Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Makroekonomi!

ZaugnaKhaldun

Öne çıkan mesajlar

oyoyoy teşekkür ettim

ACİL olarak birkaç soruma cevap arıyorum, sınava gitmeden önce 1 saatim var ahah.

2. Suppose the price of a kg of ice cream rises from 4YTL to 5YTL and the price of coffee rises from 2YTL to 2.50YTL . If the CPI rises from 150 to 200 people will likely buy
a. more ice cream and more coffee.
b. more ice cream and less coffee.
c. less ice cream and more coffee.
d. less ice cream and less coffee.

Cevap: a

7. Suppose that U.S. mining companies purchase German-made ore trucks at a reduced price. By itself what will this do to the GDP deflator and the consumer price index?
a. The consumer price index will fall, and the GDP deflator will fall.
b. The consumer price index and the GDP deflator will be unaffected.
c. The consumer price index will fall, and the GDP deflator will be unaffected.
d. The consumer price index will be unaffected, and the GDP deflator will fall.

Cevap: B

bu iki sorunun cevapları neden böyle, acilen açıklama lazım, son umudumsunuz:/
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
kahveyle dondurmadaki fiyat artışı 25%, cpi artışı 33%, göreceli olarak kahve ve dondurma ucuz kalmış, şabalak tüketiciler ucuz diye fazladan alalım demişler.
cpi ve gdp deflatörü hatırladıgım kadarıynan enflasyon ölçümü hedeleriydi. cpi ürün sepetine göre belirliyodu, diğeri de gdpye göre. gnp işin içinde yok, yani almanyadan etiyopyadan vs. almak bişi değiştirmiyo. mal almanyadan geldiği ve tüketildiği için de cpi'a etkisi yok.
sınava 1 saat var demişin. umarım iyi geçer. başarılar
Sosyal ağlarda paylaş

ombakkombak said:
Herhangi bir sosyal bilim ile ilgilenen kişinin Mankiw'in Principles of Economics kitabını alması lazım. Ne ders olursa açar bakarsın.

bu kitabı okul kütüpanesinden aldım baya bi cezası birikti 3aydır bende. 1 aydan sonra günlük 500 bin cezası var eve haciz gelmez işallah.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
şuna bir up'da ben çekeyim diyorum yılbaşı günü olmasına rağmen ahah. salı gününe asaf savaş'ın hazırlayıp sunacağı güzide bir makroekonomi sınavına gireceğim, ancak çalıştıklarımı anladığımı sanıp anlamıyorum sanırım. çünkü sorular gelince yapıyorum çiziktiriyorum bazı grafikleri ve modelleri, yaptığımı açıklıyorum da bir güzel, ama bir bakıyorum orası şöyle olacakmış yok efendim phillips'de öyle olmazmış falan filan. aynen bizde mankiw'in principals of macro. kitabından görüyoruz dersi. şöyle internet ortamında modelleri peşpeşe dizen, fiscal olursa şu olur, monetary olursa bu olur, is-lm şudur tarzı açıklayan, özet geçen, birkaç tane de soru çözümü olan site var mıdır ?

elesso zamanında koymuş ama rapid uçmuş. belki zaugna görür bu derdimi. yardım et baboli !
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...