0ne Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Öncelikle selam, ilk olarak bunu paylaşmamı sağladığı için arkadaşım Olcay'a teşekkür ediyorum(Konunun onunla hiç bir alakası yoktur,tamamen benim problemim sadece burda aklı başında insanlar olduğu için paylaşmak istedim) İsmim Burak 180 boylarında(tam olarak bilmiyorum) 21 yaşında mavi gözlü kumral birisiyim,yakışıklı sayılırım sayılır. Herşeyden açık açık bahsediceğim(zaten internet ortamındayız). Şimdi bende bir BABA var Allah düşmanımın başına vermesin,Neden diyiceksiniz,hemen açıklıyayım;Bugüne kadar tek bir fiske tokat atmadı,her konuştuğumda iyilik ve güzellikle yaklaştı(bunun kötülüğü neresinde diyicekler için devamını iyi okumaları tavsiye olunur)vs vs, Ha bu arada mesleği de UZUN YOL TIR ŞÖFÖRLÜĞÜ'ydü(şimdi emekli). Her neyse bu adam bunca yıl(18) tır şöförlüğü yaptıktan sonra elimize kalan tek şey 10.000 ytl(küsüratlı) bi borç tu.Ve asıl zorlukların başlıyıcağı(çocukların büyüdükleri) zamanda hayatımızı mahfetti diyebilirim. Çünkü hemen çoğu kişinin bana lise yıllarında da dediği gibi; -Aga senin baban ne iş yapıyo -Tır şöförü -Ulan o şimdi yollarda ne karı kaldırıyodur varya -kem küm ek mek falan filan Ve annem le evlendiği günden itibaren her sıkıştığında ona para istettiriyordu(komşulardan) ve kendisi herhangi bi tartışmada bağırarak zeytinyağı gibi üste çıkıyodu(Haksız olduğu halde). Mesela ceketinin cebinden kadın resmi çıktı.Annem affetti(sırf bizim için) Cep telefonlarında milyarlık derecesinde konuşmalar yaptı(900 lü hatlar dahil).Yine affetti. Gün geldi ona musallat olan bi kadın için babamdan; -KARDEŞİYİM ben onu rahat bırak diyerek telefonda konuştu. Ve evlendikleri günden itibaren olan tüm birikimler(altın bilezik ve küpeler dahil)sadece bu borçlara harcandı. Anlıyıcağınız bendeki BABA bugüne kadar geleceğe dair tek bir adım atmaya SADECE GÜNÜ KURTARMAKLA yaşayabiliceğini zanneden sorumusuz adamın teki ve belkide benim DÜNYADA NEFRET ETTİĞİM tek İNSAN(insan bile denmez ama neyse). Bunlarla bittiğini sanıyorsanız da yanılıyorsunuz çünkü daha mahfetmesi gereken bi oğlunun hayatı var. Lise bitmiş tam üniversiteye başlamışım,İlk yarı notlarım AA,BA,BB arası(sonuçta 2 yıllık bi üni ve 4 yıllık için kasmam lazımdı).Ama her akşam sırf bu borçlar yüzünden evde bi huzursuzluk kavga LANET OLSUN dediğim bir hayat. Ve sırf bu yüzden üniversiteden ayrılıp hayatımı mahvetme kararı alan bir LANET OLASICA BABA. Vay efendim neymiş 18 sene o bize bakmış,2 sene işsiz gezince rahata da alıştı.(Ha bu arada işden ayrıldı ve 2 sene boşda gezdi ve yediği paralarda cabası)Nasıl olsa evde anne-oğul çalışıp bakıyo onun çok mu s....de. Annemle olan tartışmalarında baktı eziliyo(ki kendini savunucak ne kimsesi nede birşeyi kaldı(tüm aile(halamlar,eniştemler,dedemler falan)) Hemen intihar ederim,giderim burdan,ZATEN EMEKLİLİĞİM GELMİŞ BEN KENDİME BAKARIM SİZ NE BOK YERSENİZ YİYİN demesi,Bende bir babam olmadığını(en azından o saniyeden sonra) vurguladı. Ve son 2,5 yıldır da hep çalıştım,ne düzgün bi kız arkadaş ilişkim oldu nede güzel bi sosyal hayatım,Gün geldi kardeşlerime para bulmak için işyerindeki insanlardan istedim. -ve öyle bir gün geldiki,tam o parasızlığın ortasında,hergün yaşanan kavgaların,ebeveynlerimin birbirine olan hakaretlerinin vede bu olayların ortasında kalan 2 kız kardeşin ağlamalarının arasında; Tam 1 saat karşımdaki Hidrojen Peroksid(bakır eritmede kullanılan bi ASİT)'le bakıştım.Acaba hayatımın hep böyle gitmesinden se zaten bi gün ölcem diyerek,O insanın yapamadığı şeyi yapmayı düşündüm. Benden sonra olabilecek şeyleri düşündüm,zaten o zamanlar benden başka dayanağı olmayan Annem'i yalnız bırakmak,ve birde aileme evlat acısı yaşatmak,ACABA BANA YAKIŞIRMIYDI diye? Ve tamı tamına 1 saat sonra kararımı verdim;O insan gibi zorluklarda kaçmıyıcam,o ne kadar SORUMSUZ ise ben o kadar SORUMLU olucam dedim.Ve o günden sonra hayata bakışım değişti,Sanki o lise yıllarındaki saf,ezik,insanlar tarafından sürekli ezilen Burak gitti,Yerine Kararlı,Sorumlu ve Sabırlı bir BURAK geldi. Ama şimdi iyi ki üni yi okumamışım diyorum,çünkü benim o Sabır ve İnançla çalışmam eve aylık 1.500 ytl gelir getiriyodu(Belki kendimi günde 16 saat çalışarak fazla yıpratıyo olabilirdim,ama ben yaşadıklarımı kardeşlerime yaşatmıyıcaktım) Bu zamana kadar SADECE BUGÜN için yaşamış bir babanın,GELECEK İÇİN YAŞAYAN oğlu olucakdım,ve oldum da. Zamanında beni hor görüp ezenler şimdi yaptıklarıma ÖYLE SAYGI DUYUYOLAR ki(özellikle annem). Ve şu anda eve 4 maaş giriyor(Annem,Ben,Babam-bide emekli maaşı). Ve daha yeni yeni para biriktirmeye başladık(o kadar çok kredi kartı faizi ödedik ki).Ama aslında hayat yeni başlıyo,Şu an kardeşlerim okuyor(Lise ve ilkokulda). Ve bende hayatımı bir işçi vb olmamak için kendimi geliştiriyorum(çeşitli kurs ve dersler ile). Ve size benden bi tavsiye şu sözleri asla unutmayın. Güneş her akşam batıp hergün doğuyorsa, Çiçekler solup solup tekrar açıyorsa, En derin yaralar kapanıyorsa, En büyük acılar unutuluyorsa, Neden korkulur hayatta söyleyin bana, Candan ERÇETİN'i saygıyla anıyorum. Belki biraz uzun yazmış olabilirim ama en özetinin özeti bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cynthia Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 okurken tam sana çözüm önerileri üretiyordum, ama kendin çoktan çıkar yol bulmuşsun. tebrikler diyelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
0ne Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Yalnız yazarken fazla dikkat etmedim ama şöyle bi arkama yaslanıp okuduğumda ne kadar dolduğumu bi kez daha anladım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mADmaXimus Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Sana verecek bir tavsiyem yok, cunku boyle birsey yasamadim, ama yaptiklarini takdir ettim ailen icin, buraya yazdigin iyi olmus ayrica, dusuncelerini bosaltmak iyidir arada sirada. Umarim hayatta hersey istedigin gibi olur bundan sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KireiMerodii Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 0ne said: İsmim Burak 180 boylarında(tam olarak bilmiyorum) 21 yaşında mavi gözlü kumral birisiyim,yakışıklı sayılırım sayılır. Şimdi Burak tebrik ediyorum seni, hayatını düzene sokmuşsun, saygı duydum, mutlu oldum da bu cümleyi bağdaştıramadım yaşadığın zorluklar ve zorluklar karşısındaki başarınla. Yine de duygulandık okurken yazını. Daha güzel günlere inşallah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 O cümleyi okuduğumda konuyu bir başka "kız meselesi" sanmıştım. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Tebrik ederim. Gurur verici bi hikaye anlatan için =). Askerliği ne yaptın peki? Bi de okul ne oldu tam olarak dondurdun mu ya da tamamen mi iptal? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
0ne Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Okul ilk yarıdan sonra iptal! Askerlik ise tecilli ve 2009 aralık ayına kadar da dewam edicem. En azından döndüğümde bir birikimim olmuş olucak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eisenheim Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 hayat mücadelen konusunda tebrik ederim..aynı azimle devam etmeni dilerim..kendini geliştiriyo olman güzel.. helal olsn walla dicek fazla bişey bulamıyorm.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quibble Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Azmini taktır ediyorum.. Babana olan kinini anlıyorum ancak bende daha kötüsü var =) Var mı Yok mu tartışılır.. O yüzden kafana takma sen Annen ve kardeşlerini kurtar ve kendi hayatını çiz. Pederi de düşünme, herkes kendi hayatını yaşar. Sen zaten doğru kararı verip sorumsuz bir babanın sorumlu oğlu olmayı başararak en büyük adımı atmışsın.. yinede günlük yaşamanın kötü yanını çözemiyorum :P şaka ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Sticky olsun bu. benim gibi "kıza teklif edemiyom, kız bulamıyom, kız bana metçiği çekti" diye topik açılmadan önce okunsun. :D kolay gelsin sana da valla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 /bow one Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Valla helal, alkışlayasım geldi gerçekten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
0ne Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 ne yapalım kader.Varsa kaderde .üzülmek,neye yarar üzülmek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 up diyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
0ne Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 demedim,yani ağzımdan öyle bişey çıkmadı ama yazmış olabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Kesinlikle bir yerde bu emeklerin karsiligini fazlasiyla alirsin, helal olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 baban da mı işe başladı? eve 4 maaş geliyo yazmışn Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
0ne Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Ya başlasa nolcak artık.Ben bu saatten sonra sadece kendime para biriktirip buralardan gitmeye bakıcam.2010 a kadar sadece para kasıp,asker dönüşü çeşitli yurt dışı işlerine gidicem ki şu anda irtibatta olduğum bazı yerler var bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 İlk okuduğumda 'helal olsun' diye düşünmüştümde yazmamıştım. Şimdi yazayım bari: Gerçekten tebrik ediyorum, helal olsun! :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
la_bombonera Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 gerçekten helal olsun... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Hayatı sadece kız bulmaktan ibaret o kadar çok kişi var ki(zaman zaman ben dahil)... Helal olsun cidden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 takdire şayan bir insansın. tebrik ederim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 keşke herkes senin gibi azimli olsa valla ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xo Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 /salute Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar