Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bu programlara alternatifler?

Bone

Öne çıkan mesajlar

Bazı programlar var, bilmem bunları hiç duydunuz mu...
Aynı işlevi gerçekleştirecek, farklı özelliklere de sahip olan alternatif programlar biliyor musunuz?
Bunların yerine kullanılabilecek daha iyileri var mı?
Ya da yazdığım programlar hakkında yorumlarınız nelerdir?

3Ds Max 5
Autocad 2004
Borland C++
Delphi 6
Oracle Database SQL*Plus
Microsoft Visio
Microsoft Visual Basic 5
Microsoft Office
Microsoft Frontpage
Microsoft C# 2005 Express Edition
EditPlus 2
Poseidon for UML
Sosyal ağlarda paylaş

CAD türevi bin tane falan program var, aratsan çıkar.. A9 nCAD'di sanırım gayet free bi tane vardı.
office için en büyük alternatif OpenOffice.org.. açık kaynak kodlu gayet $ükela bi alternatif hatta..
Borland C++ yerine de Dev-C++ önermekteyim, bu da geyet open source bi yazılım. ayrıca gayet de ufak boyutlu..

3Ds Max için alternatifler vikiden alıntı olcak olursa Maya, Cinema4D, Lightwave ve SoftImage..
Sql ya da Delphi hakkında tam yeterliliğim yok ama elimde trial plarak Plesk var benzer bi amaçla çekmi$tim ne için hatırlamyıorum, sonra da trial diye sallamadım.
frontpage için tam alternatif olur mu bilmeme ama Dreamweaver var bildiğim.
EditPlus da neymi$? Notepad++ diye bi$i var.. acayip harika bi program.. renklendirmesinden açık kaynak kodlu olmasına kadar.. windows kullanıcıları notepad'i çöpe atar diyim..
uml ile ilgili çok sonuç çıktı ben de beklemiyodum, http://www.objectsbydesign.com/tools/umltools_byProduct.html
Sosyal ağlarda paylaş

Mr_Hand said:
3Ds Max'in daha yeni versiyonlrı var sanırım (8 miydi neydi) :P Ya da çok karmaşık ve ileri düzey modelleme değilse yaptıın, google sketchup yükleyip üstüne pluginler ile iyi render alan fizik motoru vs. olan bi program elde edebilirsin.

sketchup gayet güzel evet.. earth'den direk çekip üzerine flan çalı$abilmek olanağı da ho$uma gitmi$ti.. soğuma sebebeim youtube'da izlediğim bi traktör vidyosuydu sketchup ile..
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:
hangi video?

Vidyo

http://www.youtube.com/watch?v=P0Daz4N-WLA

bu vidyo :) vidyo hadi 5 kat hızlı olsun, 9*5=45dk.. 10 kat hızlı olsun anasını satiyim be 9*10=1,5saat.. delirdim delirdim.. 1.5saatte ben değil traktör lastiğini yapamadım..

ps: ilk kez sketchup denedim, CAD bilgim de sıfıra yakın, neticede çizen değil yazan adamız..
Sosyal ağlarda paylaş

ZwCAD var Çinlilerin autocad taklidi, bildiğin taklit yani.

Maxwell renderer psikopat "fotoğraftan ayırt edilemeyen" render çıktıları var 3dsmax falan halt eder

delphi, borland c++, visual basic, c# ın gerçek anlamda muadilleri yok sanırım ama RAD araçları olarak düşünürsen birbirlerine muadiller zaten. ek olarak Kylix, KDevelop, Eclipse, Netbeans falan gider daha

editplus eğer text editörüyse ConText muadil olabilir.

visio yerine Kivio, Inkscape kullanılabilir belki

oracle için postgresql, sybase, mssql, db2(?) olabilir belki. ne aradığına bağlı tabi.

haa bi de Oracle yerine Fyrcle kullanılabilir belki, adamlar firebirdden çakma oracle yapmışlardı yani yaptık yazmışlardı
Sosyal ağlarda paylaş

EditPlus 2 yerine PSPad'i ya da Notepad++'i oneririm. Notepad++ sadece guzel arayuzu olan text editor. PSPad ise, connection araciligiyla dosyalari editleyebileceginiz text editor. Soyle ki temp olarak dosyalari tutup save ettiginiz zaman ftp'den upload etmek suretiyle updated tutuyo. Boylece ben nereye kaydetmistim olayi ortadan kalkiyo.

Herkes MS Office yerine OpenOffice demis. Ben de OpenOffice kullaniyorum. Ancak StarOffice de guzel bir turevidir.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

Oracle Database SQL*Plus
Microsoft Visio
Microsoft C# 2005 Express Edition

Oracle fiyatı, genişliği ve karışıklığı nedeniyle sadece büyük (çook büyük) profösyonel veritabanları için kullanılıyor. Küçük boyutlu kişisel veritabanları için MySQL çoğu işi görüyor. İşlev bakımından Oracle'a en yakını IBM DB2 olabilir. 5-6 aydır DB2 öğreniyorum. Haftaya IBM'in DB2 Adminstration sertifika sınavına giriyorum. Öğren öğren bitmiyor valla. Ayrı bir dünya sanki. DB2 Express-C adında ücretsiz deneme sürümü de var.

Visio kadar genel tutulmuş başka bir yazılım var mı ben de merak ediyorum. Bir çok çizim/modelleme yazılımı var ama genellikle belli bir alana yönelmiş oluyorlar. Visio'da her şey var maşallah.

C# için SharpDevelop var. Hatta ismine aldanıp sadece C# için sanmayın, diğer .NET dilleri için de kullanılabilen bir IDE. Ayrıca .NET yerine Mono kullanmak isteyenler için MonoDevelop var.
Sosyal ağlarda paylaş

okulda kullanılan programlar bunlar.
ama bilgisayarlara taa 1990-1995'ten kalma programlar doldurmuşlar.

mesela borland c++'yi kullanmayı sevmiyorum.
tamam kodu yazıyorsun entera basıyorsun işe yarıyor mu yaramıyor mu gösteriyor.
ama interface'i çok zor.
eski olmasından kaynaklı olabilir tabii.

onun yerine microsoft'un c++ 2005 express'ini kurmuştum geçen sene, kullanması daha kolay gelmişti bana.

oracle'da da böyle bir imkan var mı bilmiyorum. belki de oracle'ın kodları başka sql yazılımlarında kullanılmıyordur. o zaman tabii oracle kullanmaktan başka olanak olmayacaktır.
diğer programlar için de geçerli dediğim tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

cad programları çok fazla

autocad le ilgili;

bir cad programı kullanmayı biliyorsan alternatifleride bilirsin.

3D cad arıyorsan catia dene.Birini öğrenirsen alternatifleri gelir.

bir çok programdan, az az bilmek yerine birine yoğunlaşmak en mantıklısı.Listen çok kabarık, yardımcı olabilmem için daha lokal sorular sor.
Sosyal ağlarda paylaş

3ds yerine cine4d olabilir. kullanması çok zor değil. fakat benim tecihim rhinoceros (rhino3d) olurdu açıkçası. NURBS kullanır ki çok işe yarar. bir de arabirimi kullanılışı autocad+3ds/2 dir desem uyar..

autocad yerine turbocad kullanılabilir. intellicad'de olabilir. internette eski sürümleri beleşe bulunabiliyor. bende beleş bi sürümü var, dergilerden birisi vermiş zamanında. turbocad'in karışık geometrileri bile shell'den solid'e çevirme desteği var. step, iges gibi solid bir format ihtiyacınız olursa aklınızda bulunsun. özellikle acis'in manipülasyonu mümkündür

office yerine open office. bedava en azından. fakat çıktı alırken sorun yaşayabilirsin. önce pdf'ye çevirip sonra çıktı almaya gitmek daha akıllıca olur.

falan filan
Sosyal ağlarda paylaş

Malkor said:
bir çok programdan, az az bilmek yerine birine yoğunlaşmak en mantıklısı.Listen çok kabarık, yardımcı olabilmem için daha lokal sorular sor.

listem çok kalabalık olacak elbette.
okuldaki bilgisayardaki programlar bunlar.

listedeki programların bir tanesini hobi amaçlı öğreneyim demiyorum ki.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 yıl sonra ...
riglous said:

EditPlus 2 yerine PSPad'i ya da Notepad++'i oneririm. Notepad++ sadece guzel arayuzu olan text editor. PSPad ise, connection araciligiyla dosyalari editleyebileceginiz text editor. Soyle ki temp olarak dosyalari tutup save ettiginiz zaman ftp'den upload etmek suretiyle updated tutuyo. Boylece ben nereye kaydetmistim olayi ortadan kalkiyo.

Herkes MS Office yerine OpenOffice demis. Ben de OpenOffice kullaniyorum. Ancak StarOffice de guzel bir turevidir.

http://forum.paticik.com/read.php?6,4615633,4771596#msg-4771596

Pspadı suraya da yazaydın ya :p
Aradım o kadar googlelarda süründüm
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...