Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

harita !!!

SON_SAVASCI

Öne çıkan mesajlar

ombakkombak said:
OHA bizim köy kürdistan'da kalmış! Ben Kürtmüyüm? Aklım karıştı. Abartmasalar artık şu harita işini. Bizim köy 1000 yıllık Arap köyü, bizim ilçede Kürt yokturki (Hatay/Altınözü) Bir iki tane Kürt köyü olsa tamam diyeceğimde...

bizim köyü geçtim ilde kürt yok ama kürdistanda gözüküyor. zazayız lan biz.ne kürdü.
Sosyal ağlarda paylaş

ombakkombak said:
OHA bizim köy kürdistan'da kalmış! Ben Kürtmüyüm? Aklım karıştı. Abartmasalar artık şu harita işini. Bizim köy 1000 yıllık Arap köyü, bizim ilçede Kürt yokturki (Hatay/Altınözü) Bir iki tane Kürt köyü olsa tamam diyeceğimde...

harbi lam fark etmemişim ben de kürdistandanmışım
Sosyal ağlarda paylaş

ahaa haritaya bak adamlar ilk başta çok daha küçük gösteriyolardı haritadaki yerlerini. sonra ulan biz salakmıyız petrol olan yerleride haritaya katalım dediler galiba. şimdi ulan petrol varda deniz yok bunu nası satıcaz diye düşündüler akdenize akdar genişlettiler yakında ulan canımız boğazda rakı balık çekerse naparız en iyisi istanbula kadar genişletelim haritayı diye düşünüp istanbula kadar uzanan bir harita ile karşımıza çıkarlarsa şaşırmam.

valla ne yaparsak yapalım bunlara abd ve bölgede çıkarı olanlar gizli gizli yeri geldiğinde açıkça destek vericek güçlü olmaktan başka çaremiz yok. güçlü ordu güçlü ekonomi şart
Sosyal ağlarda paylaş

valla bu harita insaflıymış,benim gördüğüm bitanesinde değil sadece güneyde akdeniz,basra körfezi,kuzeyde bi de karadenizde sahil şeridi vardı,adamlar deniz düşkünü,yetmiyor bir iki falan, şaka gibi ya...hazar deniziyle ege'yi ıskalamış,kınıyorum burdan...

bu arada hatay'ı kürdistan içine almamışlar,almadıkları gibi suriyeye de bırakmamışlar,ortada kalakalmış..gene haritacı milletlerden olan suriye ye ve tabii ermenistan a da selam gönderirim..bunun altında kalmasınlar,onlarda şöyle böyyük yeni haritalarını yayınlasınlar,hadi evlatlarım...
Sosyal ağlarda paylaş

Zheld said:
oha lan kürtlerde amma abartmış tüm asya bunların olsaymış bari insan birazcık çizer bırakır

küçük çizer bırakır derken bak kürdistan haritasını kabul etmişsin. eskiden adamları öldürerek devlet kurarlardı . şimdi adamların beyinlerini işgal ederek devlet kuracaklar. devlet kuramada şartlardan birisi bu oldu artık ve

ve ve ve ve işte şimdi başarılı oldular
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:
kitana said:
Peki ben şimdi harita çizeceğim onuda tartışırız bi dk

Aynı oranda ciddiye alınabilecek bir merci olsan o da tartışılırdı. Ama birini çizen ciddi ve belli bir güce sahip insanlarken birini çizen tek işi demogoji amaçlı resim yapan biri olunca arada biraz fark oluyor. Ha sen de daya arkana orduyu askeri peşmergeyi, sen de destek çek amerikadan seni de ciddiye alıp tartışalım.

Komik komik cevaplar vermeyin yahu rica ediyorum, biraz düşünün cevap vermeden önce.

güç mü? lol
PKK yı biraz fazla yükseltiyorsunuz gözünüzde bana sorarsan. Zamanında ekonomik özgürlüğümüz olduğu devirlerde yukarda biri elini masaya vurup gitseydi doğudaki dağlara kökünü değil tek tek son hücresine kadar yakardık onları.

Ayrıca demişsin sende al arkana peşemrgeyi , yahu peşmerge kim ya haha. Peşmerge'yi yok sınıra dizmiş Talabani'de yok oymuş buymuş , sırf gösteri bunlar. Amerika'da biliyor kararlı istikrarlı davranabilsek hiç birşey yapamayacağını , ilişkilerini bizle hoş tutmak zorunda. Yolunda İran mevzusu varken bizsiz ne yapabilceğini sanıyorsun? Bize İran durumunda yardım için yalvardığını okumuyormusun hiç?

Komikmiş , az daha geniş düşünmeden sende yazma yorumlarını bilader.
Sosyal ağlarda paylaş

kürtler devlet falan kurmaz.
hemen çıkarları olacak bi ortam yaratırız, satıverirler kürdistan hayallerini.
tarih boyunca hep bu sebepten kaybetmişlerdir zaten.
hiç bir zaman net politikaları, net idealleri olmamıştır.
bu yüzden de tehdit oluşturmazlar.
1. dünya savaşı sonrasında da bunlara kürdistanı kurun dedi itilaf devletleri. "yok yav biz böle iyiyiz ne gerek var" ayağı çektiler.
yani sabit idealleri olmadığı için böyle harita marita eğlenirler işte.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi saddamın baskısından yeni yeni kurtuldular birlik beraberlik yapıyorlar ellerinden geldiğince. Ama emin olun yönetimleri bağdattan ayrılırsa o petrol için kendi içlerinde birbirlerini yicekler.

Biz onları dürttükçe onlarda kendi içlerinde birlik oluyorlar ve milliyetçilikleri öne çıkıyor kendi içlerindeki çıkarlarını ve hainlik planlarını unutuyorlar. O yüzden onları biraz kendi hallerine bırakmak lazım bence. Kendi kendilerini patlatıcaklar onlar eninde sonunda. Çünki hainler.

Ha burda kürtleri tüm kürtler yada tüm kürt kökenliler diye genellememek lazım. Benimde özümde türk , kürt , arap karışık var. Zaten çoğu kimse böyle. Önemli olan yaşadığın vatana toprağa hakkını canını vermek.
Sosyal ağlarda paylaş

kitana said:
Rewendor said:
kitana said:
Peki ben şimdi harita çizeceğim onuda tartışırız bi dk

Aynı oranda ciddiye alınabilecek bir merci olsan o da tartışılırdı. Ama birini çizen ciddi ve belli bir güce sahip insanlarken birini çizen tek işi demogoji amaçlı resim yapan biri olunca arada biraz fark oluyor. Ha sen de daya arkana orduyu askeri peşmergeyi, sen de destek çek amerikadan seni de ciddiye alıp tartışalım.

Komik komik cevaplar vermeyin yahu rica ediyorum, biraz düşünün cevap vermeden önce.

güç mü? lol
PKK yı biraz fazla yükseltiyorsunuz gözünüzde bana sorarsan. Zamanında ekonomik özgürlüğümüz olduğu devirlerde yukarda biri elini masaya vurup gitseydi doğudaki dağlara kökünü değil tek tek son hücresine kadar yakardık onları.

Ayrıca demişsin sende al arkana peşemrgeyi , yahu peşmerge kim ya haha. Peşmerge'yi yok sınıra dizmiş Talabani'de yok oymuş buymuş , sırf gösteri bunlar. Amerika'da biliyor kararlı istikrarlı davranabilsek hiç birşey yapamayacağını , ilişkilerini bizle hoş tutmak zorunda. Yolunda İran mevzusu varken bizsiz ne yapabilceğini sanıyorsun? Bize İran durumunda yardım için yalvardığını okumuyormusun hiç?

Komikmiş , az daha geniş düşünmeden sende yazma yorumlarını bilader.

sen yazma asıl bilader.sanki pkk dediğin kuru kuru ppk pauehauhea.amerika,ab kim varsa destekliyor adamları sen pkk yı büyütüyosunuz de.adamların tüfekleri bile amerikan yapımı yahu.DÜNYA BİZE KARŞI HABERİN YOKMU SENIN?
Sosyal ağlarda paylaş

bu pkk konusunda benim hala anlamdığım adamların uçaksavarları dahi var adamlar orada devlet mi kurdular ya yoksa bizim mi haberimiz yok.

bunlar artık eskidi gibi dağda gezen çapulcular değil yukar da da dedim birileri bunlara akıl vermiş. ya da 30 sene boyunca leşler gibi öle öle kendiler akıllandılar ama ikinici ihtimali hiç sanmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

kitana daha önce de dedim, yine diyorum. Senin gibi tepkisiz kalan liderler yüzünden zaten ülkenin boku çıkmış durumda. Ermeni tasarılarından tut PKK'ya, AB'den tut petrol hatlarına kadar böyle "adamlar bir şey yapmaz yapamaz" diye diye böyle her konuda elimizde patladı.

Ermeniler de bir şey yapamaz deniyordu ufacık ülke açlık içindeler zaten deniyordu şimdi soykırımı takır takır kabul ettiriyorlar herkese.

Türkiye İran olacak desen 20 sene önce herkes bitarafıyla gülerdi sana, şimdi tamam olabilir diyen var olamaz diyen var ama ciddi ciddi tartışılıyor bu durum sessiz kala kala.

PKK'yı evet zamanında başını ezip yokedebilirdik. Ama yine senin gibi adamlar vardı "Alt tarafı birkaç çapulcu. Napacaklar ki? Koca devlete mi meydan okuyacaklar" dendi şimdi bu hale geldi 40000 şehit verildi 20 senedir dinmedi terör.

Sadece peşmerge değil esas sorun diplomasileri zaten adamların

Ama tüm bunlar yetmemiş, hala akıllanmıyorsunuz, hala küçümseyip "napıcaklar ki hiçbişi yapamazlar" diyorsunuz, bu arada kuyumuzu kazıyorlar alttan, bir de üstüne sırf demogoji üstüne böyle ukalaca cevaplarla üste çıkmaya çalışıyorsunuz, arka planda iş işten geçiyor haberiniz yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor ; sence arkadan ciddi bir plan yürütülse ya da daha kötüsü oldu diyelim sence bunu halka yayınlayabilir , insanların haberdar olduğunu söyleyebilirmiyiz? Her ülkenin başında bir terörizm vakası var ne yazıkki.

Amerika'da El Kaide ile uğraşıyor ya da Irak'ta direnişçilerle ; he ABD de bu teröristlerle iş birliği yapıyor olabilir. İkiz kuleler buna belki örnek olarak gösterilebilir. Ama her ne kadar Emperyalist de olsa orda da masum emire uymak zorunda olan askerlerin şehit düştüğünü unutma. Tarih boyunca 40000 diyoruz ama diğer nitekim millet kaç şehit vermiştir hiç bilemeyiz. ABD El kaide ile işbirliği yaptıkları olasılığı bile vardır demiştim siyasi açıdan ; Türkiye Hükümetinin bile PKK ile yaptığından şüpheliyim ki bana sorarsan yapmıyorlar değil. Kendi kuyumuzu biz kazmıyoruz , hükümet kazıyor bunu durdurmak halkın elinde ; ama herhangi bir örgütlenme olmadığından bunu durdurmak mümkün gibi gözükmüyor şu anda. Sırf Fransızlar 1789'de halkın ayaklanması sonucu devrim getirdiler ki bunun da bazı şeylerin hala halkıne linde olduğunu gösterebilir. Diyatin ile binlerce kişinin kafası kesildi bırak Devrimin çocuklarının bile kesildi ; ama o kadar kana rağmen rejimi yıktılar.

Şimdi de kendimizi kuyumuzu kazıyoruz diyip ; AKP nin yediği bokları bana anlatıyorsun. Bence tek yemedi AKP bu bokları , halk da yedi malesef. O atılan %46 oyun hepsinin ben doğudaki cahil kesimin attığına inanmıyorum. Tutun ki Sinan Çetin buna bir örnekki zaten kendisi de şuanda pişman bunu yaptığından. Buna nazan görünüyorki artık bazı şeyler gençlerin elinde.

Ya biz Ermeni tasarısına sessiz kalsak ne farkeder , sessiz kalmasak ne farkeder arkadaşım? Bazı şeyler bazı kişilerin elinde ; eğer ortada bir orta doğu projesi varsa bilmiyorum varmı yok mu? Ya da sadece halka yönelik bir provokasyon mu ; ama eğer Ermeni tasarısı bazı kişilerin onayınıda gördüyse merak etme biz ne kadar çığlık atsakda bazı kişilerin hayalarında bile olmaz.Bundan dolayı şu olayı bana tekrar edip durma.

Bizim ülkemizin idari ve ekonomik özgürlüğü zaten kaybedildi , hala neyin tartışması yapılıyorki ben onu anlamıyorum. Hala bazı şeylerin savaşında olmuşuz gibi gözükmez lakin komik. Tut TEKEL bile Tobacco Shop olmuş sokaklarda , Avrupa tarzına sokuyorlar her yeri , bizde "aaa kamil bak ne güzel lan avripali oluyoz" gibisinden kendi çapında ülkenin modernleştiğini düşünüyorlar.

İran'a herhangi bir operasyon söz konusu demiştim , bunu neden dikkate almıyorsun? Türkiye'den yardım bekliyorlar , ülkeyi köprü olarak kullanmaktan bahsediyorlar. Hatta ordumuzdan da destek bekliyorlar ; sence bunun gibi bir durumda PKK'nın arkasında Amerika var sen ne diyosun bilader diyip bana bunu neden olarak gösterebilirmisin? Eh öyle ise o kadar oyun var oyun var diyosanız , ABD nin Kuzey Irak'a TSK'nın girmesine verdiği izne ne diyeceksin? O da arkalarında gözükmemek içinse herkes biliyor zaten neyin oyununu yaptığını sanıyorsunki adamların?

Kısacası bu konular hakkında yok akıllanmamışsın , yok şu falan diye akıl vermeyi boşver yahu.

İnsanlar hala Atatürk bekliyormuş , haha. Gerçekle yüzleşsinler az.

Bundan sonra bu konuya başka yorum yazmayacağım.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar hatırlarsanız osmanlı zamanında kırım hanlığına emir vererek rus knezliğine zarar vermeyin demiştik sonunda ne oldu adamlarda ihtilal olmasa istanbulu bile alacaklardı.

tarih tekerrür eder se. yandık ki ne yandık. bundan dolayı biz eşeği sağlam kazığa bağlamalıyız.
Sosyal ağlarda paylaş

kitana said:
Rewendor ; sence arkadan ciddi bir plan yürütülse ya da daha kötüsü oldu diyelim sence bunu halka yayınlayabilir , insanların haberdar olduğunu söyleyebilirmiyiz? Her ülkenin başında bir terörizm vakası var ne yazıkki.

Amerika'da El Kaide ile uğraşıyor ya da Irak'ta direnişçilerle ; he ABD de bu teröristlerle iş birliği yapıyor olabilir. İkiz kuleler buna belki örnek olarak gösterilebilir. Ama her ne kadar Emperyalist de olsa orda da masum emire uymak zorunda olan askerlerin şehit düştüğünü unutma. Tarih boyunca 40000 diyoruz ama diğer nitekim millet kaç şehit vermiştir hiç bilemeyiz. ABD El kaide ile işbirliği yaptıkları olasılığı bile vardır demiştim siyasi açıdan ; Türkiye Hükümetinin bile PKK ile yaptığından şüpheliyim ki bana sorarsan yapmıyorlar değil. Kendi kuyumuzu biz kazmıyoruz , hükümet kazıyor bunu durdurmak halkın elinde ; ama herhangi bir örgütlenme olmadığından bunu durdurmak mümkün gibi gözükmüyor şu anda. Sırf Fransızlar 1789'de halkın ayaklanması sonucu devrim getirdiler ki bunun da bazı şeylerin hala halkıne linde olduğunu gösterebilir. Diyatin ile binlerce kişinin kafası kesildi bırak Devrimin çocuklarının bile kesildi ; ama o kadar kana rağmen rejimi yıktılar.

Şimdi de kendimizi kuyumuzu kazıyoruz diyip ; AKP nin yediği bokları bana anlatıyorsun. Bence tek yemedi AKP bu bokları , halk da yedi malesef. O atılan %46 oyun hepsinin ben doğudaki cahil kesimin attığına inanmıyorum. Tutun ki Sinan Çetin buna bir örnekki zaten kendisi de şuanda pişman bunu yaptığından. Buna nazan görünüyorki artık bazı şeyler gençlerin elinde.

Ya biz Ermeni tasarısına sessiz kalsak ne farkeder , sessiz kalmasak ne farkeder arkadaşım? Bazı şeyler bazı kişilerin elinde ; eğer ortada bir orta doğu projesi varsa bilmiyorum varmı yok mu? Ya da sadece halka yönelik bir provokasyon mu ; ama eğer Ermeni tasarısı bazı kişilerin onayınıda gördüyse merak etme biz ne kadar çığlık atsakda bazı kişilerin hayalarında bile olmaz.Bundan dolayı şu olayı bana tekrar edip durma.

Bizim ülkemizin idari ve ekonomik özgürlüğü zaten kaybedildi , hala neyin tartışması yapılıyorki ben onu anlamıyorum. Hala bazı şeylerin savaşında olmuşuz gibi gözükmez lakin komik. Tut TEKEL bile Tobacco Shop olmuş sokaklarda , Avrupa tarzına sokuyorlar her yeri , bizde "aaa kamil bak ne güzel lan avripali oluyoz" gibisinden kendi çapında ülkenin modernleştiğini düşünüyorlar.

İran'a herhangi bir operasyon söz konusu demiştim , bunu neden dikkate almıyorsun? Türkiye'den yardım bekliyorlar , ülkeyi köprü olarak kullanmaktan bahsediyorlar. Hatta ordumuzdan da destek bekliyorlar ; sence bunun gibi bir durumda PKK'nın arkasında Amerika var sen ne diyosun bilader diyip bana bunu neden olarak gösterebilirmisin? Eh öyle ise o kadar oyun var oyun var diyosanız , ABD nin Kuzey Irak'a TSK'nın girmesine verdiği izne ne diyeceksin? O da arkalarında gözükmemek içinse herkes biliyor zaten neyin oyununu yaptığını sanıyorsunki adamların?

Kısacası bu konular hakkında yok akıllanmamışsın , yok şu falan diye akıl vermeyi boşver yahu.

İnsanlar hala Atatürk bekliyormuş , haha. Gerçekle yüzleşsinler az.

Bundan sonra bu konuya başka yorum yazmayacağım.

E bir sürü şey yazmışsın da, söylediklerime karşı çıkabildiğin pek bir nokta yok ki? Kusra bakma ama biraz laf kalabalığından öteye gidememiş durum.

Söylediklerinde dikkate değer, bana karşıt sadece bir iki nokta yakalayabildim.

Ermeni tasarıları konusunda çığlık atsak nolur demişsin. Bugün atsak bir şey olmaz tabii. Eskiden biz de lobileşsek, kendi baskımızı kursak, ekonomik restlerde bulunsak emin ol bu kadar kolay olmazdı bu, çoğunu da engellerdik. Daha kendi lobimiz bile yok, israil lobisinden yardım istiyoruz uluslararası alanda, o derece geri kalmışız. İş işten geçtikten sonra da böyle çırpınmak bir işe yaramıyor. Zamanında önlenebilirdi, artık çok geç.

PKK konusunda sen de ikili oynamışsın. Bir "biz engelleriz peşmerge kimmiş kafalarını kırardık" diyodun şimdi "Bu saatten sonra olmaz" diyorsun. Hafiften bir ağız değiştirme var. Artık hangisini söylediğine inandığına dair şüphem var ama kendi görüşümü söyleyeyim.

Niye ABD tek taraflı gibi düşünüyorsun ki? Adamlar çıkarlarına göre gayet çift taraflı oynuyorlar. Doğuda karışıklık çıkması onların yararına, kontrol ayağına orada daha fazla sömürü yapabilecekler. Bir yandan Türkiye'ye giriş izni verip de kendilerine stratejik "ortaklık" için zemin hazırlıyorlar, bir yandan PKK'ya silah satarak maddi kar sağlıyorlar, bir yandan da oradaki karmayaşı bahane ederek siyasi güç olarak orada hak iddiasında bulunuyorlar. Gayet güzel gidiyorlar işte. İran için de desteği alırlar almazlar Türkiye'den farketmez ama bunda PKK'Ya destekleri en ufak bir etki yapmaz. Çünkü adamlar "resmi" olarak PKK falan desteklemiyorlar. El altından yaptıklarını da çıkıp yüzlerine vuramıyoruz. Daha geçen ay ABD ordusuna ait koli koli M-16 çıktı PKK'lıların üzerinden. Ne oldu o olay? Hemen üstü kapatıldı. Git bi sorsana bakıyım "ne işi var bunun pkk da" diye? Hala ABD desteklemez onları diyorsun. Kaldı ki PKK'yı destekleyen tek ülke de bu değil. Biraz Avrupa'ya odaklansan görürsün Belçika'da, Hollanda'da, İsviçre'de olanları. El altından ne destekler ne paralar dönüyor inanamazsın. Destek vermeyen ülkelerden de bir şekilde kar sağlanıyor. En basidinden Almanya'daki uyuşturucu dağıtımının büyük çoğunluğu PKK'nın elinde, oradan gelen paranın haddi hesabı yok. Ha bir de almanyaya gitmiş cahil vatandaşlarımızın sömürülmesi de var tabii. Öyle "PKK kimmiş, Kürt kimmiş, harita falan yalan" diyip geçemezsin yani. Şimdiye kadar yaptın buraya kadar geldiler, hala devam ediyorsun.

Türkiye'nin iş yapmasına gelince, şu anda değil ama eskiden bu var evet. Zaten bu sorun bu kadar büyüdüyse biraz da kendi körüklememizden büyüdü, sonra da kontrolden çıktı. Yoksa Öcalan'ın MİT tarafından eğitimden geçmiş olmasını mı sayarsın, zamanında ordunun daha fazla maddi kaynak amacıyla sorunu körüklemesini mi sayarsın say istediğini. Tabii bir yere kadardı bunlar sonra baş edilemeyecek hale gelince de kaldık ortada.

Geriye kalan yok Tekel özelleşmişmiş yok Fransız devrimiymiş sadece laf kalabalığı, konuyla birebir alakası yok. Amaç ülkenin tamamen bağımsız olmadığını vurgulamaksa zaten buna itirazımız yok, süpergüç olmadığın sürece zaten tek başına hareket edemezsin kolay kolay, hele bir de ekonomik olarak bu kadar dışa bağımlı olursan içişlerin de böyle karışır doğal olarak. Ama bunun bu konuyla pek bir alakası yok zaten. Senin başından beri savunduğun şey "aman ne planlıyorlarsa ne yapıyorlarsa yapsınlar, sanki olcak" lafı. Sanki olcak diye diye bu hale getirdi zaten pasifizm durumu. Hala başını kumun altına gömüp daha fazla ileri gitmemesi için dua etmek çok da akıllıca bir tavır değil. En azından burada tartışıp bilinçleniyor fikir paylaşıyoruz. "Ciddiye almayalım yihuu" diye ortaya çıkmak da buna pek katkı sağlamıyor.

Bu konularda akıllanmamış olduğuma pek katılmıyorum. En azından "aman yaw harita çizmişler nolcak ki ehu" diye olaya yaklaşan insanlara akıl verecek kadar akıllanmışım belli ki. Bırak da ne kadar akıllandığıma da illa biri karar verecekse bu konuda en azından 3-5 bir şeyler bilen insanlar karar versin, sen değil. Benim bilgimi aklımı sorgulayan birinin en az benim kadar bilgili akıllı olmasını beklerim çünkü. Zira söylediklerindeki mantığı geçtim birbiriyle bile tutarlı değil sözlerin, üstüne bir de pasifist yaklaşımı savunuyorsun hala.
Sosyal ağlarda paylaş

Yazıya karşı pek şok şey yazacağım vardı ; ama yazmayacağımı söylemiştim , bunu yazmamamın sebebi ; "akıllanmamışsın" olayını bana karşı söylediğin boş demek istedim sana akıllanmamışsın demek istemedim. İnsanları durum açısından yargılamam , sende yargılama çok hoş bir şey değil herkesin kendini haklı görmesi. Bu konu çok yönlü yorumlanabilir ; kimse bikini giyerim diyemez açıkçası.

Ayrıca dikkatli okursan önceki yazdığın metne pek çok cevabı verdim.

edik : sen olayı yazdığım yorumları başından beri yanlış anlamışsın. Ha ortaya harita çıkardılar oturduk gençler olarak tartıştık , çatıştık ; ama velaken çıkan bu 100. harita gına getirdi bunu demek istedim.

Ayrıca "akıllanmamışsın" olayını yanlış anlamanın yanı sıra , önceki yazında bana akıllanmamışsın dediğinden sonra bunu öyle anladığına nazan bırak millet karar versin demen kendinle çatışmanı sağlamış.

Kişisel tartışmaya dönüyor önceki gibi son mesajım olsun bu.

4. güncelleme olacak ; ama ağız değiştirdi denmesi hiç de hoşuma gitmez bu edik'i yazdıktan sonra ; yazılarının çoğu bundan ibaret olduğundan dolayı ekliyeyim dedim.

son edit : fransız devrimini işin halkın elinde olduğğunu , halkın ne kadar güçlü olabileceği üstüne örnek olarak verdim. bunu da anlamadıysan lütfen konuyu tartışmaya devam etmeyelim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...