Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İlhan Selçuk,Doğu Perinçek,Kemal Alemdaroğulu ve Ferit İlsever Göz altına alındı.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bu yüzden bilmiyoruz tam olarak ne olduğunu. Atıp tutmaya gerek yok ön yargı ile yaklaşarak. Savcılık hiçbir sebep neden olmadan keyfi şekilde kimseyi bu şekilde alıp sorgulayamaz zaten. Savcı AKP nin savcısımı sanki ?
Mesaj tarihi:
Horizon said:
Bu yüzden bilmiyoruz tam olarak ne olduğunu. Atıp tutmaya gerek yok ön yargı ile yaklaşarak. Savcılık hiçbir sebep neden olmadan keyfi şekilde kimseyi bu şekilde alıp sorgulayamaz zaten. Savcı AKP nin savcısımı sanki ?

En son bıraktığımızda Cumhuriyet Başsavcısı Türkiye üzerinde oyun oynuyordu, değil mi, Horizon?

Ne kadar da objektif olabiliyormuşsun istediğinde demek ki!
Mesaj tarihi:
Cooldragon said:
Horizon said:
Bone dediğin gibi karışık bir durum , fakat burası türkiye kimin eli kimin cebinde bilinmez. Türkiye de nezaman bir olay beklendiği gibi oldu veya bizi şaşırtmadıki , vay anasını be olaya bak diye nezaman demedik.

Öyle yada böyle her işin foyası meydana çıkar , şimdi çıkmazsa sonra çıkar , biz göremezsek bizden sonraki nesil görür.

Hala 1977 1 Mayıs Taksim olayları aydınlanmadı.
Maraş Katliamı aydınlanmadı.
Uğur Mumcu ve nicelerinin katili bulunmadı.
Bir sürü şey oluyor ama hiçbirinin iç yüzünü öğrenemiyoruz ne yazık ki?

güçlüler tarihi yazmaya devam ettiği sürece hiçbir şey aydınlanmayacak , karanlıklar da aydınlanacağı yere habire büyüyor genişliyor her yeri kaplıyor zaten
Mesaj tarihi:
Çıldırtmayın insanları salak salak yorumlarınızla

Bu savcı "Musa'nın Çocukları Tayyip ile Emine" adlı kitabı yazan Ergün Poyrazı Ergenekon ile bağdaştırıp hapise atan ve 6 ay mahkemeye çıkarmadan hapiste tutan savcı değil mi?

Bu savcı Emin Şirin'i gözaltına alan savcı değil mi?

İP'nin bu savcı hakkında "suç ve suçluyu imal etme girişiminde bulunduğu" ve "görevi kötüye kullandığı" gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmasının Doğu Perinçek'in gözaltına alınmasıyla bir alakası yok mu?

İlhan Selçuk'u da öldürmeye çalışıyorlar Van rektör yardımcısı gibi.. Adamcağız 85 yaşında kalbi var.. Apar topar tutuklamışlar..

Allah belalarını versin bedelini öderler inşallah
Mesaj tarihi:
Cumhuriyet Gazetesi'ne atılan el bombasının suçunu Ergenekon'a yıkmışlardı..Şimdi de İlhan Selçuk Ergenekon operasyonu kapsamında göz altına alındı..

Adamcağız imtiyaz sahibi olduğu ve yazarlığını yaptığı gazeteye el bombası attırıyormuş demek..

İlhan Selçuk'un niye tutuklandığını anlamak için mevcut olan beyninizin %0,000000000001'ini kullanmanız yeter ama bu bile sizden çok şey beklemek olur
Mesaj tarihi:
ilhan selçuk tutuklanmadı, göz altına alındı.

daha bikaç gün önce hukuğa saygı diye çığıran arkadaşlar şimdi niye bu kadar öfkelendiler? ergenekon diye bi örgüt yok mu? bu örgütle bağlantısı olduğundan şüphelenilen kişiler gözaltına alınamaz mı? yasalarımıza göre, alınabilir.

suçlu oldukları ispatlanamazsa serbest bırakılacaklar, kasmayın kendinizi.
Mesaj tarihi:
Evet tıpkı 100. yıl üniversitesi rektör yardımcısını yargılamadan aylarca hapis yattırıp intihar ettirdikleri gibi mi?

Ya da muhalif yazar Ergün Poyraz'ı duruşmaya çıkarmadan ve ilaçlarını aksatarak 6 ay hapiste süründürdükleri gibi mi?
Mesaj tarihi:
Evet Sam yukarda yazdığım posta cevap veremezsiniz zaten çünkü böyle osuruktan özgürlükçülersiniz..

Artık bi zahmet liberal, tarafsız, özgürlükçü ayağına yatmayın çünkü bu olayla AKP taraftarı olduğunuzu da bilmeyenler anlamış oldu..

Hem takkiye yapmadan, lafı dolandırmadan post atarsanız artık daha sağlıklı tartışırız değil mi?
Mesaj tarihi:
sir said:
ilhan selçuk tutuklanmadı, göz altına alındı.

daha bikaç gün önce hukuğa saygı diye çığıran arkadaşlar şimdi niye bu kadar öfkelendiler? ergenekon diye bi örgüt yok mu? bu örgütle bağlantısı olduğundan şüphelenilen kişiler gözaltına alınamaz mı? yasalarımıza göre, alınabilir.

suçlu oldukları ispatlanamazsa serbest bırakılacaklar, kasmayın kendinizi.

AKPnin kapama davasında ortada bir iddaname var ve iddanamede yazanlar ise kamuoyu önünde AKPlilerin yaptığı açıklamalar.

Ergenekon davasında ise ortada aylardır bir iddaname bile yok. İnsanlar aylardır iddaname bile olmadan hapis tutuluyorlar. Ne kadar muhalif varsa sen Ergenekoncusun diye içeri almaya başladılar. Ergenekon davası Yargıtay cinayetini türban yüzünden işlediğinin söyleyen. Mahkemede "Abdullah Gül ve RTE'den şeriat devleti kurmalarını istiyorum" diyen sanığa sen Ergenekoncusun dedikleri gün şıçmıştır. Bence iki davayı kıyaslamak işgüzarlıktır.
Mesaj tarihi:
daha önce de dediğim gibi,

osuruktan liberal > hakiki nazi

bilen bilir zaten ben ne kadar özgürlükçüyüm, olmadığımı bildiğim birşey varsa o da çifte standartçılık. burada bu konunun ustaları varken yeltenmek istemem zaten, herkese ders veriyorsunuz. :P

işine gelince "hukuğa saygı gösterin, yargı kararını bekleyin" diyenler işlerine gelmeyince "yargıya kadrolaşma bulaşmış, ne biçim iş bu" diyorsa bu yapılana ancak yüzsüzlük denir. bunu yapıp üstüne de çelişkiyi işaret edenlere sataşana ise denecek bir kelime üretilmedi henüz. (:P)
Mesaj tarihi:
Evet ya, gerekçeleri nedir? yani ergenekoncu olduğunu nerden çıkarmışlar?

-pişt gözlüklü, ergenekoncumusun lan sen?
-ha?
-alın bunu içeriye. ergenekoncuya benziyo bu.
-nooluyo ya?
-bunu da alın, ötekine destek çıkıyo kesin bu da ergenekoncudur

Artık bi ergenekon diye isim buldular ya cıcığını çıkarana kadar sığınırlar arkasına lol.
Bu iş tam Polat Alemdar a göre! Salın üstlerine halletsin.
Mesaj tarihi:
Sam said:
daha önce de dediğim gibi,

osuruktan liberal > hakiki nazi

bilen bilir zaten ben ne kadar özgürlükçüyüm, olmadığımı bildiğim birşey varsa o da çifte standartçılık. burada bu konunun ustaları varken yeltenmek istemem zaten, herkese ders veriyorsunuz. :P

işine gelince "hukuğa saygı gösterin, yargı kararını bekleyin" diyenler işlerine gelmeyince "yargıya kadrolaşma bulaşmış, ne biçim iş bu" diyorsa bu yapılana ancak yüzsüzlük denir. bunu yapıp üstüne de çelişkiyi işaret edenlere sataşana ise denecek bir kelime üretilmedi henüz. (:P)

Yav bunların aynısını geçen hafta malum partinin üst düzeyi bizzat yapmadı mı?

Ben başka ülkenin basınını mı takip ediyorum?
Mesaj tarihi:
taraftarlık şurda

akp'nin kapatılmasında hukuğun siyasallaşmasını gördük. siz "hayır efendim, yasalar böyle, savcı davayı açtı size de susmak düşer" dediniz.

ergenekonda da hukuğun siyasallaştığını görüyor olabiliriz. görmüyor da olabiliriz, kanıtlar ve iddianame ortaya çıkınca görücez.

ama burda noluyo ben size söyliyim.

ulusalcılar gözaltına alınınca "kadrolaşma, misilleme, aşağılık savcı vs." oluyo.

beğenmediğiniz bi partiye kapatma davası açılınca "oh yeah, hukuk rulz" oluyo.

sonuç: öyle ya da böyle hukuk siyasallaşmış. justice is corrupt da diyebiliriz. hem de both ways.
Mesaj tarihi:
iyi de o partinin yaptığı şey, kaç yıldır türkiyede tartışılan, çözüm aranılan, laikçi-şeriatçı geyiğini iddianame şeklinde parti kapatmak için kullanılması üzerineydi

bu olayın gerekçesi hala açıklanmadı bekliyoruz
ama savcılara karşı saygılı olun lütfen!!!!!
Mesaj tarihi:
sir said:
taraftarlık şurda

akp'nin kapatılmasında hukuğun siyasallaşmasını gördük. siz "hayır efendim, yasalar böyle, savcı davayı açtı size de susmak düşer" dediniz.

ergenekonda da hukuğun siyasallaştığını görüyor olabiliriz. görmüyor da olabiliriz, kanıtlar ve iddianame ortaya çıkınca görücez.

ama burda noluyo ben size söyliyim.

ulusalcılar gözaltına alınınca "kadrolaşma, misilleme, aşağılık savcı vs." oluyo.

beğenmediğiniz bi partiye kapatma davası açılınca "oh yeah, hukuk rulz" oluyo.

sonuç: öyle ya da böyle hukuk siyasallaşmış. justice is corrupt da diyebiliriz. hem de both ways.

Ben burada ne ergenekonu savunuyorum, ne savcıya b.k. atıyorum, sadece gördüğümü söylüyorum.

Senin cümlelerinin aynısını alıp tam bir hafta önce yaşananlara ithafen çevirip söyleyebilirim.
Aha da söyledim:

said:
ulusalcılar gözaltına alınınca "oh yeah, hukuk rulz." oluyo.

beğendiğiniz bi partiye kapatma davası açılınca "kadrolaşma, misilleme, aşağılık savcı vs" oluyo.

İkiyüzlülük arayan aynaya baksın önce.

Ve evet, adalet yozlaşmıştır, ne hikmettir ki malum partinin adı da "adalet"tir.
Mesaj tarihi:
Sam

http://forum.paticik.com/read.php?13,2111030,2111030#msg-2111030

http://forum.paticik.com/read.php?13,2072882,page=1

Kaç ay önce yazmışız bak bu adamın nasıl iktidarın muhalif bastırma aracı olduğunu..

Ahah ne yazmışsın hatta

Sam said:
varsa suç, mahkemesi mevcut bu ülkenin. tayyip'in de suçu varsa isteyen götürür savcılığa açar davasını. üzülmem de yani, birkaç kere buralarda yazmıştım tayyip'e fazla sempatim olmadığını.
Mesaj tarihi:
Ben önceden dediklerimin arkasındayım kapatma davası ile ilgili. Buyrun sizde söylediklerinizin arkasında olup kıvırmayın. Bu savcı da bu ülkenin yagıtaya bağlı savcısı , diğer savcı da. Ben siyasi demem tüm yargıtayın siyasallaşmış olması anlamına gelmez. Şemdinli olaylarında ihrac edilen savcıya yargıtay tarafından ve mağlum medya gurubu tarafından sahip çıkılmaması keyfi hareketlerin olduğunu , sadece hukuk üzerinden karar verilmediğini zaten gösteriyor , açık ve net bir kanıttır bu.

Buyrun daha konuşun siz. Kandırın kendinizi. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın deyin , o yılan herkeze dokunur. Demokrasiyi hiçe sayıp hukuku sakız gibi kendine göre kullanmaya kalkarsanız kimseye bi yarar gelmez herkeze zararı gelir.
Mesaj tarihi:
tabii o meşhur iddianamede sunulan 'kanıt'ların anti-akp gazetelerden toplanan küpürler, grup konuşmaları gibi şeyler olacağı herhalde nasyonalistlerimizin bile aklına gelmemişti.

gazete küpürü biriktirmek için ben de başsavcı maaşı alıyor olsaydım islamcı gazeteler ve grup konuşmalarından chp'ye darbe teşvikçiliğine odak teşkil etme nedeniyle kapattırma davası açabilirdim rahatlıkla. hatta dediğiniz ölçüde kadrolaşma varsa önümüzdeki yıllarda görürseniz şaşırmayın bence. (:P)

iddianamelerin nasıl hazırlandığını görünce yokluğu nedeniyle üzülmeyin derim.

hukuğa +rep
Mesaj tarihi:
sam haksızsın ve yine laflar hazırladım sana burada sayıyorum.
bunun bir misilleme olarak yapıldığı ve kendi kadrolarıyla örgütledikleri birşey olduğunu bi biz mi görüyoruz? bunun önceki olayla tek alakası ona karşılık olarak yapılmış olması. yoksa elde suçlama yok kanıt yok alaka yok. hukuğa saygımız var, hükümetin kadrolaşıp aydınlarla savaşını bu seviyede de sürdürmesine laf ediyoruz, senin neyi savunduğunu ben hala anlayamadım bunca yıldır. her noktada da desteklemediğini görsem akp yi liberalsin diyeceğim ama yok öyle birşey hatırlamıyorum. bunlar islami faşizm getirmeye başladılar bile.
  • Yeni Oluştur...