Asteroth Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Heh öncelikle teşekkürler herkese. Az önce ailemle rutin telefon konuşmalarından birini yaparken, konu nasıl olduysa buraya geldi. Kısaca özetlemek gerekirse, ağzıma sıçıldı. Yarından itibaren de bol bol devam edecek gibi görünüyor aynı olay. Şimdi biraz daha bilgi vermek gerekirse, ilk senemde ÖSS'yi kazanamadığımdan, ikinci senemde "Neresi tutarsa" diye gelmiştim buraya, ilk dönemimin sonunda söylediğim şey de "Ben burada okumak istemiyorum" olmuştu, yine güzel bir fırça yiyip götümün üstüne oturmuştum tabii. Aynı şekilde, her dönem sonunda bu konuşmalar geçti, ben bir türlü yumruğumu masaya vurup "İstemiyorum" diyemediğimden, ailemin de inanılmaz baskısı sonucu kuyruğumu kıstırıp dönüyordum buraya. Geçen dönem de 2. seneyi uzattığımda aynı konuşmalar oldu, aileden birçok akraba araya girdi, yine "Sen yaparsın, sana güveniyoruz, bak annen hastalandı senin yüzünden" gibi konuşmalarla "Tamam, hadi bakalım" deyip dönmüştüm Maraş'a. (Ki hakkaten annem ciddi şekilde rahatsızlandı bu olayların sonunda, fiziksel ve psikolojik olarak) Şimdi -ne bok yemeye açtıysam- tekrar ÖSS'ye girme konusunu açınca, annem önce anlayışlı davranmaya çalıştı, en son "Ne bok yersen ye, benim trilyonlarım var da seni okutucam hala" dedi ve telefonu suratıma kapattı. Haklı bu noktada aslında, zira ne ailemin maddi durumu o kadar iyi, ne de benim böyle bir şeyi istemeye hakkım var. Kafam inanılmaz derecede karışmış durumda, zaten karar vermek zorken, bir de üstüne bunun gelmesi hakkaten çok güzel oldu. Bilmiyorum, belki de "Hayat benim hayatım" deyip aileye rest çekmenin vakti bu andır ama gerçekten inanılmaz bir karmaşadayım şu anda. Bir yandan kimseyle konuşmadan oturup "Ben ne istiyorum" diye düşünmek istiyorum, bir yandan da tanıdığım herkesten akıl almak istiyorum. Fena halde afallamış durumdayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Masa'ya yumruğunu vurabilmen için ilk önce kendi ayaklarının üstünde durman lazım yani bir işe girip çalış mesela kendi kendine yetebildiğin vakit okulu bırak ailene resti çek öss ye yds ye gir ki zaten yds kolay öss dende ilk bölümden sorumlusun dershaneye bile gitmene gerek kalmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Bu sene üniversiteye girme imkanın olmadığına, ve sınıf geçme durumun da olmadığına göre, bence bunları düşünmeyi bırak, hiçbirşey için kendini kasma, ders çalışma, işe girme. Bu bir ay boyunca yukarıda yazdığım yöntemleri kullanarak kafanı ve ruhunu rahatlatmaya çalış. Okulunu yalnızca gözlemciymişsin gibi izle (sanki seneye geri dönmeyecekmişsin gibi) Düşünmeyi ve karar vermeyi haziran, temmuza bırak..derim ben...:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Abi, başarılı olmak gerçekten zordur. Inanırsın, büyük bir tutkuyla, yapışırsın yaptığına yapacağına.. Problem de budur.. Hobilerin neler örneğin ? Yani bir işe el atıp hayvan gibi kasıp neyi başarabilirsin ? Senarist olabilir misin ? Ne bileyim, ya da bir ekonomist ? Belki Borsacı ? Her şey insanda bitiyor yani. Kendinin ne olduğunu bul önce sonra, O olmak ve öyle kalabilmek için çabala derim ben. Bir başkasının fikri ne kadar da yatsa aklına, sonu iyi olmaz bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 eğer gerçekten nefret ediyorsan bölümünden ve bu kadar isteksiz bir biçimde yaklaşıyorsan durumunu anlıyabiliyorum. gerçekten kolay değil sonuç olarak aldığın diploma ile ilgili bir iş bulduğun zaman veya o iş alanında çalıştığın zaman bile şuanda gördüğün şeylerle ilgilenmen gerekecek. başka bir alana geçmen mümkün diye biliyorum. yatay geçiş sınavları oluyor onunla geçiş yapabilirsin ancak neyi kapsıyor daha doğrusu hangi alanlara veya hangi üniversitelere geçişi kapsıyor emin değilim. ingilizce bölümü için yds'ye girmen gerekli diye biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 hatta okulunu bitirip master şartını da ailene zorla bir özel üniversitede bana göre , öyle bir anlaşmaya zorla. ben öyle yaptım =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 ee devam mı okula Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 o okul bitsin emre. maalesef çoğumuz istemediğimiz, zorunda kaldığımız şeyler yapıyoruz ama sonra istediğimiz şeyleri yapabilmek için olduğunu düşününce baya toparlıyo insan. en azından ben de seninki gibi bi dönemden geçerken bunları düşünmüştün. sık dişini yani edit : konu 5 aylıkmış lan. bitmiştir bile belki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 Konu 6 aylık evet, nerden geldi aklına da bulup çıkardın Masquarade? =) Devam ediyorum okula hala, evet. Bitirmeye karar verdim. Birlikte girdiğim adamlar askere gidiyorlar 1-2 haftaya, hayat devam ediyor bir şekilde. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 bitirme olm, biz bitirdikte noldu. meraba, ben aquila ve issizim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 maskareydde gizli hayranmıdır nedir. platonik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 Böyle büyük kararları tek başına verebilmek ve uygulamak yeterince zor bunun yanında bir de ters yönde baskı uygulayan bir sürü yakın insan varsa çevrende, hala kafanın dikine gidebilmek için gerçekten anormal derecede özgüvenli bir insan olman lazım. Yani eğer öyle biri değilsen ya okulunu bitireceksin ya da aileni ikna edeceksin. Aileni ikna edeceksen daha önce yaptığınız tartışmaları düşün ve hangi argümanlarının zayıf olduğunu bul ona göre yeni bir argüman oluştur. Sen kendin demişsin ileriye yönelik bir planımın olmaması büyük sorun. Adı üstüne ileriye yönelik plan, 5 dakikada yapılacak bir plan değil. Haftalarca ne istediğini düşüneceksin bunların bir listesini yapacaksın, istediğin şeylere ulaşmanın yollarını araştıracaksın. Bunlar tabi seni herhangi bir mesleğe ya da işe iten içinden gelen bir istek yoksa yapman gereken şeyler. Böyle ben grafik tasarım okuyacağım, programlama okuyacağım ya da fizik okuyacağım gibi bir dürtü varsa içinde buna nazaran biraz daha belki akışına bırakman mümkün. Ama sanırım bu tarz bir seçimin olmadığı için henüz, sancılı bir seçenekleri ayıklama döneminden geçmen lazım. 10 dakika otobüste düşünerek bulunacak şeyler değil bunlar zaman ayırman lazım bayaca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LastManStanding Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 yaşadıklarının aynısını bende yaşadım.2001 de dokuz eylül ele-elo müh. u kazandım.ama bi türlü sevemedim bölümü ne kadar zorlasamda olmadı.bi yandan da aile baskıyı kafayı yemek üzereydim.en sonunda aileye rest çektim ve bölümü bırakıp öss ye girdim.şu an biyoloji 2. sınıftayım ve gayet mutluyum.olan 7 seneye oldu.arkadaşlarım bırak askerliği çoluk çocuğa karıştı.yaparım diyosan devam et, yok olucak gibi değil diyosan yol yakınken vazgeç derim sonuçta her geçen sene kafayı daha fazla sıyırırsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SiNKHoLe Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Bende aile baskisindan sikayetciyim. 4. senede Baraji gectim. ultima wow furyasindan zaman bulamiyodum calismaya. Bi özel üniversite bulup almanyaya geldim. Suanda dil kursundayim. Elimden bilgisayarim alindi ve rezalet bi laptop verildi. MMO oynayamiyim diye. Bos zamanim olmasin diye de haftanin 3 günü calisiyorum. Ama ben resti cekebildim. Babamla 2 senedir, Dayimla 4 aydir, annemle de 1 aydir konusmuyorum. Bu böyle sürüp gidicek. Baskilari beni aile kavramini yitirmeme sebep oldu. Önemsizlesti artik akrabalik. Yapabilecekleri herseye karsi bi cözümüm var ama. Bizimle konusmazsan türkiyeye dönersin deseler bile, orda evi olan bi arkadasim, calisabilecegim bi isim olabilir. Sana tavsiyem okulunun bitmesini bekle, eger o zaman da baska konularda baski yaparlarsa iliskini kesersin. Türkiyede aiule ile yasanan sorunlar avrupadakilere nazaran daha büyük oluyo cünkü biz hep ailemizle yasiyoruz. Burdaki cogu (%90 diyebilirim) alman arkadasim yanliz yada sevgilisi-arkadasiyla yasiyo. Insanlar kimsenin baskisi altinda kalmak zorunda degil. Biz zorundayiz, kültürümüzden kaynakli bi sorun. Ailene bi yere kadar katlan. Istediklerini yapabilecek halin varsa devam et. Bi yandan da kurtulusun icin planlar yap. Cocukca gelebilir ama hayatim plan yapmakla geciyo. O böyle derse söyle cevap veririm, bana hayir derlerse burda bastiririm fln. Off off hayat zor. Cok derin konular, senin problemin cözülmüstür belki aradan 6 ay gecmis ama insanin yazdikca yazasi geliyo. Bol sans. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 4. senede Baraji gectim. ultima wow furyasindan zaman bulamiyodum calismaya. brravo, bi de baskidan bezmissin, sana da yazik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 E yani ben açıkçası Türk aile yapısından şikayetçi değilim. Fakat bir çok ailenin de yanlış bakış açıları var yani ben burdan laf edeyim, baskı yapayım o orda halletsin kendi gibi kolay yola kaçıyorlar. Bu işler öyle iki baskıyla değil uzun diyaloglarla karşındakinin içinr işleterek, ikna ederek olur olursa yoksa hiç olmaz. Öte yandan bir aile'nin çocuğunu "bırakayım 10 sene öss ile uğraşsın hayatı mahvolsun, bırakayım 10 sene sokaklarda çalışsın, bırakayım 6 sene lise okusun" gibi bir tavırda olmaması iyi bence. Zaten türkiye'nin şartları Avrupa'dan daha çok bunu gerektiriyor çünkü azcık başı boş gezdin mi azcık zibidilik yaptın mı ortada kalma perişan olma ihtimalin çok daha fazla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 elesso said: maskareydde gizli hayranmıdır nedir. platonik Evet aşığım asterota. :p aramada bulunca merak ettim ne oldu aylar sonra diye. no ofens. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Aynısı banada oldu :), ne hissettiğini çok iyi anlıyorum. Bende aynı şekilde finaller zamanı delirmişdim 11 tane finalim var, 3 üncüden sonra resmen delirdim, evi aradım bitti dedim geri geliyorum, 8 finale girmedim :) ve 8 inden kaldım. Doğruca eve döndüm, allahdan çok anlayışlı bir ailem var fakat babamı o halde görünce, bunu tarif edemem asla, resmen o an ölmek istedim. Kesinlikle bana kızmadı çok anlayışlıydı ama bir sorun ardı babamda yüzünde hareketlerinde, ses tonunda resmen çaresizlik dile gelmişdi. Benden büyük beklentileri var ve ben şimdi yapamadığımdan ama gerçekden yapamadığımdan bırakıyordum. Sonuç geri döndüm ve okul bitti ama keşke hiç olmasaydı bunlar diyorum. Senin yerinde olsam herşeyi iyice düşün, okulunun uzaması dert değil, elinde alternatif var mı ? Ne iş yapacaksın ilerde bunlara cevap buluyorsan, git bence ailenle iyice bir konuş, ve alternatiflerini sun ve onları ikna et derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Olayı bence çok dramatikleştirme.Herkes istediği bölümü okumuyor. Kafandakini tasarla ne yapmak istiyorsun.Git sertifika programlarına yazıl.Şöyle bi eksinde var yalnız bende yaşadım bunu. Maraş ta olduğun için fazla imkan yok. Yazılım kursuna dil kursuna gitsin doğru dürüst şeyler yok. Bende aynı durumdayım.Hiç istemediğim bir şehir (mersin) , hiç istemediğim bölüm ve berbat bi üniversite.Lise de daha çok eğleniyordum açıkcası. 4.senem okulum 2sene uzadı.Okulun saçma sapan sistem değişiklikleri nedeniyle.Bu dönem tek ders alabiliyorum düşünebiliyor musun. Koskoca bir dönem ve tek ders daha vermem gereken 6 dersim var +4.sınıfın tüm dersleri. Sistem değişikliğinin kurbanı oldum.Hocaların götlüğüne geldim.Çalışmak lazımdı çok kasmadım.Ama bunlar olmasaydı bu kadarda vahim olmazdı durumum. Tek ders için mersin de kalamadım.Babama yardım ederim diye geldim.Sınavlara gidiyorum.İkinci dönemde böyle olucak.Eğer toparlarsam biraz zor ama yatay geçiş falan kasıcam. Şimdilik yaptığım tek şey arada babamın işlerini yapmak.Düzenli bir iş arıyorum yok, param zaten yok -ki olanda yetmiyor aslada yetmez zaten-, evde huzur yok. Babamla aram müthiş derecede kötü. Baba-oğul kavramını tamamen yitirmişiz.Babamdan para almamak için kırk takla atıyorum. Sabah kalkıyorum yepyeni bir umutla.Herşeyi toparlayacağım diye.Gece oluyor sarhoş yatabiliyorum yoksa uyuyamıyorum. Kafamda dolaşan milyonlarca soru var.Hiçbirini çözemiyorum. Kendimi wow a falanda vermek istemiyorum.Bi nebze sosyal hayatımız var onuda öldürmeyelim. Bunca olanlardan sonra ruh halimin neden böyle olduğunu buldum ama.Atalet durumu var bende.Kafamda o kadar çok plan var ki. Ama hiçbirini yerine getiremiyorum getirmek içinde harekete geçmiyorum. Açıkcası bilgisayarında kölesi olmuş durumundayım.Online bi oyunda oynamıyorum bi kaç site poker ve dizi izliyorum sadece. Ne yapacağımı bilmiyorum.Ama artık ne istediğimi biliyorum.Bu saatten sonra da artık hep bunun umuduyla azmiyle yaşıyorum. Maskeli depresyondayım.Kimse farkında değil. Yeri geliyor herşey süper olucak owww mowww bi gaz oluyorum yeri geliyor bi bok olmaz lan benim hayatımda ski tuttuk sapına kadar diyorum. Sana gelir mi bilmem ama. Mümin Sekman - Azmin zaferi öyküleri İnsan isterse serileri falan oku. Kişisel gelişim kitabı okumayı sevmem ama bi nebze olsun insana verdiği gazla bi kaç ay idare ettiriyor. edit: hehe konu 6ay öncesininmiş =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 valla 2 kere universiteden atılmıs birisi olarak soyluyorum, bu saatten sonra ugrasma ve bitir okulunu mutlaka. bende cok zor bitirdim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 üni'yi bitirdin ama -de 'nin ayrı yazılacağını öğrenememişsin . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 zor bitirmis zaten, ustune gitme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helcaraxe Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Ilk posttan sonrası okumadığım için pek neler oldu bilmiyorum ama yapabilecğim en basit şey , okulu bitirip , ingilizcenin üstüne gidip eğer eksik varsa onları giderip , ingilizce öğretmeni yada tercumanlık yapabilirsin en basitinden en azından sevdiğin bişi olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KireiMerodii Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 4. senene gelmişsin arkadaş. O kadar yılı okumak için bir sürü emek vermişsin, emeği bırak istemediğin halde kendinden vermişsin. Bir toparlanıp sıkı bir çalışmayla okulu bitirmeye bak. Al diplomanı, sonradan hangi bölümü istersen oku. Gerçekten sevmiyor olsaydın 3 seneyi geçirmeden vazgeçerdin. Birşeyler zor gelmiş, bunalım yapmışsın kaçmak istiyorsun. Biraz motivasyon ve güç senin ihtiyacın. Bunu alıp bitirmen lazım o okulu. Bırakman yanlış olur. Bırakınca sana ilahi bir kuvvet gelmeyecek, hayatın düzene girmeyecek tamamen çünkü. Yaşın ilerlemiş olacak, hangi bölümü tutturacağın belli değil. Kolay gibi görünür, yaparsın gibi görünür. Ama iş yapmaya gelince ruhsal açıdan çökmüş biri kendini tanıyamayabilir olağan durumlarda. Normalde yapabildiğin şeyleri yapamayabilirsin. Daha da çökersin. İkinci, üçüncü senen olsa bırak gitsin diyeceğim ama. Son senen. Psikolojik yardım al, kurtar kendini bunalımdan, motive ol bir şekilde bitir okulunu. Zaman tekrar ele geçmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KireiMerodii Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2008 Abav, aylar olmuş :) Doğru kararı vermişsin gibi görünüyor yine de. Hayırlısı diyelim koca karılar gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar