Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

0.4 ustunde korsanlik. UMUR

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
DareJedi said:
Arkadaslar oyundaki nickinizi yazinki sizlere ulasabilelim. Yardim edecek adam cok ztn.

jedi banada bi 500m yardim etsen cok super olur
o kadar yardim hevesin var ama acaba neden :)
diyer forumdaki yazdigin admin olmak gibi bi isteginmi var hemen yonetimle gorus :)
arkadandayiz ama once 500m u sendle niki de yazayim cenhizhan(:D
Mesaj tarihi:
Forumu tam okumadan Amarr ırkı bişeler açtım saçma sapan attr verdim. Daha attr nasıl verilir bilmiyorum. Caldiari Acheron (Sanırım doğru yazdım) sınıfı bir gemi ile başla deniliyor. Bir çok konu eskidiği için geçerliliği varmıdır bilmiyorum. Oyuna tam anlamıyla (2-3 gün sonra silinmeyecek) bir gemi ve attr ile başladığımda nickimde olacak inşallah ehehe.

Genel hatları anladığım ve derlediğim kadarı ile Fighter sınıfı oynayış tarzım olacak. Birde bunlar ayrılıyo sanırım drone master, turret master tadında :D Muhtemelen tank tarzı bir gemi ile devam etmek isticem. Bu noob bilgileri ile hangi ırkı nasıl şekilde açmam tavsiye olunur ey oyun guruları.

Newbie olmak ne zormuş off.
Mesaj tarihi:
Evet bu oyunun turklerdeki yas ortalamasi 30 civari doktorlar, mimarlar, bilg. muhendisleri, isletmeciler, siyasetci yakinlari fln oynuyo :) onun icin daha elit bi ortam mevcut diger oyunlara gore. Bu arada konu amma sapti :P umurdakiler oldurcek bizi :)

Achura Caldarian acip 9 9 3 9 9 yapman senn icin buyuk avantaj saglar uzun donemde. caldari > achura > 3 memory / 1 intel / 1 will powera dagiticaksin attributelari > monk > military > soldier yada special forces orasi sana kalmis ama bence special forces daha duzgun skiller weriyo gibi.
Mesaj tarihi:
Oooo 5 gün olmuş cevap vermemişim. Şu aralar tatil yöresinden tatil yöresine uçup duruyorum. Yarın akşamdan itibaren ADSL ile bağlı olabileceğim bir noktada olacağım.

Benim savaşkan Minmatar'da toplam 3.8M sp (:P) var. Şu anda anca Rupture kullanıyorum. Q-19 bir abiden aldığım L-2 mission'ları rahatlıkla yapıyorum. Toplam 25-30M Isk bir malvarlığına sahibim. Dolayısıyla en ucuz BS'e daha bir 30-40M Isk eksiğim var. Pator-III'de ikamet ediyorum. Diğer yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum.

Sorun şu ki önümüzdeki Salı gününe kadar her bağlantımda promilim bayağı bir yüksek olacak. Buna göre karar verip gel veya gelme deyin. Gel derseniz yarın akşam sizin oralarda olurum. Tabi benim savaşçı minmatar o kadar Quafe içtikten sonra yolu nasıl bulur onu da bilemem. :D

Bu arada missionlar nedeniyle Caldari ve özellikle Amarr'lar tarafından hiç sevilmiyorum. Bu ırklara karşı standing'im bayağı bir düşük. Bu bir sıkıntı yaratır mı?

Mert

Gimli said:
Sarp99 said:
2004'ten beri gıcığım bu Amarr'lara zaten iyi olmuş Ağustos ortası gibi geliyorum inşallah sizin şirkete. Bekle beni Amarr.....

Mert

Bekliyoruz sabırsızlıkla
Mesaj tarihi:
Sarp99 said:

HQ'muz amarr'da direk. Gelip application yollarsan seni eklemekten memnuniyet duyarız.

Simdi içinde bulunduğumuz savaş 200 kişilik bi mission-runner, beyinsiz, organizasyonsuz, genç şirkete karşı. O yüzden rupture'ınla çok iş yapabilirsin. BS kullanmana gerek yok acilen. Ama gerektiğinde bi hurricane kullanabiliyor olursan iyi olabilir.

FW ye katılmadığın sürece bi factionu kendine düşman etmen için baya uğraşman lazım. O kadar uğraştığını sanmıyorum o yüzden bişey olmaz standinglerden.
Mesaj tarihi:
DERT3 said:
UMUR daki arkadaşlar şu LACCO yu anasından emdiği sütü burnundan getirirseniz tescilli korsan olacaksınız benim tarafımdan.

Neymiş noolmuş ki LACCO?
Mesaj tarihi:
İşleri tasviye edip, dükkanı kapadım geldim. Toplam 22 jump sürdü ama olsun sonunda aksiyon var.

İlk izlenimler : Bu Amarr bölgesinde enflasyon fırlamış gitmiş. 21-23k ISK'dan alıp çatır çatır madene çevirdiğim small plasma smartbomb'lar burada 42-44k. Tanesini 4.3 ila 4.4 arasına sattığım Pyerite 4.7-4.75 arası. Demek ki bu Amarr'dan ISK kazanılır.

Doğal olarak,görev peşinde koşamıyorum. Hiç Minmatar ajanı yok. Yahu insan bir iki casus masus gönderir bölgeye, biz de bir şekilde yolumuzu buluruz.

Son olarak adi Amarr yönetimi reprocess işleminden %5 komisyon alıyor. Ticaret işleri biraz daha zor olacak anlaşılan. :D

Ne yapacağız ne edeceğiz, istasyondan çıkmadan önce nelere dikkat etmek gerekir. Bir brief geçin şu PvP noobie'sine.
Mesaj tarihi:
selamlar,
başvurunu biraz önce girdiğimde gördüm onayladım.

şuan ki savaşta olduğumuz 2 corpta pek aktif olarak bize operasyon düzenlemiolar.o yüzden kendi halinde takılırken güvende sayılırsın.ama localde elemanlardan adamlar varsa o zaman birbirleri ile haberleşip mahalleden adam toplayıp geliolar.

ilk olarak local ekranın her zaman açık olsun bir sisteme girdiğinde, stationdan çıkarken localdeki adamlari bir kontrol et.savaşta olduğumuz kişilerin isminin yanında küçük kırmızı bir yıldız var.
Mesaj tarihi:
abi lacco durmadan stationda, biz de 2-3 kisi oldugumuzdan 24 saat kamplayamiyoruz.

Ben 2 kez arattim, aras da her girdiginde aratiyor; adam hep stationda. Biliyorum poinen'e fuel tasimasi lazim ama bir türlü denk gelemedik. İstersen sana parani geri verelim bizden daha kalabalik bir parali asker ekibi tut
Mesaj tarihi:
Biz ne yapıyoruz?

- High securityli sistemler dahilinde savasabilmek için, gözümüze kestirdiğimiz corplara savas açiyoruz
- Contract yapiyorz. (Biri birine kil oluyor bize para veriyor biz o şirkete savaş açıyoruz)

Peki high sec'de savaşlar genelde nasıl oluyor?

1- Hedef görev yapıyorsa

- İki seçeneğimiz var, birincisi adamın o sırada görev yaptığına emin olduğumuzda, adamla aynı sisteme girip adamı probelayıp, görev yaptığı sırada adamı patlatmaya çalışmak.
* Ancak bu seçenek, probelamak uzun sürdüğünden (ortalama 5 dakika) ve bu süre içinde adamla aynı sistemde bulunup adama localde kirmizi kirmizi parlayacaginizdan hedefinizi korkutup kaçirma riskiniz fazla

- İkinci seçeneğimiz içinse, adamin standinglerini kontrol edip, o an bulunduğu sistemi de göz onuna alıp hangi agenttan mission aldığına karar veriyoruz. Bundan sonra yapacagimiz sey, bulunduğu sistemden, agent'a gelmek için hangi rotayı kullandığını belirlemek ve yol üstünde "adamla aynı sistemde bulunmadan, adama localde gözükmeden" adamın geçeceğinden emin olduğumuz bir sistemde, stargate'de adamı kamplamak. Bunun için karar kildigimiz sistemde, adamin geçceği gate'in 0 km'sine girip bu şekilde bekliyoruz.

Gate'in 0'indayken, eğer adam o gate'i kullanarak sizi nsisteminize gelirse, size ortalama 12-17 km uzaklıkta olur. Hemen kitlenirsiniz warp disruptorunuzu açarsınız, saldırırsınız. (Bu sistemin tek kötü yanı sabır gerektirmesi.)

Ama eğer hedef sizden kesinlikle daha güçlü bir hedefse, kaçmanız gerekiyorsa da gate'in 0 km'sindeyiz ve rahatız. Ama kaçarken de yapılması gerekli şeyler var;

- Tek salvoda patlamayacak bir gemideyseniz (kisacasi altinizda frigate yoksa) Ateş etmeden adamin size bir kere ateş etmesini bekleyin. Böylece adam "agresif" bir hareket yapmış sayılacak, hemen bunun ardından gate'in diğer tarafına geçtiğinizde, sizi bir süre takip edemeyecek. (Agresif bi hareket içine girmişseniz, gate'den bir süre atlayamiyorsunuz)
Böylece izinizi kaybettirecek kadar zaman kazanmış olursunuz.

2- Hedef istasyonda oturmuş bekliyorsa.

Kesinlikle station camp yapmayın. Olabilecek en salakça davranıştır bu. Adam istasyondan çıksa bile, savaşı kaybedeceğini anladığı anda ateşi kesip azıcık bekleyip docklama şansına sahip çünkü. Üstüne üstlük, adamla sürekli aynı sistemde duracağınızdan, yeriniz de belli, adam diğer sistemlerden yardım çağırabilir ve haberiniz de olmaz.

Kısacası eğer böyle bir durum varsa, ya yukarda belirttiğim gibi, eğer adamın aktif olduğunu da biliyorsak, adamın gidebileceği bir sisteme doğru yan sistemde gate camp yaparız, ya da farklı hedefler aramaya başlarız.

Şunu unutmamak lazım, eğer bir karakter eve'de ölmek istemiyorsa, tek amacı buysa, onu öldürmeniz imkansızdır. Ama ne zamanki canı sıkılır, mission yapmak ister, sizinle savaşmak ister, o zaman sizin için bir fırsat doğar.
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:

Son aksiyon:

"ANGELCOR"

Şirket özellikleri:

Üye sayısı: 200 küsür
Aktif üye sayısı(ortalama saat başı): 20-30
Şirket amacı: bir alliance'a girmek.
Şirket içeriği: pek çok mission-runner, pek çok madenci pek çok endüstürici.
Bulundukları bölge: Yalnızca Dabrid.

.

Çok olduklarını ve dünyadan habersiz olduklarını belirterek başlayayım.

İlk birkaç gün, ortalıkta dolanan endüstüri gemilerini patlattıktan sonra, tüm endüstüri kanatlarını oyundan çektiler. Bi 20 kişi şirketten ayrıldı. Bu noktadan sonra bir iki hafta boyunca yalnızca 15-20 kişi Dabrid'in sehmosh gate'ini kamplayarak geçirdiler.

İşte bu etapta iki önemli güç elde ettik.

1- Angelcor'un forumlarına ve ventrilosuna sızdık. Tüm operasyon saatlerine, gemi tiplerine, aktif üyelere, tartışmalarına ulaştık.

2- İki dost şirket edindik.(interimo, Blackfurry) Onlarla gayri resmi bir alliance kurduk. Onlar da angelcor'a savaş açtılar. Biz de onların savaşta olduğu şirketlere savaş açtık.

3*- Bu da sürpriz bir madde olarak geldi. Gayri resmi alliance'ımızda savaş açtığımız bir şirket(toysrus) de Angelcor'a savaş açınca, onları da araımza kattık.

Görüldüğü üzere genelde Angelcor filosu şöyle oluyordu:

Tıkla

Bizim sayımızın ortalama 7-8 olduğunu düşünürsek, karşı filodaki 5-6 blackbird yüzünden sürekli jamlanmememiz olanaksızdı. Bu yüzden uzun süre açmaza girdik. Nano gang'ler oluşturduk sırf bbleri almak için. Çok başarılı olduğumuz da söylenemez. Zaten tam bu arada da, Angelcor'un TNT ye para verip onları interimo'nun üstüne salması interimo'nun de elini kolunu bağlamış oldu. Ancak yine de gir-çık larla, irili ufaklı pek çok gemiyi patlatıp kaçıyorduk ciddi bir darbe vuramasak da. (Daha geçen gün ben (cane) ve mosqi(stabber) iki kişi bir ravenlarını almayı başarmıştık.)

En sonunda TNT nin olmadığı bir geceye rast geldik. 9 kişilik bir fleet toparladık. (4-5 dominix, armageddon, rokh, raven şeklinde) Tüm domilerde remote rep olduğundan kitlenebildiğimiz sürece ölümsüzdük. Domiler de, jamlenseler bile drone gemileri olduğu için hasar vermeye devam edeceklerdi.

Plan fazlasıyla işe yarad, iki filo kafa kafaya geldi ve bir gecede bir myrmidon, bir hyperion, bir basilisk, bir raven, bir drake, bir caracal navy issue, bir punisher yok etmeyi başardık. Bu muhtemelen onlar için çok acı bir darbe oldu.
Mesaj tarihi:
Angelcor'un da forumlarına şöyle bir yazı yazdık kendilerine gelsinler diye.

We tried to reach some of your members via eve mail, but we're unsure that all your members had an idea what had to offer, so i'm making this post .

I must begin with a sincere thank you on my side. You are the sweetest corp we have ever fought.

-You are always online
-You are always "many"
-You don't care what happens to each other. (we popped down lots of lone ships 1-2 jumps away from dabrid as you camped the infamous gate. None of you came for help)
-You're stubborn
-You live in a world of illusions.
-We have access to your forums.
-We have access to your killboard (even posted %60 of your losses since you seem so reluctant not to)
-We have access to your ventrilo
-We have access to your roster. (We know exactly which one of you guys are miners, industrialists, mission-runners, etc)
-We have access to your calendar (We always had the info when you'll camp, when you gather etc.)

As a result, only We ,"UMUR", have 6(!) pages of Angelcor kills. We made 3 other corps to dec you as well and yes we work together. I normally write down the total loss of the corp we decced in a post like this. But it's so much that i got tired after the 4th page. (It's something around 4 billion i guess)

What's more important is that, we reduced a 200 men corp to a dabrid camping 100 men corp.

In case you don't know, we have offered you a peace deal "10 million ISK per member of Angelcor." You didn't like that. Maybe noone ever told you about this at all? By the way, how much did you pay TNT to declare war on interimo?

As UMUR, we're not smack talkers. We have been pvp'ing since the first day we started eve. We're mature men with professions. We play eve to have a nice weekend afterall. We try to be nice. We're offering a peace deal to you, not because we don't want to fight, (that's all we like to do afterall) it's because you have become extremely boring.

Camping a gate that goes nowhere for weeks? 15 to 20 people? Does it even make sense? How much isk did you loose for not making mining operations? How much isk would you gain if you spent this time mission running? Plus you're losing ships. Also you can't fullfill your goal to enter an alliance because you have active wars. Is it worth it?

We're a 5 men corp, all isk dependant. We all have trading alt chars with stable incomes. As long as you keep this war on, we'll make it more personal. Please come to your senses

Best regards;

The Hammond

• Yeni Oluştur...