Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Starcraft II

huun

Öne çıkan mesajlar

zvt şu an en komplex matchup.
ama genel hatlarıyla zerg olarak yapmanız gereken şöyle:
FE alınacak, ling speed upg yapılacak
helion geliyosa ve az sayıdaysa, minerale linelara 1er cpine crawler
mass helion gidiyosa roach şart
erken banshee/viking geliyosa extra queen
duruma göre bu ünitelerle early game i maximum drone la atlattıktan sonra mid gamede:
MMM gidiyosa hydra/ling/baneling/infestor, marine sayısı çok azalırsa hızlı bir muta tech switch yapılabilir ama riskli. marauder çoksa yapılacak daha doğru şey banelingden kısıp daha çok infestor yapmak ve fungal growthları iyi kullanmak. aynı zamanda upg'ler de en çok bu durumda önem kazanıyor. ultrliske yapılan değişiklerle armored üniteler çok vuruyo gibi gözüküyor ama 450 hp ye indirilmiş olması o kadar efektif olmayacağına işaret ediyor. daha denem fırsatım olmadı.

full mech gidiyosa roach/infestor/ling ile defansif/drop bazlı oynayıp olabildiğince gaz biriktirip hızlıca broodlord/corruptor

karışık gidiyosa roach/hydra/infestor
Sosyal ağlarda paylaş

tunca'nın dediklerinde şuna katılmıyorum/eklemek istiyorum:

eğer 3. exp varsa ya da mid game yeterli gazla girebilmişseniz, muta basın. terran adalara kaçabiliyor. o arada siz main ile ada arasında hava trafiği ele geçirebiliyorsunuz.

daha önemlisi raven rahatlıkla avlanabilir muta ile. uzun yolda atack move veren terran ordusunda raven çok arkada kalıyor, yavaş baya hızı.

mutanın saldığı korku ile erken exp alan terran, thor ya da turret yapmak zorunda. yapmamışsa harass özelliği hala etkili.
Sosyal ağlarda paylaş

muta'nın işe yaradığı durumlar olabiliyo tabi ama özellikle gaz bakımından çok pahalı bir ünite ve cost effective değil. terran'ın ground force'u ile boy ölçüşebilmek için her bir gaz çok önem kazanıyor. bir turreti 3-4 muta anca alıyor, turret 75 mineral muta 100 mineral 100 gaz. aynı şekilde thor dediğin alet mutalarla çok iyi micro yapmazsan rahat 7-8 muta belki daha fazlasını alıyor tek başına. buna bir de sadece 50 mineral olan marine'i eklediğinde, mutanın sadece harras için thor ve marine'in ise push için kullanılabildiğini hesaba katınca düzgün oynayan terrana karşı her halükarda dezavantajlı durumdasın. ada olayına ise en iyi çözüm drop. sadece 4-5 muta bile yapıcak olsan spire ı hesaba kattığında 600-700 gaz ediyor. bu parayı çok daha fazla cost effective olan hydra/baneling/infestor a harcamak çoğu durumda daha mantıklı bence
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca eklemek isterimki adamların tek yaptığı stimpack Sspamlamak MMM ile girince, Z olarak fungal growh olsun hit run olsun değişik fantastik aksiyonlar yapmak zorunda kalıyorsun eşit ağırlıklayken... benim hatırladığım zergler mindless creatures ti hani saldır da saldır seklinde hareket eden rakibin boyle taktik uretmesi gerekiyordu sayı dezavantajını kaldırmak icin.. terran bu kuralı bariz bir şekilde bozuyor su anda.
Sosyal ağlarda paylaş

ilk defa oynadım demin karşıma ai alıp üniteleri vs göriim oyunun havasını soliim diye.

scv ile barakadan çıkan üniteleri ayırt etmek öle çok da kolay değil. fazla cıvıl cıvıl renkli olmuş sanki. screenshotlardan ve videolardan öle eleştiri almıştı oyun. ben de rahatsız oldum açıkçası bu kaadar cıvıl cıvıllıktan.

bir de bi tek ben mi gıcığım şu duruma bilmiyorum ama w3'ten kalma bi durum. 1 veya 2 kademe daha zoom out yapıp daha geniş bir alana hakim olmak istiyorum haritada. gıcık ediyo bunu yapamamak. sanki çok yakınmış gibi geliyo. devamlı elim zoom out'a gidiyo, mouse'un tekerleğini hareket ettiriyom
Sosyal ağlarda paylaş

hah şöyle tunca ve huun biraz strateji konuşun ya ciddi ihtiyaç var,terran ın az gaz isteyen ve çabuk çoğalabilen ordusuna karşı stratejilerden bahsedin,ayrıca infestor a kesinlikle dark swarmı geri koyucaklar gibi geliyor bana

oynadığım çoğu oyunda mutaya çıkıp rakibe baskı kurmaya çalşıtım ama konan 1-2 canon ve turret +unite desteği çok çabuk eridim ve sonucunda oyunu da çabuk verdim
genelde oynadığım protosslar girişi kapayıp fast void raye giderken ya zealot yada immortal destekli stalkerla geliyor
terranlarsa marine medivac maradur tarzı bir comboyla gelip viking basıp oyunu alıyorlar,eğer o arada da oyun uzarsa battle crusırlar çıkmış oluyor zaten
Sosyal ağlarda paylaş

zvp zvt ye göre çok daha basit.
eğer tek base kapanıp bişi yapmıyosa ya 4 gateway push, ya robotics destekli push ya da phoenix/void ray gelecektir.
her halükarda fe alıp zergling speed upgini yapıp drone abanıcaksın. phoenix/voidray tehlikesine karşı daextra queen basıcaksın eğer eminsen void ray geleceğine 5 queen ideal. oyun baya ilerlemeden laire geçmene gerek yok ling/spine crawler ve queen nerdeyse her türlü tehdite karşı yeterli. eğer hiç scout yapmadan bu taktiği uygularsan tek açığı dark templar tehlikesi ama bu kadar oyun atmış olmama rağmen bir protoss bile o kadar erken dt çıkmadı şu ana kadar. bu şekilde ilk pushu atlatırsan avantaj direk sende zaten sonra ne yaparsan yap alırsın xP robo gittiyse pure muta veya roach/infestor robo gitmediyse de roach/infestor veya hydra/ling en standart seçimler.
Sosyal ağlarda paylaş

Zoom'dan şikayet eden arkadaşlar vardı, şu tool ile unlimited zoom yapabiliyormuşuz:
http://www.madx.dk/files/M05_ST_02_B.rar

İddiaya göre patch'den bağımsızmış, kurduktan sonra oyun güncellemesi olsa da kullanabiliyormuşuz.

Not: Benim laptop sizlere ömür, kurup deneyemedim. Deneyen arkadaş olursa yorumlarını beklerim.

Edit: Bazı antivirus'ler uyarı veriyormuş, tikkatli olunuz.

Edit2: Cuce'nin uyarısı ile ekleme:
Hack yapmayınız, accountunuzdan olmayınız, launcher'la offline olarak kullanınız.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

haritaların sslerini almaktan başka pratikte ne faydası olacak ki zoom out yapmanın? 200 birim tek ekrana sığıyor zaten, sağolsunlar başardılar bnu hehe

Replay'da çalışır mı acaba bu işlem onu da merak ediyorum. Maximum zoom'a alıp haritada o yana bu yana gitmeden kuş bakışı maç izlenebilir mi?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...