sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=ibne+de%F0il+e%FEcinsel&nr=y&pt=ibne+degil+gay
aquatik Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 @ Werewolf yanlış anlamışsın sanırım: Gizil, çoğunlukla nedensiz ve gerçeği yansıtmayan ve daha çok bilinçaltıyla bağlantılı korkulardan söz ettim. Belli bir kişi veya kişilerden söz etmeyip, toplum genelinde bu kişilere aşırı nefretle yaklaşan bireyleri hedefledim.
Peter Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 gizlisini de sevmiyorum halka açık olanını da
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 benim anlamadığım madem eşcinsellik nromal bişey kötüleyenlere neden çocuğun, baban gay olsun diye laf atılıyor madem gzel bişey ve beddua etmek istiyosun sen gay ol biz normal olalım versiyonunu kullanın
SKeLeToN Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Aslında öyle değil. Çok uzun bi süre evvel ortaya nefret edenler homofobiktir, homofobikler de bi süre sonra gay olur diye bi söylem atıldı. Ve insanlar gay olmaktan değil homofobik olmaktan korkmaya başladı. Ki bu kadar şeyden sonra homofobik olmayanları acaba homofobik miyim lan? diye düşünmeye kadar götürdüler insanları.. Ben tüm içtenliğimle söyleyebilirim ki, gayler midemi bulandırmaktalar ve gay olmak adına bırakın korkmayı en ufak bi tereddütüm bile yoktur bir erkekten hoşlanabileceğime dair. Sözüm yaratılışında olanlara değil fakat, üzgünüm ki onları da itici bulmaktayım. Şöyle bi düşününce zaten kulağa mantıklı gelen hangisi? Gaylere antipati duymak mı? Yoksa gay sempatizanı olmak mı? Hangisi gayliğe daha yakındır. Hangisi daha uzaktır.. Yani demek istediğim şudur ki; gaylerden hoşnut olmamak ne gay olmaktan korkmakla, ne de gaylikten önceki evreyle uzaktan yakından alakasızdır. Hak verirsiniz ya da vermessiniz, isterseniz yine homofobik misin, gay misin gibi şeyler düşünürsünüz ya da dediklerimi anlamaya calısırsınız, gerisi hiç mi hiç umrumda değil..
-Wissy Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Forgiver, basarili. `Cocugun gay olsun.` yaklasimi `Ben gayim, mutsuzum, bana zarar veriliyor. Ve bunun suclusu da sizin gibi dusunenler. Bu yuzdendir ki bu seyi en yakininizda yasarsiniz da gorursunuz.` tarzi bir yaklasim. Vardir gerci baska aciklamalari da...
axedice Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Yalnız bi noktaya değinmek istiyorum. Eşcinsellik bir tercih değil, eğilim. Yani bi sabah uyanıp artık erkeklerle birlikte olayım diye bişey yok, bilimsel anlamda hala netlik kazanmasa da hormonal gelişim sürecinde birey kendi cinsine ilgi duyduğunu farkediyor ve bu hep böyle kalıyor. Ha, toplum baskısı vb. nedenlerden eşcinsel yanını inkar eden ve sadece karşı cinsle birlikte olan biseksüeller de olabilir üç beş tane. Onlarınki bir bakıma tercihtir. Ama eşcinsellik bireyin kontrolünde olmayan, büyük ihtimalle doğuştan gelen özelliklerinden biridir. Lambdayı kapatan zihniyetin de kafasına sıçayım diycem, ama klasik söylem burda da geçerli. Anlamadığımız şeyden korkuyoruz.
rahatsiz Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 escinsellik geni filan bulamadi mi daha bunlar, kesin vardir. abudik gubudik isleri hep genlere yikiyorlar vardir bununda bir geni.
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Eşcinsellik normal bişey değil. Ama normal değil diye varolduklarını inkar edebilir miyiz? Bu insanlar eşcinselse, öyle olduklarını söylüyorlarsa "sen normal değilsin" diye onları itebilir miyiz? Vs. bu böyle gider. Tartışmada bi taraf hak özgürlük savunuyor, diğer taraf varlığını bile reddediyor. Komik.
-Wissy Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Size x-men benzetmesiyle geleyim mi? =]
Peter Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 varlığı reddetmek değil, kendinden uzak tutmak (bi bakıma itmek).
EponymouS Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 "benden uzak allaha yakın" tümcesi geçti birden aklımdan niyeyse :P
aquatik Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 -Wissy said: Forgiver, basarili. `Cocugun gay olsun.` yaklasimi `Ben gayim, mutsuzum, bana zarar veriliyor. Ve bunun suclusu da sizin gibi dusunenler. Bu yuzdendir ki bu seyi en yakininizda yasarsiniz da gorursunuz.` tarzi bir yaklasim. Vardir gerci baska aciklamalari da... Bence bunun açıklaması şu: Eşcinsellik yok sayılması ve aşağılanması gereken bir olgu değildir. Eşcinseller de bizim gibi birer insandır. Durumun böyle olduğunu anlamanız, nefretle yaklaşmamayı öğrenmeniz için illa çok sevdiğiniz ve saygı duyduğunuz birisinin eşcinsel olması mı gerekir? Yani yazan kişi herkesin yakın ve vazgeçemeyeceği çevresinde de eşcinsellik olgusunun ortaya çıkabileceğini, bu nedenle de nefretin mantıksızlığını ifade etmek istemiş.
-Wissy Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 `olabilirlik` uzerinden boylesi saldirganlik, nefret mantikli degil.
adamınbiri Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 @aquatik gay olmayan erkeklerin %98'i gaylerden nefret eder. bayanların ise %99'u gayleri sever. bilmiyorum sen hangi yüzdeye giriyosun ama bu iş böyle değiştiremezsin yine dediğim gibi "benden uzak kime istiyosa ona yakın olsunlar".
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Doğada cinsel ilişkinin tek amacı vardır; üremek. Üreme gerçekleşmeyeceği kesin olan bir ilişkiye hemcinsinle girmek normal birşey sayılamaz. Ancak ister psikolojik olsun ister hormonal olsun, bir kişi kendisini eşcinsel hissediyorsa, öyle yaşamak istiyorsa ona bu tercihinin getireceği özgürlükler toplum yasaları çerçevesinde verilmelidir. Bu durumda kalkıp da eşcinselliğin sebebini araştırmak mağara adamının yerçekiminin sebebini araştırması gibi birşey, attın mı düşüyor kardeşim, sana ne, zamanı geldiğinde bi Newton çıkar öğrenirsin zaten. Senin için şu an mühim olan yerçekimiyle yaşamayı öğrenmek. "İtiyorum" diyen arkadaşa da saygı duyuyorum, aynı ortamda bulunmamayı istemek de onun hakkı. Ancak birlikte olma, dernek kurma, örgütlenme haklarını ellerinden sudan sebeplerle alan sevgili yöneticilerimizi de kin ve nefret ile anıyorum.
SKeLeToN Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 @aqu Sevdiğim bi dostumun erkeklere ilgi duyduğunu öğrenmiştim. Bana yakın olmasının sebebinin altında baska seyler olabileceği gibi düşünceler her an daha cok uzaklastırdı beni ondan ve selam vermez hale geldim. Nasıl ki gaylerin doğuştan bir erkeğe ilgi duyma eğilimine saygı duyuyorsan, ben ve benim gibilerinde doğuştan erkeğe ilgi duyanlara karşı, doğuştan antipati duymamız olgusuna da saygı duymalısın o halde.
aquatik Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 @ Wissy Cevap yazdığı kişinin saldırgan tavrına tepki duymuş olmalı..
sir Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 bunca yıldır karşı cinsle cinsel ilişkiye giriyorum ama henüz üremiş değilim, acaba gay miyim fsdgkşdfgk saçma bi mesaj oldu ama atmadan edemedim, ciddiye almayın plz
Kojiroh Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 İlkokul argümanı bunlar ya, yapmayın. Öbür taraf sizlerin yaptığı haksızlığı eleştirirken, sen haksızlık yapmak için hak iddia ediyosun. Lol.
-alatariel- Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 zaten bi kaç asır sonra zorunlu eşcinsellik gelicek.heryer xx olucak.
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 sir said: bunca yıldır karşı cinsle cinsel ilişkiye giriyorum ama henüz üremiş değilim, acaba gay miyim fsdgkşdfgk saçma bi mesaj oldu ama atmadan edemedim, ciddiye almayın plz Mitoz bölünmeyi dene ehüehe
aquatik Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 @ SKeLeToN Şu ana değin yazdıklarımı okuyacak olursan, kimsenin eşcinsellerden rahatsızlık duymasını eleştirmediğimi görürsün. Nefreti ve hoşgörüsüzlüğü, onlara bu toplum içinde yaşam hakkı verilmemesi (dernek kapatmak, iş vermemek,v.s...), ve bunun da savunulması gibi şeyleri eleştiriyorum yalnızca. Yoksa kimin kimden rahatsız olduğu, sevmediği, antipatik bulduğu kimseyi ilgilendirmez. Edit:ekleme
Horizon Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Eşcinsel kediler de var lütfen. Ben tanıdım geçmişte bir tane , ismine de sapık takmıştım o yüzden.
Peter Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 eşcinsele iş vermek? hmm düşünülmesi gerekir bunun.
Öne çıkan mesajlar