Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

AKP ye kapatma davası

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
sir said:

sg-1, olay bu kadar basit değil. akp'nin yaptıklarına hukuki yollardan, demokratik yollardan karşı çıkabilirsin. ama partiyi bütünüyle kapatmak ne derece demokratiktir? sokaktaki insan bu kararın tamamen hukuki olduğuna inanır mı?

Parti kapatmanın anti-demokratik bir eylem olduğunu kim söyledi?
Sonuçta bu yapılan da hukuki bir eylemdir.

Eğer DTP'nin kapatılmasını alkışlıyorsak AKP'nin de yasalar çerçevesinde kapatılmasına birşey dememeliyiz.
Mesaj tarihi:
Parti kapatmak yasada olan hukuki çözümlerden biri. Danıştayın belini kırmayı falan planlıyorlardı demek ki böyle birşey yapıldı. Ülkeyi böyle bir saçmalığa götüren akp yöneticileri utansın.
Mesaj tarihi:
sir said:

sg-1, olay bu kadar basit değil. akp'nin yaptıklarına hukuki yollardan, demokratik yollardan karşı çıkabilirsin. ama partiyi bütünüyle kapatmak ne derece demokratiktir? sokaktaki insan bu kararın tamamen hukuki olduğuna inanır mı?

Ahah. Adamlar hukuki açıdan karşı çıkacak birşey mı bıraktılar. Herşeyin kılıfı hazır.
Mesaj tarihi:
sg-1 said:

Eğer DTP'nin kapatılmasını alkışlıyorsak AKP'nin de yasalar çerçevesinde kapatılmasına birşey dememeliyiz.

eheh ben dtp'nin de kapatılmaması gerektiğini düşünüyorum zaten. bana çok aykırı, çok uç geliyo parti kapatmak, yani ortada çok bariz bir tehdit, olağanüstü bir durum olmadıkça parti kapatmak bana hukuki değil, siyasal ve faşizan bi süreç gibi geliyo.
Mesaj tarihi:
Fortuna said:
Bence çok acele bir dava oldu.Yani şuan kapatılsın derim.Ama bence elle tutulur göze sokulur bir kanıt bulunana kadar böyle bir dava açmak biraz da kumar oynamaktır.
belki.

çok var. 11 adet.
bu dava için fazlasıyla beklenmiş izlenimi var.

http://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/galeridetay.aspx?cid=10577&rid=4369&hid=8460759
Mesaj tarihi:
valla bu adamların akp ye çalıştığını düşünmeye başlıyorum ben hafiften.en ala seçim propagandasından daha etkili bu kapatma davası.

"bıynı bikik mazlum halkın partisi" vs "yasakçı faşikler"
Mesaj tarihi:
sir said:
sg-1 said:

eheh ben dtp'nin de kapatılmaması gerektiğini düşünüyorum zaten. bana çok aykırı, çok uç geliyo parti kapatmak, yani ortada çok bariz bir tehdit, olağanüstü bir durum olmadıkça parti kapatmak bana hukuki değil, siyasal ve faşizan bi süreç gibi geliyo.

Seni buraya alalım o zaman, burada takıl sen.
Mesaj tarihi:
Eğer kapatılırsa gerçekten Akp görüşünü savunan kesime yarar sağlıcak.Yasaklandığında hükümet düşecek ve yeni seçim olcak.Fetullah da beraat etti.Fethullah parti kurduktan sonra yanında tayyip olmuş gül olmuş hiçbir önemi kalmıyacak.Bence bu bir tesadüf değil.Yeni bi partiyle ne yazıkki çok daha yüksek oylara ulaşabilirler.
Mesaj tarihi:
2001 den beri delil toplanıyormuş 17 klasör sunulmuş. Bunun üstüne biraz zor kurtulur akepe.
Vural Savaş direk canlı yayında kapatılsın laiklik düşmanı gibi bi laf etti kanal1 de.

Direk türban yasası bile iplerini çekmeye yeter.
Yok iç savaş çıakrmış, yok gizli örgütlenirlermiş, falanmış filanmış. Tabi canım, bu ülkede polis asker bi bok yok zaten.
DP de zamanında çok oy alıp başa geçti, gördük noldu.
Mesaj tarihi:
bLackcha0s said:
Gül içinde yasak isteniyor. Harika harika

Akp kapatılırsa peki ne olucak erken seçim mi ?

Tayyip ve saz arkadaşlarına siyasi yasak gelirse şukela olur.

5 sene siyaset yasağı isteniyormuş. İddianame anladığım kadarıyla çok sağlam birşey.
edit: akpliler bayağı tehlike görüyor ki "bunlar nerelere sızmışlar" vb. açıklamalar yapıyorlar
Mesaj tarihi:
sir said:
ay ne komik
asker bile diyo sadece operasyonla olmaz, siyasi çözüm gerek diye..şu an dtp'yi kapamak mı siyasi çözüm? geçiniz.

Siyasi çözüm suçlu olduğu kabak gibi belli bir partiyle gelmez zaten. Esas onu geçiniz.

Efendi gibi PKK'yı reddetmiş, sadece Kürt partisi değil, Türkiye partisi olmayı seçmiş bir parti olmadığı sürece siyasi çözüm zaten zor o noktada.
Mesaj tarihi:
Ya en azından bu millet bu cumhuriyet bi nefes alır.10sene 15 sene

Zaten bu cemaatçi zihniyeti yıkmaya hiçbirşeyin gücü yetmez.
Misal Feto adamın tanzanya da bile okulu var heryıl 200bin e yakın üniversite mezunu veriyor.
Mesaj tarihi:
İyide arkadaşlar bir noktayı kaçırıyorsunuz.

Bu adamlar çok oy aldı diye,
Bu adamlar kapatılırsa yeni parti kuracak diye,

hukuki süreç başlatılamayacak mı? Çok oy almışlar hadi mazur görelim diye bir olay olamaz yok böyle birşey. Hukuki bir yaptırım uygulanması gerekiyorsa elbette yapılacak. "Adamlar yeni parti kurar; boşverelim yasaları delsinler" diye bir düşünce olamaz yani.
Mesaj tarihi:
akp'nin bu olaydan kahraman olarak çıkacağı kesinken başsavcının böyle bir angutluk yapmış olmasına cidden şaşıyorum. akp bütün servetini dökse bu kadar propogandasını yaptırtacak bir malzeme satın alamazdı.
  • Yeni Oluştur...