GEd Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Baggio said: Herkesin zevkleri farklı ve DAoC gerçekten gayet güzeldi zamanında, ben de oynadım senelerce, WoW çıkıp da geçmek zorunda kaldığımda da üzülmüştüm resmen.. ama WoW daha "iyi" bir MMORPG şu anda. Daha çok sevmek/beğenmekle daha iyi olmak kavramlarını birbirine karıştırıp başka insanların zevklerine de hakaret etmeyin lütfen. Zamanında geri dönmeyi denedim ama interface her zamanki gibi işkenceydi, kaldığı yerden devam. Bir yerden sonra zaten oynayacak oyuncu yoktu, PatiUO daha kalabalıktır heralde :) Mythic bu kadar "elit" bir firma olmayıp biraz daha oyuncusuyla ilgilense, isteklerini dinlese, biraz daha rahat bir interface yapsa bu kadar silinip gitmezlerdi, ama hep çok yavaş ve burunlarının dikine hareket ettiler malesef. uzun zamandır oyunlara uzağım , wowu toplasan 1 ay oynamışımdır, daocu 2 sene. beni belkide daocta PVPden sonra en çok çeken şey arayüz rahatlığıydı herhangi ekstra birşeyle uğraşmana gerek kalmıyordu oyunun sana sundukları basit macro sistemiyle hayli hayli yetiyordu . wowda screenlere bakıyorum konulara bakıyorum , işte hangi addon kullanıyorsun falan geyikleri dönüyor , oyun sana herşeyi sunamıyorsa bir sorun vardır bence , belkide haklısın mythicin hataları konusunda ama şu şekilde ; oyunlarla çok alakası olmayan temel kitleye hitap etmedi , interface for dummys gibisinden şeyler lazımdı yani :) kısaca bir ben bir mmorpg oynuyorsam ekstradan 30 tane program kurmak istemem sırf interface için bile olsa, oyun sana gerekli şeyleri sunabilmeli,ve daoc bana herşeyi sunuyordu oynadığım zamanlarda, hiçbirzaman şu olsun dediğimi hatırlamıyorum, şimdi durum nasıldır bilemem tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Çalıntı diye birşey yok, Conan'da da WoW ile aynı bir ton şey var mesela, o günün MMO konseptinden fazla uzaklaşmak demek oyuncuları korkutmak demek. Daha hızlı adapte olunsun diye bazı şeyler alınır, normaldir. Conan biraz abarttı hatta ama olsun, talent tree'leri açan klavye kısayolu bile aynı yani :p Elit olmak kötü değil de "arrogant" tarafına bile kaçtı işin Mythic, kendi isteklerine göre geliştirdiler hep oyunu, oyuncuların çoğunluk istekleri yerine. Örneğin en basiti, Blizzard oyuncuların %80'inin kullandığı ve bazı işleri gerçekten kolaylaştıran bir addon gördü mü direk oyuna ekliyor bir patch'de, Mythic'in böyle birşey yapması kıyamet alameti olurdu heralde. PvP isteyen onu yapıyor ve çok da başarısız değil bence, detaylarına girip tartışmaya gerek yok bence ama WoW'da PvP daha hızlı mesela, yetenek gerekmiyor diyorsunuz da bilgi ve refleks gerekiyor hiçbişey değilse. Belli setupların belli rutinlere bağlanması da MMO'ların doğasında var, daha erken insta mezz yapıp sorc'u öldüren %95 kazanıyordu mesela ben DAoC'u bırakırken :) Zerg olayı da yok, BG limitleri belli Arena takımları belli. Ama outdoor PvP çok çok zayıf, DAoC'da özlediğim yön de o, keep/relic raidler, siege ekipmanları falan. Conan'da tekrar kavuşmayı umuyorum onlara da :p PvE isteyene de daha çok imkan var, 200 kişi raid yapıp 5 tane item için tamamen random bir sistemle roll etmek yerine herkesin kendine göre instance'ı var, guild bazında PvE yapılıyor. Kalitesiz ve/veya random oyuncu kitlesiyle muhatap olmaktan da böylece kaçınabiliyorsunuz. Oyuncu kitlesi biraz daha kalitesiz ama evet, özellikle gamecard'ları güzel yaymaları ve cartoon tarzı grafikleriyle ve nispeten daha basit bir arayüzle düşük yaş ortalamasını da kendilerine çektiler çok güzel. Warcraft adı ve Blizzard kalitesi de "büyük otomobil firması" etkisini yarattı evet. Yine de kaliteli diyebileceğimiz oyuncuların da büyük kısmı oynamaya devam ediyor, yani sadece kalitesiz veya çocuk yaşta oyuncu kitlesinin oyunu değil, onların da oynayabildiği bir oyun sadece. Bu da amme hizmeti değil kar amaçlayan bir firma için olsa olsa pazarlama başarısıdır :) Biraz da markanın kaymağını yemek tabi. Nolursa olsun WoW da 3 seneye yaklaştı ve ikinci expansiondan birkaç ay uzakta, çoğu şey kemikleşti ve rutin/ezber haline geldi. Expansion'dan sonra 6 ay daha zevklenip gene herşey rutinine döner muhtemelen, doğanın kanunu biraz :) Hem marka, hem kalite olarak da karşısına çıkabilecek pek birşey yok ama şimdilik.. Conan kötü başladı ama ivmesi var, WAR da şimdiden ikişer class kesintiye gitti yetiştiremeyip, şişirip expansiona yüklenecekler gibi. Conan biryerlere gelirse DAoC ile UO karışımı, combat sistemi nispeten daha çok yeteneğe (ama biraz da pinge) dayalı, guild şehirleri ve siege sistemi olan, realm/race çatışması yerine guildlerarası ve PK sistemli PvP sistemine sahip istediğimiz gibi bi oyuna yine kavuşabiliriz. Şimdilik çok eksiği var ama potansiyeli de var, olur inşallah :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quibble Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Daoc u bu durumlara getiren WoW`dir. Sanirim bu tartisilmaz. Belki Mythic dedigin gibi daha cok insanlari dinleseydi, bu kadar hizli bi cokus yasamazdi. Ancak, Mythic'in insanlara sunmadigi pek birsey oldugunu dusunmuyorum. Daoc oynarken unlu Warcraft ve Diablo yapimcisi Blizzardin WOW'un Warcrafttan bildigimiz charlarini cinematixde tamamen farkli bi gorsel boyutta ( adi ustunde cinematix ) sunmasiyla birlikte insanlarin gozunu boyamasi cok normaldi. Pazarlama konusundada haklisin Mythic yillar boyunca bole bi girismde bulunmadi.Reklam neredeyse 0'di. Oyun dergileri ve sitelerinde ancak criticlerinden fikir alabilyorduk. Ki cogu ulkede oldugu gibi Turkiyede de DAoC un en populer yillarinda bile cogu Online oyuncusu tarafindan taninmiyordu. Bazilarimiz forumlardan ogrendik, bazilarimiz net cafeye yuklemis oynayan abilerimizden.Blizzard'in en sansli oldugu konu buydu belkide, reklam yapmasina fazla gerek olmadan bilinmesiydi. Mythic ne GOA kim? Bunlari kim biliyordu. Blizzardin tecrubesi yeterdi, ole sanmistik.Ilk ciktiginda WOW berbatti, sevildi ama cunku Blizzarddi, Warcraftti. Yetmedi tecrube ilk baslarda.Evet haklisin patchleri oyunculara yonelik cikarttilar ve birakmaya yeltenen oyuncularin cogunlugunu onlemeyi basardilar, iste burda tecrube isin icine girdi. Ancak MMORPG toplu kaynasma noktasidir, oyle instance a giriyim kendi itemmimi cikartayim bence biraz ters kaciyor bu mantiga. Hos Mythic de gec olsa ise yaradigini gorup ekledi daoc a ama yinede 200 kisi arti raid e cikip roll attigin zaman senin olmasini arzulamak apayri bir duyguydu. ki Daoc un ortaminda eger aktif bir oyuncuysan herkes arkadasindi, herkesi cagirip bi raide gidebilirdin.Bazen sirf senin icin kasilirdi bazen onlar sana yardim etti icin yol uzerinde durup bunuda senin icin yapalim demek vardi. WoW PVP`si, ki MMORPG de ilk bakilmasi gereken sey oldugunu dusunuyorum, cikista cok zayif kaldi. Outdoor yoktu. Herseyin yanisira arenaya girmek cok komik bir olay bence. vs atalim muhabbeti.Dota degil ki bu. Massive ! Hangi sorc once mezlerse olmaliydi zaten, hangisi daha yetenekliyse hangisi daha cakal yolu kullandiysa kim kimi hazirliksiz yakaladiysa.. Yada hangi minstrel daha iyi support oynuyorsa, hangi healer dogru pozisyonlandiysa olmaliydi WoW'da da. Belki WoW toparlamayi basarmistir, ancak hicbir zaman DAoC'umun PVP degil, RVR sistemini yakalayabilecegini sanmiyorum. Conana gelirsek ki gelmeyelim hicbir fikrim yok =) War Hammer'a da guvenmiyorum cunku Mythic EA le birlesip Blizzard taktikleri uygulayacak, buda gercek MMORPG'cilerin pek hosuna gitmeyecektir. Ama cok kisi oynayacak, en azindan Diobla 3 gelene kadar deneyecektir. Oda fazla zaman almaz. Yoruldum. Hehe. =) edit: kendimden utaniyorum aytim yazmisim ya.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quibble Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 outdoor yoktu derken kim kimi tutarsa disinda yoktu. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Hala da yok :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quibble Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 sonuc olarak herkesin beklentisi farkli sanirim. bosun yordun beni baggio :P:P Blizzard ve Mythic anlassada bi oyun yapsalar. Crit vursalar. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Yok beklentilerimiz aynı da ben bu kadar hoşnutsuz değilim WoW'dan sadece, idare ediyorum :p Ediyodum en azından.. Conan iyi olursa artık inşallah, takip et bence gelişmeleri, siege falan var gene :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 daoc ben guççükkene mmorpg'lere sevdalanmamı sağlayan oyun. hiç oynamama rağmen :D çünkü oyunun açıklamalarını okuyodum kale kuşatmaları falan OHA OHA OHA OMFG diyodum sürekli oyunu almak için para bile biriktirmiştim. ama sonradan farkettimki aylık ücrette istiyomuş. ben o gün mmorpg'leri keşfetttim ve hepsinin aylık ücret istediğini anladım :D DAoC 2 gelirse eğer, kesinlikle başlıcam. içimde kalmış olan ukteyi söküp atmam lazım. ama daoc 1 için artık çok geç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 DAoC 2 yerine Warhammer yaptı işte Mythic ne bekliyosunuz hadi gogo open beta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 WAR Daocun tırnağı olamaz. ayrıca firmanın adı mythic olabilir ama daocun kadrosundaki kimse yok. herifler sanya thoması bile kovdular. güzel kızdı gideri vardı yazık oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MiaDea Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 9 senedir belli aralıklarla daoc oynuyorum .. oynayan birileri oldugu surecede oynamaya devam edecegim : ).. us de klasik serverin acilmasisini bekliyorum tekrar actiricam account u .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afterdeep Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Origins'i dört gözle bekliyoruz. Şu an ben US'de Classic serverlarda ara ara oynuyorum. Origins gelince dönüşler olacaktır oyuna mutlaka.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Half_Cow Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 classic'de hangi realmlerde oynuyodun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afterdeep Mesaj tarihi: Kasım 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2008 Hibernia Gareth'te NSim var Sianure nickli. Midgard-Lamorak'da skaldım var nicki KAfakoparan. Su an Champion levellıyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Half_Cow Mesaj tarihi: Kasım 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2008 Kesin karşılaşmışızdır senin NS'le :D Ama skaldın ile karşılaştığımı hiç hatırlamıyorum çünkü farketsem kesin bişeyler derdim. Ben hep Midgard-Gareth'de oynardım. Son nüfus azalmalarından sonra bıraktım ama. Classic serverını da açmayacaklar bu gidişle. :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rudyray Mesaj tarihi: Kasım 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2008 afterdeep durumun nedir senin tilkinin donup dolsaip gelicegi yer neresidir???? champion levelliyorum dediiiiiiiiii Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afterdeep Mesaj tarihi: Kasım 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2008 Ben eğleniyorum. NS zaten RR9L1 oldu. Genelde teke tekte ölmğyorum kolay kolay. Yüksek rank tanklar bozuyo o kadar. Gerisi çok zorlamıyor. Bizim girdiğimiz saatler Amerika'nın iş yerinde olduğu saatler olduğu için genelde boş o yüzden midgard a girmiyorum. Berk bu arada oyuna gelme şansın var ise gel takılalım ara ara. Çok sık girmiyorum zaten.. Haber et.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Malkochoglu Mesaj tarihi: Kasım 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2008 bende'de ns+sb var baya bi aradan sonra geri geldim :) daha cok sb ile oynuyom ama midler zerge baslayinca ns'e donuyom direk sb Cypnublade ns Cypriot Yardima ihtiyaciniz varsa baslangicta hibde baya yardim edebilirim gerek pl/sc/tailor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afterdeep Mesaj tarihi: Kasım 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2008 Biliyorum senin SByi karşılaşmıştık yanılmıyorsam :) Bu arada NSnin soyadını değiştir :) Saygılar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Malkochoglu Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 iih :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mathias Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 bizim 50 yıllık karakterler duruyor mu acaba. Bende shrouded isles ve trials of atlantis mi ne vardı da. Şöle klasik server açılsa belki denerim gene 2dklığına :D.Wizard ile beynimize yeriz gerçi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revenant Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 acik klasik serverlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Camelotheralda nie giremiyorum ben ya :S bu arada free ye gelin eğlenelim ya :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 wowdan sonra cok kalas bi oyun gibin geldi bana, alismasi zor. yine de zevkli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FatihTheOasis Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Arkadaşlar yokmu avrupa serverlarıyla ilgili bilgisi olan lütfen yardımcı olsun ben Excal/Pryden da oynuyodum son halini bilmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar