Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sigarayı Bıraktım | Mı Acaba ?

Baluu

Öne çıkan mesajlar

Sigara yasağının çıkması, uzunca bir süredir spor'a yeltenme ama nefes problemleri nedeniyle o eski güzel günlerin çağrışımını bile yakalayamam vs.. vs..

Neden çoktu doğrusu.

Bırakmak için, vakit gelmişti galiba. Bugüne bugün 5-6 senedir sigara içen biri olduğumu düşünerek, lisedeki performansımın yuzde 20sine ya sahibim ya değilim. ( Nefes Problemleri açısından )

Bugün Öğleden sonra 14 civarı bıraktım, ilk 12 saatin dolmasına az bir zaman kaldı.

12 Saat içerisindeki en zor an, akşam yemeği yedikten hemen sonraki 30 dk idi. Özellikle, standart olarak o 30 dk içerisinde her yemekten sonra bir sigara içen ve sigarası bittiginde bir çay ve bir sigara içen insan olarak, epey zorlu geçtiğini söyleyebilirim. İnternette bir şeylere konsantre olmaya çalışarak atlattım o zamanı, halen istiyor canım.

Ancak pes edecek kadar ciddi değil henüz durum.

Not : Burda önümüzdeki günlerde de, öyle hissettiklerimi felan yazıcam, kısaca sigarayı bırakan bir adamın notları gibi bişi olucak bu işte.

Not 2 : Hiçbir yardımcı ürün kullanmıyorum. ( ilaç, nikotin bandı, elektronik sigara vb.. )
Sosyal ağlarda paylaş

Hemen hemen çoğundan geçtim.

lise Camel Kısa Soft olanı, sonra su garip isimlerle camellar geldi tadı felan değişti bıraktım.

winston'a geçtim, 1,5-2 sene kadar da winston içtim. Son işte 7-8 Aydır da, mavi Kent içiyordum. Tabi kent bulamadığımda winston devam şeklinde..
Sosyal ağlarda paylaş

he he yok yaa..

Bugün içmem. Hazırlıklıyım.

500 gr beyaz ay çekirdeği
2,5 Lt kola
1,5 Lt Pınar Uzun Ömürlü SÜT
1 Kg Kayısı
1 Kg Elma
1 Kg Kiraz
3-4 Adet Browni Kek ( Su eski kare olanlarından )
6'lı meyveli soda. ( çay kahve isteğini bastırabilmek için )
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:
Akapunktur faydalı bişey sigarada. Babamla ilk ay baya bi dalga geçtim verdiğin paralara yazık diye, 4 sene oldu bundan sonra da içmez heralde. O tür bi dışardan müdale arıyorsan tavsiye ederim.

Dışarıdan müdahaleyi başarılı olamaz isem denemek istiyorum.
Ama tavsiye için sağol, başarısız olursam denenebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

ben şu merete hiç başlamadım. peder bey 15 yaşında başlamış ve benim 4. yaşıma kadar içmiş. zatürreye yakalandığımda doktor tembih etmiş çocugun sağlığı için bırak diye ve o günden beri tek sigara içmiyor =) hatta yurt dışından getirdiği sigaralar karton karton duruyor öyle hatıra olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

Yan etkileri nasıl olacak kesin olarak bilmemekle beraber tahmin edebiliyorum az cok.

Muhtemelen :

1-2 Hafta arası çok sinirli bir birey olarak toplumda yerimi alıcam.
1-2 Hafta arası çok stresli bir birey olarak toplumda yerimi alıcam.

Yani sinir stress..

Başka bilinen davranış bozuklukları felan var mı ?
Sosyal ağlarda paylaş

sıgarayı bıraktıktan sonra sinir/stress normal şeyler bir de el alışkanlığından dolayı sıgara arıyorsun durmadan,

sakız çiğnemeni öneririm sıgarayı bırakalı 8-9 ay oldu hala çiğniyorum, yeme içmene dikkat et insanın iştahu baya açılıyor (ben sıgarayı bıraktığımda 20 kilo aldım yaklaşık)
Sosyal ağlarda paylaş

Valla bilmiyorum da, kilo alırsam 1 taşla 2 kuş olur hemen spor'a başlar o kiloyu kas yapar ve 1 taş da 3 kuş vururum : )

Yani zayıf bir birey olduğum için ve boyum da uzun olduğu için alabileceğim ekstra bi 20 kiloyu kaldırabilirim.

Kilo : 65 Boy : 1,87
Sosyal ağlarda paylaş

Tam olarak 24 saat 12 dk felan geçti gitti..

Canım neredeyse hiç sigara istemedi, bir tek akşam yemeği sonrası.

Kendime bir şekilde güvenim geldi diyebilirim, daha önceki denemelerimde canım çok isterdi, dayanamaz içerdim. Bu sefer başka, bu sefer garip..

Sanırım inanılmaz derecede inanmışım sigara'yı bıraktığıma, aklıma dahi gelmiyor neredeyse.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...