Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

GeeXboX - Bilgisayarınızı Home Theater'a Çevirin

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
GeeXboX 8.9 MB büyüklüğünde bir Linux sistemi. Hayır, doğru yazdım sekiz nokta dokuz megabayt.

Harddisk'inize açacağınız minicik bir bölüme kuruyorsunuz bunu ve boot manager'da şeçtikten sonra kendisini ram'e yükleyerek fazlasıyla çalışmayı beceriyor.

Nasıl yaptığını bilmiyorum ama ilginç bir şekilde ses, video, wireless ve usb sürücülerini otomatik olarak tanıyor ve kuruyor.

Temel işi multimedia oynatmak. Aşağıda okuyabileceğiniz her şeyi yapıyor:

* MPEG 1/2 movies (MPG files, VCDs, DVDs ...)
* MPEG 4 movies (DivX, XviD, H.264 ...)
* RealMedia and Windows Media movies.
* OggMedia streams
* Matroska streams
* Audio streams like : MP3, Ogg/Vorbis, WAV (AudioCD), AC3, DTS, MusePack (MPC), FLAC ...
* Network streams : WebRadio and WebTV through SHOUTcast.
* Watching analog TV and digital DVB
* Playing analog Radio streams.
* Playing files from your local network (LAN) through remote NFS, Samba (i.e. Windows) or UPnP shares.

Desteklediği donanımlara buradan bakabilirsiniz: http://www.geexbox.org/en/hard.html

Biraz da screenshot:

Screenshots

Sosyal ağlarda paylaş

hobbyOs gibi isimlerde geçenler de var. benzer projeler ve boyutları 1 disket (1,44mb) 1 diskete gereken her$eyi soğdırmaya yönelik çalı$malar.. bu da anla$ılan benzer bi proje ama daha kapsamlı gibi neticede boyut arttıkça kalite de artıyo ister istemez (not: bu bilgi kesinlikle windows için söylenmemi$tir, zira windows xp vs. windows vista kar$ıla$tırmasında açıkça görülebilen sonuçların üzerine konu$maya bile gerek yoktur)..

denemek için sabırsızlandım..
Sosyal ağlarda paylaş

Normal sistemde bende bir yararını düşünemedim! Fakat sistem linux olduğunda çok düşük donanımlar ile ve büyük bir hardisk ile makul bir fiyata kendi multimedia merkezinin yaratabilirsin. bu boyda tvnin yanında bütün dizi ve filmlerin içinde! hatta wireless özelliği olan bir anakart alırsan tvde internet keyfi. Daha ne olsun.

Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...
usb destekleyen bir dvix/dvd player ve harici disk kombinasyonu da yapabilirsiniz. hem player kuracağınız en ucuz bilgisayardan daha ucuza gelecektir, hem de harici diski bi yere sabitlemeye gerek kalmadan çok amaçlı kullanabilirsiniz.
bir de hdmi çıkışı olayı var ilerde olmazsa olmaz haline gelecek. lazım olduğunda laptopu tvye bağlıyorum ben. açıkçası sadece multimedya için ayrı sabit bir sisteme parayı bağlamak gelmedi içimden.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
  • Genel Yönetici
Yeni versiyon:

After more than one year of development, the first beta version of GeeXboX 1.2, a free embedded Linux distribution which aims at turning a computer into an HTPC (Home Theater PC) or a Media Center, was released: "As told at 1.1 release's time, the major change is X.org inclusion. This was a lot of work but this allows GeeXboX to fully support wide screens and all of the new HDTVs monitors. Everything is autodetected and configured and it should detect the best resolution that suits your monitor. Along with X.org, come all of its video drivers. Say bye bye to VIDIX (as good as it was) and welcome XVideo. This brings video acceleration (but still no GPU offload) to nearly all video cards in the wild. Also come many kernel and internal changes. The whole distribution is now modularized to best detect your hardware and load only what is needed. Many drivers have been added and installation has been completely reworked for better usability. This version also has been optimized for various platforms like EeePCs, EasyGate, and brings official support of MacIntels computers. It also introduces a new port to x86_64 architecture which brings a small performance boost regarding to the 32bit edition."
Sosyal ağlarda paylaş

ya yeni partition açıp bunu nasıl atıcam ve nasıl boot edicem mini tutorial istiyorum.

partition için partition magic gibi programlar vardı sanırsam. ama sonra boot etmek için ne yapıcam. biostan olmuyor zira. windowsun boot opts da bişeyler yapmam gerekecek?
bu birinci sorum

2. sorum da flash bellekle yapabilmem mümkün mü bunu?
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:
Notebook kullanıyorsan bil ömrün epey artar film izlerken. Yolculuklar için ideal.

Onun için benim laptopta bi tuşa basınca özel olarak açılan bi bölüm var, XP üzerine kurulu galiba. Laptop Acer 5920g.
Bilgisayar kapalıyken o tuşa basıyorsun, 15 saniyede falan media center tarzı bi uygulama açılıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 ay sonra ...
media centerlar bi cok laptopta geliyo aten
dellerde war mesela
kendi partitionunda
aciyosun onda ve pil omru iste 4 saatken 8 saate fean cikiyo
simdi benim merak ettigim sey su bunda
benim il 1 saat felan ax gdiyor(17 inc ekran ouchh)
aceba ciddi urasmam deycek kadar fark yaratir mi deneyen oldu mu
bide mesela bazi hardwarelari disable etme opsiyonu warmi
yane mesela bu sistem acikken wreless dvd rom felan gibi seleri disable edebiliyo mu
hane sirf ekran calissin hd calissin bide islemci ram calissin yeter mantigi
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Hardware'leri kapatma işini kendi isonu hazırlayak yaparsın. Gui programı onun için de. Pil işeni söyle anlatayım: Acer'ın Windows'da bir saat gidiyordu, Arch'a geçtim 1,45 kadar gitmeye başladı, bununla 2 saat kadar götürebildim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...