Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

AKP nin nasıl geldigini anladım...

mawiman

Öne çıkan mesajlar

ardeth katılıyorum sana
da
bu kızların zaten muhtemelen %90 parasını verip okuyorlar. ha hem parasız eğitim alıp hem de gerizekalı olmak isteyen gençleri ise budaklı meşe odunuyla ödüllendirmek lazım.

ayrıca meslek okulu konusunda da kesinlikle doğrusun. bi düzelten çıkar elbet.
Sosyal ağlarda paylaş

Ha ama tabi şu genellemeye katılmıyorum, orda politika hakkında sorduğun soruyu bilmiyor diye bulunduğu bölümün hakkını vermiyor demek yanlış olabilir. Ama şöyle bir gerçek de var ki, bulunduğu pozisyonun hakkını vermek ve o kaynağı boşa harcamamak demek bir miktar entellektüel (bu kelimeyi pek sevmesem de) kaygı demektir. Bu kaygıyı taşıyan insanların genelde de eser miktarda politikayla ya da etrafında oluo bitenle ilgilenmesini beklerim ben. Benim de misal isim hafızam çok kötüdür, enformasyon bakanlığı ve yaptıkları ile bir ara baya bir araştırma yapmış olmama rağmen bakanın ismini hatırlamam sokakta sorsalar. Yine de sadece buna bakıp yorum yapacak adamın da anlını karışlarım çünkü ben bir tarafımı yırtıyorum burda ülkem adına bilim üretmek için. ama recep tayyip erdoğan'ı falan bilmeyen bir insan evladın da çok umutlu olduğumu söyleyemem.
Sosyal ağlarda paylaş

fede said:

bu kızların zaten muhtemelen %90 parasını verip okuyorlar.

Eğer ailelerinin durumu müsaitse buna bir şey demem açıkçası, en azından üniversiteye parasal katkısı olur. Zaten özel üniversitelerin çoğunda yer dolması gibi sorunlar olmuyor dediğin gibi hatta boş bile kalıyorlar. Ama tabi böyle insanları itüde boğaziçinde vs, başka kaynakları nispeten iyi olan devlet üniversitelerinde görünce sinir olabiliyor insan. var olan iyi kaynaklar da boşa gidiyor çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

Emin olun ki orda 200 kişiye sormuşlardır aynı soruları, çıkan 10 tane safı da program yapmışlardır. İstatistik değil sonuçta televizyon programı.

Ha istatistik yapsak ne kadar iyi çıkar o da ayrı bir soru. Ama gelir dağılımına göre birşey bilmeyen insanların ağırlığı daha aşağıya kayar bence. Sansasyon olmaz bu tabii o kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

AKP ile nasıl bağ kurdun onu ben de anlamadım. Hatta bunların bi pazar günü öğle saati uyanıp da oy vermeye gittiklerini HİÇ sanmıyorum.
Ve Ardeth'e katılmamak mümkün diil. Üniversitelerin durumu o kadar vahim ki; analarımızın babalarımızın zamanındaki o "tahsilli" nesilden eser kalmamış. Şu an orta yaş-yaşlı grubundaki üniversite mezunlarına bi bakın; %70-80'inin genel kültür seviyesi oldukça yüksektir.
Ama şu an önüne gelen üniversite okuyo; alakalısından alakalısına herkes. Üstelik eğitimin kalitesi de pek düşük. Devlet üniversitelerinin çoğu maddi sıkıntı çekerken, özel üniversiteler de "eğitimi kötü" imajıyla baş etmek zorunda.
Hele devlet üniversitelerinin durumu hepten felaket (en azından Kocaeli böyle). Üniversitede bilgisayar mühendisliği doktorası yapabilen yok; bölüm, hocalarının umrunda diil. Bu hocaların hiçbiri, kendi deyimleriyle "kimsenin doktorasıyla uğraşacak değil". Ha, hoca dediğim, ders veren kişiler de araştırma görevlileri. Evet, araştırma görevlileri. Bilgisayar mühendisliği öğrencilerine program yazdırılan, inşaat ve makine mühendisliği öğrencilerine CAD çizim yaptırılan bi laboratuvar var. 20-25 metrekarelik bi oda ve içinde 30-40 tane "thin-client" terminal ve server görevi gören, benim şu anki bilgisayardan iki tanesi.

Kısacası üniversitelerin öğrenciye verdiği eğitim, öğretim ve önem pek yüksek değil. Haliyle, öğrencilerin kültür seviyeleriyle dalga geçip, tüm yükü onların sırtlarına bindirmek de yanlış. Üstelik, genel kültür seviyesi kişinin yetiştiği ortamda bulunan kişilerin ne kadar entelektüel ve genel kültür sahibi olduğu ile yakından alakalı.
Tamam, bu gençler bu kadar cahil olabilir, mümkündür. Fakat bı aysbergin görünen yüzü; işin derinliğine indiniz mi inanılmaz kötü, çürük bi yapıyla karşılaşırsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

Exodus said:
Emin olun ki orda 200 kişiye sormuşlardır aynı soruları, çıkan 10 tane safı da program yapmışlardır. İstatistik değil sonuçta televizyon programı.

Ha istatistik yapsak ne kadar iyi çıkar o da ayrı bir soru. Ama gelir dağılımına göre birşey bilmeyen insanların ağırlığı daha aşağıya kayar bence. Sansasyon olmaz bu tabii o kadar.

Aynı şeyi düşündüm ancak programda konuşanlar için gerçekten fazla denecek şey yok.
Sosyal ağlarda paylaş

İnsanlarımızın hayatları içinde aldıkları eğitim seviyesinin ne şekilde düşük seviyede olduğunun örneği bu. Dünyadan ve Türkiye den bi haber yaşayanlar. Genelde de para kazanma derdi olmayanlar ın arasından çıkıyor bu tipler.

Tabiki içlerinde araştıranları , okuyanları da var. Ama para derdiniz yoksa oh ne güzel gez toz alışveriş yap şeklinde yaşıyorsanız sonuç ortada.
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca şöyle bir şey de var. üniversitede okuyan bir insanın okumayan bir insandan daha iyi siyaset bilmesi gerekmiyor. üniversite okuyanların bir kısmı üniversite kantinlerinde piyasa yaparken üniye gidemeyen kısım zamanını gayet tv başında siyaset haberleri izleyerek geçiriyor olabilir. genelleme yapmak gereksiz yani. haber yapmak için yapılan haberlerden...
Sosyal ağlarda paylaş

Tv de değil olay gazetede tv izlenmez tv olmaz yayın çekmez vs. Öğrencinin zamanı olmaz denk gelmez habere tartışma programına
ama

Bir üni. öğrencisi hergün olmasada en azından haftada 3-4gün gazete okumuyorsa alıpta bi bakmıyorsa cahilliğine söylencek laf kalmaz.
En azından okumasan bile şöyle bi gezsen gazeteyyi koca koca manşetlerden büyükanıttı tayyipti göz aşinalığın olur.
Sosyal ağlarda paylaş

OHA bunlar ne!

idiocracy , bu filmi bulursanız izleyin filmin çıkış konusu çok iyi; yüz yıllar geçerken insanların IQ sünün çok fazla düştüğünü, hatta gelecekte 25 IQ ye kadar indiğinden yola çıkılarak çekilmiş bir film..

ayrıca o adamın tarih öğretmeni olmadığını düşünüyorum sallıyodur, yok daha neler
Sosyal ağlarda paylaş

Benim ev arkadaşım psikikoloji okuyor. Sınıfta derse katılan ders ile ilgili konuşabilen 5 kişi var. Diğerleri sadece oturup dinliyorlar. Fakat sınav zamanı bu beş kişi ya kalıyor yada zar zor geçiyor. Diğerleri kitabı ezberleyip geçiyorlar sınavdan sonrada unutuyorlar.

Türkiyede eğitim ezberle unut şeklinde olduğu için üniversite mezunu ilk okul mezunu pek fark etmiyor.

Ben ilkokula giderken öğretmeniz bize akşam haberlerinden örnek haberler getirmemizi isterdi. Akşam haberleri izler not alır, bir sonraki gün sınıfta okurduk. Demek ki bunun sadece ilkokulda değil üniversitelerdede yapılması gerekiyormuş :)

Hiç kimse herşeyi bilmek anlamak zorunda değil diyen arkadaşlar bir daha düşünsünler. Bu ülkede demokrasi var. Herkesin oyu eşit. Bu yüzden herkes kafasını kullanması lazım. Yıllardır saçma sapan insanların oy verdiği partilerin çilesini biz çekiyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Heh sokaktaki insan naapsin ki..

Hurriyet dediğin gazete'nin yarısı bunlarla dolu zaten..

İnternet sitesine bakıyorsun, o fotoğraf için tıkla şu fotoğraf için tıkla bu fotoğraf için tıkla..

Sonra O da gider Büyükanıt'a oy vermez.. Yuh !

Sonra Ulan,

türban takar akpartili,
mini giyer akpartili,
camiye gider akpartili,
suikast düzenler akpartili,
kavga çıkarır akpartili,
tikkydir akpartili..

afasfas..

Ulan azıcık profil mantığı olur adamda..asfksahjk..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...