Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Güncel Torrent Siteleri?

Polan

Öne çıkan mesajlar

ha yasak derken, "şu"nu nerden indiririm diyene torrent linki vermek yasak. ama "torrent search" sitesi illegal değil, site ismi sormuş, söyledik :) bu google'ı vermek gibi bişey.

hmm ayrıca, kanunlarda torrent ile dosya dağıtmak illegal değil, illegal dosyaları torrent sistemini kullanarak dağıtmak illegal. blizzard updateleri falan torrent ile dağıtıyo mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

hayir thelegbra torrent sitesi solemekte yasak malesef. bu konu cok tartisildi, torrent sisteminin degil icinde paylasilanin yasak oldugu, dosyalarin kullanicilar arasinda dolastigi, ivir zivir. ancak alinan karar torrent sitesi sormanin ve vermenin yasak oldugu yonunde oldu. konuyu kilitliyorum ama silmiyorum biraz insanlar belki bakarda okur. bolum kurallari diye sticky astik, read me yazdik ama inatla ipleyen yok.

edit: vazgectim hatta kilitlemiyorum, diyecegi olan desin, topicte sticky yapilmadan guncel kalmis olur insanlar direk internet bolumune girip torrent sitesi soracagina bu konuya bakar belki.
Sosyal ağlarda paylaş

evet, torrent siteleri yasal olmayan içeriğe erişilmesine izin verse de, adresleri dagıtıldıgı için paticik'in bundan zarar gormesi söz konusu olamaz.

hergun yeni bir torrent sitesi acılırken su anda mevcut olanlara bile herhangi bir yaptırım uygulanmıyor. yani eger bu işin bir cezası varsa once kendisinden baslarlar diye dusunuyorum. patiye gelene kadar ohoo.
Sosyal ağlarda paylaş

eğri oturalım, doğru konuşalım..

torrent sitesine link vermenin neresi risk? bakın çok düşük risk ihtimali var demiyorum, öyle bir ihtimal yok diyorum.

tamam, torrent sitesine link vermenin paticik'te yasak olması ya da olmaması tartışılabilir ama yasağı "doğrudan" torrent sitesine link vermenin illegal olacağına bağlıyorsanız, iki kere düşünmenizi tavsiye ediyorum.

ayrıca ekliyorum; eğer kanunlara ters düşme ihtimalinden bu kadar korkuyorsanız, paticik'teki yasak listesini de tekrar gözden geçirin. denetimi de sıkılaştırın. zira hakareti geçtim, kamuoyu önündeki insanlara küfür ediliyor buralarda..

kişisel olarak ben de torrent sitesine link vermenin paticik'te yasak olmasını isterim. çünkü bunun önü başka türlü durdurulamaz. site linki verir, torrent linki verir, başka gün upload eder vs. vs..

ama yine de bir şeyi savunacaksak, daha doğru argümanlar seçmeliyiz kendimize ^^
Sosyal ağlarda paylaş

abicim olay sundan ibaret:

genel yonetim bu konuda cekimser hatta celiskili bir tutum sergiliyor. hem serbest birakir gibi yapiyor hem de "ya boyle konulari da kilitlemeyin" diyor. biz de modlar olarak aklimizca paticik'e ufak da olsa bir zarari olabilecegine inandigimiz konulari, paticik'i forumtr'ye cevirecegini sandigimiz konulari kafamiza gore kilitliyor ve istemeden de olsa cifte standart yaratiyoruz.

ben bu konudan cok sikildim. acmayin abicim, az anlayisli olun. burasi warez'e donmesin diye ona yasak buna yasak diyoruz, dedirtmeyin. aklimizca bir kullanici kitlesini egitmeye, baska bir kismini da buradan uzak tutmaya calisiyoruz, musade edin.

he onun disinda ne internette ne donanim&yazilim'da aksiyon oluyor, biraz da aksiyon ariyoruz, orasi ayri.
Sosyal ağlarda paylaş

Ractamainus said:
ayrıca ekliyorum; eğer kanunlara ters düşme ihtimalinden bu kadar korkuyorsanız, paticik'teki yasak listesini de tekrar gözden geçirin. denetimi de sıkılaştırın. zira hakareti geçtim, kamuoyu önündeki insanlara küfür ediliyor buralarda..

zaten herkes kendi yetkili olduğu alanda olabildiğince bunun önüne geçmeye çabalıyor ki.
Sosyal ağlarda paylaş

Mum_Chamber said:

ben bu konudan cok sikildim. acmayin abicim, az anlayisli olun. burasi warez'e donmesin diye ona yasak buna yasak diyoruz, dedirtmeyin. aklimizca bir kullanici kitlesini egitmeye, baska bir kismini da buradan uzak tutmaya calisiyoruz, musade edin.
Benim karşı olduğum noktalardan biri de bu. Paticik gibi bilgi paylaşımının üst düzeyde olduğu bir internet ortamında torrent sitesi linklemek wareze ve lulz'a açılan kapı gibi görülmemeli. Sırf torrent yada benzeri p2p platformları internet bölümünde tartışılıyor diye emeğin için teşekkürler tayfasının buraya geleceğini düşünmek biraz abartı bence. Kısıtlamalar getiriler, direk linkler engellenir vs. Daha önce böyle sorunlar olmuyordu, şimdi niye olsun?
Sosyal ağlarda paylaş

merak ettiğim konu şu, ekşi sözlük gibi kurumsallaşmış bir internet sitesinde nasıl oluyor da torrent linkleri paylaşılabiliyor, hem de site onlarca preator (avukat tayfası) tarafından denetlendiği halde!

merak eden ekşisözlüğe girsin, torrent yazsın hayvan ara ya, bulsun siteleri. burayı da karıştırmasın.

ama ekşide varken bizde nie olmasın.
Sosyal ağlarda paylaş

roket adam said:
merak ettiğim konu şu, ekşi sözlük gibi kurumsallaşmış bir internet sitesinde nasıl oluyor da torrent linkleri paylaşılabiliyor, hem de site onlarca preator (avukat tayfası) tarafından denetlendiği halde!

merak eden ekşisözlüğe girsin, torrent yazsın hayvan ara ya, bulsun siteleri. burayı da karıştırmasın.

ama ekşide varken bizde nie olmasın.
bizde de var hayvan gibi torrent linkleri ararsan bulursun.ama onlar da sopcast'inden torrentine hepsini açıkça ortada tutan şeyleri temizliyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...