Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kısa dönem askerlik kalkıyor

Llama

Öne çıkan mesajlar

Mino said:
Asteğmenlerden vazgeçmez bence ordu. Bence 3 seneden uzun sürer bu kararın çıkması.

esasında geçe bilir yaa.
şöyle bi düşündüğünde 1 yıl değilmi asteklik adam üni mezunu ee çavuş yapıcaklar yine üni mezunu bi yıl boyunca daha ucuza mal olur hem.. astek maaşı alan biri direk çavuş maaşı ile aynı iş
Sosyal ağlarda paylaş

insanlar arasında ayrımcılık yapmak kötü tabi uçak kazansında ölen adamın ailesine işsizde 1000 ytl iş adamıylsa 100000ytl ödemek gibi bir durum söz konusu. ama bu çelişkiyi de zorunlu askerlikle çözemesin, paralı askerlik tek yolu. zira hayatından feda edip, çalışıp çabalayıp master doktora seviyesine gelmiş ve kendini eğitmiş bir insan ülkesine faydalı birşeyler yapabilecekken 1 senesini ve belki tüm hayatını askerde kaybetmesi ülke açısından yanlış ve verimsiz bir strateji.
Sosyal ağlarda paylaş

kesinlikle doğru ardeth..ww2 de savaşan devletler bile ihtiyaç duyulan alanlarda yetişmiş insanını savaşa göndermeyip fabrikalarda istihdam etmişti..

profesyonel askerlik ülkemiz için şart,işi bilene yaptıracaksın..ama terör tam olarak önlenmeden askerlik süresi pek değişmez gibi geliyor...
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFury said:
MrMarvelous said:

millet aptal mı da birbirini öldürüyo savaşta insanlık tarihinin başladığı günden beri?

evet

nokta

aptal değil ama fazla aç gözlü. ilk saldıran zaten aç gözlü, savunan ise kazandığı vakit üste çıkınca kendini kaybediyor vs böyle bir devinimdir gidiyor. sadece çağlar geçtikçe savaş denilen şey daha da tiksindirici bir hale dönüşüyor o kadar

buarada dediğiniz gibi haber fos, artık salaklıktan mı yoksa gündem yaratma isteğinden mi bilemedim.

http://www.ekolay.net/haber/haber.asp?pid=2705&haberid=531938
Sosyal ağlarda paylaş

said:

MAYISTA KOMANDO ASTEĞMEN KALMAYACAK

TSK’nın, Mayıs 2008’den itibaren komando tugaylarında yalnızca subay, astsubay ve uzman erbaşlardan oluşan profesyonel askerlerin görev yapmasını benimsemesi nedeniyle, bu tarihten sonra komando yedek subay da olmayacak.

en azından bir kurum mantığa hitap eden işler yapıyor
Sosyal ağlarda paylaş

paralı askerliğin böbreğini satmaktan farkı ney?

ailen için, yaşamak için hayatını tehlikeye atıyorsun bunu da para için yapıyorsun.

bunu paralı askerliğin uygulanamaz olduğuna destek olarak söylemiyorum. paralı askerliğin en ideali en mükemmeli en bir etik en bi ahlaklı olduğu fikrine karşı sölüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:
master yapicaksin ve lise mezunuyla ayni sure?

ite kaka vasat bir okulu bitirmis hayattan beklentisi olmiyan adamla master yapmis adam ayni sure?

bi #^#$%^ gitsinler

genelkurmay su yok baskanina da bir ayar evrse hazir saga sola ayar dagitiyorken

omrumde bir insandan bu kadar tiksinmedim

Aynen he. O yök başkanı denilen emir erine mi kaldı konuşmak ayrıca.

edit: geri kalan yazıları okudumda, adam harbiden başka tarafından anlamış olayı.
Sosyal ağlarda paylaş

Rahan said:
paralı askerliğin böbreğini satmaktan farkı ney?

ailen için, yaşamak için hayatını tehlikeye atıyorsun bunu da para için yapıyorsun.

bunu paralı askerliğin uygulanamaz olduğuna destek olarak söylemiyorum. paralı askerliğin en ideali en mükemmeli en bir etik en bi ahlaklı olduğu fikrine karşı sölüyorum.

Zorla böbrek almaktan daha bir etik daha bir ahlaklı olduğu ortada.
Sosyal ağlarda paylaş

Werewolf said:
Zorla böbrek almaktan daha bir etik daha bir ahlaklı olduğu ortada.

mı acaba? bir ülkede birileri sınırları beklemek zorundaysa, o zorunluluğun sade gece kondu mahallesi sakinleri arasında dağıtılması, toplumun her kesimine dağıtılmasından daha mı iyi?
Sosyal ağlarda paylaş

Abicim madem mal bir insansın, anlama özürlüsün, sadece kaypaksın karaktersizsin senden iyi kukla olur diye bir kurumun başına geçirilmişsin. Üzerine vazife olmayan, açıklamasının sana kalmayacağı şeyleri kendini önemli bir insan göstermek için yalan yanlış neden açıklarsın?

Son zamanlarda gördüğümüz en komik insanlardan birisi oldu bu Yök başkanı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...