Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hayatın Anlamı

Natanyal

Öne çıkan mesajlar

2 saat kadar önce İzmit'e geldim,hemen yurttan arkadaşla yemeğe çıkmaya karar verdik.Neyse işte kumpirciye gittik oturduk,keşke oturmasaydık.

Arka masadaki bir grup,2 kız 3 erkek,aralarındaki muhabbet ciddi anlamda hayatıma yeni bir soluk,bir tarz kazandırdı.Bazı alıntılar;

-Facebook'tan yeni amca buldum,meğerse amcam varmış!

-Facebook'tan 2 tane kayıp kuzenimi buldum,hemde benle aynı kütüğe yazılılarmış!

-Ay senin telefon kalitesiz,benim ki daha kaliteli,kalitesiz resim çektirmiyorum ben yaaa (5 dakika resmini çektirmez,sonra kendi telefonuyla defalarca resim çektirir)

-Benim bir dayım var,ama şerefsizin teki.

-Ay bu kumpirde çok patates varmış.

-Bizim prof çok gereksiz bir adam,ben bile daha iyi ders anlatırım.

Bunlar sadece net hatırladıklarım,hayatım boyunca unutamayacağım kelimeler.

Asıl bana koyan ise,konuşmalardan anladığım kadarıyla bunlar üniversite öğrencisi,ÖSS'yi az-çok bir puanla geçip üniversiteye gelmişler.Yani bunlar benle aynı statüye sahip,aynı okulu paylaşıyor.Bunlar ÖSS'yi bu beyinle kazanmışlar.YA BUNLAR NASIL GELMİŞLER BURAYA YA!

Ya bunlar ÖSS'yi geçmişler,ÖSS için az çok bir beyne ihtiyaç var.Bu muhabbetleri eden bir insanda nasıl beyin olabilir? ÖSS zeki öğrenci değil odun seçiyor fakat böylesi mümkünmüdür ? Ciddi anlamda niye okuyorum diye düşünmeye başladım,gerçi bunlar 2. seneden sonra zaten paso kalırlar,belki de iki seneliklerdir ama olsun,beyin beyin beyin.

Çok koydu bu muhabbetler bana,ağlayacağım birazdan yatağıma yüz üstü atlayıp.

Dün de doğum günümdü zaten,Pati kapalıydı o da koydu.Böyle bir anda boşaldım sdfsdf
Sosyal ağlarda paylaş

Hayret yani bu yaşa kadar hiç mi tanışmamıştın bu tiplerle? Hiç mi görmedin yani? Ben onlara değil sana acıdım. Bunca sene sen at gözlükleri ile yaşamışsın be abi :p.

Yok yani üniversiteye girerken sadece basit sorular soruluyor. İnsan olma bilincine dair hiç bir soru yok. Ya da evrimi tamamlanmış mı tamamlanmamış mı diye bir test yok.

150 basit, aptal soruyla uğraşmanın insan olmayla ya da zekayla alakası yok. Az çalış giriyorsun üniversiteye. Eğer fazla bir şey beklediysen üniversite gençliğinden malesef hayal kırıklığın o kadar büyük oluyor.

Benim beklentim çok azdı. Sonuçta kimin ne gudubet insan oldugunu bilerek geldim :).

Ama yani benim telefonum senin telefonunu döver. Gel resim çekilelim biz ama benim telefonumla. Boşver sen onların muhabbetlerini gel beni dinle resim çekilelim :p.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
-Facebook'tan yeni amca buldum,meğerse amcam varmış!

Ne var bunda kendi aralarinda geyik yapmis olabilirler..

said:
-Facebook'tan 2 tane kayıp kuzenimi buldum,hemde benle aynı kütüğe yazılılarmış!

Turk aileleri cok kalabalik olabiliyor bazen ve gercekten bulmus olamazmi?

said:
-Ay senin telefon kalitesiz,benim ki daha kaliteli,kalitesiz resim çektirmiyorum ben yaaa (5 dakika resmini çektirmez,sonra kendi telefonuyla defalarca resim çektirir)

Gayet mantikli neden cektirsin sanami sormasi lazim veya kalitesiz makina ile cekilince resim cokmu zeki olacak

said:

-Benim bir dayım var,ama şerefsizin teki.

Serefsiz demezmisin sen kimseye? Sevmek zorundami dayisini?

said:
-Ay bu kumpirde çok patates varmış.

geyik iste..

said:
-Bizim prof çok gereksiz bir adam,ben bile daha iyi ders anlatırım.

Prof olmak demek kitle iletisimini basarabilmek degildir.. Adam antisosyal veya ders anlatmayi sadece okumak olarak goren bie denyo olabilir..

Bu arada dogumgunun kutlu olsunX(
Sosyal ağlarda paylaş

Heh nasıl desem,bunu burada anlatamam ama bunlar kesinlikle geyik yapmıyordu.Zaten konuyu açmamdaki sebep buydu,ciddi ciddi sanki politika veya bilim konuşur gibi tartışıyorlardı.Bunlar geyik değildi,zaten beni korkutan buydu.

Bunlar üniversiteye bir şekilde girmiş öğrenciler ve üniversite öğrencileri arasında dakikalarca böylesine boş muhabbet dönmesi bana çok koydu,kusura bakmayın.

Lise ve lise dışı bir ton arkadaşım oldu,her tipten.Bu tip kişilerde çok gördüm,konuştum vs. fakat üniversitede böylesi tiplerle karşılaşmak,yani şaşırtıcı.Lisedeyken bu tipleri görürüz hep,erkek/kız peşinde koşar,derste telefonuyla mesajlaşır ders dinlemez,kantinde kızlara hava atar,kopyayla zar zor sınavları geçer,ortalama bir karne ile mezun olur.Baba parası varsa barajı geçecek kadar soru yapar ÖSS'de özel tabela üniversitelerinden birine gider,boş boş devam eder,para yoksa mağazalarda kasiyer olarak işe girer çoğunlukla çünkü hayatları boyunca hiçbir şekilde kendilerini geliştirmeye kasmamış tiplerdir bunların çoğunluğu.

Ya yaşadığımı anlatamam yani aynısını yaşasaydınız eminim bana hak verirdiniz,tersleyenlere de hak veriyorum bu yüzden :) Ha geyik yapıyor gibi olsalardı cidden çok hoş geyiklerdi fakat,ciddiydi,inanın ciddiydi.

Yani benim de beklentim fazla yoktu fakat sene başından beri bir ton odunla uğraşınca,üstüne bu tipleri görünce dayanamadım.Okuldaki çevremde zaten gereksiz tipler dolu,peki bunlar nasıl girdi üniversiteye?

Ya size bir tip anlatayım,neden ağladığıma özet olsun.Arkadaşımın sınıfındaki bir tip bu,arkadaşım da benle aynı sorundan şikayetçi çünkü :) ;

Çocuk Radyo,Sinema ve TV öğrencisi yani benim bölüm,işte adamla diyaloğu,arkadaşım başlatıyor konuşmayı,odun olduğunu bildiği içinde kasten sorgulama tipi sorular soruyor :) ;
-Sinemayla falan ilgilimisin?
-Evet işte az biraz,
-Mesela en beğendiğin film nedir? Ya da ne tip filmlerden hoşlanırsın?
-Fight Club en sevdiğim film benim,
-Hadi ya? Neyini seversin mesela o filmin?
*düşünür*-Dövüşlerini falan,
-Abi sen o filmin aslında ne anlattığının farkındamısın?
-Brad Pitt'in ne kadar iyi vücüdü olduğunu mu?
*arkadaşım ayağa kalkmış*-neyse abi ben kantine iniyorum sonra tartışırız.

Bu olay tamamen yaşanmıştır,en azından bana böyle anlatılmıştır.

Kusura bakmayın ama ben bu tipleri üniversite de değil,beyin sahibi kişileri görmek isterim.Her ne kadar ülkemizde ÖSS'nin varlığını savunsam da üniversiteye öğrenci alımları salakça sorularla değil de adam akıllı yapılmalı.

Ayrıca Thaumiel ben daha dün 18'e girdim :) Yaşça Pati'deki en küçük adamlardanım hehe,buna rağmen bir ton adam tanıdım yani at gözlüğü falan yok :D Dediğim gibi yaşamayan şuan neler düşündüğümü hiçbir şekilde anlayamaz.

Yine uzun ve karışık bir yazı yazdım,anlayan anlar anlamayan,bilmiyorum :)
*
Sosyal ağlarda paylaş

@Dark evden kopup geldiğinden dolayı böyle ağlayasın vardır normaldir bi kaç gün sonra geçer tecrübe ile sabittir bu =P
onun dışında birey için hayatının anlamı değişebilir benim için müzik senin için tiyatro onun için ceptel. ya da facebook ya da oje vs. bunlar öss yi kazanamaması için bir engel değil ki sonucta iq denen olayla kişisel zevklerin ya da muhabbetlerin aynı olmasını bekleyemezsin adam domatese elini sokası geliyodur sokar normal karşılamak lazım yani.
Sosyal ağlarda paylaş

madem bu muhabbeti yapanların salak olduğunu düşünüyorsun,
madem kendi yaptıklarının doğru olduğuna inanıyorsun,
niye üzülüyosun ki o zaman?
competitive advantage diye bişi var.
aynı zamanda survival of the fittest da var.
bunlar varsa sen übersin süpersin, ne diye "life sux ow shit" moduna giriosun. değ mi ama?
Sosyal ağlarda paylaş

Süper olduğumu veya üstün olduğumu iddia etmiyorum ki kimse olamaz,özellikle ben olamam.Onları ben benle aynı düşünüyor diye değil,bu yaşa ve üniversiteye gelmiş kişilerin dakikalarca böyle boş boş konuşmasına laf söylüyorum ben ki bunlar benden en az 4-5 yaş büyük kişilerdi,en azından tipler öyle gösteriyordu.

Tamam bizde aramızda geyik yaparız,boş boş konuşuruz,zaman zaman seviyesizlikler yaparız fakat üniversiteye gelmiş bir kişinin dakikalarca böyle gereksiz muhabbet etmesi cidden koydu bana.Sorun da zaten bu,başka birşey anlatmak istemiyordum,ama anlatamıyorum da düşündüklerimi :)

Zevklerin,eğlencelerin farklı olması başka ki ben en doğru şeyleri yapıyorum,en doğru şeyleri konuşuyorum,süperim imbayım diye gezen bir tip değilim,burada az çok beni tanıyanlarda bunu bilir.Eğlenceler,muhabbetler farklı olur ki bu gayet normaldır,olması gereken şeydir ama bu çok farklı bir olaydı.

Neyse anlatamıyorum :) Anlatabilseydim kendimi tam anlamıyla hak verirdiniz sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...