fir3blad3 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2008 insanın gözüne bi kere çarpınca sürekli kafası ona gidiyor haliyle. Bide elimde böyle bi kart var nie kusurlu olsun düşünceside var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2008 Karttan olduğunu sanmıyorum muhtemelen driver sorunudur. 8800lere denk gelmesinin sebebi grafikleri açabilecek insanların genelde 8800 sahibi olmaları diye tahmin ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ekim 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2008 Uzun zamandır bi kenarda duruyordu bari oynayayım dedim, beklediğimden baya iyi çıktı oyun. Detaylı hazırlanmış codex ve genel kurgu oyunun en başarılı yönleri. Grafikler de 8800deki saçma gölge hataları dışında çok iyi. Mimikler ve oyunculuk bloodlinesdaki kadar efsane olmasa da bu defa beden dilini de işin içine katmışlar takdir ettim. 10/10 alıyor bu departmanlardan. Combat sistemini pek beğenmedim fazla aksyonvari olmuş, keza oyunun genel gidişatı zaten rpgden çok aksyon oyunu gibi. Ama gemim var evrende geziyorum sandbox hissiyle senaryoyu harmanlayabildiğinden çok sıkmıyor bu durum. Oyunun en başarısız yanı dialog seçenekleri. Aslında dialoglar iyi yazılmış ve iyi seslendirilmiş ama iki kelimeye indirgenmiş cevap olayı çok can sıkıcı. Bazen karakter benim o iki kelimeden anladığımdan farklı bişey söylüyor kıl oluyorum. Bu arada bu yetersiz dialog sistemini ilerde daha çok görücez, konsol camiası daha şimdiden falloutu "dialoglar niye ME gibi değil, less wurdz moar pew pew!" diye eleştiriyor. Yan görevler şimdilik sıkmadığı için gördüğüm her gezegene inip her görevi tamamlayarak ilerliyorum, böyle devam edersem survey atmadığım astroid kalmayacak samanyolunda. Rpg beklentisiyle yaklaşmazsanız çok başarılı bi aksyon bilimkurgu oyunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Ekim 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2008 Oyunun çok fazla eksiği/kötü yanı var esasında ama nerdeyse hepsini karşılıyacak bir iyi yanı da var. - Ana hikaye orjinal olmamasına rağmen kurgusu çok başarılı ve baştan sona tek solukta götürüyor - Bazı seslendirmeler çok iyiyken bazıları gülünç durumda kötü. Liara/Benezia karşılaşmasında gülmekten karnıma ağrılar girdi. Öte yandan Shepard'ın Normandy tayfasına yaptığı konuşma ne kadar klişe olsada YÜRÜ BE dedirtiyor sonunda. - Ana hikaye görevlerinde epic anlarda çalan müzikler muhteşem olmasına rağmen oyunun geriye kalanında kullanılan 80lerin bilim kurgu efektlerinden toplama fıciiuuvv ffııciiiuuvv parçaları çok kötü. - Silah/Zırh/Cephane çeşitliliği ve hepsinin üstüne yazılan açıklama/bilgi çok güzel düşünülmüş ama konulan eşyaların 90%ının hiçbir kullanışlığı yok. - Wrex gibi bazı party üyelerinin hikayeleri çok güzel olmasına rağmen ya güzel bitirilememiş yada toptan açık bırakılmış. - Romance kısmı çok kötü. Resmen 3D CIPLAH GARI olsun diye konmuş. - Asıl hikaye questleri ne kadar üstlerinde uğraşılmış hissi veriyorsa yan questler de o kadar baştan savma hissi veriyor. Toplamda 2 tane random dungeon olması da cabası. Citadel içindeki questlere ayrılan ilginin yarısını diğer sistemlerdeki questlere de ayırsalarmış iyi olurmuş. - Charm/Intimidate durumları ve Shephardın arabuluculuk konuşmaları çok başarılı yazılmasına rağmen neredeyse her konuşmayı kötü adamların tek cümlelik "evet haklısın neyse o zaman dediğin gibi olsun vazgeçtim" benzeri sözler ile bitirmesi o anlık başarı duygusunun içine turp suyu sıkıyor. Ayrıca konuşma çarkındaki "üst = iyi, alt = kötü, orta = ileri/geri/normal" cevap mantığı oyuna çocuk oyunu havası veriyor. - Konuşmalar ve cutscenelerdeki karakter animasyonları başta çok güzel geliyor. Daha sonra anlıyorsunuz ki hareket sayısı o kadar sınırlı ki herkes birbirinin kopyası gibi duruyor. Ayrıca her ırka birer tane generic karakter tasarımı verilmesi ve sadece giydiklerinin değiştirilmesi bir noktadan sonra can sıkıyor. - Survey ve gezegene inip Mako ile gezme güzel düşünülmüş ve oyun boyunca bir bütünlük hissi veriyor. Gel gör ki Mako oyun tarihinin en çok küfür yiyen aracı oluyor. Fingirdek Mako ile oyunun aptal yerçekimi fizikleri hayata küstürüyor. Bunların dışında karakter geliştirme kısmı baya yetersiz. Bir class seçtikten sonra neredeyse gerekli bütün skilleri maxlıyorsunuz. Karakter çeşitliliği sadece 3 ana classta var ama onlar da kendi aralarında farklı, kendi içlerinde bir çeşitlilik şansınız yok. Du da oyunun aşırı basit olması ile birleşince genel olarak combatlara devasa bir tekdüzelik veriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ekim 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2008 - Makoyu kim tasarladıysa baya bi robot arena/remote fanı belli. Sağa dönerken arka sol iki teker diğerlerinden daha hızlı dönüyor o ayrıntısına kadar modellemişler. - Ben kızını bulmadan önce annesini kestiğim için liara vs benezia tadında bi karşılaşma hiç yaşayamıycam =/ Yalnız ordaki rachi queen seslendirmesi çok iyiydi mesela, cutscene falan arkana bak lan shephard!111 diye izledim orayı. - Üst iyi, alt kötü, orta nötr diye giden dialog çiçeği endüstri standardı olur gibi. Balduru nwnyi falan benzer dialoglar yüzünden eleştirirdik ama bu defa cidden helokiti oyuncularına hitab eden bi sistem olmuş ve okuduğum kadarıyla insanlar bunu çok sevmiş. İnsanlar derken gerçek insanlardan bahsetmiyorum bu arada, konsol oyuncularından bahsediyorum. - Daha romance görmedim ama alien lesbian pr0n varmış, threesome varsa ondan da isterim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dregoth Mesaj tarihi: Ekim 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2008 axedice said: İnsanlar derken gerçek insanlardan bahsetmiyorum bu arada, konsol oyuncularından bahsediyorum. Nefrete gel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 combat kısmını beceremediğim için (fps özürlüyüm kabul ediyorum) uzun zamandır kenarda köşede tutuyodum. can sıkıntısı + oyun eksikliği + battlestar galacticasızlıktan oyuna bir şans daha verdim. bütün combat seçeneklerini easy ye getirince anca benim ayarıma geldi oyun. yukarda anlatılan çoğu şey beni de rahatsız etti. en sinir olduğum şey ise npc karakterlerin hepsinin tipinin aynı olması. daha ilk gezegeni bitirdim ama citadeldeki diskoda dans eden bütün insanların yüzlerinin aynı olması garibime gitti ve rahatsız etti. questlerde dialogların ucunun , en azından diyalog sonrası oyunda açık olması güzel. benim bi sorum olucak , makoyla indiğiiz gezegen araştırmlarında , "debris"ler buluyorum , ancak soldier başladığım için electronic skillim yok ve bunları açamıyorum. takımda electronics skilli karakterler olmasına rağmen. bu ilerde düzeliyor mu , yoksa "sen soldiersın , takımda electronics olması önemli değil , git adam kes" şeklinde devam mı edicek? ayrıca daha başlamayanlara tavsiye , oyunun action kısmı görece basit olduğundan , intim. ve charm skillerine en baştan yüklenin. diyaloglara keyif katıyo :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GwindonSurion Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 ben de o sorunu yaşadım ve bitirene kadar da yaşadım=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 İlk oyunumda bende soldierdım. Tali vardı herzaman yanımda ve hiç öyle bir sorun çekmedim. Büyük ihtimal Talinin de skilli yetmiyordur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 nasıl her partili klasik crpg'de ille takımda rogue'umsu bir karakter olur ve skill'i varsa abanılır sandık açmak için, burada da öyle. ben de tali'ye açtırdım herşeyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GwindonSurion Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 erkek adam avradına açtırtmaz ben açamadıysam açılmayacak o kadar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 kaleci volkan şepırd mı oynadınız yoksa? (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 Minigamelerin hardestı bile iki üç kere yaptıktan sonra el alışıyor açılıyor yav. Hadi bi hata yaptın omnigelle açabiliyorsun o debristi wallsafeti falan. Skill kullanılıyor mu ondan bile haberim yok :P Bu arada inventory tam kabus oluyor bi yerden sonra. Bişey satıcam bulamıyorum onlarca weapon/ammo upgrade arasında. Hayır satmaya da kıyamıyorum bi sentetik geliyo bi organic geliyo ona göre değiştiriyorum falan, elimde sadece max rank tutmama rağmen yine de konsol inventorysi canımdan bezdirdi. Autoloot iyi düşünülmüş ama sınıflara ayırma daha detaylı olabilirmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 Herkes için armor + toptan dmg reduction modları Shepardın silah için assault rifle + stability modları + dmg modları Tali için omni-tool ve poison/dmg modlu pistol Liara için bioamp Bütün oyun boyunca kontrol ettiğim slotlar bunlardı. Gerisini dümdüz bakmadan sattım. Inventory management yerlerde süründüğü için hiç kafa yormaya gerek yok bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 Adam gitmiş yeto yeto npclerle oynuyor. Tali ne abi hadi liarada singularity var bi yere kadar. Bende Wrex ve Garrus var delikanlı takımıyız. Bu spectre gear yeni çıktı bana, hangi item türlerinin satılacağı her sistemde random mu belirleniyor yoksa med. armor şurda shotgun burda diye bi ayrım var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 Yeto esas senin takımın. Ona delikanlı takım değil sausage fest derler. Ayrıca Tali + Liara abartı derecede overpowered bir kombinasyon soldier oynuyorsan. Sabit lootda var, random lootda var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 şöle bir durum var , karakterleri acemilikten dolayı çok güzel levellandıramadım.. ama burda okuduğuma göre oyun sonuna kadar rahat rahat skiller maxlanıyor demişsiniz. oyunda şimdilik herhangi sorun yaşamıyorum , combat en kolay seviyede olduğu için. devam ediyim mi yoksa baştan başlamam daha mı iyi olur? ayrıca soldier başladım , onun dışında önericeğiniz bi class var mıdır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 singleplayer oyun bu. sonucta hikayeyi goreceksin, senin icin bitecek. bastan baslama bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 3 ana classın hepsi ile rahatça bitirirsin. Farketmez yani o kadar ama dediğim gibi Soldier oynıycaksan Liara + Tali kombosu cillop gibi oturuyor. Oyundaki bütün miniquestleri yapıcaksan, bütün gezegenlere iniceksen lvl50 oluyorsun. Shepard için gerekli bütün skilleri alıyorsun. Party üyeleri içinse 1-2 skill fulleyemezsin ama firstaid ve silah skillerini sallayarak gerekli herşeyi alabilirsin onlarda da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 oyun zaten ultra kolaydı normalde, easy'de ne kadar kolay olabilir artık tahayyül edemiyorum. (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Bu sniper bi işe yarıyor mu? Benim karakter vanguard olduğu için skilli yok ama gariusa falan alsam mı diye düşünüyorum. Da çok gereksiz görünüyor sniperlar. Para 10 milyon olmuyor, 9.999.999da takılıyor =/ Hayır alıcak eşya yok, 3 fazla biotic veriyor diye armor güncelliyorum ama kredilerimi koyacak byte kalmadı banka hesabımda. Para olayını yine becerememişsin bio. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 spectre mark x assault rifle > * zaten spectre mark x oyundaki en iyi eşyalar, onların hepsinden alıp üstüne yanındakileri de giydirebiliyorsan mark vii filan başka şeye gerek yok. hayli süre 0 para karşılığı survey yaptım gezegenlerde heh yukarıda dediğime cooler, stabilizer, dmg enhancer filan o tarz şeyler takınca zaten devamlı basılı tutabiliyorsun koşarken bile hedefi vuruyor ve pratikte ısınması imkansız. (hedef ya ölüyor ya boss ise geri çekiliyor filan ısınana kadar) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Spectre itemların rank VII den yukarısını göremedim bulamadım. Benim eleman satmıyor, citadelde satılmıyor diğer gezegenlerde yok. Acaba oyunda bi yere geldikten sonra mı çıkıyor? Şimdi terminusa geçicem mu rölesini bulmak için belki orda stok yenilenir, son bi iki sistem kaldı side questleri bitiriyorum. Ve bi yerden sonra ammo ve weapon upgradeler çok abartı olmuş evet, en azından I-VI arası bonus penaltı mantığıyla dengeli oluyordu. Şimdi shotguna heat absorb upgradei çakıp deli gibi saydırıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SadGamer Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 her bir rank 5 levela falan tekabbül ediyor yanılmıyorsam yani levelin dusukse ondan iyi ekipman bulamiyor olabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 spectre mark x lvl 50'ye ulaşınca çıkıyor, gezegenleri atlamayıp 50 olmanızı tavsiye ederim oyunun sonuna gelmeden. çok keyifli oluyor son kısımlar terminatör modunda. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar