Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mahir Çayan'ın kitabı örgütsel doküman oldu!

naraso

Öne çıkan mesajlar

Mahir Çayan'ın kitabı örgütsel doküman oldu!

DHKP-C örgütü üyesi oldukları iddiasıyla Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan 14 sanıkla ilgili iddianamede, sanıklardan birinin evinde bulunan Mahir Çayan'ın "Bütün Yazılar" kitabı "örgütsel doküman" olarak nitelendirildi. Sanıkların avukatı Selçuk Kozağaçlı, "Ben bugün Ankara'daki bir kitapçıdan bu kitabı satın aldım. Her yerde satılan bir kitap nasıl oluyor da örgütsel doküman diye iddianameye giriyor" dedi. Aralarında SES MYK Üyesi Meryem Özsöğüt'ün de bulunduğu sanıkların 8.5 yıldan 20 yıla kadar hapisleri isteniyor.

Meryem Özsöğüt, savunmasında, sadece SES'in yaptığı bir basın açıklamasına katıldığını söyyerekek beraatını istedi. Özsöğüt, hakkındaki "evinde yasak yayınlar bulunduğuna" ilişkin iddiaların hatırlatılması üzerine, evinde bunan 3 kitap hakkında toplatma kararı olduğunu bilmediğini anlattı. Diğer sanıklar da beraatlerini istediler. Mahkeme sanıklardan 7'sinin tahliyesine karar verirken, aralarında Meryem Özsöğüt'ün de olduğu 5 sanığın tutukluluk hallerinin devamını kararlaştırdı.
Sosyal ağlarda paylaş

mahir çayan kim midir?
1945 dogumlu. thkp c'nin kurucularindandir.
ce$itli banka soygunlari ve adam kacirmalardan sonra, yarali olarak ele gecirilir. kartal-maltepe askeri cezaevinden kacar (1971). unye'de uc ingiliz teknsiyen kacirirlar, rehineleriyle niksar'da kistirilirlar ve oldurulurler.
böyle gidiyor..

hal böyleyken bu adamın yazdığı kitap örgütsel döküman olmayacakta ne olacaktı? ayrıca oradaki adamların hiçbisuçu olmasada yasadışı bi örgüte üye olduklarından ceza almalılar.

daha önce bi kaç topicte gördüydüm seni hepinizden çok vatanseverim diyordun genç yurtseverlere falan üyemisin sen lol tipe bak uza haydi.burada herhangi bi görüşü zihniyeti savunabilirsin ama teroru asla..
Sosyal ağlarda paylaş

O mantık(sızlık)la olaylara bakarsak, yayınevlerinde birer hukukçu/ajan falan bulundurmak lazım yazar geçmişinde hiç bi suç işlemiş mi falan diye. Gelsinler evine tutukluyoruz seni okuduğun kitabın yazarının sicili var diye. Kaldı ki, mahir çayan yani. Unutturmaya,uyutmaya mı çalışıyolar neymiş ki amaç, adam sanki kitabı okuduktan sonra "devrim devrim&+^%!'" diye çıkıp sokağa milleti tarayacak. Vaktinde herangi bir şiiri bulundurulduğu koşulda hapse girme sebebi sayılan Nazım Hikmet şimdi el üstünde tutuluyor, aynı hadise kurtçuklar ulusa dahi tekerrür eder kuşkusuz.
Sosyal ağlarda paylaş

nasıl oluyormuş o işler ? ekşideki ilk yorumu değil internet üzerindeki tüm yorumları okusam ne değişir ki?hiçbirşey. niyemi hiçbirşey bu adam insan kaçırmış , soygun yapmış , insan öldürmüş, yasadışı bi örgütün kurulmasında öncü olmuş.

ben bu adamı burda alkışlarsam sığ düşünmüş olmam bu kadar psikopatlığı eleştirdiğimde sığ düşünüyor olurum.bırakıcaksın bu işleri.ne kadar iş yapmış olursa olsun üstteki saydıklarım bir şekilde örtülemez.
Sosyal ağlarda paylaş

adamlar dhkp c üyesiymiş işte mahir çayanda bunun kurucularındanmış.

dhkp c nedir diye bakıyoruz?
1999 yilinda pkk ile imzaladiklari ortak eylem birligi kararindan sonra du$unsel/orgutsel acidan ozunden tamamiyle sapan, halk dewrimini savunup sonrasinda halki katletmeye ba$layan, eylem/miting/gosteri yuruyu$lerini provoke ederek koruduklari(!) kesimi zor durumda birakan orgutsel olu$um.

nesini savunuyorsun bunun sen?
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi mahir çayan adam öldürmüş, soygun, kaçakçılık, adam kaçırma ve terör örgütü kurma suçları var.. böyle gidiyor..

dhkp c ise gösterdiği amaçla uzaktan yakından ilişkisi bulunmayan bölücü bir terör örgütü...onlarca olayı var..buda epey insan öldürmüş ve daha neler neler.

şimdi hangi yönüyle savunuyosunuz bunu?olay nedir yani güzel olan nedir terör örgütü ve terörizm güzel şeyse ok hep birlikte savunalım ..

veya üstteki postlarda elemanın teki yazmış gelecekte cart olcak curt olcak gelecekte terör ve terörizm iyi birşey mi sayılcak ne olcak ?
Sosyal ağlarda paylaş

Önce saygılı konuşmayı öğrenceksin. Klavye başında olsan bile kimseye "uza" veya başkasının arkasından "elemanın teki" demiceksin. Sonra daha kapsamlı konuları bir ihtimal tartışabilirsin.

Onu geçtim,
a cup of coffee said:
adamlar dhkp c üyesiymiş işte mahir çayanda bunun kurucularındanmış.

dhkp c nedir diye bakıyoruz?
1999 yilinda pkk ile imzaladiklari ortak eylem birligi kararindan sonra du$unsel/orgutsel acidan ozunden tamamiyle sapan, halk dewrimini savunup sonrasinda halki katletmeye ba$layan, eylem/miting/gosteri yuruyu$lerini provoke ederek koruduklari(!) kesimi zor durumda birakan orgutsel olu$um.

nesini savunuyorsun bunun sen?
CthuLhu said:
Mahir Çayan'ın 1999 da ölü olması da başka bişi tabi ki.

.
+; Benim eleştirdiğim şey senin kuyruğuna basılmış kurt gibi savunmaya geçmen. Ayrıca ben herangi birinin evinde geçmişinde suç işlemiş herangi birinin yazmış olduğu kitabın herangi bir düşünceyle belli bir suç sıfatı altına girmesine karşıyım.
Bunu anlaması zor mu?
Yaranın ölçeğini merak ettim, mahir deyince parladın hemen valla helal olsun.

Adam gibi konuşmazsan da kaale almam, yöneticiye şikayet ederim üslubunu takın.
Sosyal ağlarda paylaş

thkp-c ve dhkp-c birbiriyle alakasız iki örgüt. yanlışlarını düzelt hatta önce öğren sonra yaz. türkiye halk kurtuluş partisi cehpesi demek thkp-c. ve sonradan değişe değişe bölüne bölüne en son dhkp-c günümüze geldi.
daha bir şeyler yazacaktım ama vaktim yok şimdilik.
öyle entiri okuyup bilgili olunmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca şöylede bakabiliriz. 'İttihat ve Terakki'de Osmanlı için yasadışı bir örgüttü. Atatürkte bir zamanlar bu örgüte katıldı. Atatürkün amacıda Saltanatı yıkıp Cumhuriyetı getirmekti. Saltanat yanlılarının gözünde de Atatürk haindi.

Mahir Çayanı sevmeyebilirsin ama adama hakaret etmeden önce sadece ne yaptığına değil. Hangi amaç uğruna yaptığına yaptığına da bakmalısın.
Sosyal ağlarda paylaş

Mahir Çayan'ın kitabı kitapöılarda bile satılıyor. Benim evimde de örgütsel döküman var o zaman. Mahir Çayan ve arkadaşları kahrolsun amerika ve bağımsız türkiye sloganları ile ortaya çıktılar. şimdi hepiniz meydanlarda bu sloganları bağırıyorsunuz. peki bu çocuklar niye öldüler? Şimdi biri kalkıp amerikan askerlerini rehin alsa kahraman yerine koyarısınız.

Mahir Çayan - Kesintisiz Devrim said:
II.
KEMALİZM

Kemalizm, emperyalizmin işgali altındaki bir ülkenin devrimci-milliyetçilerinin bir milli kurtuluş bayrağıdır. Kemalizmin özü, emperyalizme karşı tavır alıştır. Kemalizmi bir burjuva ideolojisi, veya bütün küçük-burjuvazinin veyahut asker-sivil bütün aydın zümrenin ideolojisi saymak kesin olarak yanlıştır.
Kemalizm, küçük-burjuvazinin en sol, en radikal kesiminin milliyetçilik tabanında anti-emperyalist bir tavır alışıdır. Bu yüzden, Kemalizm soldur; milli kurtuluşçuluktur. Kemalizm, devrimci-milliyetçilerin, emperyalizme karşı aldıkları radikal politik tutumdur. [10]
Ülkede, kendi solunda, emperyalizme karşı hiçbir devrimci, ulusal-radikal sınıf hareketi olmadığı, dünyada, bugünkü gibi milli kurtuluş savaşlarının destekçisi bir dünya sosyalist bloğunun olmadığı bir evrede, emperyalizme karşı, dünyada ilk muzaffer olmuş bir halk savaşını veren radikal-milliyetçiler, bu bakımdan, ülkemizin -kökeni Osmanlı alt bürokrasisinin ilericiliğine dayanan- bir orjinalitesidir. Kemalistler için ülkemizdeki, asker-sivil aydın zümrenin jakobenleri diyebiliriz.

1923 Devrimi, önder sınıfın karakterini yansıtan bir milli devrimdir. Emperyalist işgal kırılmış, komprador-burjuvazi tasfiye edilmiş, yabancı sermayeye tanınan bazı imtiyazlara rağmen genellikle emperyalist istismar bertaraf edilmiş, feodalizmin ideolojik ve politik gücü kırılmıştır.
Bu, muhtevası burjuva olan bir devrimdir. (Stalin ve Mao, 1919-23 Anadolu harekâtına devrim demektedirler. Keza Mao, 1923 Anadolu Devriminden muhteva bakımından pek farklı olmayan Cezayir Devrimi için de, milli demokratik devrim kavramını kullanmaktadır). Ancak, önder sınıfın karakterinden dolayı, bu devrim sürekli kılınamamış, duraklamalara ve hatta geriye dönüşlere maruz kalmış, sonunda da ülke yeniden sömürgeleşme sürecine girmiştir.
Sosyal ağlarda paylaş

Anam ben toptan yandım desenize :)

Bende bir anarşistin yazdığı kitap var,
Bende bir komünistin yazdığı kitap var,
Bende bir faşistin yazdığı kitap var,
Bende bir kapitalistin yazdığı kitap var,

Daha da vardır kesin,

Desenize toptan sıçtık zira dünya üzerindeki akla hayale gelebilecek bütün örgütlere üyeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

fedaykin said:
Bende bir anarşistin yazdığı kitap var,
Bende bir komünistin yazdığı kitap var,
Bende bir faşistin yazdığı kitap var,
Bende bir kapitalistin yazdığı kitap var,
ne ayıp...
insan bi tane de bir şeriatçının yazdığı kitap atar aralarına çeşit olsun diye.
Sosyal ağlarda paylaş

a cup of coffee said:
mahir çayan kim midir?
daha önce bi kaç topicte gördüydüm seni hepinizden çok vatanseverim diyordun genç yurtseverlere falan üyemisin sen lol tipe bak uza haydi.burada herhangi bi görüşü zihniyeti savunabilirsin ama teroru asla..

mahir çayan terörist diyorsan senin zekandan şüphe duyarım.ayrıca mahir çayana terörist diyorsan terörü(mahiri) savunuyorum o zaman.
Sosyal ağlarda paylaş

fedaykin said:
Kur'an sayılıyorsa o da var efendim :) Şimdi Kur'an a bir kitap dersem "lan sen kutsal bir kitabı teröristlerin kitabı ile nasıl aynı kefeye koyarsın kefere" diyen çıkar diye onu yazmamayı daha uygun görmüştüm de :)

+1

dunyadaki teroristlerin buyuk cogunlugunun elinde var kuran ve ondan ilham aldikalrini soyluyorlar

buyrun burdan yakin
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...