Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mass Effect

arcane

Öne çıkan mesajlar

boşver ya adam 4chanci biri işte :)
sırf seni sinirlendirmek için öyle diyor :P

halonun klasikler arasına girdiği şu zamanda, mass effect'in klasikler arasına girmemesinde bir neden yok.

film gibi oyun. bu açıdan çok beğendim. dialoglar çok eğlenceli, dünya çok ilginç, senaryolar sürükleyici...
tek sıkıntım savaş sahneleri biraz monoton. Belki de konsol FPS'si gibi bişi yapmak istemiş olabilirler ondan kaynaklı. Ancak Kotordaki formülü aynen korusalarmış o da yeterliymiş bence. Ama tabii daha FPS'sel birşey yapmak istemişler.
Sosyal ağlarda paylaş

valla şahsen bir halta benzemez diye düşünüyordum ama fikrimi değiştirtti oyun, (fikrimi değiştirmediğimi düşünenlere ibret olsun (:P) ) gayet güzel. ne olması lazımdı yani hayata bakışımızı mı değiştirecek ki? :)

kılıç kalkan havaları yerine bilim-kurgu olması ve çapulcu(adventurer/merc ve türevleri)/chosen one/marked one/nameless one/mini one vb değil de babalar gibi KUMENDIR oynamamız, üstüne üstlük çılgın prodüksiyon değerleri ve iyi bir senaryoya sahip olması benim bayılmama yetti. rahatça pc'de yılın rpg'si denebilir, zaten başka rpg de çıkmadı sanırım heh

e daha ne?
Sosyal ağlarda paylaş

e daha ne ne ?

Kimse oyuna kötü demediki. Gayet de eğlenceli bulup bitirdiğimi söylememe rağmen adam beni benden iyi biliyor ki "sevmemişim" öyle diyor, doğrudur. 20 kere tekrarladığım şey son yıllarda bilgisayar rpg piyasasının geberik olmasından dolayı, eskiden çıksa sadece "güzel" denicek bir oyunun yerlere göklere sığdırılamaması. Bu kadar basit.

Boneki direk geç zaten. Kim sever yalova kaymakamını.
Sosyal ağlarda paylaş

valla diğer başlıkta biz hoşumuza gittiğini anlatırken sen gelip "monster of the week, bones yapımı" :P filan deyince hiç beğenmemişsin gibi bir izlenim oluştu. öyle olmadığını söylüyorsan değildir, sorun yok. :)

ha ben ve viktor'un özellikle beğenme sebeplerimiz de kendi zevklerimizden ötürü, herkesi bağlayacak diye bir kaide yok. onu da izah etmişiz zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

tur olarak rpg yi olduren elitizm oldu

zaten rpg oyuncularin cok uc bir kisminin tercih ettigi bir tur gelen casual dalgasiyla silinmenin esigine geldi

fps ler zaten kolay ve kisa oldugundan dahada guclendi spor oyunlari yaris oyunlarida oyle

strateji oyunlari casual dalgasindan etkilendi ama ayak uydurabildiriler zaten strateji oyunlarinin micro ile macro esnekligi casual lara sorun cikarmiyordu ancak age of empires da civ de kendini agir bicimde sulandirdi

adventure oyunlari sadece bagyanlara hitap eden bir tur oldu eridi gitti, yilda 30 tane hayalperest kizin maceralari temali roman tadinda boktan adventure cikiyor

eh rpg lerde sulandirilmak zorunda kaldi, artik satis yapmak istiyorsa daha hikayenin basinda 3500 sayfalik yabanci veelit oyuncuyu bile bayicak lore dayanmiyicagini biliyorlar ancak elitist RPG ciler cikan her oyuna "ITS NOT PLANESCAPE :'(/ FALLOUT WAS BETTIR DEN DIZ!!!) diye yaklasinca ne casual lara yaklasabildiler nede elitlere

adamlar ne cikardiysa en kaliteli oyunlara "ama baldurs gate diil :/" diye yaklasip karaliyinca oyunlarin arkasi kesildi

zaten elitistlerin taclandirdigi bu oyunlar cok ufak bir kitleye yonelik oldugundan adam gibi satamadi firmalar bir bir kepenk indirdi

konsolda J-RPG furyasi devam etsede cikan 30 jrpg den 20 tanesi dandik cikiyor heleki el konsollarinda yeni moda her rpg TACTICZZZ turedi gordukce sinir oluyorum

J-RPG dedigimizde turn based strateji ile harmanlanmis rpg den oteye gidemiyor, kendi karakterimiz kendi goruntumuz kendi classimizdan cok oynayana hicbir secenek sunmiyan lineer oyunalrdan ibaret cogu

ama PC ye cikmis KOTOR var hala burda boktan dandik vs vs diyip yerin dibine sokanlar var

mass effect gayet basarili cunki elitleride tatmin edebilen ancak casualida kacirmiyan bir oyun

bundan sonrada boyle olucak ne kadar sikayet etsekte oflayip puflasakta

ya bu sulandirilmis rpg lere alisicaz yada rpg tur olarak ortadan kalkicak hep beraber heroes un herolardan ibaret olan J-RPG lere mahkum kalicaz

ama elitisler daima yok bu firstperson yok bunun grafikler tirt yok bu izometrik diil diye oyunun forumalrinda aglayip milleti kacirmaya devam edicekler
Sosyal ağlarda paylaş

İyide Sam Monster of the week themed BONES anime hakaret değil, tam tersine benim gibi anime konusunda elitist bir pislik ağzından övgüdür.

Bones'dan çıkma sevmediğim bir anime yok. Özellikle yüksek bütçeli motw temalı animelerinin bir çoğunu hastası olarak izlemişimdir. Yakın zaman örneği için bkz Darker than Black.

MEde de aynı durum söz konusu. Güzel başlıyor, süresi boyunca seni eğlendiriyor ama herşey bittiğinde birdaha açılmamak üzere kitabı kapatıyorsun.

Anachronoxu bile 2 kere oynadım >:
Sosyal ağlarda paylaş

bu elitizm den zarar gören oyunlar hangileri oluyor şimdi?

bloodlines ı rpg camiası bağrına basmıştı (hani fps olduğundan ondan örnek verdim), arcanum da sevilmişti velakin troika nın sonu iyi olmadı.

bunun yanında en çok elitizm gösteriliyor denilen, en çok rpg yönü eleştirilenler dört nala gidiyor.(aha bethesda) ki ben morrowind i de sevmiştim.eleştirdiğim rpg yönüydü.

e şimdi elitistler neye, nasıl zarar verdiler? kimdir bunlar? kotor un satışı kötü müydü? kotoru kötüleyen bir kesim mi var?
(bi benle axedice heralde ikiyi birden daha çok sevdik)

ben inanmıyorum crpg de elitizme.yok öyle bişey...

bi de şu var; sözü geçen oyunların sadık ama ufak bi kitlesi var.bu kitle elitizm yapsa ne olur yapmasa ne olur? torment çıktığında "çok ufak bi kitleye hitap ediyor" diyerek puan kırmıştı bazı dangalak oyun dergileri.e şimdi bunun elitizmini kim yapacak ki?

demek istediğim rpg lerin sonunu elitizm filan getirmedi.hitap ettikleri kitle çok ufaktı.firmalar battı.şimdi diğer oyunculara da hitap etmeye çalışıyorlar.

elitizm i yapılıyor denen torment gibi planescape te geçen muhteşem bi oyun çıksa yine, çok mu satacak? yoo...
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:
adventure oyunlari sadece bagyanlara hitap eden bir tur oldu eridi gitti, yilda 30 tane hayalperest kizin maceralari temali roman tadinda boktan adventure cikiyor

katılmıyorum

yılda 30 tane diyorsun da, karakteri kız olan bir so blonde bir de dreamfall var, kızlara hitap ettiği kadar erkeklere de hitap ediyor.

sherlock holmes serisi var, onlar da adventuredu.

adventure oyunları genelde küçük oyunlar olarak çıkıyor ("casual" oyun sitelerinde 10-15 dolarlık satılan bir sürü adventure oluyor, ya da freeware olarak hazırlanan adventurelar oluyor)
ama daha büyük piyasayı hedefliyenler de mevcut.
Sosyal ağlarda paylaş

Torment gibi oyunlar çok saaatmaaaazzzzz. Çok satan oyunlar şöyle olur:

Computer(Sadri Alışık aksanı ile) :Ahmet sen artık bizim kahramanımızsın. Aslansın. Kaplansın. Git şu ejderhayı kes de dünyayı kurtar.

Ahmet(Half-Orc): Avat, ben kesmek ejderha! Ben kurtarmak dünya! Fireball!, ihihhi(sevindirik olur), Waaaaa ne parlak efekler çıktı be! Geber ejderha!

Tamam biraz abarttım fakat, anlayın işte. Anlayamadıkları oyunu almıyorlar. O zaman da anlayabilecekleri oyun yapıyor yapımcılar. Sonuç ortada.
Sosyal ağlarda paylaş

Planescape'in az satip Baldur's Gate'in daha cok satmasinin nedeni de budur.

Hikayeyi ne kadar derinlestirirsen, dialoglari ne kadar zenginlestirirsen, dunyanin siyah-beyaz'dan (veya siyah-beyaz-gri) ibaret olmadigini dile getirirsen, bir rpg o kadar az satar. Insanlarin aksiyon rpg'ye yonelmesi biraz da bundan. Planescape ve Bloodlines dialoglara yonelmis oyunlardir, bir Demon Stone bile satmis olduklarini sanmiyorum.

E hal boyleyken insanlarin da Planescape gibi dialog ve detay acisindan guclu rpg'ler hazirlamasini beklemiyorsunuz herhalde.

En iyileri Mass Effect gibileri oluyor. J-RPG oynamak isterseniz o ayri.
Sosyal ağlarda paylaş

viktor'un dediği gibi ya eldekiyle en iyi şekilde yetinip yeni girişimciler ve mevcut şirketlerin bu türe yatırımı ve muhtemel yeni klasiklerin çıkma ihtimali desteklenecek, ya da çıkan her oyun eski sevgililerle kıyaslanıp bu tür ölüme terkedilecek.

ha adventure türünü de ben ölmüş görüyorum şahsen, 2-3 yılda bir tane ses getiren yapım çıkıyorsa bitmiştir o tür. "hani nerde adventure oyunları?" diye başlık açıldığı gibi batı tarzı rpg'ler için de açılır önümüzdeki 5-10 yıla bu mantıkla devam edilirse.
Sosyal ağlarda paylaş

Adventure piyasasinda iste Sherlock Holmes, CSI, Post Mortem, Dreamfall gibi oyunlar var bir tek.
Devasa projeler yapamiyorsun FPS veya Aksiyon gibi. Bir God Of War mesela haritalari, dunyayi, grafikleri surekli gelistirebiliyorsun ve oyuncuya deli gibi interaktiflik sunuyor. Deliler gibi dugmelere basiyorsun.
Adventure haritalari genelde daha kucuk olur, cok ahim sahim grafik teknolojileri olmaz, dugmelere hisimla basman gerekmez.
Buyuk firmalar o yuzden Adventure oyunlarini yapmayi tercih etmiyor.
Indie freewarelere felan kaldi adventure oyunlari.
O kadar senaryo yazicaksin, cok fazla da para getirmiyecek...
Pek karli bir is degil.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...