Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

zaman makinesinin resimleri

GwindonSurion

Öne çıkan mesajlar

aslında (mini)kara delik oluşturmaya yetecek enerjiyi elde etmek için dünyada yeterli imkan yok (12.5 kilometrelik tünel sinek vızıltısı imiş) diye okumuştum. ama yine de nolacağı belli olmaz diyorlar.
kısmet artık. patlamasın da deney ellerinde. bir sonuç elde etsinler en azından.
Sosyal ağlarda paylaş

moonfall said:
@Ardeth

eger antimadde gezegenler mümkünse o zaman anti madde atomlardan oluşan canlılarda mümkün müdür? :S

olmaması için bir sebep var mı bilmiyorum ama sanırım var fakat bunlar yeni gelişen teoriler ve benim hiç bir fikrim yok antimadde ve madde arasındaki simetrik yapıp bozan şeylerin ne olduğu konusunda ama misal sırf miktarlarından yola çıkacak olsaydık antimadde/madde oranı 1/9 desek, antimaddeden bir canlı çıkma ihtimali en kaba hesapla maddeden çıkma ihtimalinin 9da biri olurdu d: ama bu en fazla yapılacak olan çok karışık bir hesaba ilk adım olur heh. dediğim gibi maddenin dominant kütleyi oluşturması için sebepler zamanla ortaya çıkıyor onlara bakmak lazım
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:
Evet ben de öyle biliyorum ayrıca bigbang yer altında böyle devasa bir partikül çarpıştırıcıda gerçekleştirilmişti. Discovery'de anlatıyordu. Başarılı da olmuştu deney, enerji maddeye dönüştürülmüştü falan. Yanlış hatırlamıyorsam böyle şeyler vardı işte.

Aynı deneyi tekrar mı yapıyorlar nedir? :D

bölümün adı neydi ki?
Sosyal ağlarda paylaş

Bu makinanın çalışmasını ben discovery ch. de izledim. Yani daha önce çalıştırıldı fakat şimdi sanırım daha büyük birşey denicekler. discovery'de anlattığına göre güneş enerjisinin gücünü 0,bilmemkaç sıfır saniyede yaratıyolar. Ayrıca bence böle bir projeye 2374923874389473298473 milyar dolar yatırsalar azdır
Sosyal ağlarda paylaş

4Ever said:
yakında cin malı çıkar bunun :) dünyanın sonunu getircek bu alet :D

450g ( gram'ımdan emin degilim tam hatılamıyorum. gramda olmuyabilir )anti madde ile madde bir araya geldiginde hirosima'ya atılan atom bombasının 7katı bir patlama oluyor.

ben 1 gramı 3000 katı kadar okumuştum, zaten atom bombası da o kadar güçlü değil olabilir yani =)
Sosyal ağlarda paylaş

subatomiklerin olay olmasının sebebi eğer onlar da parçalanırsa ne bok yiyeceğiz düşüncesidir.. yeni kuvvetler yeni atom altı altı parçacıklar yeni bir aşk olmasada evreni anlamada yeni bir iş arayışıdır bu deney.

dünyanın yokolması gibi bir olay söz konusu değil. oluşabilecek en büyük olay küçük bir karadelik oluşması ve bunun kaybolmaması, kaybolmasa bile bir şekilde kontrol altına alınır o delik ve bu daha iyi bir olay olur hatta. ama kontrol altına alınamazsa da dünyada karadelik büyüklüğü kadar delik açılır..

karadeliklerin çeşidine türüne cinsine familyasına ve sosyal altyapısına bağlı olaraktan kara delik çekim kuvveti çeşitleri var

bü yüzden marduğk gelene kadar ölmicez asfasda
Sosyal ağlarda paylaş

bu antimaddeyle ilgili guzel bilimkurgu hikayeleri vardi. Ornegin iki adam uzayda karsiliyorlar, birbirinin ellerini siktirlari an ikiside buyuk bir patlamayla yok oluyordu. Madde ile antimadde birlesmesinden, bilinen en buyuk enerji kaynaklarindan cok daha buyuk enerji elde edilmesi bekleniyor. Hatta star trek teki unlu enterprise(atilgan)in enerji kaynagida budur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...