Pyro Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Dün gece wow oynarken bir firefox açayım dedim pc reset attı. Zaten son 1 haftadır oyuna girdikten 5 dakika sonra reset attığıda oluyordu ama bazende saatlerce (1.5-2 gün) reset atmadığıda oluyordu pc nin. Neyse dün gece yine öyle reset atınca klasik dedim ama bu sefer xp açılmadı ve siyah ekranda "Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press any key" yazdı. Sonrasında da mavi ekranda windows hata tarama zımbırtısı yapmaya başladı. O an çok uzun sürecek bu dedim ve iptal ettim. Sonrasında windows hiç açmamaya başladı. Xp yazısına geliyor, doluyor şeklinde gösteriyor sonra tam windows oturum seçme penceresine geleceğine reset atıyor kendine. Yukarıda yazdığım hatayı da bir daha hiç almadım. Format atsam düzelir mi? Bana windows çökmüş gibi geldi ama ilk o hatayı alınca kıllandım acaba donanımsal birşey mi diye. Zira 1 haftadır sürekli reset atmasıda bu yüzden kıllandırdı beni. Google'dan baktım ama herkesin sorununda sürekli bu hata çıkıyormuş, bende 1 kere çıktı sadece başka çıkmadı. Umarım formatla düzelecek kadar basit bir sorundur, teşekkürler. edit: Pc geldiğinden beri hiç format yemedi (yaklaşık 1.5 sene kadar). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 aha işte, o scan muhabbetini uzun sürecek diye atlamaya kalkılıp, işletim sisteminin hoşaf edildiği bi örnek daha :P edit: 4-5 kere daha gördüm aynı olayı :D Sorunun kaynağı ram veya Hdd, Hdd olması büyük ihtimal ama, bad sector olmuştu heralde, ve onu düzeltmeye kalktığında sen de "hassiee" dedin alete :) Kurtuluşu yok bunun artık, başka bi bilgisayara takıp hddyi gerekenleri kurtar sora da format at. Eğer sorun buna rağmen devam ederse, ramleri bi kontrol et (iki tane varsa sadece tekini takıp dene falan). Ramlerle uğraşmana rağmen aynı hataları alırsan format sonrası, ya iki ram de bozuk, ya da hdd yalan oldu demektir. ha tabi illa ki donanım sorunu olacak diye bişey yok, hddde fiziksel olmayan badsector de olmuş olabilir. Formattan sonra bu düzelir zaten, sorunsuz çalışır derdin buysa... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Çok gerekli şeyleri zaten d ye atmıştım 1 ay önce nolur nolmaz diye, o kadar başka pc ye takıp kurtarmayla uğraşmama değmez yani. Neyse akşam format atıcam o zaman belli olacak bakalım. edit: o scan muhabbeti bende hiç çıkmıyordu, ondan sokarım diyip atladım ama sokamadım peh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Mr_Hand said: aha işte, o scan muhabbetini uzun sürecek diye atlamaya kalkılıp, işletim sisteminin hoşaf edildiği bi örnek daha :P edit: 4-5 kere daha gördüm aynı olayı :D Raid bekliyordur adam Scan mı takar o sırada :) Zaten boyle ciddi sorunlarda çıkar o scan olayı öyle kafasına esince her daim cıkmıyor.Demek ki ilk ciddi problemini yaşamışsın ve kaybetmişsin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 16 ay formatsız iyi dayanmıştı halbuki =) Neyse umarım formatla düzelir, tek temennim o artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 @Mr_Hand bad sectoru scandisk ile nasıl düzeltmeyi planlıyorsun :) bad sector her zaman fizikseldir :) tahminim windows saçmalamış olurdu ancak boot sırasında hata vermiş olması tek ihtimalin hdd olduğunu gösteriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 PrudenT said: @Mr_Hand bad sectoru scandisk ile nasıl düzeltmeyi planlıyorsun :) bad sector her zaman fizikseldir :) Scandisk hasarlı tarafı karantinaya alıyor. Diskin o kısmı ve dolayısıyla o kısımda bulunan veriler kullanılamaz hale geliyor. Ama diskin geri kalan kısmını normal şekilde kullanmaya devam edebiliyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 scandiskin böyle bir şey yaptığını sanmıyorum/bilmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Aynı sorun ev arkadaşıma oldu geçen hafta, hdd yandığı için yenisini aldı. Geçmiş olsun kuzum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 benim de hdd pin'lerimden birisi kırıldı, yerine iğne takıp çalı$ıtırıyorum hatta ide'yi çıkarmıyorum hiç üstünden gerekirse power'dan çekip iptal ediyorum falan.. aynı hatayı alıyordum iğne mevzuundan önce.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 bad sector her zaman fiziksel olmaz ki, corrupted dosyalar bad sector gibi sonuçlara neden olabiliyo işletim sisteminin dosyaları ise... edit: lol sypro aynı şeyi bi işlemci için yapıcaktım da babam atmış galiba işlemciyi, yok ortada... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 PrudenT said: scandiskin böyle bir şey yaptığını sanmıyorum/bilmiyorum Microsoft said: Hot patching is the process of taking a file that contains one or more unreadable (bad) sectors and recovering all the data that is still readable. Any data that lies in a bad sector is replaced by zeros. For example, if a file occupies clusters 1, 2, 3, 4, and 5, and cluster 3 contains one or more bad sectors, ScanDisk reads as many of the sectors from cluster 3 as possible and moves the data to a new location (for example cluster 7). Any sectors from cluster 3 that could not be read are replaced with sectors filled with zeros in cluster 7. The FAT chain for the file is updated and cluster 3 is marked bad. After this process is finished, the file occupies clusters 1, 2, 7, 4, and 5. NOTE: This process makes the file fully readable, but the data that was in the defective sectors is still lost. It is not possible for ScanDisk to recover data from unreadable sectors. Kaynak: http://support.microsoft.com/kb/q103956/ Kalın yazdığım yerde de yazıyor. Bölme kurtarılamazsa bad sector olan cluster işaretleniyor (benim karantinaya alınıyor dediğim) ve bir daha kullanıl(a)mıyor. Ayrıca ilk paragrafta yazdığına göre bad sector denilen -Mr_Hand'in dediği gibi- illa fiziksel hasar anlamına gelmiyor. Diskteki bir bölümdeki veriler bir şekilde okunamaz hale gelmişse o bölüme bad sector deniyor. Duruma göre tamamen kurtarılabiliyor o bölme. Vista'da iki kez başıma geldi. Laptop'un ekran kartında ufak bir sorun olduğu için arada sırada patırt diye restart atıyor. Nadir de olsa bu restart sırasında registery dosyaları bozuluyor ve Vista boot edemez hale geliyor. Recovery dvd'sini koyup scandisk çalıştırıyorum. Bu recovery dosyalarını scandisk düzeltiyor ve Vista tekrar açılabilir hale geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 hmmm iyi pardon o zaman :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiadanLocke Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Ya yalnız, bu sorunun aynısı bende 3 bilgisayarın da başına geldi ayrı zamanlarda. Bence microsoft bi güvenlik yamasının içine bişey attı çökertiyo bütün XP sistemleri, vistaya geçelim diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 ubuntu önersem :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Neyse dün gece zar zor format attım, cd veya dvd rom takınca da arada reset atıyordu. Yılmadım uğraştım ve şu an son yamalarımı indiriyorum. Hdd de sorun olsa şu an sanırım ne windows yükleyebilirdim ne de bunu yazıyor olabilirdim =] Yardım etmeye çalışan herkese de teşekkürlerimi sunarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 heh, sen bi super scan yapsana baboli :D Bad sector felan varsa bakiversin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 ya o çok garip bişi benim bilgisayarda da olduydu,annemin bilgisayarında sürekli oluyor,bazen uzun süre açmıyor,bazen ertesi gün açılıveriyor garip bişi. Gerçi benim ki hdd'den olmuştu,annemin ki ni bilemiyorum. geçmiş olsun ouz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 yalnız cd takınca da oluyosa sorun halen sona ermemiş olabilir. (şu an sorunsuz çalışıyosa bişey diyemem, ama eğer cd takarken bile reset attıysa anakart-ide kabloları-ram üçlüsünden birilerinde sorun olma ihtimali var :) ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Pyro said: Neyse dün gece zar zor format attım, cd veya dvd rom takınca da arada reset atıyordu. Yılmadım uğraştım ve şu an son yamalarımı indiriyorum. Hdd de sorun olsa şu an sanırım ne windows yükleyebilirdim ne de bunu yazıyor olabilirdim =] Yardım etmeye çalışan herkese de teşekkürlerimi sunarım. bozuk hdd kullandım ben 2 yıl yarısı yoktu arada gidip geliyordu falan olabiliyor yani :d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Format attığım geceden beri sorunsuzdu taki bugüne denk. Oyuna giriyorum şak reset atıyor yine. Bios'tan derece falan baktım 50 gösteriyor, normal. Anlamadım ben bu işi, donanımsal birşeyse kaç gündür niye sorunsuzdu bu salak pc. Formattan sonra pek birşey de yüklemedim aslında, anlamadım ben bu işi cidden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Şüpheliler: 1- PSU ( ekran kartı psuden yeterince güç çekemiyordur, oyuna girince de resetlenmeye neden oluyordur.? ) 2- Ram 3- Ekran kartı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 öncelikle ramlerini bi kontrol et. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 Dün geceden itibaren yaklaşık 20 küsür saat hiç sorun vermedi oyundayken. Sonrasında ise yine klasik reset atmaya başladı. Tabi yine oyuna girince reset atıyor onun dışında normal yaptığım herhangi birşeyde (ie, winamp, msn vs) sorun vermiyor. Ramlerde olsa sorun bunlarda da bir sorun verirdi mutlaka, en azından ben öyle biliyorum. Bana ekran kartında gibi geliyor sorun, çünkü dün gece ekran kartı fanını temizledim ve sorunsuz çalıştı baştada belirttiğim gibi. Gerçi fanda hiçbir pislik kalmamasına rağmen yine reset atmaya başladı oyuna girince orası ayrı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 ekran kartı problemlerinde reset olmaz, ekran donup kalır görüntülerde yırtılma/bozulma olur vb. ramler sadece tek bir setupın %42sinde bile sorun çıkarabiliyor diğer her şeyde düzgünken, oluyor öyle garip problemleri, muhtemelen ramde problem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar