ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Selamlar, Makroekonomi'ye giriş / Principles of Macroeconomics dersim için çalışabileceğim türkçe ve basit kaynak arıyorum. internette olması da oldukça önemli. Fikri olan var mıdır acaba ya, ağlayacağım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 upupupupupupup Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spacecake Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 ikisi aynı şey değil yanlız biri principles biri introduction hangisini istiyorsun ona göre bakayım ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Cuma günü sınavınız var değil mi? Kaçıncı hocadan alıyorsun? Felsefe arkadaşım introduction alıyor da onu çalıştırıyorum. Sınav ortak mı? Bir de nerelere kadar sorumlular. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 tümay ertek-makroekonomiye giriş. gayet güzel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 http://rs57.rapidshare.com/files/9270958/makroiktisat.rar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 oyoyoy teşekkür ettim ACİL olarak birkaç soruma cevap arıyorum, sınava gitmeden önce 1 saatim var ahah. 2. Suppose the price of a kg of ice cream rises from 4YTL to 5YTL and the price of coffee rises from 2YTL to 2.50YTL . If the CPI rises from 150 to 200 people will likely buy a. more ice cream and more coffee. b. more ice cream and less coffee. c. less ice cream and more coffee. d. less ice cream and less coffee. Cevap: a 7. Suppose that U.S. mining companies purchase German-made ore trucks at a reduced price. By itself what will this do to the GDP deflator and the consumer price index? a. The consumer price index will fall, and the GDP deflator will fall. b. The consumer price index and the GDP deflator will be unaffected. c. The consumer price index will fall, and the GDP deflator will be unaffected. d. The consumer price index will be unaffected, and the GDP deflator will fall. Cevap: B bu iki sorunun cevapları neden böyle, acilen açıklama lazım, son umudumsunuz:/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spidee Mesaj tarihi: Nisan 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2008 33 sorudan 22 netlik curve var bir de benim sectionumda, gariban bir sosyoloji öğrencisi olarak mühendislerle birlikte alıyorum çünkü dersi sapık gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Nisan 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2008 kahveyle dondurmadaki fiyat artışı 25%, cpi artışı 33%, göreceli olarak kahve ve dondurma ucuz kalmış, şabalak tüketiciler ucuz diye fazladan alalım demişler. cpi ve gdp deflatörü hatırladıgım kadarıynan enflasyon ölçümü hedeleriydi. cpi ürün sepetine göre belirliyodu, diğeri de gdpye göre. gnp işin içinde yok, yani almanyadan etiyopyadan vs. almak bişi değiştirmiyo. mal almanyadan geldiği ve tüketildiği için de cpi'a etkisi yok. sınava 1 saat var demişin. umarım iyi geçer. başarılar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Nisan 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2008 bölüm nedir? (bakmayın kötü kötü) =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Nisan 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2008 zöşşek gibi formül var bu derste tavsiyem bütün formülleri büyükçene yaz A4 kağıdına, telefona çek sonra sınavda hobaaaa. ezberlenecek gibi değil hele bi de GDP var ki sormayın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Nisan 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2008 Herhangi bir sosyal bilim ile ilgilenen kişinin Mankiw'in Principles of Economics kitabını alması lazım. Ne ders olursa açar bakarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Nisan 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2008 PassivE_KesH said: bölüm nedir? (bakmayın kötü kötü) =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spidee Mesaj tarihi: Nisan 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2008 Zaugna'nın bölüm Çeviribilim. Sapık olduğu için kendisi Ekonomi alıyor, benim de Sosyoloji, fakat ben de sapık olduğum için bu dersi mühendislerle birlikte alan iki anguttan biriyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Nisan 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2008 kolay ya bunlar. bildiğin mantıkla lise matematiği. yaparsınız aslansınız kaplansınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Nisan 9, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2008 Benim için de zorunlu ders işin aslı, neden diye sormayın karışık biraz sdf. Ben hangi bölümlerle birlikte alıyordum hatırlamıyorum da, bilgisayar mühendisliği falan vardı sanırım. 30 üzerinden Curve --> 16 Ben --> 20,25 imba sdf=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spidee Mesaj tarihi: Nisan 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2008 Ben de istiyorum o curveden =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Nisan 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2008 ombakkombak said: Herhangi bir sosyal bilim ile ilgilenen kişinin Mankiw'in Principles of Economics kitabını alması lazım. Ne ders olursa açar bakarsın. bu kitabı okul kütüpanesinden aldım baya bi cezası birikti 3aydır bende. 1 aydan sonra günlük 500 bin cezası var eve haciz gelmez işallah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Syn Mesaj tarihi: Nisan 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2008 2 ay daha beklet 0 kitap alıyorsun sora :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Nisan 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2008 Makro kolay, seni mikroya davet ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 hoca yüzünden 4 yıldır tek bir derse bile girmedim ondan geçemiyorum makro iktisatı. mikroyada girmemiştim ama iyi sallayıp bir kere de geçmiştim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spidee Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Tam tersi bence, Mikro daha kolay. Gerçi Makro derslerine girmiyor ve çalışmıyor olmamdan kaynaklı da olabilir bu, emin değilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Abi mikro nasıl daha kolay ya bizim okul mu delirtecek beni, 1 soru veriyolar 1 saatte zor çözüyosun utanmadan. Hey allahım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Makro da mikro da kolay, hepsini bir oturuşta vermiştim zamanında. Bizim test değildi bir de, 40dklik sınav sürecinde 3-4 grafik çizmek gerektiren boş sorular vardı, onları yapmıyordum üşenip 75 üzerinden hesaplıyordu hoca da kağıdı xD Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 şuna bir up'da ben çekeyim diyorum yılbaşı günü olmasına rağmen ahah. salı gününe asaf savaş'ın hazırlayıp sunacağı güzide bir makroekonomi sınavına gireceğim, ancak çalıştıklarımı anladığımı sanıp anlamıyorum sanırım. çünkü sorular gelince yapıyorum çiziktiriyorum bazı grafikleri ve modelleri, yaptığımı açıklıyorum da bir güzel, ama bir bakıyorum orası şöyle olacakmış yok efendim phillips'de öyle olmazmış falan filan. aynen bizde mankiw'in principals of macro. kitabından görüyoruz dersi. şöyle internet ortamında modelleri peşpeşe dizen, fiscal olursa şu olur, monetary olursa bu olur, is-lm şudur tarzı açıklayan, özet geçen, birkaç tane de soru çözümü olan site var mıdır ? elesso zamanında koymuş ama rapid uçmuş. belki zaugna görür bu derdimi. yardım et baboli ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar