Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İlhan Selçuk,Doğu Perinçek,Kemal Alemdaroğulu ve Ferit İlsever Göz altına alındı.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
aha link

neler oluyor yahu.

Ayrıca gecenin bir saatinde alıp götürülmüşler,yahu böyle insanların sabaha karşı evlerinden alınmasını hiç şık bulmadım.
Sabah göz altına alınsalar,
yada,savcı arasa bu insanları
,biri türkiyenin en önemli gazetecilerinden biri,diğeri siyasi parti genel başkanı,biri eski rektör
deserki savcı,hakkınızda suçlumalar var yarın ifeade vermeye geliniz dese zaten gider bu insanlar.

hadi hayırlısı.
Mesaj tarihi:
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=12386835
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=12412568 bu link önemli
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=12412765 bu da

ergenekon pisliklerden oluşuyor da, bu operasyon daha da kötü.
Mesaj tarihi:
Ne olacak? Emniyetteki fethullahçı kadrolar Atatürkçü tam bağımsızlıktan yana ne kadar aydın varsa her birine göz dağı veriyor.
AKP yi kapatma davasına misilleme..
İslami faşizm dalga dalga geliyor.
Mesaj tarihi:
İyice kaşındırıyorlar ortalığı.

Sonra bizi suçluyorlar "ortamı geriyorsunuz" diye.

İlhan Selçuk'a Ergenekon üyesi etiketi yapıştırsalar cidden komedi olur ha.
Mesaj tarihi:
Onlarla ilgili bir bilgi gelmiştir ki savcı gözaltı emrini veriyor , bu emri veren de ülkemizin cumhuriyet savcısı değilmi ? cumhuriyet savcısı misillememi yapıyor yani ? şuraya yazdıklarınızla diğer konular hakkında yazdıklarınızı bi yanyana getirin arkadaşlar. Komik olmayın...

Ha diyorsanız ki Cumhuriyet savcısı siyasi hareket etmiş filan , ozaman kimse yargının siyasallaşmadığını sadece hukuken çalıştığını burda ağzına dolamasın. Eğri oturup doğru konuşun.
Mesaj tarihi:
haber 7'dekiler zil takıp oynamış hehehe.

cumhuriyet/tercüman gazetesi leyhine işler yapan ergenekon çetesi,
cumhuriyet gazetesini bombalamakla suçlanıyor,
cumhuriyet gazetesinde bombalanan ilhan selçuk da ergenekon çetesinin başında olmakla suçlanıyor.

sg-1 said:
Korkuyorum yakında patiye iki yazı yazdık diye bize de ergenekon derler mi diye.

patigenekon :P

ergenekonsun tabii.
pati underground'ta derin devlet işleri çeviriyorsun sen.
ben gördüm.
Mesaj tarihi:
Kamera nerede el sallıyacam.

Benim bildiğim kadarı ile Ergenekon zamanında Türkiyede solun yükselişini durdurmak için kuruldu.

Şimdi içinde sol görüşten insalar olduğunun idda edilmesi çok komik.

Burada bence iki ihtimal var. Birincisi Ergenekonun kominizm ile savaş ve irtica ile savaş diye ayrılmış iki ayrı kolu var ve bunların birbirinden haberi yok. Yada sahte bir Ergenekon yaratılıyor bütün muhalifler bu bahaneyle baskı altına alınıyor.

Ben şunu merak ediyorum. Lütfen hukukçu arkadaşlar bilgi versinler. Şu anki durumda soruşturmayı savcı mı yürütüyor yoksa polis mi? Yani kimin gözaltına alınacağına polis mi karar veriyor savcı mı?
Mesaj tarihi:
"hayli tecrübeli bir c.savcısı eliyle yürütülen operasyon. bildiğimiz kadarıyla kimlerin gözaltına alınacağı konusunda gerekli talimatı bu c. savcısı vermekte, yaptığı sorguyu müteakip lüzumlu görürse tutuklanmaları istemiyle nöbetçi ağır ceza mahkemesine havale etmekte, nöbetçi ağır ceza mahkemesinden tutuklama kararı çıkması halinde bir üst mahkemeye itiraz hakkı her daim bulunmakta."

bence çok saygılı olmalıyız hukuka, sonuçta suçlu değilseler bişey olmıyacak, haklarında soruşturma yapılması hiç önemli deil, kesinleşmiş kanıtlar yerine iddialar yeterlidir.
geçenlerde açılan bir davayı anımsatıyor sanki yoksa intikam mı söz konusu ama savcılar tarafsızdır olmaz öyle şey
Mesaj tarihi:
akp kapansın bence boşverin ergenokonu falan.

bence akp hükümeti ergenokondan önce kendi partilerinin kapatılması çalışmalarına hız vermeliler, ülkenin geleceği açısından bu daha önemli, ama RTE ye sorsak önce ergenekon sonra biz kapatırız kendimizi der, bence bu çok yanlış bütün akpli arkadaşları AKP nin kapatılmasıyla ilgili davanın hızlandırılmasının gerektiğini belirten bir maili AKP kurumlarına iletmelerini rica ediyorum.
Mesaj tarihi:
forgiver said:
"hayli tecrübeli bir c.savcısı eliyle yürütülen operasyon. bildiğimiz kadarıyla kimlerin gözaltına alınacağı konusunda gerekli talimatı bu c. savcısı vermekte, yaptığı sorguyu müteakip lüzumlu görürse tutuklanmaları istemiyle nöbetçi ağır ceza mahkemesine havale etmekte, nöbetçi ağır ceza mahkemesinden tutuklama kararı çıkması halinde bir üst mahkemeye itiraz hakkı her daim bulunmakta."

bence çok saygılı olmalıyız hukuka, sonuçta suçlu değilseler bişey olmıyacak, haklarında soruşturma yapılması hiç önemli deil, kesinleşmiş kanıtlar yerine iddialar yeterlidir.
geçenlerde açılan bir davayı anımsatıyor sanki yoksa intikam mı söz konusu ama savcılar tarafsızdır olmaz öyle şey

işin komik yanı, vakit gazetesi felan bu savcıya ergenekon üyesi demiyor muydu?

işler daha da karıştı hehehe.

bu arada bunların gözaltına alınmasını kim istedi? yani sonucun kaynağı kim? direk savcı değildir herhalde?

ergenekon cumhuriyet gazetesini bombalar.
cumhuriyet gazetesinin yöneticisi ergenekon çıkar.
ergenekon üyesi savcı, ergenekon üyesi gazteciyi göz altına alır.

yok canım daha neler.
Mesaj tarihi:
Bone dediğin gibi karışık bir durum , fakat burası türkiye kimin eli kimin cebinde bilinmez. Türkiye de nezaman bir olay beklendiği gibi oldu veya bizi şaşırtmadıki , vay anasını be olaya bak diye nezaman demedik.

Öyle yada böyle her işin foyası meydana çıkar , şimdi çıkmazsa sonra çıkar , biz göremezsek bizden sonraki nesil görür.
Mesaj tarihi:
Gözaltına alınmasına neden gösterilen yazı

İşte İlhan Selçuk'un bugünkü yazısı...

RTE, XIV'üncü Louis mi?..

Geçenlerde (14.03.2008) bu köşede "Sonra Oturup Ağlamasınlar" başlığı altında bir yazı yayımlandı...

Ne diyorduk?..

"Gün geçtikçe gelişip yoğunlaşan iletişim teknolojisi bizde neye hizmet ediyor ?..

İslamcılığın (İslamın değil) beş şartına...

Bir azgınlık.. bir azgınlık ki demeyin gitsin...

Neden bu azgınlık?..

İslamcılar -ılımlısı ve köktencisi- artık ülkeyi, belediyeleri, devleti, her şeyi ele geçirdiklerine inanıyorlar...

............................

AKP iktidarı belli hedefe doğru doludizgin yürüyor, yandaşları da içmeden sarhoş olmuşlar...

Ülke altüst...

Herkes birbirine soruyor:

- Ne olacak?..

Bu gidişle bir şeyler olacak...

Ama ben (...) şimdiden haber vereyim...

Bir şeyler olduğunda sonuç düşündükleri gibi çıkmazsa, oturup mazlum rolünde ağlamasınlar ... "

*

Birkaç gün sonra Yargıtay Başsavcısı AKP'yi kapatma davası açınca dinci ya da liboş gazetelerde yorumlar - haberler yayımlandı...

Dediler ki:

- İlhan Selçuk davadan haberliydi...

Geri zekâlılığın üst göstergesiydi bu tür yazılar...

Çünkü zaten iki ay önce Yargıtay Başsavcısı dava uyarısını yapmış, haber bütün gazetelerde yayımlanmıştı...

Peki, şimdi ne olacak?..

*

Başsavcı görevini yaptı, davayı açtı...

Davalı iktidar partisi ve iktidara bağlı medya kendinden geçmiş ve çıldırmış gibi...

AKP iktidarı hukuku, anayasayı, yasaları, Başsavcı'yı, yargıyı tepeleme savaşımının borularını durmadan üflüyor...

Ve herkes yine birbirine soruyor:

- Ne olacak?..

*

Ya anayasal hukuk işleyecek...

Ya da AKP iktidarının çılgınca gidişatıyla her şey birbirine girecek...

RTE yoksa hastalandı mı?..

14'üncü Louis edasıyla diyor ki:

"- Devlet benim..."

Başbakanın dengesizliği ortalığı allak bullak ediyor, sapla saman birbirine karışıyor, siyasetin karnı neredeyse burnuna değecek, hamilelik sancıları bir şeylere gebeliği pompalıyor...

Evet, bu gidişle bir şeyler olacak...

RTE 14'üncü Louis gibi 'devlet benim' dedikçe Türkiye'nin dengeye girmesi, ortalığın sakinleşmesi ve normalleşmesi olanaksız...

Ya RTE anayasaya ve yargıya 'sokaktaki adam' gibi saygı gösterecek...

Ya da 14'üncü Louis olmadığını RTE'ye anımsatacak ve öğretecek bir hesaplaşmaya hazırlıklı olalım...

Aklın bir başka yolu yok...
Mesaj tarihi:
Eagle o yazı yüzünden gözaltına alındığının kaynağı neresi ?

Ben o haberi gözaltına alınmadan önce yazdığı yazı olarak okudum. Gözaltı nedeni filan demiyordu haber.
Mesaj tarihi:
link

İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek, daha önce "Türk ordusu ve milli kuvvetlerine karşı psikolojik harekat" tanımladığı Ergenekon Operasyonu kapsamında gözaltına alınanlar arasında.

Perinçek de iddiaların ortaya atıldığı dönemde, bir gazeteye yaptığı açıklamada, Ergenekon Manifestosu ile ilgili olarak, Benden etkilenmiş olabilirler. Öyle gözüküyor. Görüşlerimin asker tarafından yakından izlendiğini ve beğenildiğini de biliyorum. Etkileniyor olabilirler. Ancak ben böyle bir örgütün emrine girmem demişti. Perinçek açıklamasında, derin devlet tipi bir yapılanmanın gerekli olduğunu savunmuştu.

Doğu Perinçek, Ergenekon operasyonu ile ilgili Emniyetteki Fethullahçı örgütlenmenin komplosu nitelendirmesi yapmıştı.
Mesaj tarihi:
Danıştay saldırısını yapan adama Ergenekoncu derken, İlhan Selçuk'u yanına koymak demek, bu ükede ulusalcıları kötü tanıtma amaçlı yapılan komplodan başka bir şey değil demektir. Bunlara inananlarda koyundur, bildiğin koyun. Fetoş şov devam ediyor, sırada kim var Vural Savaş, Yekta Güngör Özden, Emin Çölaşan??

Edit: yanlış cümle kurulumu...
  • Yeni Oluştur...