Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Misak-ı Milli


Bone

Öne çıkan mesajlar

Bu konuda Tarih bölümünde daha önceki senelerde bir topic açılmışsa affınıza sığınıyorum, arama motoruyla birşey bulabilmek imkansızlaştı artık. Direk yeni topic ile sıfırdan başlıyalım.


Son günlerde bazı grupların ellerinde bir haritayla dolaşıp "Bakın bizim Misak-ı Milli bölgemiz aslında budur" dediğini görüyorum.

Oysa bize okullarda yıllardır Misak-ı Milli bölgesinin mevcut sınırlarımız olduğu ve bu bölge dışına çıkmama prensibimiz olduğu felan anlatılmıştı.

Şimdi önümüze konulan yeni haritalarla "aslında Atatürk bunu istiyordu, biz yapıcaz" denilmesi kafamı bir hayli karıştırdı.

Birincisi, Diyarbakır gibi kendi şehirlerini bile doğru düzgün idare edemiyorsun, yeni topraklar kazandığında ne yapacaksın ki?
İkincisi, o yeni toprakları nasıl almayı düşünüyorsun? Amerika'nın Büyük Ortadoğu Projesi sırasında hazır Ortadoğu karışmışken, sen de araya girip toprak mı kapmayı düşünüyorsun?
Üçüncüsü, O haritalar Taa Bulgaristan, Yunanistan, Irak, İran, Suriye ve Ermenistan gibi ülkelerin topraklarını kapsıyor. Oturup bunlara savaş mı açıcaksın? "Yurtta barış, dünyada barış" sloganına ters olmaz mı bu? Hem bu ülkelere savaşabilecek gücün olduğuna inanıyor musun? Bunlara daldığında Amerika, Avrupa, Ortadoğu sana düşman olmayacak mı?
Dördüncüsü, türban-ekonomi-bağımsızlık-eğitim-terör-AB-Kıbrıs sorunlarını düzelttin de bunla mı uğraşıcaksın bir de?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gerçek Misak-ı Milli sınrıları öyle Osmanlı gibi değil.
1-)Mondros ateşkesi imzalandığında geçerli olan sınırlar. Batıda Meriç Nehri, Güneyde Lazkiye'den başşlayıp Halep'in güneyinden, Çöl'ü takip edip Musul ve Kerkük'ün güneyinde iran sınırına uzanan hat.
2-)Doğu sınırı konusu belirsiz. Brest-Litovsk Ant. ile Ruslar Kafkasların kuzeyine çakilmişlerdi. Misak-ı Milli'de sanırım Batum ve Nahçivan bize kalıyor.
3-) Misak-ı Milli gereği Batı Trakya'da plebisit yapılması isteniyor, o zamanlar türk çoğunluk oralar. Şimdi değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aga ii güzelde gazetede haberlerde ben hiç böyle bişiyedenk gelmedim.
ha adamlar yazsa konuşsa ne olcak ?
kalkıp tüm dünyaya savaş mı açıcaz
gazeteciler hep yazarlar yazış içindeler
sıkma canını sen.
babannemiz vardı bi bizim o hep söylerdi." geç bunları geççç" diye.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

musulu alsak bile zarardan başka birşey olmaz zaten doğuda eğitimsiz insanları eğitemiyoruz birde oraları alırsak çileden çıkar doğu tarafı

ha onları eğitelim bilinçlendirelim sonra ıraktan cacık olmazsa türkiye lan bize süper bakar derse musullulara kapı ardına kadar açık

oda türkmenlerin hatırına yani
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...