Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yargitay turkiyeye kapatma davasi acsin

Jadelith

Öne çıkan mesajlar

Haydee birader kapattık ülkeyi gidioz.

Bir kesim fransada ultra-laik olarak yaşamaya devam edecek,

diğer bir kesim de iranda post-pseudo-islam bayrağını şerefle dalgalandıracak,

liberaller de kendi eksenleri etrafında saniyede 100 kez dönebilme yetenekleri yüzünden, amerika tarafından dünyanın gelecekteki enerji sorununu çözmek için kullanılacakmış.

Şu veciz söz ile bitirmek istiyorum;

"It's time to end the game. Once, and for all." Arthas Menethil, Kerrigan V2.0
Sosyal ağlarda paylaş

ben sana yardımcı olmaya calışıyorum sen hic oralı değilsin yazık günah sana. nurcu dinci süleymancı kavramını bilmedigimi iddia edeceksen buyur tartışalım ne nedir ne değildir? farklı düşüncemidir cemaat ve tariktaler yoksa din saptırmasımıdır görelim sonra editli mesajlarından zehirli salyalı iftira ve hakaretlerini kesersin belki.
Sosyal ağlarda paylaş

Vanity said:
moonfall said:
neden peki belli bir görüşe fanatik boyutunda baglanıp paticikteki bazı insanların genel görüşüne savaş acmış durumdasın. tabiki ters gorüşte olabilirsinde tartışmalar genelde mahalle agzı boyutunda devam ediyor. kanıtlarla ve analitik düşünceye dayalı konuşmayla belki başarılı olursun?

ne?böyle gözüken bir tane mesajımı gösteremezsin.
bir tane gösteremezsin.
gösterirsen gerçekten istedigin hakareti üstüme alınırım.
kimsenin ama kimsenin görüşüne bırak savaş açmayı,en ufak yargıyı yapmam.

başkaları tarafından dolduruşa gelmişssin.

Bu newdonisin yeni acc olabilir.

Aramnaya gidin aranacak yazar kısmına newdonis yazın, kendisine karşı konulan 5 posttan 2 sinde çok rahat "böyle bir mesajımı gösteremezsin" lafı var.

Ya newdonis, git izmirde üniversitende vizana cartına curtuna claıs hadi bakıym.
Sosyal ağlarda paylaş

301'in ve benzeri yasaların en büyük problemi, "İnsanlar kendi akıl ve mantıklarını kullanarak, devlete/başbakana/polise/askere/cumhurbaşkanına/atatürk'e edilen bir hakaretin ağırlığını veya boşluğunu değerlendiremiyorlar, onun yerine biz yasa koyalım, bu masum insanların masum beyinlerini zarardan ziyandan koruyalım" mantığı var. Türk seçmenine hakaret suç olsaydı, "alenen aşağılamaktan" yargılamak lazım gelirdi bu yasayı yürütenleri.

Ülkenin ve kişilerin itibarını akıl ve mantıkla korumak yerine, yasayla korumaya çalışması sorun. Atatürk'ün itibarını korumak için yasa gerektiğine inanıyormuyuz gerçekten? Atatürk'ün yaptıkları, düşünceleri, tarih adamları koruyamıyor mu Atatürk'ün itibarını da yasa lazım? Dışarıdan böyle görünüyor durum, ve acı olan tarafı da, böyle göründüğü için Atatürk'ün mirası değer kaybediyor. Aynısı devlet kurumlarının itibarı için de geçerli.

Hadi bu yasalar sadece hakaret ile kısıtlanmış olsa, sadece taksim meydanına çıkıp da dana gibi küfür edenleri yargılasalar "alenen aşağılamak"tan, kuşkusuz daha az tepki oluşur. Ama devlet, cumhuriyet tarihi ve politikaları hakkında çalışma yapan akademisyenleri hapis cezasına çarptırıyor Atatürk'e hakaret ettiler diye. Yazarları yargılıyorlar Ermeni Soykırımı hakkındaki düşüncelerini yazdılar ve devletin politikasıyla paralel değil diye. Yasa ciklet gibi kullanılabiliyor özgür düşünceyi kısıtlamak için, görüyoruz bunu, olay hakaretten ileri gidiyor. Sonuç olarak da ne oluyor? Dünya aleme rezil oluyoruz, kendi insanlarımız, konuşunca, maaşlarını vergileriyle ödedikleri polisler gelip onları tutuklayacaklar, yine verdikleri vergiler ile dikilen hapishanelere koyacaklar diye korkuyor bazı konular hakkında ağızlarını açmaya. Hayır faso fiso konular olsa bile kötü ama devleti, hükümeti eleştirmeye de korkuyor insanlar bir noktadan sonra, 301'in 4. fıkrası bizi korumaz, uzatırlar o yasayı alırlar içeri diye.

Ben eminim ki, her türlü düşünce kısıtlayan yasa kaldırılsa, ne Atatürk'e olan itibar azalır, ne hükümetin otoritesi sarsılır, ne de devlete bir zarar gelir. Tam tersine, Atatürk'ü devlet'in resmi sponsorluğunu yaptığı bir milli kahraman görüntüsünden çıkarıp, dünya aleme halkın bizzat kısıtlamasız olarak, yaptıkları ve düşünceleri sebebiyle benimsediği bir milli kahraman olduğunu gösterebiliriz, hükümet'in eleştirileri alıp hakkıyla cevap verebilen daha da meşru bir kurum olduğunu gösterebiliriz.
Sosyal ağlarda paylaş

MrMarvelous said:
Jadelith said:
Apache said:
301 nereden cıktı birde neden rahatsız ediyor ki seni?

dusunce sucu.

bide salagin biri turk milletine laf ediyor diye turk milletinin degeri mi kuculuyo ben anlamadim. istedigini desin, devlete ne.

5 yasinda bir cocuk sana "aa anne ayi" dese, cocuga dalican mi gidip?

sana küfreden hakaret eden adama dalmazsın, ama verirsin savcılığa hakaretten cezasını çeker. üstüne bi de tazminat davası açarsın... adam bin pişman olmuş olur edip edeceği küfüre...

biri sana küfür etti mi yargı yolu açık ta biri koskoca milletine küfür etti mi neden umursanmasın bana bunu açıklasana?

Ayrıca bi insan bu ülkede yaşıyor, bu ülkenin havasını soluyor, ekmeğini yiyor, askerinin korunmasından faydalanıyorsa ona hakaret etmeyiversin bi zahmet...

301 kalkması gereken bir yasa değil.

bu kadar liberal olunca ne oluyor ben onu anlamıyorum...

benim sahsimi turklukle ayni buyuklukte gordugun icin cok tesekkur ederim. ama ben oyle dusunmuyorum.

ben diyorum ki, herhangi bir insanin turkluge kufur etmesi, 5 yasindaki bir cocugun 50 yasindaki birine bilincsizce "aa anne ayi" demesi gibi birseydir, gulup gecilinmesi gerekir.

301. yasa, o 50 yasindaki adamin 5 yasindaki cocugun lafindan alinip onu gidip dovmesi gibidir.

daha acik anlatamam herhalde.
Sosyal ağlarda paylaş

Halkın iradesinin herşeyin üstünde olduğu bir demokrasi yok bu dünyada. Şayet her halk zaman zaman topluca sapkın düşünceler altına girebilir. Bunun örneğini ikinci dünya savaşı sırasında Almanya'da acı şekilde gördük. Bir grup kısım şeriat istiyor ve bir grup bu gerçeği göremeyen insan da onlara oy veriyor diye bırakalım da şeriat mı gelsin o zaman? Geç olmadan kapanması daha iyi. Çünkü geç olursa aynı zamanda güç de olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Herşey halka bırakılsa ayvayı yeriz o doğru. Halkın her zaman en doğru kararı verdiğine inanıyor musunuz gerçekten?
Ancak AKP'nin kapatılma davası, hukuki bir durum değil, siyasi bir durumdur. Türkiye yönetiminde söz sahibi olmaya çalışan iki büyük kliğin çarpışması. Şahsi görüşüm; güçlü olan kazanır. Şimdilik AKP gibi gözüküyor. Bana sorarsanız kapaysınlar AKP'yi. İktidarı tam ele geçirince her türlü özgürlüğe (türban hariç) sırt çevirdi, demokratikleşmeyi rafa kaldırdı. Müstehak size...
Sosyal ağlarda paylaş

22 temmuzda zaferini ilan eden RTE nin sarfettigi cumleler havada ucmasaydi

AKP turban olayini dayatirken yasalarda ortunmeyle beraber ortunmeme ozgurlugunu ele alsaydi

turbanla ebraber kadin haklari gelistirilse atiyorum esini zorla kapatmaya calisan adama da cezalar getirilse ev icindeki baskidan ve ozellikle sokaktaki baskidan yasalarla kadin korunsaydi

inanin cikan yasayi alkislar bunalra pislik gozuyle bakmayi birakirdim hicte tantana yapmazdim universitede turban serbest oluyro diye

ama AKP turkiyeyi kazanmaktansa kendi tabanini korumayi kendi ajandasini surdurmeyi secti

kendinden olanlar icin mucadele evrirken kendinden olmiyanalri disladi

tarihi bir firsati tepti akilli olamadigi icin

uzlasma yerine catismayi secti
Sosyal ağlarda paylaş

hızlıca c/p:
hakaret etmeyin birbirinize yaw -_-' sakin olun, sakin yazın. çocukla çocuk, sinirliyle sinirli, agresifle agresif, her neyse ile her neyse olmayın..
______

bu başlıkta özellikle sf 6-9arasında zati hafiften birbirinizin gözünü oymaya, kolunu koparmaya başlamışsınız aman devamı gelmesin.

görüşünüzü bildirin. yok "benim görüşüm yok, hakaret edicem sadece" diyorsanız cümlenizi "bi arkadaşa hakaret edip hemmen çıkıcam" olarak değiştirseniz iyi olur. keza evet, bir süreliğine dışarı alıcaz sizleri.

yani ergen gibi köpürmeyin, sakin sakin görüşünüzü bildirin. adam gibi tartışın.

bi de lütfen şu mesajın bile altına "ama hödörö bana ebleh dedi, ondan ben ona öküz dedim. sonra da benim saçımı çekti" falan da yazmayın..
argh!
Sosyal ağlarda paylaş

ombakkombak said:
Herşey halka bırakılsa ayvayı yeriz o doğru. Halkın her zaman en doğru kararı verdiğine inanıyor musunuz gerçekten?

tanrı modunda ortalıkta gezecek kadar ego patlaması yaşamayan kimse her zaman doğru kararları verdiğini iddia etmez zaten. burdaki mesele de kimin doğru kararı verdiği değil. zaten halkın genelinin umrunda değil akp gelmiş, chp gelmiş, şeriat gelmiş, kemalizm gelmiş. halkın istediği şey belli; insan gibi geçinecek bir gelir, düzgün hizmet alabileceği bir sağlık sistemi, çoluğunu çocuğunu okutabileceği düzgün bir eğitim sistemi falan filan

bu noktada halkın verdiği karar çok açık ortada zaten; ama bu amaca ulaşacak yolun ne olduğu konusunda yanlış karar verebilir halk ki gayet normaldir bu. normal olmayan bu normalliği kabul etmek istemeyenler. bu konuya akp açısından değil daha geniş baktığın zaman aslında çok acıklı birşey var ortada. patiden tut, türkiye'nin en büyük gazetelerinde köşesi olan yazarlara kadar halkı aşağı görmek, cahil görmek ve bu sebeple verdikleri kararların sike sürülür yanı olmadığını savunmak çokca görülür bir davranış oldu son bir kaç senedir. (sen bu şekilde hareket ediyorsun demiyorum, sadece atış sahama girdin :P )komik olansa bu fikri savunanların %99,99'unun (çok kesin rakam veriyorum sonuna kadar arkasındayım) aslında ülkenin nasıl yönetileceği hakkında en ufak bir fikre bile sahip olmaması. tek yaptıkları "akp şöyle, ona oy verenler böyle, hay kafasına sıçtıklarım" demek.

şimdi sen söyle ombak; eğer konu en doğru kararları vermekse başımıza padişah ya da kral falan geçirmemiz gerekmiyor mu? en azından başa geçeceği bilinen birisi devlet yönetmenin incelikleri başta olmak üzere bir sürü konuda eğitimden geçer tahta çıkana kadar. yanına da bir kaç düzine işinin ehli danışman verdin mi tamamdır, senden ya da benden daha doğru kararlar vereceklerini iddia etsem karşı çıkabilir misin?

halkı gitmek istediği yere gitmek istediği yoldan götürebilmek asıl olan. bu gerçeği gördükten sonra bitmiş bir imparatorluğun vatandaşlarından nasıl cumhuriyete geçebildiğimizi, sovyetlerin nasıl bir haftada yerle bir olduğunu, iran'nın nasıl bugün ısrarla şeriatla yönetilen bir ülke olduğunu daha kolay anlarız.
Sosyal ağlarda paylaş

Vanity said:
moonfall said:
vanity nurcularla bir baglantın var mı?

hayır yok.herhangi bir gençlik koluylada baglantım yok.

teorim ise şu, kendilerinden farklı düşünen insanları ya "nurcu","dinci" olarak nitelendiren insanların çevresi o kadar dar,arkadaşları o kadar kısıtlı çevreden hatta o kadar az ki,bu arkadaşlar degişik fikirlere o kadar yabancı ki,kendilerine çok acayip geliyor ve düşmanca tavır alıyorlar.

bunların çogu nefret denilen duygudan.bu duygu olmadan kendi kişiligini oluşturamayanlardan.eger karşı bir düşman olmazsa siz de olmassınız tabi.

bağlantın olsa da söylemessin ki zaten.
"fight club'ın ilk kuralı fight club'ı kimseye söylememektir" gibi bir tripleri var fetullahçıların
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...