Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Neler oluyor?

LonelyWolf

Öne çıkan mesajlar

abd nın kullanması normal kocaman ulke
rusyada gelişmiş falan diil =)

Ticareti olumsuz etkilemez, hemde hiç etkilemez. Saçma yani, eskidende saat farkı vardı şimdide var. Bütün yıl bizdeki saatin aynı olması adamların işine gelir " ulan TR şimdi yaz saatimidir kışmı acep bi açıp soram sekretere" diye düşünmezler. Bilirler ki yıl boyunca TR 10 saat ileriyse, şimdide öyledir.

Yazıya göre tasarruf artacakmış, artacaksa ne güzel. Artmasada stabil sabit bir saat birimi daha rahat.
Sosyal ağlarda paylaş

uc kurus daha tasarruf edelim diye bilisim olsun uluslarasi iliskielr olsun pekcok seyi karman corman edicekler

evine hapsolmus dunyaya entegre olamiyan insanalrin kafasi akrismasin diye yurtdisiyla alakali is yapan insanlar cekicek ceremesini

isadamlari direk karsi cikar buna zaten hukumetin hanesine kocaman bir eksi daha
said:

Ticareti olumsuz etkilemez, hemde hiç etkilemez. Saçma yani, eskidende saat farkı vardı şimdide var. Bütün yıl bizdeki saatin aynı olması adamların işine gelir " ulan TR şimdi yaz saatimidir kışmı acep bi açıp soram sekretere" diye düşünmezler. Bilirler ki yıl boyunca TR 10 saat ileriyse, şimdide öyledir.

buda son derece yanlis

saatleri alma olayini pekcok ulke kullaniyor o yzuden bir saat geri alinca yilin yarisi senden 11 geri kalan yarisi 10 saat geri olucak

ozellikle girmeye calistigimzi avrupa birligi ulkeleri

cok gereksiz
tasarruflada alakasi yok zaten tasarruf icin yapilan bisey oldugundan bu

mahalle esnafini yoentici yaparsan bole oluyor

cehalet dizboyu oldugundan aklina gelen ehr dusucneyi yeni fikir zannedip heyecanlaniyor oysa azicik kafa dolu olsa bilimadamalrinin ayni konuyu daha once kurcaladiklarini bilir
Sosyal ağlarda paylaş

Ya ben mi yanlış anladım;
Tüm yıl aynı saat olmayacak mı?

İş adamlarına + sağlar bu - değil.
Dışardaki adamın kafasını karıştırmaz " ulan ne biçim ülke zırp pırt saati deişio " diye.
İçerdeki adamda rahat eder.

Hıç de kafaları karışmaz, kafası karışcak adamın ticarette işi ne=)

- 2 gugıl yaptım örendim hıımmmm
Sosyal ağlarda paylaş

disardaki ulkelerde bizle ayni zamanda saati ileri ve egri aliyor

dunyadaki pek cok ulkeyle ayni anda yapiyoruz bu isi yani

sadece turkiyede uygulanan bisey degil

mavi ulkeler su anda uygulamakta olan

turuncu ulkeler eskdien uyguliyip birakmis olan

kirmizi ulkelerde hic kullanmamis olan

ayrica komik olan bu isin enerji tasarrufu icin icad edilmis olmasi

gerci ortasyada uygulanmiyormus artik
turan procemizde engel teskil edebiliceginden kaldirmak lazim

Sosyal ağlarda paylaş

Oha arkadaşlar ne diyosunuz siz, tabii ki kaldırılmalı!
Baksanıza afrikaya, güney amerikaya, hiçbiri kullanmıyo. Onları örnek almalıyız tabii ki. Sonra "lan ne biçim 3. dünya ülkesisiniz siz" demezler mi bize?

*alkışlar*
Çok doğru bir karar alınmış, +rep

O diil de takvimleri ne zaman geriye alıyoruz?
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:
Ya ben mi yanlış anladım;
Tüm yıl aynı saat olmayacak mı?

İş adamlarına + sağlar bu - değil.
Dışardaki adamın kafasını karıştırmaz " ulan ne biçim ülke zırp pırt saati deişio " diye.
İçerdeki adamda rahat eder.

Hıç de kafaları karışmaz, kafası karışcak adamın ticarette işi ne=)

- 2 gugıl yaptım örendim hıımmmm

sürekli aynı olursa normal bir şekilde geri alan ülkelerle uyuşmazlık çıkar şu andan farklı olarak demek istendi
Sosyal ağlarda paylaş

amerikada birtek arizona kullanmiyor orda bile kuzeyde yasiyan kizilderililer kullaniyor

gunesisiginin nasil geldigine ve araziyede bagli bu tabiki o yuzden ekvator ve tropik ksuak ulkelerinde gunisigi sorunu olamdigindan kullanmiyorlar

bunun yaninda avrupa birligi direk yasa olarak gecirdiginden turkiyenin birlige girmeye calisan bir ulke oalrak bunu kaldirmasi cok komik olur cunki birlige girdigin anda yeniden uygulamaya koymak zorundasin ki bu bile hukuemtin AB konusunda ciddi olmadiginin kucuk kanitlarindan biridir

japonyada ise durum biraz farkli amerikalilar tarafindan 2. dunya savasi sonrasidna yasalastirilmis ancak ciftcilerin yogu ntepkisi nedeniyle kisa denebilicek bir sure sonra kaldirilmistir bugun bile japonyada tartismasi surer bu mevzunun
Sosyal ağlarda paylaş

LonelyWolf said:
gelişmemiş ülke diyorsun da bak haberde de yazıyor nerelerde uygulandığı. bir kere dünya ile olan iletişimimizde bence alışılması uzun sürecek bir engel teşkil edecek.

not: yazıyı okumayanlar için, abd, rusya, ab'nin tamamı ve daha bir çok ülke de kullanılıyor

Yaz saati uygulaması saçma bir uygulamadır.
ABD, Rusya, AB'nin tamamında kullanılması iyi birşey olmasından kaynaklı değil.

Birçok devlet tartışıyordu bu sistemi. Gerçekten efektif mi değil mi diye.
Sonuçta elektriklerin daha çok harcandığı tesbit edilmiş. İnsanların bünyesini de etkileyen birşey olduğu için zararlı olduğuna karar verilmiş.

Sonuçta birçok devlet artık kullanmıyor, bazıları kaldırabilmek için uğraşıyorlar.

Eğer bizde de kaldırılsa cidden iyi birşey olacak.
Hiç de öyle hicri takvim felan diye korkmayın, onunla alakalı birşey değil çünkü bu.
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFury said:
Oha arkadaşlar ne diyosunuz siz, tabii ki kaldırılmalı!
Baksanıza afrikaya, güney amerikaya, hiçbiri kullanmıyo. Onları örnek almalıyız tabii ki. Sonra "lan ne biçim 3. dünya ülkesisiniz siz" demezler mi bize?

*alkışlar*
Çok doğru bir karar alınmış, +rep

O diil de takvimleri ne zaman geriye alıyoruz?

hehe yok be güney amerikayla, afrikayla ne alakası var be.
bir tek onlar kullanmıyor diye bu sistemin kaldırılması neden kötü birşey olsun ki?

dediğim gibi "AVRUPA BİRLİĞİ" devletleri bile bu sistemin efektifliği hakkında tartışıyorlar. "afrika" oldukları için mi tartışıyorlar, hayır.
Sosyal ağlarda paylaş

keske okuyarak cevap verseydin bonbon

yaz saati kaldirma pesidne degiller

sivrizekalinin biri yaz saatini tum yila yayma pesinde

anlamayan bilemden konusanlara yada tahmin sutunden gidenelre bilgi olsun diye yaziyim nedir bu meret

yazin kullanilan ayz saatinin amaci yazin gunes erken dogdugundan insanalrin uykudayken ziyan ettigi bu aydinlik vakti aksama almaktir

yani atiyorum yazin normal saatte gunes sabah 5 de doguyor aksam 8 de batiyor

yaz saati uygulamasiyla gunes sabah 6 da dogup 9 da batiyor

yani yaz ayalrinda ekstradan 1 saat daha kazaniyorsun

burda komik ve sacma olan ayni uygulamanin kisinda devam ettirilmek istenmesi

yani normal saatte oldugumuz bugunelrde sabah hava 6.30 gibi aydinlaniyor

bu sivrizekalinin onerisiyle sabah 7.30 olucak havanin aydinlanmasi

bu ne demek

kis ayalrinda sabahliyin karanlikta yasamak demekki enerji tasarrufu diye bunu oenrmek komik oluyor sabah aksamlari kadar cok isik yakilmasada o saatlerde karanlikta ise/okula gitmenin ne kadar igrenc bisey oldugunu soylemeye gerek yok

karanlikta eve donmek verim dusuruyorsa karanlitka uykulu ise gitmek ondan daha yikici olur

ikinci ve en canlici nokta ise bu isten fazla enerji harcamayan dogu illerinin faydalanip kazigin bati illerine girmesi

farzedelim uygulamaya gecti bu bugun sartlariyla erzurumda hava 7 de aydinlanirken edirnede yasiyanlarin gunisigini gormesi 8 i bulucak

bide gunler su anda uzamakta

kasim aralik ve ocak aylarinda bu sacma yeni uygulamayla havanin aydinlanmasi nerdeyse 8.30 u buluyor olucak

neyse hadi bunalri gecelim birazda asil amaci didikliyelim hicri takvi mcart curt komedi ama su anda belirliyici olarak kullandigimiz gmt +2 yerine arap ulkeleri ve ruslarin kullandigi gmt +3 e gecilmek istenmesi acikcasi samimi bulmuyorum

said:
dediğim gibi "AVRUPA BİRLİĞİ" devletleri bile bu sistemin efektifliği hakkında tartışıyorlar. "afrika" oldukları için mi tartışıyorlar, hayır.

efektifligi konusunda tartisilmasi yaz saati uygulamasinin yaz ayalrinda gecelerden 1 saat kazandirdigi gercegini degsitirmiyor ama enerjiye tasarrufu yapiyormu diye tartisiyorlar buda gayet normal

burda komik olan kaldirilsin diyen sahsinin hukuemtin uygulamayi kaldirmayi dusunmedigi bunun yerine tum yila yaymak istedigi yani saat ayari icin kullandigimiz bati meridyeni yerine dogudakinin kullanilip orda sabitlenmesi olayi var
Sosyal ağlarda paylaş

fark tabi ki oluşacak şuan avrupadaki her ülkeye göre bizim saat farkımız fix (misal sallıyorum almanya ile hep 1.30 saat). Şimdi biz bu uygulamadan çıkarsak, bu uygulamada olan her ülke yazın ve kışın saatlerini değiştirdiğinde aramızdaki saat farkı 1 saat değişecek ve senede iki kere bu uygulamadan olan her ülke türkiye ile arasındaki saat farkını buna göre ayarlamak zorunda kalacak. Ya da kişisel düşünürseniz senenin bir dönemi almanya ile aranızdaki fark 1.30 saat, bir dönemi 2.30 saat olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

çok saçma

hatta saçmalık
said:

Gün ışığından daha fazla istifade etmek amacı ile yapılan yaz saati uygulaması tüm yıla yayılıyor. Tasarrufu artırmayı hedefleyen Enerji Bakanlığı'nın çalışmasına göre gelecek yıldan itibaren saatler artık geri alınmayacak. Dışişleri ise değişikliğe olumsuz görüş bildirdi.

enerji bakanlığında enerjiden 1 gıdım anlamayan hödükler oturuyor sanırsam.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...