAAAAAAAA... ANANNNNNNIINNAANNAIJAIAJAA AS^+%+/&£½[#$½£#
- o.o
- o.o'
- ....
- ..
- abi
- efm (ses çıkmıyor)
- uninstal ?
- uninstal kanka
- ok

budur yani :) daha da bana uzak allaha yakın olsun ahah
Sosyal ağlarda paylaş

Bende her zaman olduğu gibi oyun çıktıktan baya bi sonra alıp bitirebildim. Bence oyun 2 bölümden oluşuyor. İlk devre çok güzel ve korkutucuydu hatta muhteşemdi atmosfer tam istediğim gibiydi aslında fazlaydı bile. Özellikle okul bölümünde bazı yerlerde ilerleyesim bile gelmedi çünkü karşıma ne çıkacağını bilmiyordum yani o derece atmosfer yapmış adamlar. Ancak okul bölümünden sonraki bölümler baymaya başlıyor. Sürekli çatışma... 2 adım ilerleyemiyorsun bile hemen yeni düşmanlar geliyor. Hepsini geçtim ilk oyundaki sırtını sağlam bir yere verme olayınıda kaldırmışlar gibi. Arkadan çok kere vuruldum. Ha bide düşmanlar zor öldüğünden cephane kıtlığıda yaşadım hatta bir ara en zor yerlerden birinde cephanesiz kaldım. Bunların dışında çok güzel bir oyundu ve oynanabilirliğide güzeldi.
Sosyal ağlarda paylaş

Doğru ilk oyun o konuda çok kolaydı. Düşmanları kolayca harcayabiliyordun ama ne biliyim bu oyunda da çok hoyratça davranmışlar. Bazen slow motion bile işe yaramıyor. Örneğin sağlam bir eleman geliyor alev silahlı. Slow motion a alıp öldüreyim dedim ama ona rağmen yaktı beni canın yarısı boşa gitti. Ama tekrar diyorum güzel oyundu. 10 üzerinden 8 veririm ben.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
Gecen hafta bitirmistim bende.
Combatlarda hicbir korku unsuru yoktu zati.Moblardan lemur olanlar biraz igrinti verdi. Okul bolumu iyiydi. Oyle doomdaki hoplatmalar olmadi pek.
Yalniz gelen askerler cok tekduze ve boyle bi cs havasina donusturdu bi ara oyunu. Kisacasi moblar harici, senaryo vs. begendim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...