sir Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 einstein ateist değildi, deistti. "tanrı zar atmaz" lafı da bi yaratıcı güce inandığını gösterir ama evet semavi dinlerle pek alakası olmamıştı. ancak bu tartışma ve topik boş bir topiktir. tanrının varlığı ispatlanmaz, ispatlanamaz. çünkü varlığı veya yokluğu ispatlanabilir olsaydı zaten inanç diye bişey kalmazdı. semavi dinler denklemlerle ispatlanmış, son derece bilimsel kanıtlar sunup sizi ikna etmeye çalışmaz, sadece herşeyi tanrının yarattığını, bizi izlediğini ve ona inanıp ibadet etmenizi öğütler. kimisi bu düşünceyi huzur verici bulur ya da hayatına bi anlam kattığını düşünür ve inanır. kimisi de inanmaz kafasına göre takılır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodus Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Einstein said: It was, of course, a lie what you read about my religious convictions, a lie which is being systematically repeated. I do not believe in a personal God and I have never denied this but have expressed it clearly. If something is in me which can be called religious then it is the unbounded admiration for the structure of the world so far as our science can reveal it. Einstein said: I do not believe in a personal God Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Ben icten inanan bir inancsizim. Bu biraz yeni tur bir inanctir. Ben dogaya hicbir zaman bir amac, hedef veya antropomorfik (insan biciminde) olarak anlasilabilecek birsey yuklemedim. Dogadan anladigim, onun sadece cok eksikce kavrayabildigimizs olaganustu guzellikte bir yapi oldugu ve dusunen insana alcakgonulluluk hissini asilamasi gerektigidir. Bu, mistisizm ile hic alakasi olmayan gercek bir inanca dayali bir duygudur. Insan suretinde bir Tanri fikri bana oldukca yabancidir ve hatta safca gelir. Dinsel goruslerim hakkinda okuduklariniz elbette bir yalandi, duzenli olarak tekrar edilmekte olan bir yalan. Insan suretinde bir tanriya inanmam ve bunu hicbir zaman inkar etmedim, aksine bunu acik bir sekilde ifade ettim. Eger icimde dinsel olarak tanimlanabilecek bir his var ise, bu dunyanin yapisi karsisindaki sinirsiz hayranligimdir, elbette bilimimizin aciklayabildigi kadarina. - Albert Einstein. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 alıntı said: Einstein, “Tanrı’ya inanıyor musunuz?” sorusuna şöyle cevap verir: “Var olan her şeyin uyumlu bir birlikteliğinde ortaya çıkan Tanrı’ya evet ;ama insanların günlük işleriyle ilgilenen, cezalandırıcı veya mükafatlandırıcı Tanrı’ya hayır. Ben daha çok Spinoza’nın panteistik -Tanrı her yerdedir- anlayışına inanıyorum. Ve bu bakış açıma da ‘din’ diyorum; hem bilimle hem de rasyonel düşünceyle uyumlu bir din”. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodus Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Allah cezanı versin Penthesilea. Tam paste ediyordum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 euheuhe yazdim ben kitaptan :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ascraeus Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 allah'ın varlığını böyle elma, armutla anlatmak nedir ya. komik hakkaten. inanıcaksan ortada kutsal kitaplar var, peygamberler var. bunlardan başka hüccet arayan "allah kafama renk değiştiren üzerinde imzası olan bi taş atsın,o zaman inanırım" diye bekleyebilir. kendi seçimi. inanmayacaksa zaten peygamberler bile bazı insanları inandıramamıştır. ne görse, okusa fayda etmeyecektir. bundan kelli, "allah var mı?" bir soru bile olmamalıdır bence, olsa olsa, allah nedir? nasıldır? sorusunu sormak için, onu anlamaya başlamak için bi "yeterlilik" testidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 sir ne güzel yazmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
heracles1986 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 yukardaki yazılanları okudum herkes kendi meşrebince bişiler yazmış ben konunun başındada kimseye ne bir sataşma nede bir düşünceye saldırı var demiştim kimse burayı okumamış neyse... demem o ki arkadaşlar burda yazılanlar bana göre tanrının varlığının ispatlanması üzerine yazan kişi tarafından türetilmiş tezlerdir.. iyi yada kötü yorumlar için teşekürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodus Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 said: inançları sorgulamak yargılamak doğruları yada yanlışlarını bulmaya çalışmak hatta irdelemek kimseye düşmez Yok ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 said: inançları sorgulamak yargılamak doğruları yada yanlışlarını bulmaya çalışmak hatta irdelemek kimseye düşmez tanrı beni bunları sorgula diye görevlendirdi, valla.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 hayatında ispat diye bişey görmedin heralde? bu ne saçma bi yaklaşımdır? tanrı'ya inanmak için ispatlanması gerekmez. çünkü zaten adı üstünde, inanç. şöyle ispatladım daha ne yapayım falan gibi komik cümlelerle neyi başardığını zannediosun anlamadım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Apache said: bu arada bir yaratıcı var orası kesin ama böyle saçma sapan kanıta benzeyen şakalarla gelirseniz eğlenir işte insanlar.şu an türkiyede ki dini kesimin en büyük sorunu bu uzaydan düşmüş gibi davranıyorlar. said: Dini ispatlamaya çalışanlarla ilgi "Densiz, küstah, kendini bilmez! Bir gün ortaya yarım yamalak attığın sav yalanlanırsa o zaman hop din yok mu olacak? Kur'andaki metaforik anlatımı göremeyen insanlardan hiç haz etmiyorum." sözü hala aklımdadır. said: ancak bu tartışma ve topik boş bir topiktir. tanrının varlığı ispatlanmaz, ispatlanamaz. çünkü varlığı veya yokluğu ispatlanabilir olsaydı zaten inanç diye bişey kalmazdı. semavi dinler denklemlerle ispatlanmış, son derece bilimsel kanıtlar sunup sizi ikna etmeye çalışmaz, sadece herşeyi tanrının yarattığını, bizi izlediğini ve ona inanıp ibadet etmenizi öğütler. kimisi bu düşünceyi huzur verici bulur ya da hayatına bi anlam kattığını düşünür ve inanır. kimisi de inanmaz kafasına göre takılır. bu üstteki üç alıntı olayı gayet güzel özetlemekte. öncelikle, rukuya eğilmiş ağaç bir gün kurursa, tanrı yok oldu mu diyeceğiz? şair ilk iki alıntıda buna değinmiş. bu tarz çabalar, allah diyen aslan, üstünde hz. muhammed yazan domates vb. inanmayanları yola getirecek bir kanıttan çok dalga konusu olmakta. son alıntıda ise tartışmanın gereksizliğinden dem vurulmuş. eğer tanrının olduğuna dair KESİN ve NET bir kanıt olsaydı, herkes tanrıya inanırdı. e o zaman dinlerin bir mantığı kalmazdı, zira bütün semavi dinlerde inanmayan bir kesimden ve inanmamalarının sonuçlarından bahsedilir, inanmayanlar helak oldu tarzında mesela. tanrım eğer varsan kafama bir taş gelsin mantığı oldukça saçma. görmek isteyen, camdan dışarı bakar, sağı solu biraz gözlemler, görür. görmek istemeyen ise rastgele yiğenim bunlar der, kafasına göre takılır. ben, şahsi fikrimce tanrının var olduğuna inanmaktayım, zira varlıkların halen var olmasının ve yaratılmasının başka bir mantıklı sebebini göremedim şimdiye kadar. ek: ayrıca sturm, birisinin de yazdığı gibi, tanrının varlığına inanıyorsak, bunun allah diye bağıran aslandan daha farklı bir açıklaması olmalı. dediğim gibi, yeşil adnan oktar siteleri gerçekten garip ve akla yatmayan örnekler veriyorlar. yani bu şekilde savunmak "davaya" zarar vermekte. he dinlerin bilim ile bağdaşmaması meselesi ve gözlük olayına gelince. bu ne saçmalıktır, nasıl bir mantıktır anlayamadım. islamiyetin kendi içinde bilimi teşvik edici yasalar bulunduğunu bilmiyorlar herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 aslında ciddi manada tanrının varlığı yada yokluğu %99.9 doğrulukla bulunabilir. ama teknolojimiz yetmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
feiticiera Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 I the Lord..I the God Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zebilith Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Joker said: aslında ciddi manada tanrının varlığı yada yokluğu %99.9 doğrulukla bulunabilir. ama teknolojimiz yetmez. bu oranı bulmaya yeten teknoloji tanrıyı da bulur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 ramen sevgili din kardeslerim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 beyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 sir said: ancak bu tartışma ve topik boş bir topiktir. tanrının varlığı ispatlanmaz, ispatlanamaz. çünkü varlığı veya yokluğu ispatlanabilir olsaydı zaten inanç diye bişey kalmazdı. semavi dinler denklemlerle ispatlanmış, son derece bilimsel kanıtlar sunup sizi ikna etmeye çalışmaz, sadece herşeyi tanrının yarattığını, bizi izlediğini ve ona inanıp ibadet etmenizi öğütler. kimisi bu düşünceyi huzur verici bulur ya da hayatına bi anlam kattığını düşünür ve inanır. kimisi de inanmaz kafasına göre takılır. Aynen katılıyorum bu yazıya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
St_Dreamer Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 seküler bilimler bizi kandırmaya çalışır deyip şu üniversiteye göre yaklaşık şu kadar yıldız vardır falan demeside ilginç olmuş.Kullanma arkadaşım o zaman seni kandırmaya çalışan adamın verilerini.Kendi yöntemlerinle,dini verileinle açıkla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Din diye bisey yoktur, Penth'e tamamiyle katiliyorum. Kitaplar sacmaliktan baska bisey degildir. said: “Ben gizli bir hazineydim. Bilinmek, tanınmak istedim; bundan dolayı da beni tanımaları, gizli güzellik ve mükemmelliğimi bilmeleri için varlıkları yarattım.” Yani bunu okuduktan sonra hala bir egoiste tapan varsa gg. Ha sakin "orda oyle yaziyor, oyle degil aslinda" demeyin, kitaptada basbaya boyle yazilar var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 St_Dreamer said: seküler bilimler bizi kandırmaya çalışır deyip şu üniversiteye göre yaklaşık şu kadar yıldız vardır falan demeside ilginç olmuş.Kullanma arkadaşım o zaman seni kandırmaya çalışan adamın verilerini.Kendi yöntemlerinle,dini verileinle açıkla. :) biz ona FAIL! diyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Ben şöyle düşünüyorum ; eğer Allah bize gözükseydi ve emirleri kendi ağızından verseydi , aynı zamanda cennet ve cehennemi görebilseydik , ordaki cezaların nasıl olduğunu hissetseydik , sizce dünyada inanmayan insan ve Allah'ın dediklerini yapmayan insan kalırmıydı? İnanan ve inanmayan ayırt edilebilirmiydi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 İnsanları boktan bir hayata yollayıp "bana itaat edin lan" diye kural yollamak bana göre yüzsüzlüktür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar