Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sagopa Kajmer (KITS) Albümü

Mike

Öne çıkan mesajlar

altın harflerle yaz mahlasımı.halvetim kasvet,kem gözlere şiş!
cadü ya herru!... ya merru! kafkef, gölge haramilerine bir selam çak
abile patladır, demlenir simam ,nüşinrevan dan handan ummam ben.
ahuyi felek mum , ben şamdan düşmez kalkmaz bir allahtır uyan..!

=====================================================
DİPNOT:
sanma şahım herkesi sen sadıkhane yar olur
herkesi sen dost mu sandın belki ol ayar olur
sadıkhane belki ol alemde serdar olur
yar olur ayar olur serdar olur didar olur

Günah Haramileri'ndeki bu dörtlüğün orjinali Yavuz Sultan Selim'e aittir ve orjinali şu şekildedir:

SANMA CANIM HERKESİ SEN CAN-I DİLDEN YAR OLUR
HERKESİ SEN DOST MU SANDIN BELKİ OL AĞYAR OLUR
CAN-I DİLDEN BELKİ OL ALEMDE BİR DİLDAR OLUR
YAR OLUR,AĞYAR OLUR,DİLDAR OLUR,SERDAR OLUR.

Özelliği ise soldan sağa ve yukarıdan aşağı okunduğunda aynı olmasıdır. Bu dünya şiir literatüründeki ilk örnektir
Sosyal ağlarda paylaş

Ama sagopanın yaptığı ilk değildir örnekleri çok fazladır misal teoman sdfsd
Ha birde böyle bu dönemin şarkılarında eski türkçe yada herneyse kelimeler kullanılınca (ve biz bi bok anlamayınca) kendilerini çok über yazar olarakmı görüyorlar?
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır, ama cezanın veya diğer rap söyleyenlerin hızlı şekilde BDIBDIIDIBDIDIDIIDIDBIDBIDBIDOKGGBYTY sinden daha iyi, calıp değiştirmesi ve kendi ürettikleri.

baytar vb gibi şarkılarındada efsane sözler vardır zaten, anlanmayacak lafları yok.
Sosyal ağlarda paylaş

öyle tabide sagopa kajmer in yaptıgı rap değildir bu rap değil..west desen değil east desen hiç değil türk desen türkçe de yazmadığı için türkçeyede azıcık giriyo çok değil..rap olarak değil ben artık mesnevi ve ilahi olarak bakıyorum kendine söylüyor zaten ben artık rap yapmıyorum..çok gariptirki 1999 lı yıllarda dumanyaktan sitil çalıp anabacı saydırıp şarkılar yapmak herkeze küfür ettikten sonra yıl 2008 mesnevi aşkıyla yanıp tutuşuyorum demek çok abes geliyor bana boş bir adam..lise yıllarındaki çocukları kullanıp albüm satışı yapan bir adam rapçi değil. bu rap değil çünki..
Sosyal ağlarda paylaş

E türkiye gibi bir memlekette arabesk parçalar rap diye çıkıyor rap müzik nedir diye sorulduğunda hızlı hızlı laf söyleme falan diyen tipler var.
Bu ülkede gerçekten ürün çıkartan müzisyen kaç taneki? (biraz dramatize ettim ama durum böyle)
Bunun üstüne cezaya bakıyorum adam işi biliyor nabza göre şerbet veriyor ve parayı götürüyor.Bu ülkede böyle!
Hiç şumu bumu başlamıyalım ben dinlemem zaten başlığın içine etmiyelim :p
Sosyal ağlarda paylaş

cezada artık türkiyede değil killa ların yanına taşındı :) kreutzberg e gitti noldu kim kaldı ortada ama saglam underground parçalar var onları desteklemek lazım en azından.yoksa daha böyle bütün şarkı farsça yazıp ben çok mükemmel rapçiyim diyen adamlar kalıyor piyasada işte =)
Sosyal ağlarda paylaş

İşin aslı şuanki gençlerin büyük çoğunluğu rapper olarak geziyor piyasada bu işle deli gibi uğraşan bir arkadaşım var.Onun için bir projem var tutar gibime geliyor çünkü çok ateşli tipler var :P

Öylesine ;
Yoldan geçiyorum 2 tane liseli tip (okul takımı pantlonlar geniş kumaş pantlon gri renkte altta spor ayakkabı falan)
Biri diğerine aynen şöyle sesleniyor...
-Moruk senin albümde flowlar olmamış back vocaller çok sıradan!!!
-Abi bekle o demo yakında geliyo bomba gibi olacak.
Görseniz 50 yıllık studio deneyimi olan tipler sanarsınız.İşte bu projede böyle gençlerle ayakta duracak =)
Sosyal ağlarda paylaş

ya bırak orhan ya bırak ya uazhuahuza.

hanı tanımasam tamam dicem. rap anlayışınızada biliyom sizin.

BIRIBIIRIRIBRIRIBIRIRIRIBRIIRBIRIBRIRggkthnxsiyuleytir.

diye biten şarkılardan nefret ediyorum.

bu adam en azından anlamlı şarkı yapıyor.

gidpde " felsefemın yenı penceresi bana pense verin " gibi şeyler mırıldanmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Sagopa severler kızcak ama (denendi ve görüldü) bu Sagopa denen insanı bende bir zamanlar dinledim ama sanki bu pesimistliği çok abarttı gibi geliyor bana, şu son albümü dün karşıma çıktı aldım elime şöle bir baktımda kapak resmi albüm ismi falan sanki bu abi böle dışarda sürekli lise çocuğu kıvamında insanlara trip atan -bunları seviyorum - bunları sevmiyorum - diye insanları ayırıp hadi sevmediklerimize biraz laf sokalım, bu nası dünya, hayat b*ktan, gibi çocuksu düşüncelere boğulmuş olduğu kanısına vardım. Tamam başta zaten pesimist style diye çıktın o zaten açıklıyo çoğu şeyi ama madem pesimistsin madem çevrende bukadar yanlış, küfür edilcek insan var madem hayat bukadar b*ktan işte bunları savunan insanların bilmesi gereken tek bir şey var zor olan yaşamak ölmek değil. yaşamaktan madem bukadar bıkkınsın toplasan 10sn alır ölmek e ne diye yırtınıp bukadar albüm prodiksiyon yapıyosun ? biraz çelişmiyomu dediklerinle ? burdanda şuraya gelebilirizki herşey para kazanma kaygısı, herşey reklam hatta bunu destekleyen şöle birşeyde var duydumki albüm 2 çeşitmiş bi özel versiyon tarzı bişe varmış posterli stickerlı o 19ytl miş !? Hangi türkçe albüm 19ytl ye satıldı nedir bu abinin zoru pesimist ve kendini beğenmişlikmi? pek saçma olmuyomu sizcede?
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Gerab said:
Sagopa severler kızcak ama (denendi ve görüldü) bu yaşamaktan madem bukadar bıkkınsın toplasan 10sn alır ölmek e ne diye yırtınıp bukadar albüm prodiksiyon yapıyosun ? biraz çelişmiyomu dediklerinle ?

sagopa yaptığı şarkıların bazılarında Allaha olan inancını ve korkusunu dile getirmiştir. Bu arada fanboiluktan deil sadece şarkılarını çok uzun zamandır dinlediğim için bunları söylüyorum
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
Ben Hüsrana Komşuyum adlı parçasını çok çok beğendim. Romantizma albümünden beri neredeyse hiç rap dinlemezdimi bu albümle bi tekrar başlangıç yapar gibi oldu.

denedim olmadı
çabalarımın sonu nihayete varamadı
ve hüsrana komşuyum
yolları gözler mensubum
uykum kaçtı
iflasın eşiğine battı bu suçsuz
gözlerime hesabım ağırdır
vardır şerrimde ve lakin kalanım ayıldı.

diye giden bi nakarat var ki harbi çok iyi. dinlenek lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...