Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Starcraft II

huun

Öne çıkan mesajlar

warcraft dan farkı yok.bu sc2 cıkınca yuhaa herkes saldırcak ama bakcakki sc 1 deki gibi değil herkes bırakcak blizzard da kırdığı para ile ihya olcak. açıkcası mikseler ben oynamam bunu. çok salakça yada bana öyle geliyor.normal sc deki gibi mikro yapılmaz sanmıyorum öyle hani marin medic mikrosu vulthure falan birde action anları çok karmaşık ney neye saldırıyor neye ne oluyor belli değil.bu defilerin swarm ı içindekindede karışık.aynı işte dota warcraft action sahnesi.blizzard yanlış yapmış starcraft ın görüntü tarzını bozmucaktı.görüntü aynı olup ya yeni ırk yada oyuna farklı actionlar kazandırmalıydı.bu kadar oynaması oyunla doğru değil.
Sosyal ağlarda paylaş

TD)Pentagram said:
yok kızdıgım şu tüm oyunlar aynı görüntü ve standart mı olacak.3 boyutlu falan. bozmayın kardeşim starcraftın görüntü tarzını. niye tek tip yapıyorlar.

Ben burda çok ciddi çelişki sezdim. Bütün oyunlar aynı olmasınlar ama eskisi konu olduğunda aynısı olsunlar?
Sosyal ağlarda paylaş

Venator said:
TD)Pentagram said:
yok kızdıgım şu tüm oyunlar aynı görüntü ve standart mı olacak.3 boyutlu falan. bozmayın kardeşim starcraftın görüntü tarzını. niye tek tip yapıyorlar.

Ben burda çok ciddi çelişki sezdim. Bütün oyunlar aynı olmasınlar ama eskisi konu olduğunda aynısı olsunlar?

ne dediğini anlamadım
Sosyal ağlarda paylaş

sen anlamadın beni. tüm oyunları aynı şekle taşımak yerine var olanda hepsinin kendi tarzıyla bırakmak daha mantıklı diyorum. starcraft 3 boyutlu olmaz warcraft wow artık ne varsa olur onların bileceği. eski haliyle kalması taraftarıyım çünkü ben öyle seviyorum 3 boyutlu itici geliyor bana. he nolurdu sc 2 yeni bir ırk yeni birimler katılır tamam ozaman 4 elle sarılır insan ama şuanda warcraft ile starcraft arasında görüntü ve çizim olarak hiç bir fark kalmıcak.ikiside tek tip oyun olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

eskiden ikiside 2d değilmiydi ama :) o zamanın teknolojisinde tüm oyunlar o tarz yapılıyordu teknoloji geliştikçe 3d ye geçicekler ilerde kim bilir ne biçim aygıtlar çıkacak oyunlarda kontrol sağlamak adına.
benimde pc kaldırmayacak büyük ihtimal şuanki haliyle ama bakalım oynanabilirliği iyi olduktan sonra halledilir insan alışır kafanda hemen olumsuz bir yargı oluşturma bence. evet kimisi grafik olayını önemsemez ama bizim zamanımızda sc oynamamış bir sürü bebe ilk kez bu oyunla karşılaşacak ve onlar için iyi oyunun kıstasları arasında grafikler önemli bir yer tutuyor. blizzard sadece eski oyuncular için değil yeni oyuncular içinde oyun çıkarmak zorunda bekleyelim görelim en iyisi
Sosyal ağlarda paylaş

3d biraz işin kolayına kaçmak oluyor. çizgi film gibi şöyle şaheser mertebesinde tek tek elle çizilip kullanılanacak 2d grafiklere kim hayır diyebilir ki?

ha şu da bir gerçek, bu oyun scII falan değil. starcraft evreninde geçen bir oyun. 10 küsür sene sonra bir oyunun devamı çıkmaz çünkü. starcraft, the sequal falan deseler II yerine itiraz eden olur mu?

o değil de, burda 10 yıldan bahsediyoruz. 10 yıl. 10 yıl önce kaportacının yanına çırak diye girseydiniz şimdi ustaydınız. 10 yıl önce çocuğunuz olsaydı şimdi eşşek kadar adamdı. yani, eskiyi anmak için gerçekten çok eski bir oyun sc. tabii ki 3d olacak. üzücü; ama gerçek.
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam şimdi net anladım :)

Huun haklı, 3D yapmak daha basit günümüzde o kadar 2D şeyi çizmek yerine, o yüzden hem grafik severleri mutlu etmek için hem de kolaylık için 3D yapılması kaçınılmaz. Ayrıca 3D iyi bir strateji oyununu baltalamıyor tam tersine iyi kullanılırsa çok iyi sonuçlar alınabiliyor: bkz. CoH ve yok edilebilir savaş alanı, fizik motoru vs vs.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:
3d biraz işin kolayına kaçmak oluyor. çizgi film gibi şöyle şaheser mertebesinde tek tek elle çizilip kullanılanacak 2d grafiklere kim hayır diyebilir ki?

ya şimdi 2dnın elbet bir estetiği var, ama daha önceki mesajımda dediğim gibi iyi kullnılırsa 3d'nın rtsde gameplay'e katkısı daha cok.

karakterlerin 8 yerine sonsuz acıda koşucak olması bile gameplay'i daha anlaşılır kılacaktır. Aynı şekilde perspektifte yardım edicektir.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben derim abi. Evet, 3D daha az hamallık gerektiriyor ancak bu devirde milyon dolarlık firma 2D RTS ile gelmesin karşıma. Aynı duygu yakalanmak istenirse 2D'nin görsel olarak birebir aynısı yapılabilir, bunu yaparken 3D motorun, animasyonun avantajlarını kullanmamak enayilik olur. 3D dünyaya mis gibi 2D döşenir hatta Blizzard bunu en şahane kotarabilecek firmalardan ancak SC zaten öyle cartoony veya çizgiromansı bir oyun değildi. Gerçekçi bir sanat stili vardı. Zerg interface'ini, terran ünitelerini falan bir düşünün. O yüzden böyle birşey konsepte uygun düşmez.

Görüntü tarzı modernize sanat stili dışında birebir ilk oyun. Vaktinde mikro yok diye dayanaksız bir sebeple Warcraft 3'e burun kıvıranlar veya Warcraft'ı DotA olarak değerlendirenler aynen SC 1 oynamaya devam etsinler. Kaçırdıkları 2. competitive RTS olur.

Bence SC2 çekerse WoW'dan etkilenen satış yöntemlerinden çeker, 3'e böl pazarla falan.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
huun said:
ha şu da bir gerçek, bu oyun scII falan değil. starcraft evreninde geçen bir oyun. 10 küsür sene sonra bir oyunun devamı çıkmaz çünkü. starcraft, the sequal falan deseler II yerine itiraz eden olur mu?

welcome to fallout 3, lol.

"10 küsür sene sonra bir oyunun devamı çıkmaz" diyince aklıma duke nukem forever geldi.
10 seneden fazla oldu bekliyeli.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...