kertenkel Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 cigarillo(s) ispanyolca evt kucuk puro Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 uyuşturucu maddeleri serbest bıraksınlar, ama dışarda içilmesini yasaklasınlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Asteroth said: Sigara kullanmıyorsan, bu yasağın sigara kullananlar için ne kadar "matah" birşey olduğunu nereden biliyorsun onu merak ettim de. Sigara içen bir bireyin ciddi ciddi sosyal hayatının değişmesi demek bu yasak, içmeyen birisinin de "Yeaa dışarı çıkıp da 2 dakika içer girersin yine noolucak" demesi de saçmalıktır o bakımdan. Hala şu adamı ciddiye alıyor musunuz ya ahaha FFS Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Ayrıca bu yasak bu havalara bilerek denk getirildi kanımca. Çok merak ediyorum, kışın nolacak. Milletin çükü düşer o soğukta barda bi bira çaktıktan sonra dükkanın önüne çıkıp sigara içecem diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Ben bu konu ilk tartisildiginda da soledim. Nasil icki satilan ve icilen alkol uhsatli mekanlar varsa sigara icilen ve satilan sigara ruhsatli mekanlarda olmali. Ben mesela sigara icen arkadaslarimla bi yere gitceksem oraya giderim; sigara icmeyenlerle (ki allaha sukur mongol nazi arkadaslarim yok sigara konusunda) gidiceksem sigara icilmeyen mekana giderim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AMO Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Almanya'da ona benzer bir uygulama var.Isletmeler kendi bunyelerinde sigara klupleri kuruyolar.Oraya oturmak icin bir deftere adınızı yazıp imza atmanız gerekiyo boylece uye oluyosunuz.Sonrada istediginiz gibi sigaranızı ıcebiliyosunuz kimsede sikayetci olamiyor sonuc olarak "sigara klubu" oldugu icin mekan bastan girerken soyluyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afush Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Favorim hava alanları.. Silindir şeklinde şeffaf bi oda var.İçeriye sigara içenler giriyo,kutusuna sokulmuş hamster gibi dışardan görüne görüne o odada dolana dolana içiyolar.Dışardan millet bakıp gülüyodu.Baya da komikti yani. Onun dışında bu siteyi kuranlara da,sigara yasağı kalksın diyenlere de bi git allasen demek istiyorum.Burnuma burnuma sigara dumanını üflemeye ve uyardığımda "Rahatsızsan git evinde otur yeeaaaaa" demeye hiç bi alkollü hanzonun hakkı yok.Budur,çok meraklıysan git dışarda iç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 BonePART said: (ki allaha sukur mongol nazi arkadaslarim yok sigara konusunda) (tu) Sigara içen insanlar kötü insanlar değildir. Korkmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Brook said: Spidee said: Ahanda buldum. Türkiye'de kızlar içemez bu şekilde. :D hatta bende şüphe içinde olurum :D E yani, çok uygun öyle durumlar için. Dahası arkadan böbreği alırlar haberin olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 bugün vapurda fosur fosur sigara içtim. kimse de gelip tek kelime etmedi. oh. patlasın yasak. sigarayı yasaklayanlar umarım ölür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 insanlar bu tür bir alışkanlığı bir seferde bırakamaz. .zor yani vücud o nikotin ihtiyacını ve psikolojik el alışkanlığını bıçak gibi kesemez ayrıca benim amcam sigara yüzünden öldü, rahmetklik çok içerdi ma bıraktığında biraz geç kalmıştı vs. fakat bence türkiyede uygulanan yasak çok sert.. fazla sert olmuş.. ben bir sosyal içici olarak (yani direk sömürgen yancı beleşçi paket taşımaz vs) bu konu hakkında yazıyorum DİKKAT AŞŞAĞIDAKİLER SADECE ÖNERİDİR ÜZERİNE DÜŞÜNÜLMESİ GEREKEBİLİR bara gittin cafeye vs gittin sigaralı sigarasız bölüm olsun ya da bazı restoranlarda ya da barlarda komple yasak bazılarında komple serbest olsun böylece sigara içmek isteyen bir yere istemeyen öteki yere gider nedir ki. vapurlarda içilmesi evet keyifli ama etrafdaki insanlar bayaa rahatsız oluyor misal adamın dumanı gelmese bile külleri geliyor ve bütün gün lekelenmesin diye dikkat ettiğim siyah pantalon kül oluyor ama adam öküz olduğundan fosur fosur devam ediyor vapurlarda da sigaralı sigarasız bölüm olmalı.. alt açıkda serbest üst açıkda yasak gibi türkiyede uygulanan yasak fazla sert. tiryaki olsam altında bir art niyet araradım. keza yumuşakdan başlasınar bir kaç senede bir arttırsınlar yasağın miktarını hatta bu kararları alırken yıllık sigara tüketim rakamlarını da dikkate alsınlar yani sigara tüketimi azaldıkça yeni yasak koy böylece en dirençli sigara tiryakisi de elbet bir noktada bırakır, duruma alışır, alışkanlığını kaybeder. ha tabii sigara tiryakiliği aynı zamanda iyi bir ayrım ararcıdır ki sigara içenlerin ömürleri daha kısadır iş gücü piysasından daha erken çekilir ve bazı sektörlerde işsizliği dolaylı olarak düşürücü yönde etkiler vs sigara içenler içmeyenleri, içmeyenler de içenlerin gözünden olaya bakmalı ki bir orta yol çıksın yoksa "vay sen benim zevkime ettin" vay sen benim temiz havama ettin" diye daha çok tartışılır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 bu yasalarin sigara icimini azaltmakla bir alakasi var mi? yani eet yan etki olabilir ama bence daha cok sigara icmeyenleri korumak icin olan yasa bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masteis Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Aslında bu yasağı getirmelerinde ki amacın daha farklı olduğunu düşünüyorum. Ne gibi farklılık? Kahvehane gibi ortamların sayısını azaltmak gibi. Kahvehanenin amacı nedir? Alırsın sigaranı/nargileni otururken takılırsın tavlanı vs. oynarsın. Ee şimdi sigara olmadığı için oralarda takılan insanlar haliyle gitgide sıkılcak ve bırakcak. Sigara yasağı ile sadece sigara bitmeyecek yanında birçok sektörde biticek. Hani bi arkadaşım var adam iş çıkışı sırf sigara içebilmek için taksiye atlarda eve giderdi o kadar tiryaki bi adamdı. Geçen takside beraber gidiyoruz tam yakcaz sigarayı adam yaktırmadı bu sefer. Taksiciye 500YTL ile 5000YTL arasında ceza patlıyormuş. Hani bir gerçek ki sadece sigara içebilmek için taksiye binen bir tek o arkadaşım değil bir çok kişi var. Taksiciliktede durgunluk olacak. Hele ki lokantalar olsun Fastfood yerleri olsun birçok yer müşteri kaybedicek. Tekel batıcak. Gece klupleri, barlar vs. yavaş yavaş biticek. Gerçektende sırf sigara içilemiyor diye gitmeyen olacak ama tabi içmek isteyen gene içer bir yolunu bulup o ayrı bir konu. Hani öyle bir yasak koydular ki isyan etmesi bile imkansız gibi. Çünkü elinde pankartla "SİGARA YASAĞI KALKSIN" diyen kaç kişi olacak? Olsa olacak ama olmayacak çünkü insanlarımız korkak, ne zaman isyan etmiş? Millet olarak devletten büyük bir kitleyiz ki ortalama(Tahminimce) olgun insanların %80'i sigara içiyor. Başka bir devlet olsa böyle bir toplum karşısında sigara yasağını koymazdı ama Türkiye koyar. Biliyor insanları anca site açar "Biz kaç kişiyiz" der. Yerinden isyanlar birşey olmaz ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Yasak öyle ya da böyle sigara içenlerin rahatını bozuyor , içmeyenlere de tam tersine rahatlık veriyor. Sonuç ? Rahatı bozulan içici bi süre sonra "lanet olsun bu zıkkım yüzünden hem sağlığım hem param hem rahatım bozuluyo bırakıyorum lan" gibilerinden azaltmaya gidebilir. Gayet güzel bir bahane olmuştur bırakmak için. Bırakmak isteyenler bu yasadan çok memnun. Birçok içici bile memnun , yasağı istemeyenler baya fanatik ve bırakmak istemeyen içiciler olsa gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 ingiltere bu yasakları koyunca noldu? kaç kişi protesto etti, sonuç? ne alakası var korkaklıkla, napsınlar hükümeti mi düşüsünler? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masteis Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Korkaklığı genel olarak söyledim. Sen türk milletinin ne zaman birşey yaptığını gördün? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Sigarayı bırakmaya çalışıp ta heryerde içildiği için iradesini koruyamayıp devam edenler var, en çok onlara yaramıştır bu yasak. Tabii heryerin dumanaltı olmaması sayesinde hiç içmeyenler de rahat etti. Bence halkın geneli tarafından olumlu karşılanacak bi uygulama. O açıdan protesto edilebileceğini sanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Earenwen Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 yaaav amaç sigara içmeyenlerin rahatsız edilmemesi olsa, yasa çok daha farklı olurdu. amaç tamamen barlar çöksün, kahvehaneler batsın. zamanında bir takım hayvanlar yüzünden, sigara içenlere nefret besleyen öfkeli arkadaşlar da "hakkın yoğğğeeeeekk" diyor. eh bu da yasağın cinlik kısmı, eğer itiraz edilirse devletle değil, halkla muhattap oluyorsun öncesinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AMO Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 barlara fln kalıcı etkisi olucagını zannetmiyorum. Insanlar alısıcaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 insanlar her degisikligi protesto eder ilk ciktigi zaman. normal bisi. 1 sene sonra alisir herkes. bide barlari taksicileri filan batirmak icin yazmis birileri. yuh artik diyorum ohare cusunuz. eet yurtdisinda da ayni yasa var, onlar da barlari taksicileri batirmak icin cikardilar bu yasalari aadfasdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
urmesque Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 neyseki takıldığım mekanda bu yasağa uyulmuyor. mutluyum bu yüzden sddf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 eğlence mekanlarında yasak seneye başlayacak da ondandır :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 şu sigara ve futbolu savunduğumuz kadar ülkeyi savunsak peheey... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Paticiği takip ettiğin kadar derslerini takip etsen derdi annem buna karşılık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Freyja said: Fırsatçılar bu tip gugıl reklamlı sitelerden adam başı 0.3 kazanıyor . 4000 kişi tıklamış hesabı siz yapın. Fırsatçı köpek ilaç paran olsun bide acc umu kullanıyosn . Fırsatçılık bir yetenektir, köpeklik değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar