Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yoda nasıl Jedi oldu?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Kartan said:
En güçlü lightsaber savaşçısı Mace Windu diye biliyorum ben de.Hatta Vaapad'ın en güçlü kılıç stili olduğu söyleniyor.Zaten Yoda'nın bile yenemediği palpatini gayet rahat alıyor mace windu.

Alamıyor işte sorun o :) Yani sırf kılıç savaşı yapsalar alır da işin içine force da girerse artık allah kerim orası.

Orada Palpatine bilerek Windu'yu oyalıyor Anakin'in geleceğini sezdiği için. Anakin'i tamamen Jedi'dan koparması için lazım olan sahneye hazırlıyor.
Mesaj tarihi:
Öyle abik gubik şeyleri ben Star Wars evrenine sığdıramıyorum o yüzden ignore ediyorum direkt yaa..

Aynı şekilde yine hepsinin oğlunun kızının macerası var "Young Jedis" diye çizgiroman falan... Tadını kaçıracak şeyleri gözardı etmek lazım.
Mesaj tarihi:
Kartan said:
En güçlü lightsaber savaşçısı Mace Windu diye biliyorum ben de.Hatta Vaapad'ın en güçlü kılıç stili olduğu söyleniyor.Zaten Yoda'nın bile yenemediği palpatini gayet rahat alıyor mace windu.

orda Palpatine çok rahat alırdı Mace Winduyu fakat o zor durumda olmazsa Anakin bunu hissedip karanlık tarafa geçişini tamamlayamazdı
Mesaj tarihi:
Palpa hükümetler gibi hep yalan dolan yapıyor. Mace palpa'yı normalede alamazdı diye tahmin ediyorum. Çünkü dönemin en güçlü jedilerini birkaç saniyede harcattırdı Lucas. Mace birazcık daha uzun giderdi bence.
Mesaj tarihi:
Direkt olarak kılıç dövüşü yapsalar alırdı muhtemelen. Çünkü dediğim gibi Jedi'lar sithlere göre daha başarılı kılıç dövüşünde. Üstelik Windu formda falan adamken Palpatine yaşını başını almış bunamış felan durumda.

Ama teke tek savaş yapsalar Palpatine alırdı force üzerindeki hakimiyeti, güçlülüğüyle. Kılıçtan kondisyondan kaybettiğini griple lightningle falan kapatırdı. Zaten orada da bilerek (ve zorlanarak) Windu'yu oyaladığı kitaplarda açık ve net şekilde anlatılıyor.
Mesaj tarihi:
o diilde anakin e gelen koyuyo giden koyuyo. yani duel e girse windu yu alamaz yoda yı alamaz obi wan ı alamadı 2.sinde de force spirit kodu adam ne biliim çok cacık gibi geliyor bana Anakin. darth maulu da alamazdı bence asla imparatordan zaten ödü kopuyo.
Mesaj tarihi:
Anakin bahsettiklerin dışında herkesi yenebiliyor zaten.

Darth Maul'le bir kapışmaları var Expended Universe'de, kazanıyor. Obi Wan'la 2. kapışmalarında zaten biri olmuş yaşlı dede, diğeri desen 3 kilo eti ya kalmış ya kalmamış tonlarca zırh içinde, kıçlarını kaldıracak halleri yok kılıç savaşına girişiyorlar.
Mesaj tarihi:
çok anlamam da bişi sorcam saçmalarsam mazur görün:)

kılıç dövüşünde palpa o kdr ii diil fln denmiş force tarafı güçlü denmiş e mağdem öle yoda nası alamıo bu adamı force tarafında yenişemeyip kılıçla kapışmaya girdiklerinde?
Mesaj tarihi:
Tahminen Yoda da Windu kadar iyi değil çünkü kılıç kullanımında. Windu "The Blademaster of Jedi Counsil" title'ına sahip çünkü. Üstelik de en gelmiş geçmiş en güçlü Blademasterlardan biri. Yoda ondan iyi olsa Yoda alırdı o ünvanı :)
Mesaj tarihi:
Rewendor said:
Cuce said:
bu arada yodanın masterlarından biri qui-gon.

Öheh naptın abi, Yoda padawanken Qui Gon'un daha soy ağacı bile oluşmamıştır tahminen :)

diğer sayfaları okumadan atlıyorum da,

force ghost olarak döndüğünde yoda nasıl olur ya falan diye ondan öğretmesini mi ne istemişti yanılmıyorsam.

dendiyse sry.
Mesaj tarihi:
BullDoG said:
veyr10 said:
ayrıca Exar Kun her daim wins favori karakterim

polemik yapcam >:D<

Bize ne

Senin arabani!!!! http://forum.paticik.com/read.php?62,3263561

Polemiği böyle alevlendiririm :D
Mesaj tarihi:
Rewendor said:
Kartan said:

Alamıyor işte sorun o :) Yani sırf kılıç savaşı yapsalar alır da işin içine force da girerse artık allah kerim orası.

Orada Palpatine bilerek Windu'yu oyalıyor Anakin'in geleceğini sezdiği için. Anakin'i tamamen Jedi'dan koparması için lazım olan sahneye hazırlıyor.

bu teoriyi hatalı buluyorum.
filmde direk olarak bunu kanıtlayan bir ispat yok.

anakin gelmese palpatine ölcek gitçek zavallıcık, ama hep "aslında tek sıkımda öldürürdü ama rol kesiyor" deniyor.

e adam illa luke'e karizma olsun derdindeyse daha çok birçok şey de yapabilirdi.
ama iddia edildiği kadar zeki bir adamın kendi canına zarar verecek birşeyi sadece "rol icabı olsun" diye yapması düşünülemez.

(evet mace windu'yu seviyorum, ne var (:P) )
Mesaj tarihi:
Filmde yok, ama filmin orjinal Lucas çıkışlı kitabında bolca var. Hatta o bahsettiğin zekası doğrultusunda yapacağı diğer pek çok şey de var aynı kitapta :)

Ha, kendine zarar vermiş olabilir de, o da zaten önemsiz onun için. Adam o halde oturup kız mı tavlayacak tipini karizmasını düşünsün :)
  • Yeni Oluştur...