Bone Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 GTA 4'ün konsollara geldiği şu sıralar, eski GTA oyunlarını hatırlayıp nostalji olmama neden oldu. İlk GTA çıktığında belki de o sıralar küçük olduğumuzdan bizi çok eğlendirirdi. Görevlerden bağımsız bir şekilde taşıtları alıp şehirde terör yaratırdık. Birçok aracı yanyana dizip polisleri çekip, aracları patlatıp polisleri öldürmek keyifliydi mesela. Ya da uzaktan kumandalı minik arabalar vardı, onları keşfedip bulmak değişik fantaziler için kullanmak da ilginç olurdu. Hep lamborghini countach ve dodge viper arayıp sırf ona binmek de geyikti mesela. Çatılarda Assassin Creed vari gezinmek de enfes oluyordu. GTA 2 temel olarak GTA 1'den hazırlanmış olsa da, aynı tadı GTA 2'de bulamadım. Görevler biraz daha mı sıkıcıydı, yoksa oyun mu daha zordu bilemiyorum ama GTA 1'in tadını vermemişti bana. GTA 3 serisi, birçok "3" serisi gibi 3D olarak çıkmıştı. GTA 2'e benzetmiştim oyunu, onun gibi bana fazla zevk vermemişti. Hiç konuşmayan bir adamı oynamak da sıkıyordu tabii. O değil de, esas polislerin yakalamaya çalıştıkları adamları dövüp sonra da ödül almak enfesti. GTA Vice City oynadığımda bayılmıştım. Özellikle GTA 1'de aldığım keyifi bunda da aldığımı söyleyebilirim. Ancak oyunda bir türlü sevemediğim ve nefret ettiğim iki görev var. Birincisi Minik helikopterle dinamit yerleştirdiğimiz ve zamana karşı mücadele verdiğimiz bölüm. Diğeri de tekneyle yarış yaptığımız ve 50 defa denemiş olmama rağmen bir türlü geçemediğim bölüm. O iki bölüm olmasa şimdi oturup baştan başlayıp oynamak isterdim. Ama sırf o uyuz iki bölüm yüzünden ilginç senaryodan uzak durmak zorunda kalıyorum. GTA San Andreas'ı fazla oynadığımı söyleyemem. Ama grafikleri zerre geliştirmemiş olmaları, GTA 3'deki çizgi atan tuhaf şekilli silahların aynen kalmış olması, Vice City'deki keyifli senaryonun yerine bayıcı bir senaryo koymuş olmaları beni rahatsız etmişti. Örneğin PC için basit bir mod gördüm, San Andreas'ın grafiklerini bir-iki basit ışıklandırma olayıyla, GTA4'e benzeyebilen bir hale getiriyor. San Andreas'ın yapımcıları bunu bile koymamış. Karakteri vücut salonuna götürüp kaslandırmak mümkün. İlginç bir görüntü sağlıyor da, gün boyunca belli bir sınırı olması, ve kaslı kalabilmek için sürekli ağırlık çalışmak gerekmesi biraz kasıcı olmuş. Oyunun başında kaslanıp sonra oyunun tümünü öyle bitiremiyorsun mesela. GTA serisine gözattığımda, GTA 3, Vice City ve San Andreas'ın, genelde çocuklara hitap ettiğini görüyorum. İnternet cafelerde ilkokul çocukları bu oyunu açıp hileleri girip sürekli oraya buraya roket sallamaktan öteye gitmiyor oyun. Her ne kadar mafya oyunu, adam öldürme oyunu felan dense de, casual oyunlardan bir farkının olduğunu düşünmüyorum. Oyunun görevleri tıpkı casual oyunlar gibi hazırlanmış oluyor. Hep zamanlı ve yarış görevleri var. "Şu dükkanı bas, adamları tek tek öldür" görevlerini çok az görüyorum. Onun yerine hep "öndeki motorsikleti takip et, en ufak bir hatanda görev başarısız olacaktır" tarzı zamana karşı yarışılan oyunlar mevcut. Yine de tabii senaryosunu ilginç bulduğumuz ve onu bunu öldürüp ortamı dağıtabildiğimiz için bu tip şeylere de katlanmak zorunda kalıyoruz. Bir soru sormuş olayım. Custom MP3 destekliyen GTA oyunlarında kullandığınız MP3'ler neler oluyor acaba? Ne tip şarkıları dinlemekten hoşlanıyorsunuz oyunda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cynthia Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 katliamlar yapıp orduyu peşime takıyordum, sonra mahalledeki bir evin çitlerinin arkasına saklanıp çömeliyordum. kimse gelemiyordu. yapay zeka oyunu rezil de eder vezir de. gta 4'te ai aynı kalacaksa of anam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 GTA IV un AI inanilmaz bu arada, cover alan , arabalariyla senin duz yolda gidememeni saglayan, Helikopterden destek alan polisler cok cok fena. Oynadiginizda gorursunuz ben bisi demiyorum sdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 aga bırak ya oyunun ai değil senin i de vardır bişey zuzuzuzu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Ahahaha düz yolda gidemeyip AI'ı övmek de süpermiş Azmo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 http://www.youtube.com/watch?v=xbCkB6iz_3g http://www.youtube.com/watch?v=FSvG2CeXDfg Şöyle bişiler hazırlamışlar ilginç olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Yarin gözü yüksekte, benim bir kuru aşkım var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 san andreas güzeldi ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 diğerleri kadar oynayamadım da, nesini beğendin mesela? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 san andreas'ın bence en kötü yanı optimizasyonuydu, her türlü sistemi gereksiz oyalayabilme kapasitesine sahip. onun dışında bi de ai kötü, onun dışında harika bir oyun, niye beğenmeyelim? bu arada san andreas retextured 3 modunu tavsiye ederim oyun bambaşka oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Of anılarım pofenkledi birden. GTA 1 çok iyi bir oyundu yaa. Çok zevkliydi, hala bile olsa oynanır. En çok sevdiğim flamethrower ı alıp okul gezisine çıkan turuncu üniformalı elemanları yakmaktı. Böyle sırayla giden 10 kişi falandı, alayına dalıyordun güzel oluyordu. Sonra gizli yerlerdeki enteresan araçlar. Tanklar falan vardı, ufak arabalar vardı. Tren kaçırıyorduk ya. Çok iyiydi. Sonra bir daha San Andreas a kadar oynamadım desem yeridir. SA da iyiydi, ama çok kastı sistemlerde, gereksiz kastı bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 abi yeni gta lar bildiğimiz 3rd person shooter, sa zaten zencili repçili vurmaca oyunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cynthia Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 gta: sa grafik geliştirme modu şöyle bir şeymiş; http://www.youtube.com/watch?v=qWMnsUjqmv0 light glow, yansıtma ve görüntü yumuşatma gibi özellikler eklemişler gördüğüm kadarıyla. performansı fazla etkileyeceğini de sanmıyorum. hoş görünüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 bu modu bilmiyorum, benim dediğim (san andreas retextured 3) textureları neredeyse toptan değiştiriyor, yollar binalar falan güzel, yüksek kaliteli oluyor. bir de draw distance'ı on katına çıkarma yaması kurdum, güzel oldu baya. ama bu da süper bi şeymiş, adı ne ki? edit: tamam videoda linki varmış. edit2: ayarlarını beceremedim ki, gözüm bozuldu yahu :p fpsyi de 15-20 arası düşürdü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 benim dediğim mod bu yukardaki mod'du zaten. o kadar zor ayarları mı oluyor yav? küçük bir zip dosyasını klasöre atçaz diye düşünüyordum ben, bir de ayarları felan mı var? çok fazla fps düşürüyorsa kötü de, oysa sanki çok güzel grafikler koyuyormuş gibi. retextured mod'la bu çakışır mı peki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 yok çakışmıyor. san anreas retextured 3: http://files.filefront.com/SanAndreas+ReTextured+3/;6983020;/fileinfo.html 10x draw distance yaması (gta klasöründeki data klasörüne koyuluyor): http://files.filefront.com/10x+Draw+Distance/;3888186;/fileinfo.html bu arada şu dll yaması (enbseries) da videodaki adresten inmiyor, indirmek için: http://betagam.gameshot.net/zboard/download.php?id=gta&page=1&sn1=&divpage=5&sn=off&ss=on&sc=on&select_arrange=headnum&desc=asc&no=32920&filenum=2 ya hiç ayarsız açıyorum mesela yukardaki modu, bloom mu artık hangisiyse çok fazla oluyor, prince of persia gibi oluyor bi garip, azaltıyorum çok kararıyor, çoğaltıyorum artifact çıkıyor, bloom'u kapatıyorum reflection bi garip. halledemedim, tam olarak terimleri de bilmiyorum zaten anlayan biri kurcalayıp yardımcı olsa iyi olcak :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cynthia Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 draw distance derken; binalar, vadiler, şehirler vesaire mi yoksa yayalar araçlar da dahil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 bilmiyorum binaların arkasındaki yayaları falan göremediğim için sdf ama sanırım sadece binalar falan, grove streetten gökdelenleri falan görebiliyorum. araba olayına otobanda bakmak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 draw distance'ın ne gibi bir avantajı var ki? hem bir de pc'yi çok kastırmaz mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 kastırma açısından bir şey farkettirmedi, arada şu yolun geç gelmesi olayı falan olmamaya başladı, ne alakası var bilmiyorum. ama güzel oldu yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alcadras Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 GTA1 deki elemanları ezince "Elvis has left the building" diye bağırıyorlardı. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 WAASTED! AAAAAaaaaaaaaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EarS Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 damnation no donation no salvation Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 GTA Vice City Stories PC için çıkacak mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 hayır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar