Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

eşcinsel derneği lambda kapatıldı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Peter said:
eşcinselin neyini savunuyosunuz ya? brak allasen.

ayrıca farklı olanı dışlayanları kötü şekilde eleştirmek, farklı olmaya çalışmaktır.

İnşallah 2 çocuk sahibi olursun. Biri erkek biri kız, ikisi de eşcinsel olur. Ayrıca inşallah aygır gibi bir eşcinsel sana tecavüz eder sen de farklı olursun, o zaman beynin basar aslında fark olmadığına. İğrendim senden ve mantalitenden, sevmedim seni.
Mesaj tarihi:
Tüm eşcinselleri, zaman zaman aşırı davranışlarda bulunan kimi trvestilerle bir tutmamakta yarar var. Heteroseksüel olup aşırılığı olan bir sürü insan var. Eşcinsel denince, üstte sözünü ettiğim tür travestiler geliyor bazılarının aklına sadece ki, onları bu saldırgan ya da rahatsız edici tavırları nedeniyle yargılamadan önce, yaşam koşullarını incelemekte, bir miktar empati kurmaya çalışmakta yarar var. Yaşam tarzlarının toplum dışına itilmişlikle hiç mi ilgisi yok sizce?
Mesaj tarihi:
aquatik said:
Tüm eşcinselleri, zaman zaman aşırı davranışlarda bulunan kimi trvestilerle bir tutmamakta yarar var. Heteroseksüel olup aşırılığı olan bir sürü insan var. Eşcinsel denince, üstte sözünü ettiğim tür travestiler geliyor bazılarının aklına sadece ki, onları bu saldırgan ya da rahatsız edici tavırları nedeniyle yargılamadan önce, yaşam koşullarını incelemekte, bir miktar empati kurmaya çalışmakta yarar var. Yaşam tarzlarının toplum dışına itilmişlikle hiç mi ilgisi yok sizce?

Empati yapmaktan aciz bir toplumuz, bazılarımızda da bunun yanında ciddi derecede zeka geriliği mevcut. Sokakta yürüyen kıza laf atan 2 paralık dallamanın tekine laf etmeyip de kendince tercihini yapmış ve yaşamaya çalışanı dışlayıp, ezip, nesini savuncam bunun diyerek ötekileştirenlerin olduğu bir toplumda yaşıyoruz. Gerizekalı düşüncelerinden kurtulup birazcık insanlığa yaklaşmayı bilmeyen hayvanlarla dolu çevremiz, ne empatisi bekleyebiliriz ki?
Mesaj tarihi:
slickers said:
onu bunu bilmem travestilerin çok kral muhabbeti oluyor

muabbeti geçtim bazısı çok güzel yahu.travesti oldugunu bi şekilde sesiyle falan belli etmese al evlen
Mesaj tarihi:
neyini savunuyosunuz abi eşciselin hala anlamıyorum
demin okudum birisi demiş eşcinsellik hormonal bişey ama eşcinselle ilişkiye girmek tercihtir demiş (dogru okuduysam)
e o zaman ben öle tercih yapanın neyini savunayım anlamıyorum ki
sahsen 2 tane eşcinseli kol kola görünce iğreniyorum, sevmiyorum
benden uzak olsunlar yeter ki derneğinin kapatılmasını da savunmuyorum kapatıldıysa hayırlı olsun dencek bişey yok ama "niye kapatıldı" diyerek savunanlara da seslenirim eşcinsellerin neyini savunuyosunuz diye
ha biri de demiş ben abuk postlara cevap atmıyorum diye, ben atayım şimdi LÜTFEN AT!
biri beni sevmemiş LÜTFEN SEV!
ben buyum görüşüm bu teşekkürler.

ha bide çocuğun eşcinsel olsun filan diyenler ne cevap alıcaklarını biliyolar, sesimi çıkarmıyorum.
Mesaj tarihi:
Şöyle delikanlı ayağına yatıp "i*nenin biri bana canım dese onun azını burnunu kırarım" ya da ne bileyim, "benim çocuğum eşcinsel olmaz, olsa da döverim" tarzı konuşan zihniyete hayranım ya. Homofobinin, cahilliğin, at gözlüğünün doruk noktası resmen.
Gerçi gelenekçi, yeniye kapalığı, yeniliğe/farklılığa töleransı olmayan bi toplumda eşcinsellere hoşgörü gösterilmesini beklemek yanlış da, neyse.

Sırf "farklılar", "normal değiller"(!) (ki burada "anormal" yapan şeyin, sadece ve sadece sayıca az olmak olduğunu belirtmek gerek) diye eşcinselleri ezmeye çalışmak, toplumdaki varlıklarını kısıtlamaya çalışmak yanlış.
Biz heteroseksüellerin çok büyük bi çoğunluğu, eşcinsellerle konuşmaktan bile rahatsızlık duyabilir. Fakat bu, onları dışlamayı gerektiren bi sebep olmaz, olamaz. Serseri tipli, tinerci tipli biri yakınından geçse kaldırımını değiştirirsin; ya da saati falan sorsa hızla uzaklaşmaya çalışırsın. Ama bunu homoseksüellere yapman hayvanlıktır.
Sonuçta eşcinseller, isteklerini ve amaçlarını şiddet, kan yoluyla alan insanlar değiller. Her biri senin, benim gibi birer birey. Hem, toplumdaki var olma çabaları genel olarak toplum için bi şeyler icra etmekten geçiyo. Kimi müzisyen, kimi politikacı, kimi filozof, kimi aktör/aktris. Bugün, bilindik en "büyük" insanların azımsanamayacak bi kısmı biseksüel/homoseksüel.
Sınıflandırma yapmaktan ne kadar kaçınsam da;
Tanınmış gayler: http://www.nndb.com/lists/241/000069034/
Tanınmış biseksüeller: http://www.nndb.com/lists/244/000069037/
Mesaj tarihi:
Kojiroh said:
Gerçi gelenekçi, yeniye kapalığı, yeniliğe/farklılığa töleransı olmayan bi toplumda eşcinsellere hoşgörü gösterilmesini beklemek yanlış da, neyse.

yeniliğe kapalı?
eşcinsellik yenilikse evet yeniliğe kapalıyım dfgd.
ben eşcinsellere hoşgörü göstermiyorum, siz de bana göstermeyin.
Mesaj tarihi:
Peter said:

ha bide çocuğun eşcinsel olsun filan diyenler ne cevap alıcaklarını biliyolar, sesimi çıkarmıyorum.

pati camiasi adina yurekten tesekkur ederim, bu kararli durusunu diger alanlara da tasiman dilegiyle =P

simdi ciddiye donersek, emanin taktigi evet cok mantikli, herkese oneririm, ben de o yuzden bu adama degil de spacee yonelik attim mesaji

demek istedigim su; olaya 'tedavi edilemez, savasilmasi gereken bir hastalik' olarak bakmakla, 'anlayis gosterilmesi gereken, tedavi umudu olan bir hastalik' olarak bakmak arasinda elbette bir fark var. lakin bu ikisi arasindaki fark 'hastalik' olarak bakmakla, 'tercih' olarak bakmak arasindaki fark kadar buyuk mu sizce yani?
biri yontulmamisligini da katiyor isin icine, digeri daha insani yaklasiyor o kadar, ama temelde ikiniz de escinselligin hastalik oldugu sonucundan yola cikarak kuruyorsunuz formulu

escinsellik hastalik degil tercihtir. evet psikolojik nedenleri olabilir, evet cesitli ruhsal travmalar buna yol acabilir, yetistirilme tarzinin yanlisligi da sebep olabilir ama bunlar olmazsa olmaz diye bir kaide yok ki. insanlar hicbir fiziksel ya da ruhsal 'bozukluk'lari olmadan da escinselligi tercih edebilirler

belki kirmizi degil yesil t-shirt sevmek kadar basit bir tercih degil hayata etkisi bakimindan ama bir tercih sonucta, ve buna 'elde olmayan nedenlerle gerceklesmis bir sanssizlik' oldugu icin degil, ozgur bir tercih oldugu icin saygi duyulmasi gerekir

buradan yola cikarak da insanlarin tercihlerini ozgurce yapabilme hakkini savunacagiz, ama o ancak sonraki asamada mumkun iste
Mesaj tarihi:
Peter said:
ben eşcinsellere hoşgörü göstermiyorum, siz de bana göstermeyin.
göstermiyoruz zaten

edit: araya mesaj girince quote şart oldu.
Mesaj tarihi:
Peter said:
Gerçi gelenekçi, yeniye kapalığı, yeniliğe/farklılığa töleransı olmayan bi toplumda eşcinsellere hoşgörü gösterilmesini beklemek yanlış da, neyse.[

Cımbızlamışsın baya güzel olmuş.
Bi de şey iması var sanırım, eşcinseli savunanı eşcinsel addetme falan.
Mesaj tarihi:
Kesinlikle cinsel tercih konusunda ozgurlukcu ve bir cok konuda asiriya yakin humanist biri olarak, Xaenin'in neden bu kadar hirsli ve saldirgan bir sekilde olaya yaklastigini anlamis degilim.

Discuss...
Mesaj tarihi:
Ben eşcinsellere bu denli nefretle yaklaşmanın, bilinç altı ya da bilinçli (ve çoğunlukla gerçeğe uygun olmayan) korkular nedeniyle olduğunu düşünüyorum.

Edit:ifade bozukluğu
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...