Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Erdoğan: Keşke 5-6 çocuğum olsaydı

PhysX

Öne çıkan mesajlar

evet yeni bomba bu, bir erkek haliyle çocuk yapmaya kalkışması eksik bu ne çocuk sevgisidir.. :)

http://www.ntvmsnbc.com/news/446189.asp

“Aileyi köreltmek, aileyi yok etmek... Bu anlayışa hiçbir zaman sıcak bakmadık, bakmıyoruz” demiş.

gelişen teknolojiye böyle uyalım bari. çekirdek aile 4 çekirdek olsun :p
Sosyal ağlarda paylaş

tabii herkesin dileği farklı.. ben de 5-6 tane farklı ırklardan bombacı sefgilim olsun isterdim mesela..

her neyse ya. allah ne verdiyse onunla yetinmeyi bilmek, aç gözlülük etmemek lazım. yaradanın gücüne gidecek bu gibi hareketlerden uzak durmalı ve rızkımıza şükretmeliyiz. başbakanımız çocuklarına bakıp şükretmelidir.

çocuklarını alsında parka, amerikaya gitsin. beraber zaman geçirsinler.

çocuklar ile yakınen ilgilenmek ve şefkati, sevgiyi eksik etmemek lazım
Sosyal ağlarda paylaş

Herkesin, ülkenin birazını bi çocuğuna ayırıp geleceğini ve çocuklarının (+torunlarının, + bilmem kaç neslinin) garantisini sağlama imkanı yok malesef.

"İnançlı olarak söylüyorum, bilimsel olarak söylüyorum."

İnançlı kısmını geçtim de bilimsel kısmı nedir?

edit: Millet 2 çocuğu bi arada zor yetiştiriyor. Kimisi 1 tane için bile düşünüyor. Devlet geleceği garantiliyor olsa tamam dicem de öyle bir şey zaten yok.

Haa, siz çocuğu yapın, sonra sallayın o bi şekilde yetişir, eğitimi vs. bir şekilde hallolur diyorlarsa o başka tabi.

(İşleri inanarak ve bilimsel olarak yapmak yetmiyor.)
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye nüfuzunun 50% sini 25 yaşının altındakiler oluşturuyor
ülkedeki genç nüfuz topam 80% civarlarında
yapılan ve gerçekliği kabul edilen yapılan araştırmalara göre
20li ve 30 yıllarda aile başına düşen toplam çocuk oranı 6 civarlaında
40 ve 50 li yıllarda bu oran aile başına 5 e düşüyor
60 ve 70 li yıllarda 4.5 civarlarına düşüyor
80 ve 90 lı yıllarda bu oran aile başı çocuk sayısı olarak 3 e düşüyor
günümüzde aile başına düşen çocuk sayısı 2.2 dir
önümüzdeki 10 yıl içinde bu oran 2 nin altına düşücek
ve çocuksuz aile sayısı artıcak
bu sonuç orataya şunu çıkartıyor
şuan yaşlanmaya musait olan geç nüfuzu ileride amorti edebilecek
yani ihtiyaçlarına cevap verebilecek bi genç nüfuzun ve iş gücün olmazsa
sosyal güvenlik reformları nede gelişen ülke politikaları kurtarır
bu açıdan başbakana katılıyorum

hindistan nüfuzu ve teknolojisi ile süper güce dönüsüyor
fakat gidin aynı hindistan günde 14 saat çocuk kole işçiler çalıştırıyor
bir diğer örnek çin çinde ingilizce bilenlerin sayısı amerikada
ingilizce konuşanların sayısından daha fazla
eğitimden ve iş güclerinden taviz vermiyorlar
nüfularından güç alıyolar
ve unutmadan şunuda ekleyim güney doğu bölgesindeki aile başına düşen çocuk sayısı
ilginç bi şekilde kendini koruyor
Sosyal ağlarda paylaş

ya sermaye belli, eğittebileceğin insan sayısı belli, büyüme hızı belli, istihdam belli 10 çocuk yapsan ne farkeder ??

5 çocuk üzerine, 0 eğitim, sonra yolla onları amele bile olamasınlar. çete olup haraç kessinler.

sonra elitler bizi aşağıı görüyooo.. görür tabi hakediyorsun çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
hindistan nüfuzu ve teknolojisi ile

artık elinizde iki seçenek var.

ya kırmızı hapı yutacak ve çok kalabalık olmayan, sabit bir nüfusa ancak gelişmiş bir düzene sahip olacaksınız ki bunun için tarımda iyileştirme politikalarına, eğitim reformlarına ve ekonomiyi güçlendirmek için doğru yatırımlara ve teşviklere ihtiyaç var ya da mavi hapı yutacak ve sadece başkalarının işlerini yapan bir ülke haline gelicek, rahatlığı, refahı unutacaksınız.. uzun bir süre için. sonrasında bir şeyleri toparlasanız bile geçmişin çökelip tortulaşmış pisliklerini akıtmak, temizlemek elbette çok güç ve hatta imkansız olacak.

sadece şunu söylememe izin verin; şu anki durumda dahi temel eğitim alamayan kesim bu kadar yaygınken olası bir nüfus artışı içimizde patlayacaktır. en basitinden;
nüfuz denilen şey içine işlemek, etki etmek demektir. hindistanın nüfuzundan bahsederseniz sanırım anlaşılacak şey mecaz olarak "hindistanın politik etkinliği" benzeri bir şey olacaktır. kişilerin oluşturduğu toplam sayı ile ifade ettiğimiz ve yukarıda söylenmek istenilen şey ise nüfustur.

sakın yanlış anlaşılma olmasın, "laf çakıyon ahah çok komiksin. çok bilmiş sende!!" denilecek bir durum değil işaret etmeye çalıştığım. burada göstermeye çalıştığım şey eğitimin yetersizliği ve kalitesizliği. bunu bir de daha kalabalık bir nüfus ile hayal edin.. ortaya çıkabilecek sonuçlar korkutucu; eğitimsiz bir fabrika işçisi sürüsü, sırtından para kazanılan günlük 10$'a çalışan bir işçi sürüsü..

"bunu tek harf hatasından mı çıkartıyorsun ulan?!" diyenler de olacaktır elbet. cevap, hayır. bu ve benzeri hataların yaygın olmasından başlayarak(mesela sık tekrarlanan hatalardan bir diğeri herkez-herkes hatası) bir çok farklı sorunda gözlemleyebileceğimiz devasa bir eğitim sorunundan çıkartıyorum bunları.

bana sorarsanız niceliğimizin artması değil niteliğimizin artması lazım gelir. başkalarının iş gücü ambarı olmaktansa uygun ve doğru sayıda sabitlenmiş bir nüfus ile iş ve iş olanakları üretmek bizim en temel şiarımız olmalıdır. bilakis mavi hapı almanın çok daha kolay olduğunun da bilincindeyim.

kişisel olarak tercihim kırmızı haptan yana olacak -eğer bir sorun, problem yaşamazsam.
Sosyal ağlarda paylaş

peki şuanki genç nüfuzun yaşlandığında taleplerini karşılayabilmek için
nasıl bi politika izlenmelidir ?
ortada bi 80% genç nüfuz olayı var bunuda hesaplayıp makul olan politikayı
belirleyebilirmisin yani sizce nasıl olmalı ?
başkalrına çalışmak derken hindistanın veya çinin nüfuzundan bahsetmiyorsunuz umarım
çünkü amerikanın bile bu büyük ülkelere 11 trilyon dolar dış borcu var
kimse kalabalık bi nüfuzdan yana değil ancak bazı gerçekleri önceden belirlemek lazım
eğer bi çözüm bulunmzsa gürcistandaki gibi insanlar 80 hatta 40 dolar emekli maaşı alır
sistem bazı yerlerinden patlamaya bazı yerlerindende kitlenmeye başlar
burada önemli olan kalabalık nüfuza doğru politikayı uygulamak
yani çanakkalede bilimadamlarımızdan tutta fenerli cimbomlu beşiktaşlı
futbolcularımız bile öldü uçak kazalarında bilim insanlarımızı ve projelerimizi yitirdik
başka devletlerin gizli istilacı politikaları yüzünden pkk ya
35000 içinde öğretmeni doktoru polisi bulunan sivil verdik
alkole ve sigaraya bağlı olarak ve trafik kazalarında hayatını kaybedenler
daha doğmadan hastanedeki problemler yüzünden hayatını kaybeden bebekler
ve daha niceleri 100 bileri buluyor
son nüfuz sayımlarında nüfuzumuzun 1.2 milyon azaldığı gerçeği
yani nüfuz artışındaki azalmadan bahsediyorum
bu gerçeklerden bahsediyorum

aslında beni rakamlar ilgilendiriyor
her yıl 1.4 miyon bebek dünyaya geliyor
bunlarda 200 bintanesi sakat ve engelli doğuyor
(bu ülkedeki engelli vatandaş sayısı 8.5 milyondur)
yaklaşık yarım milyonu henüz ergenliğe gelmeden çeşitli sebeplerden hayatını kaybediyor
her yıl trafik kazalarında 10 bin insan ölüyor
aşköle ve sigaraya bağlı sebeblerden yaklaşık 50 bin insan hayatını kaybediyor
hastalık işkazaları ve diğer etkenlerden her yıl 100 binlece insan hayatını kaybediyor

şimdi söle aga doğru bi politika uygulansa 2 çocuk yetmezmi? yeter
politikan yoksa ?

neyse bu akşam insan ölümlerinden çok bahsettik Allah hayırlara vesile eylesin
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye'nin 30-35 milyon nüfusu olmasını isteyen bir ben varım galiba.

Çünkü bu ülkenin imkanları ancak o kadar insanı iyi yaşatacak düzeyde bence.

Emekliliğe gelince, ben hiç emeklilik maaşı ve ikramiyesi alamayacağım gibi varsayıyorum baştan, ona göre iş hayatımda bir birikim yapmaya çalışacağım. Sağlık sisteminden de bir umudum yok, o yüzden hayatımı mümkün olduğunca az stres üstüne kurmaya çalışacağım.

Ülkenin sorunlarını binlerce kere yazmaktan herkes sıkılmıştır eminim. Bu sıkıntıları gidermeden gelecek nesilleri oluşturmanın bir anlamı olmadığını düşünüyorum. Varsın nüfus azalsın. Nüfus azken çarpıklıkların üstüne gitmek daha kolay olur.

Ülkeyi yöneten güçler insanları yedi bitirdi, buna rağmen nüfus azalma oranı azsa şükretsinler bence.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...