Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sigara Yasağı ve Düşünceleriniz

Dregoth

Öne çıkan mesajlar

dusunun 6 yasindasiniz
ailenizle beraber kisin arabaya bindiniz disarda yagmur yagiyor arka koltuga attilar sizi

ve onde anne babaniz fosur fosur sigara iciyor

cocuk kilidi sagolsun camlar kilitli ki acsanizda alf yiyiceksiniz bu sogukta acilirmi diye

kazagi kafanizin ustune cekip onkoltukla arka koltuk arasinda paspaslarin ustune buzusmussunuz

sondurun sunu diye isyan edince "benim arabam benim kurallarim" dinletisi basliyor

disarsi buz gibide olsa araba durdugunda o boktan havanin bile nasil sahane gozuktugunu cogunuz bilemezsiniz

bunun egitimlede pek alakasi yok
babam kidemli albaydi annem o donem THY da ozel kalemdeydi egitimli cagdas insanlar, cocuk yetistirmek diyince boslamayan otuz farkli kitaba bakan pedagoglara danisan insanlar

konu sigara olunca gozu donuyor bizim milletin
toptan yasaklansada kurtulsak tamamen
Sosyal ağlarda paylaş

insanin kendi yorumunun farkedip sacmalamaya devam etmesi budur iste.

bencede zaten devlet hazir izin vermisken butun insanlarinida oldursun dimi emaleth. dur demesin bir sey gecmiste yanlis hatali yapilmissa dahada devam etmeliki herkes olsun.

aslinda sigara yuzunden hastalananlara bakmayi bir yasaklasa daha iyi olur (aa bak buda seninki kadar sacmalik oldu)

Emaleth said:
arabada iki kişi varsa yasak kısmını daha şimdi burdan duydum. daha neler demek istiyorum doğruysa.

hem bütün bunlar kaçak güreş gibi geliyor bana vallahi. belki işime gelmediği içindir :/

tamam çok zararlı, tamam içmeyenler de zehirleniyor, sosyal haklar filan ama bu kadar beter bişeyse yasaklasınlar madem. iş oraya geldiğinde (ben dahil) herkes "eh lobiler izin vermez, çok paralar dönüyor" deyip çıkıyor işin içinden, ona kıl oluyorum.

sen lobileri elleyeme, sittin senedir laylaylom sigara içirt, sağda solda sattırt, bin türlüsüne ayrı ayrı lisans ver, deneme ürünleri lömbür lömbür pazara sür, sonra bi gün löp diye hadi anacım sigara burda-burda-şurda-burda yasak diye karşıma çık... insan ister istemez mantığı filan bir yana koyup kıl oluyor mağdur olunca :/

antimodes de güzel söylemiş, eğer bahsekonu madde yasal ise, neden şahsi mülkler dahilinde tüketilmesine devlet karışıyor ki? halka açık yerlerde çamaşır suyu kullanamazsınız kokusundaki bilmem ne gazı zararlı diye kanun çıkıyor mu?

öeh, bu da demagojinin dalağını yardığım an oldu. daha saçmalamadan gachayım.
Sosyal ağlarda paylaş

sonra bu kadar gaza gelmis millet ama hayatinda rakam okuyan kimse yok

turkiyede 18 milyon sigara iciyor

nufus 70 milyona yakin, bu 18 milyonunda 2 milyondan fazlasi COCUK.

hani diyorsunuz ya herkes sigara iciyor demokrasi yokmu nasil yasaklanmiyor.

18 milyon 52 milyonu zehirliyor ve bunuda hak olarak goruyor.
Sosyal ağlarda paylaş

onemli olan yasak degil cocuklar konusunda aksine yasak istek uyandiriyor

sirf aykiri olucam kural cigniycem diye uyusturucuya basliyan o kadar cok insan varki
sorun gencler olunca yasaklar cozum degil aksine tesvik oluyor

sigarayi toptan yasaklamak yerine sigaranin imajini yoketmek lazim

sigara icmek karizma degildir
sigara icen adam olgun adam degildir

burdan baslamak lazim once olaya konu cocuklar ise

sigara icen adamin 2. sinif vatandas oldugunu ima ederek bazen acik acik soyliyerek biyerlere geldi cogu ulke
Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet said:
Neden? Ben bara/diskoya gittiğimde zehirlenmek istmiyorum, ve beni devlet korumak zorunda.

sen oraya giderek zehirlenmeyi kabul ediyorsun.
içki de siroz yapıyor .

zaten oraya gidince 1 içmezsin,2 içmezsin,3.cüsünde kesin içersin içkini de bana göre .

ya ben arkadaşla takılıyorum , içmem , o zaman napcaz mantığını da pek tutmuyorum o yüzden .
Sosyal ağlarda paylaş

Çok güzel bir uygulama, bayıldık, teşekkür ediyoruz. Yalnız bunu nasıl uyguluyoruz bilemiyorum. Burada sigara içmenin cezası bilmem kaç liradır tabelasının altında tüttüren, hatta tüttürürken uyarılanlar bu uyarıları hiç dikkate almıyorlar. Polis mi getirteceğiz? Ne yapacağız? Bundan nasıl yararlanacağız :/?
Sosyal ağlarda paylaş

izmir ekonomi üniversitesinde eşşek kadar afiş asmışlar sigara da bir uyuşturucudur vs. yazıyo kocaman girişte :) ilk 2 gün fazla bi yaptırım görmedim içen içiyordu yine çok görünen yerler dışında.

edit : bi de bilen bilir 20 li yaşlarında olup izmirli olanlar egs yeni adıyla ege parkta çok anıları vardır. Dün yemek yemeye gittik bir baktım yemek katı hayalet şehir hiçbiyerde kültablası yok haliyle yemek yiyip apar topar 3 kat aşağa inip sigara içmek zorunda kaldık.gerçekten yaralayıcıydı. akşamları bi kahve sigara keyfimiz bile yok artık egs de :(
Sosyal ağlarda paylaş

bugün malın biri elindeki sigarayı içerken eşofmanımı delmiş sağolsun. içerken dediğime bakmayın, artistlik sigara tutuşları var ya bazı düşük zekalı alt sınıf insanlarının sağdan soldan öğrenip uyguladığı. herif sigarayı kalabalık bi ortamda bel hizasında hatta daha aşağıda dik bi biçimde tutunca ve yürümeyi de bilmeyince daha birkaç kez giydiğim eşofmanımda ufak bir delik açıldı.

bu yüzden yasağa bir kez daha hak verdim. sıra beklerken, kalabalıkta sigara içenlere içmesini öğretmek lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...