Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çocuklarla evlenmek!

ohyeah

Öne çıkan mesajlar

Hz. Aişe validemizden yapılan bir rivayet :
"Hz. Muhammed henüz Mekke de iken ve bende oynayan bir çocuk iken "onların vadeleri kıyamettir. Kıyamet ne dehşetli ve ne acıdır!" mealindeki (kamer s. 46) ayet inmişti... (Buhari 1.cilt Telifil Kur’an bahsi)" Bu sure Mekke devrinin birinci döneminde(4. yıl) inmiştir. Hz.Aişe validemiz bu sure ve ayetleri net olarak hatırladığına göre yukarıdaki iddianın doğru olması mümkün değildir.Olayları ayrıntılarıyla hatırlayabilmek ve sokakta oynayan bir çocuk olması için en az beş veya altı yaşında(veya daha büyük) olması gerekir. Kamer suresi Mekke devrinin dördüncü yılında indiğine göre dördüncü yılda beş-altı yaşında olması gerekmektedir.Ayrıca Kız kardeşi Esma ; Kardeşi Esma Abdullah bin Zübeyir’in annesidir. Esma yüz yaşına kadar yaşamış ve Hicretin 73. yılında vefat etmiştir. Hz. Aişe validemizden on yaş daha büyüktür. Hz. Ebu Bekir (r.a) kızı Esma ve oğlu Abdullah Abdul Uzza’nın kızı Kayleden, Hz. Aişe ile Abdurrahman ise Ümm-i Rümandan doğmuşlardır. Hz. Esma yüz yaşında ve hicri 73. yılda öldüğüne göre hicret esnasında 27 yaşında olması gerekir. Bundan on yaş küçük olan kardeşi Hz. Aişe validemizin de 17 yaşında olması gerekir ki bu da aşağı yukarı Buhari de Hz. Aişe’nin kendi hadisindeki ifadeye uygun düşmektedir.Hz. Aişe validemiz peygamberimizle dokuz yıl beraber yaşamıştır. Onun Kur’an, hadis ve fıkıh ilimlerindeki yerini bütün islam alimleri teslim etmektedir. O devrinin en büyük alimlerini tenkit etmiş, çeşitli konularda fetvalar vermiş, Kur’an’ın ve sünnetin doğru anlaşılması konusunda insanlara önderlik etmiştir. Sünneti Kur’an’la test etmenin ilk örneklerini vermiştir. Bu birikimi henüz çocuk denecek yaşta bir insanın elde etmiş olmasını kabullenmek oldukça zordur.

Bu konuyu aydınlatan bir başka rivayette şöyledir: Hz. Aişe validemiz henüz peygamberimizle evlenmeden önce Cübeyir bin Mut’im ile nişanlanmıştı. Mut’im Hz. Aişeyi oğluna almakla evine müslümanlığı sokacağını düşünerek bu nikahı feshetmişti. Hz. Ebu Bekir (r.a) islamı ilk kabul edenlerden biri olduğuna göre; bu olayın vukuu, islamın alenen duyurulmasından veya şuyu bulmasından önce olması gerekir. İslam alenen açıklanıp müslümanlar Kabe yürüyüşü veya Safa tepesi toplantısından sonra topluma deşifre olduktan sonra Ebu Bekir (r.a) ın müslüman olduğu bilinince kızını almaktan vazgeçmiş olması daha doğru görünmektedir. Bu olayda yine Hz. Aişe’nin peygamberimizle evlenmeden önce evlilik çağına geldiğini ve nişanlandığını göstermektedir. Yani değil Hz. Resulle nişanlanıp bir yıl sonra evlenmesi , daha önce evlenecek çağa gelmişti, nişanlandı , zamanla İslam tebliği yayılınca Hz. Ebu Bekir'in Müslüman olması bu işi bozdu...Daha sonra da Hz. Resul onunla nişanlanıp bir yıl sonra da evlenmişti...Sıcak ülkelerde çocukların erken gelişip, olgunlaştığı düşünülünce - Günümüzde bile Mısır'da ilkokul birinci sınıfa giden kızlar ergenlik çağına girdiği - yani Mısır'daki 8 yaşındaki bir kız , Türkiye'deki 12-13 yaşındaki bir kız olgunluğuna gelip ; daha önce olgunlaşıp, daha önce yaşlandığı - düşünülürse 17 -18 yaşındaki bir kızın arabistandaki normal görüntü ve evlilik yaşı haliyle gelmiş bir yaş olduğu rahatlıkla kabul edilmelidir!Hz. Aişe validemiz peygamberimizle dokuz yıl evli kalmışlardı. Peygamberimizin vefatı esnasında İse 27 yaşında idi. Peygamberimizden sonra da 48 yıl yaşamış ve hicri 58. yılda ve 74 yaşında vefat etmiştir. Sondan başa doğru gidersek 74 ten 48 i çıkartıp kalandan da evli olduğu yılı çıkartınca evlendiği yaşı bulmuş oluruz. 74 – 48 = 26; 26 – 9 = 17 kalır ki yaklaşık 17 veya 18 yaşında evlendiği gerçeği ortaya çıkar...Sahihi Buhârîye göre, Hazreti Âişe, Kur'anın Mekkeli âyetleri gelirken oyun çağındaydı. Bu yaştayken, kendisi «Kamer» Sûresinin nazil olduğunu söylüyor. Kur'arun 54 üncü Kamer sûresi, Mekkeli sûrelerdendir. Bu sırada Rasûl-i Ekrem «Erkam»ın evinde bulunuyordu. Rasûl-i Ekrem, Hicretin ilk senesi Hazreti Âişe ile evlendi. «Bakare» ve «Nisa» sûreleri vahyolunurken, Hazreti Âişe, Rasûl-i Ekremin zevcesi bulunuyordu. «Bakare» sûresi, Medine devrinin ilk zamanlarında. nazil olmuştu.

Bunu buraya c/p etmemin nedeni son zamanlarda çok eşlilik ve çocuk yaştaki kızların evlilik olaylarının gün yüzüne çıkmasıdır. Onlar hz ayşeyi örnek göstererek 9-10 yaşındaki kızlarla evleniyorlar.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/8792773.asp?gid=229&sz=28116
Sosyal ağlarda paylaş

Vakit yazarı Hüseyin Üzmez gözaltında 26 Nisan 2008

VAKİT Gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez, Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde 14 yaşındaki L.Ç.'ye tecavüz ettiği iddiasıyla gözaltına alındı.

Bursa'da 9 Ocak 2003 tarihinde Nilüfer Evlendirme Dairesi'nde, kendisinden 50 yaş küçük hafız Ayşe Yılmaz'la nikah masasına oturan ve uzun süredir aşırı dinci Vakit Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapan Hüseyin Üzmez, küçük yaştaki kıza tecavüz ettiği ihbarı üzerine dün 23.30 sıralarında Mudanya'da gözaltına alındı. İnegöl İlçesi'nde oturan 14 yaşındaki L.Ç.'ye tecavüz ettiği iddia edilen Hüseyin Üzmez'le birlikte küçük kızın annesi ve babasının da Mudanya Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Katıldığı televizyon programlarında kavgacı uslubuyla tanınan Hüseyin Üzmez'in sorgusu devam ederken, bugün Mudanya Adliyesi'nde hakim karşısına çıkarılması bekleniyor.

KARISI DA KENDİSİNDEN 50 YAŞ KÜÇÜK
Hüseyin Üzmez'in 5 yıl önce Bursa'da nikah kıydığı kendinden 50 yaş küçük Ayşe Yılmaz'ın ailesi bu evliliğe karşı çıkmış ve nikaha gitmemişti.

Bursa'nın Arabayatağı Mahallesi'nde kuruyemişçilik yapan kayınpeder Mustafa Yılmaz sonradan bu evliliği onayladıklarını, “Peygamber Efendimiz de Ayşe anamız 9 yaşındayken evlenmişti. Kızımın evlenmesine ilk zamanlar karşıydım ama sonradan normal karşıladım” demişti.

İLK SİLAHLI SAĞ EYLEMCİ
Malatyalı olan Hüseyin Üzmez, 1952 yılında henüz lise öğrencisiyle gazeteci Ahmet Emin Yalman'a suikast girişiminde bulundu. ‘İlk sağ eylemci' olarak bilinen Hüseyin Üzmez, Ahmet Emin Yalman'ı öldürmeye teşebbüs suçundan mahkum oldu ve 10 yıl hapis yattı.

Cezaevinden çıktıktan sonra yarıda bıraktığı liseyi, ardından da Hukuk Fakültesi'ni bitiren Hüseyin Üzmez, bir dönem Turgut Özal Hükümeti'nde Sağlık Bakanı Mehmet Aydın'ın özel danışmanı olarak görev yaptı. Hüseyin Üzmez, bazı sağ partilerde görev almış ve MÇP'de genel başkan adayı olmuştu.

Haber bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Geçen gün Kanal 7'de rastladım şöyle bir "event"e.
Bir düğün merasimi düzenlemişler.
15 yaşında mı ne bir kızı evlendiriyorlar.
Anasının babasının izni yok ama evlendirmek için oraya çıkartmışlar gelinlik felan giydirmişler. Tabii ki tesettürlü gelinlik.

Sunucu çıkmış bol keseden attırıp duruyor sürekli
"İşte bu gerçek köy aşkıdır, köy dediğimiz böyle yürekli mert olur, birileri çıkıp çobanın oyunu eleştiriyor, sen kimsin ki çobanın oyuyla uğraşıyorsun, köy aşkı kadar yiğit olamamışsın sen" felan gibi nutuklar çekiyor.

Hayır köy görmemiş olsam inancam da, tesettür dediğimiz köyden ziyade şehir modası olmuştur zaten.

Hukuk çiğneyip, etik olmayan birşey yapıp sonra da bunu öve öve bitiremiyorlar. Helal olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Zamanında "Ne olmuş Muhammed 6 yaşında bir kız ile evlenip 9 yaşında gerdeğe girdi ise. Zaten sıcak coğrafyalarda kızlar çabuk büyür" diye savunma yapanlar (hala islamda genel kabul 9 yaşdır 17 değil), -ki buna bizim Diyanet'de dahil- , günümüz dünyasında bu yaş genel olarak sapıklık olarak görülünce hemen zorlamalarla Aişe'nin yaşını değiştirmeye çalışıyorlar.

Ve ben dokuz yaşındayken benimle gerdeğe girdi. Medine`ye göçmüştük. Haris Ibn Hazrec oğullarına konuk olduk. O sırada sıtmaya yakalandım. Saçlarım döküldü. Saçlarım yeniden geldi; bölükler oluştu. Annem Ümmü Ruman bana geldi. Arkadaslarımla birlikte salıncakta (ya da tahterevallide) sallanıyorduk. Annem beni cağırdı. Yanına gittim. Benden ne istediğini bilmiyordum. Elimi tuttu.(Alıp götürdü.) Evin kapısına gelince durdurdu. Soluk soluğa kalmıştım. Sonunda soluğum biraz yatıştı. Annem, sonra biraz su alıp yüzüme, başıma değdirdi Sonra beni eve soktu. Bir de baktım ki birtakım kadınlar. Evdeler. Bana şöyle demeye başladılar: -Hayırlı bereketli olsun. Iyi şanslar (mutluluklar). Annem beni bu kadınlara teslim etti. Bunlar benim saçımı başımı yıkadılar, beni güzel bir biçimde hazırladılar. Peygamberle birden karşılaşmaktan başka hiç bir şey beni KORKUTMAMISTI. Kadınlar, beni ona teslim ettiler. "ve Ben o sırada 9 (dokuz) yaşındaydım...."

(Bkz. Buhari, e`s-Sahih, Kitabu Menakibi`l- Ensar/44; Tecrid, hadis no: 1533; Müslim, e`s-Sahih, Kitabu`n-Nikah/69, hadis no:1422.)
Sosyal ağlarda paylaş

mahmut tuncer said:
ilk islami tarihçilerden ibn hişam ayşe'nin 6-7 yaşlarındayken muhammed ile nişanlandırıldığını 9 yaşına gelene kadar beklenip 9 yaşında evlendirildiğini, ibn said ise 6-7 yaşlarında evlendirildiğini belirtmişlerdir. efsanelere göre düğünden sonra ayşe oyuncaklarıyla oynamaya dönmüştür, muhammed'de onunla birlikte oyuna katılmıştır. bu evlilik yapıldığında muhammed 53 yaşındaydı, kız gerçekten 17 yaşında olsa ne yazar.

Ayşe'nin evlendiğinde olgun bir genç olduğuna yönelik kaynak diye gösteridğiniz el Buhari'nin kendisi ve İmam Müslüm ve Ebu Davut da Ayşe'nin çocuk yaşta evlendirildiğini belirtirler. Ayşe'nin Muhammed'den önce biriyle nişanlandığına dair hiçbir kanıt yoktur, öyle birşey olmuşsa bile bu bir kanıt değildir, Muhammed 9 yaşındayken evleniyorsa başkası 6 yaşındayken hayli hayli nişanlanır. Arap kızlarının 8 yaşındayken olgunlaştığı da yalan. Hiçbir insan ırkının dişisinin ortalama olgunlaşma çağı 12-13'ün altında değildir. "Ayşe şu ayeti çok iyi hatırlıyor demek ki en az şu yaşlarda olması gerekir" gibi muğlak verilerden yola çıkarak ancak kendinizi kandırırsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

bu konuyu açan arkadaşın açma sebebini yada yazanların yazma sebebi nedir?açık açık soyleyin.

ayrıca şunu düşünememiş,gözünü kan bürümüş islam düşmanlarıi

o zaman sanki insanlar 20 yaşını geçmiş kızlarla evleniyorlardı da birtek hz.muhammed falan sübyancıymış.
saçmalamanın hiç lüzmü yok.
o zamanlar durumlar öyleymiş,
hz.muhammed de bir insanogludur,allahın sureti falan degildir.bu yüzden bir insanın o zaman için 9 yaşında yada 6 yaşında bir kızla evlenmesi normal.
isterse anormal olsun bu neyi degiştirirki?

hz.muhammed 6 yaşında kızla evlendi diye kendiside günümüzde 6. yaşında bir kızla evlenmeye kalkan adamın insanlık suçu kendi insanlık suçudur,dinsiz olup 6.yaşında kızla evlenen bir adamdan farkı yoktur.
herkezin aklı var mantıgı var.

/disband raid.
Sosyal ağlarda paylaş

becool said:
bu konuyu açan arkadaşın açma sebebini yada yazanların yazma sebebi nedir?açık açık soyleyin.

ayrıca şunu düşünememiş,gözünü kan bürümüş islam düşmanlarıi

o zaman sanki insanlar 20 yaşını geçmiş kızlarla evleniyorlardı da birtek hz.muhammed falan sübyancıymış.
saçmalamanın hiç lüzmü yok.
o zamanlar durumlar öyleymiş,
hz.muhammed de bir insanogludur,allahın sureti falan degildir.bu yüzden bir insanın o zaman için 9 yaşında yada 6 yaşında bir kızla evlenmesi normal.
isterse anormal olsun bu neyi degiştirirki?

hz.muhammed 6 yaşında kızla evlendi diye kendiside günümüzde 6. yaşında bir kızla evlenmeye kalkan adamın insanlık suçu kendi insanlık suçudur,dinsiz olup 6.yaşında kızla evlenen bir adamdan farkı yoktur.
herkezin aklı var mantıgı var.

/disband raid.

okumayı bilmiyorsun sanırım. yukarıdaki yazıda hz muhammedin 9 yaşında deil 17 yaşındaki bir kızla evlendiği söyleniyor ki buda hz muhammed üzerindeki ''ya nasıl olur böle bi olay'' diyen insanlarin kafasında soru işareti bırakmaz.

74 – 48 = 26; 26 – 9 = 17 kalır ki yaklaşık 17 veya 18 yaşında evlendiği gerçeği ortaya çıkar...
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...