Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cuma namazı

Valeron

Öne çıkan mesajlar

Giovanni said:
Cum’a Sûresinin 9 . Ayetinde
Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman, hemen Allah’ın zikrine koşun ve alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır.3

İnancı gereği ticaret yapmamayı tercih ediyor adam o vakitte ?
Ramazanda oruç tutana da bu nasıl esnaf yesin enerjik olsun ki iyi hizmet etsin mi diyeceksiniz ?
Allah beyin vermis. Adam kicinin uzerinde oturuyor orada, namaz falan kilmiyor.

Cidden Allah boyle ufak islerin adami olamaz ya, koskoca evreni yaratmis.
Sosyal ağlarda paylaş

Isin komigi sikayet etsen kime edeceksin. Ulkemden yemin ediyorum soguttular. Hala savunuyorsunuz bir de hassasiyet falan diye. Adam ayin yapmaya gitse ayni hassasiyeti gosterecek misin? Niye bu iki yuzluluk o zaman?

Ben Kur'an okumus biri olarak, su konuda en az onun kadar yararli baska bir kitap onereyim: Cumhuriyet Yayinlarindan Din ve Politika, Servet Tanilli'nin.

250 yil once Hristiyanlik yasamis bu surecleri, 2300 dolaylarinda Islam da akil mantik dini olur heralde.
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:
Isin komigi sikayet etsen kime edeceksin. Ulkemden yemin ediyorum soguttular. Hala savunuyorsunuz bir de hassasiyet falan diye. Adam ayin yapmaya gitse ayni hassasiyeti gosterecek misin? Niye bu iki yuzluluk o zaman?

Ben Kur'an okumus biri olarak, su konuda en az onun kadar yararli baska bir kitap onereyim: Cumhuriyet Yayinlarindan Din ve Politika, Servet Tanilli'nin.

250 yil once Hristiyanlik yasamis bu surecleri, 2300 dolaylarinda Islam da akil mantik dini olur heralde.

israil pazar günleri yaşıyormu peki hala ?musevilik de akıl mantık dini degil?
yada bebeklerin yıkanarak,hristiyanların confession yaparak günahlarından arınması ne kadar mantıklı degilmi?
insanlar hep mantıklı olmak zorunda degil,bazı zamanlar sırf inandıkları için birşeyler,saçma şeylerde yapabilirler.
dünyada akılcılıktan başka düşünce hareketleride var,sen bunları tanımıyorsun galiba.
Sosyal ağlarda paylaş

mantık dışı hareketleri savunmuyorum.mantık dışı hareket etme hakkını savunuyorum.herkez akılcı olmak zorunda degil,sizin gibi düşünmek zorunda degil.
her sizin gibi düşünmeyeni düşman,atatürk kesicisi! gibi ithamlarla suçluyorsan seni faşistler kahvesine davet ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

yahu ben izah edemedim,patron gidiyosa gider namaza,hatta elemanlar izin isteyince namaz için patron veriyosa topluca giderler kapatırlar dükkanı süper anlarım,ama eleman gitmemiş diğer elemanla mısırın başında duruolar hatta diğer eleman telefonla konşuo diğer yandan mısırında yiyo ama orda ben gelince abi cuma saati satış yasak diyo satmıyo.benim garibime giden bu insanların ibadetleri değil
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:
Allah beyin vermis. Adam kicinin uzerinde oturuyor orada, namaz falan kilmiyor.

Cidden Allah boyle ufak islerin adami olamaz ya, koskoca evreni yaratmis.

Penthesileacigim; facts :

1 - Adamin ticarethanesi ve cuma vakti ticari islem yapmak istemiyor. No commercial transactions.

2 - Tezgahtari sadece dukkana baksin diye namaza gitmesine engel oluyorsa o tamam yanlis bir sey sen de buna mi icerledin ?

3 - Allah ufak islerin adami degil biz insanlara dusunup tutalim diye ogut veriyor cunku buna bizim ihtiyacimiz var. Din insanin kullanma kilzavuzu gibidir ve kendi sistematigi icinde en dogru yasam tarzini bildirir. Bak,

Abese Sûresinin 11 . Ayetinde
Hayır, böyle yapma! Çünkü bu (Kur’an) bir öğüttür
12. Ayetinde
Dileyen ondan öğüt alır.

Nahl Sûresinin 90 . Ayetinde
Şüphesiz Allah, adaleti, iyilik yapmayı, yakınlara yardım etmeyi emreder; hayasızlığı, fenalık ve azgınlığı da yasaklar. O, düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor.

Ben oradan gelecek ogute ihtiyacim oldugunu dusunuyorum. Sen dusunmeyebilirsin. Kinadigin seyi aciklar misin ?

Hatta dinde baski olamayacagini su ayetten acikca gorebilirsin.

Bismillahirrahmânirrahîm
Abese suresi
1,2.
Kendisine o âmâ geldi diye Peygamber yüzünü ekşitti ve öteye döndü.

(1 - Hz.Peygamber, İslâm hakkında kendisinden bilgi almaya gelen kibirli bazı müşrik liderleriyle görüşürken sahabilerden gözleri görmeyen Abdullah b. Ummi Mektûm gelerek, “Ya Resûlullah, bana öğüt ver” demişti. Hz. Peygamber çok meşgul olduğu için yüzünü ekşitip öteye dönmüş, yanındakileri dinlemeye devam etmişti. İşte bu sûre bu olay üzerine inmiştir.)

3.
(Ey Muhammed!) Ne bilirsin, belki de o arınacak,

4.
Yahut öğüt alacak da bu öğüt kendisine fayda verecek.

5.
Kendini muhtaç hissetmeyene gelince;

6.
Sen, ona yöneliyorsun.

7.
(İstemiyorsa) onun arınmamasından sana ne!

8,9,10.
Allah’a karşı derin bir saygıyla korku içinde koşarak sana geleni ise bırakıp, ona aldırmıyorsun.

11.
Hayır, böyle yapma! Çünkü bu (Kur’an) bir öğüttür.

12.
Dileyen ondan öğüt alır.

devami da var ama ilgili kismini yazdim.

Sosyal ağlarda paylaş

cuma namazı müslümanlar için önemli bir namazdır bilinir. bi toplanma gibidir, çünkü bilirsiniz 5 vakit nama kılmayan insanlardan çoğu cuma namazına gelir. hristiyanlardaki pazar aktivitesi gibidir yani. Aslında dükkanı kapatmak değil de işi bırakmakdır onun aslı. Türklerde kültür gibi birşey olmuştur hatta. Yani ben ne kadar esnaf gördüysem birçoğu cuma vakti iş yapmaz. Ama tabi bu yasak gibi birşey değildir. Yani dinde öyle cuma vakti çalışanın günah işlediği falan yoktur. Ama yani bi kültür gibi olmuş bu, o yüzden kapatıyor millet kanımca.

ama tabi yobaz kesim için bi silah gibi birşey oluyor yine
Sosyal ağlarda paylaş

Ben burdaki arkadaşlara cidden hayret ettim , başörtüsünden sonra cuma namazında insanların neden iş yeri kapatmalarına geldi sıra ve nekadar saçma birşey denilmeye başlandı.

Neden gidip islam profosörü filan olmuyorsunuz ki ? Üzerinde araştırma yapın ilahiyat okuyun söyleyinki sonra saçma doğrusu budur deyin.

Bakalım daha nelere gelicez cuma namazından sonra hangi islamın ibadetine gelicez saçma diye. Oturup tartışılabilir ama bunu sanki bu insanlar suç işliyormuş gibi sunmanız açıkça söylüyorum benim gibi bu dine inanan insanlara karşı terbiyesizlik ve hakaretten başka birşey değildir.
Sosyal ağlarda paylaş

Tabii canım adam istediğini yapar size ne?
Özel sektör sonuçta. İsterse adam 10 gün dükkanı yarı açık tutar ama satış yapmaz kime ne?

Tartışmaya değer birşey değil. Alakasız bir konu.
Nereye gittiğimizle de alakası yok olayın bence.
Zaten nereye gittiğimiz belli:

ŞERİYAT GELİYOR KAÇIN LOL

:)
Sosyal ağlarda paylaş

Zebilith said:
Apis said:
Birkaç sene önce "merhaba, iyi işler, iyi günler"in yerini, "aleykümselam, hayırlı işler" almaya başladığında dikkat etmiştim böyle ufak değişimlere.[/u]

"Merhaba" da arapçadan.

En Taro Adun diyelim o zaman, herşey hallolsun.
yaşasın sc kardeşliği
Sosyal ağlarda paylaş

merhaba diyincede merhaba diyo anlamadım ben ne demek istediğini.

ama bir esnafın cevresinden dışlanmamak için kötü gözükmemek adının cıkmaması için cuma namazına gitmesi veya namaz vaktinde dükkanını kapatması gerekiyorsa bunun savunulucak bi yeri yok.
Sosyal ağlarda paylaş

malik said:
selamünaleyküm den güzel bir kelime var mı ya.sokaktan geçen bir adama selamunaleyküm diyorsun adam aleyküm selam diyor.
tanımazsın etmezsin.
sosyolojik olay abi.
muhteşem .

tabii canım topu topu 14 harften oluşan söz
günümüzde birisi kullanınca birden bire dinini sosyal pozisyonunu hatta siyasi yatkınlığını bilem anlayabiliyorsun.

hatta karşındakinide aleyküm selam demeye mahkum bırakıyor. Yok yani adama size merhaba diyince bi şaşırıyorlar. Ne var arkadaşın belki hristiyanım belki ateist.

yok o değilde ortalık göstermelik islamcılarla doldu ya. Adamın yediği zıkkımları bilir ederiz. İş kapacam diye karısı kapandı kendisi "tayyeep" bıyığı bıraktı, o günden beri altına iki araba çekti.

benim tınımda değilde herçek müslümanlara yazık oluyor. Onlara acıyorum. Göstermelik namaza gidenler, örümcek kafalarıyla mantıktan önce islamı koyanlar...

Ülkeye demokrasi geldi ya harbi bak...
durmak yok yoal devam.
Sosyal ağlarda paylaş

selamın aleyküm olayına birde ben yorum getireyim.

ben : yürüyorum
apartmandaki derneklerden birisinin başkanı :aleyküm selam

ne demek bu şimdi ?

kendi kendine aleyküm selam diyorlarda ben bu olayı çözemedim.

bazı yerlerede girersin, merhaba filan dersin. ALEYKÜM SELAM derler bi. sanki biz orda ona selamın aleyküm demek zorundaymışız gibi takılırlar. illet oluyorum bu şeylere.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...