elaidi Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 MERKEZ Bankası’nın üçüncü katında asansör sık sık durmaya başlıyor./_np/6428/5656428.jpg Oysa o katta bilinen bir şey yok... Üst düzey çalışanlardan birisi merak ediyor. - Acaba orada ne var? Biniyor asansöre. Basıyor üçüncü kat düğmesine. Giriyor içeri. Ve hemen anlıyor, son dönemde neden üçüncü kata rağbet arttığını. Üçüncü kata mescit açılmış. O zamana kadar bankada namaz kılmayanlar, o günden itibaren üçüncü katın, "ruhani cazibesi"ne koşuyorlar. Espri de şu: - Daha üst katlara çıkmanın kolay yolu "üçüncü kat"tan geçer. Oysa yıllardır Merkez Bankası’nda böyle bir uygulama yok. Bankanın hemen yakınında birden fazla cami var. Bugüne kadar o camiler kullanıldı. Kimse de sen niye gidiyorsun diye sormadı. Son dönemde Ankara’daki bütün kamu binalarında benzeri bir "mescit yarışı" var... Yanı başında cami olan kamu binaları bile mescit açıyorlar. Neredeyse açılışta kurdele kestirecekler. Böylece "İbadete makam, sandalye karışıyor" sözü haklılık kazanıyor... Düşünün ki hastanelerin yanındaki camiler, hoperlörlerini sonuna kadar açıp ezan okuyorlar. Hasta mı var, ameliyat mı var soran yok... En azından ben bir hafta boyunca Mesa Hastanesi’nde yattım. AKP’nin yanındaki cami hoperlörü öylesine açıyordu ki, insan yataktan fırlıyordu. Ben kimsenin ibadetine karışmam ama, İslam’da bu denli şekilcilik başlaması hayırlı değildir. İslam önce insana saygıdır. Hastaya şifadır... Şekilden uzak, Allah’la kul arasındaki bir huzur çizgisidir... Diyanet İşleri Başkanı saygıdeğer bir isimdir. Umarım bu şekilciliğe bir çözüm bulur. En azından hastanelere dikkat... Fatih Çekirge Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Madem ki yeri geldi, Kardeşim sabah ezanı neden 1 saat sürer? Dip dibe konuşlanmış camiler neden ortak bir saat bulup aynı anda ezana başlayıp aynı anda bitirmezlerde inadına biri susar biri başlar sabah ezanı 1 saat boyunca susmadan devam eder? Üstelik bu ezan seansının 1 saat sürdüğü yetmezmiş gibi birde ezan bitmesine rağmen neden ekstradan birşeyler okunur? Ben sabah namaza kalkacaksam ezan sesine güvenip yatmam ki zaten bir saat falan ayarlarım ona göre yatarım saati gelince de alarmım çalar kalkar namazımı kılarım. Bunu bile bile neden inadına sabahın 5'inde son ses yataktan kalkmış bi hoca çatlak sesiyle böğüre böğüre ezan okur? Kime ne faydası vardır bunun? Küçücük çocuklar sabahın köründe uyanıp birdaha uyumak zorunda bırakılır, 2 saat sonrada tekrar kalkıp okula gitmeleri gerekir. Hadi acıtasyon yapıyorsun diyen denyolar çıkacak peki neden sabahın zortinde kalkıp işlerine gitmek zorunda olan yetişkinler uykudan uyandırılır ve belki tekrar uyuyamamasına sebep olunur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 bunun çözümü pimapen aga :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 münferit Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BioHazarD Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Vodan said: Dip dibe konuşlanmış camiler neden ortak bir saat bulup aynı anda ezana başlayıp aynı anda bitirmezlerde inadına biri susar biri başlar buna kafayi yememek elde degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 bizim ordada ezan bir başlıyor 2 3 tane alarm çalıyor civarda. o kadar şiddetli ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 seriat kacin geliyor lulz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 kedidir kedi http://www.kaliteliresimler.com/data/media/235/komik_kedi_1.jpg http://img478.imageshack.us/img478/7193/020207ya3.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Ankara'da sabah ezanından hiç rahatsız olmadım şu güne kadar pek duymam ama Konya'da yaşadım 1-2 yıl kadar, abi sabah ezanı harbi yarım saat sürüyo ve böğürüyo böyle uyanmamak mümkün değil. Ben ezan sesini duymayı severim çok inançlı bi adam olmasamda böyle bi huzur veriyo ne bilim hoşuma gider yani oldum olası. Ama o Konya'daki sabah ezanı kadar işkence bişey yok yau. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hagii Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 ben sabah ezanını duyunca kalkarım ve oturarak uyurum sonra bi bakarım ki ezan mezan hiç bir şey kalmamış. hem bunu fazla söylemeyin akp ezanın sesini kısın diye emir vermiş. biz verdiydiydiydik derler işin içinden çıkarlar haberiniz olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 bizim dershanede vardı mescit, müfettiş gelmeden önde sıra taşıyıp sınıf yaparlardı. müfettişler gidince tekrardan mescit olurdu. hey gibi günler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Artık lüzum yok, müfettişler "mescit yok" diye rapor tutuyor :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 1400 yıllık ezan geleneğinden de rahatsız olacak boyuta geldik ya hadi hayırlısı bakalım. Saatlerce insanı deli eden o kadar ses varken , ezandan rahatsız olmakta güzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Anlamıyorum ben bu zihniyeti?!! 1400 yıl önce hoparlör mü varmış? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 elaidi said: Espri de şu: - Daha üst katlara çıkmanın kolay yolu "üçüncü kat"tan geçer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 onu bırak 1400 yıl önceki hayat koşullarıyla şimdiki aynımı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 sabah namazindan sonra extra bisi okunmaz ki camiden 2 ey okunur biri ezandir dieri sala salada cenaze namazi icindir genelde ogle namazndan sonra yada ikindiden sonr akilinir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 suBzer0 said: 1400 yıllık ezan geleneğinden de rahatsız olacak boyuta geldik ya hadi hayırlısı bakalım. Saatlerce insanı deli eden o kadar ses varken , ezandan rahatsız olmakta güzel.Niye rahatsiz olmucam allaskina, Allah mi soyluyor? Soyleyen insan, icad eden insan, ne Allah emretmis ne bisey. Hoparlorle tum sehre duyurun da dememis, 100 kisilik Arap kabilesini ibadete cagirmak baska, 80 milyonluk Turkiye'yi cagirmak baska. Hicbir kutsalligi yok. Onu gectim zaten Arapca, hicbisey anlamiyorsun, ezberletildiginden biliyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Bana ezan sesi gelmiyor. Zaten Agustos'tan itibaren herhangi bir saatte ezan okunmayacak olan bir yere tasiniyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 "1400 sene önce rahatsız olan yoksa sizde olmayın plx" yazısı gördüm :( O değilde benim burada okumuyorlar, ses falan gelmiyor. Çok mu kafiriz ne :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 merkezi sisteme gecilse artik, birde bu ezan olayinin mantigi nedir ya. Zamaninda saat yokmus adamlar boyle cagiriyorlarmis e yani artik bir dur desek bir seylere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 DEĞERLERİMEHAKARETVARBÜTÜNBİLGİSAYARLARİMHAEDİLSİNAYRICADAYALANCISINOZAMANLARKUMSAATİVARDI!!!BIR!1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Ben 1400 seneyi söylerken sadece bir gelenekten , bir adetten bahsettim. 1400 senedir rahatsız olunmuyor o zaman şimdide olunmasın demedim. Bu bir gelenektir , bir adettir , diğer dinlerden olanların çan çaldığı gibi mesela. "Dolmabahçe önünde demir atmış olan Savarona'nın güvertesinde, hasır koltuğunda güneşin batışını seyrediyordu. Ufuk, minarelerin arkasında kıpkızıl bir renk almıştı. İstanbul, camileriyle ateşten bir fona yaslanmış gibiydi. Füreya, Atatürk'e son okuduğu kitabı getirmiş, yanı başında oturtuyordu. "Söyler misiniz, bana bir Münir çalsınlar," dedi Atatürk. Yaveri koşup gramofona bir taş plak koydu. Az sonra, minarelerin birinde yanık sesli bir müezzinin ezanı duyuldu. Atatürk başıyla işaret verdi. Plağı susturdular. Hepsi huşu içinde ezanı dinlediler. Füreya, başını öteye, camilerden yana çevirmiş olan Ata'nın göz pınarlarında yaşların biriktiğini gördü. Bir damla süzülmüş, yanağından aşağı akıyordu. Atatürk, uzun müddet yanındakilere doğru dönmedi. Nihayet başını çevirdiğinde, hem ezan bitmişti, hem o kendini toparlamıştı. "Ne yazık ki ezanı tekrar ettirmemize imkan yok, Füreyacım," dedi yumuşak bir sesle. "Sabah ezanını bekler, hep birlikte dinleriz Paşam," dedi Füreya." Füreya KORAL Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 matama said: merkezi sisteme gecilse artik, birde bu ezan olayinin mantigi nedir ya. Zamaninda saat yokmus adamlar boyle cagiriyorlarmis e yani artik bir dur desek bir seylere. dinde tabular değişmez. değişmesini istersen münafık olursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Yanlış bilgi insanları yanlış yorumlara götürür; ezanın hiçbir dini üstünlüğü , tabusu , dini zorunluluğu yoktur. Sözlük anlamı "bildirmek" demektir. İslam dinin hakim olduğu devletlerde ibadet saatinin bildirilmesi için kullanılır. Allah'ın bir emri değildir. Tıpkı sünnet vs gibi. Bir gelenektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar