Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

internet seçimi, deneyimli patilere soru


sostizm

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaşlar. Bu haftasonu taşınıyorum, ve İLK KEZ kablo tv olmayan bir yere yerleşiyorum. Bu da demekdir ki, artık kablo TV/kablo internet kullanamayacağım. Çok üzülerek de olsa yılların alışkanlığından vazgeçiyorum. Şimdi tamamen acemisi olduğumu tekrar bildirerek ADSL ile ilgili bir iki sorum olacak:

1- ADSL'in İzmir'de birden fazla servis sağlayıcısı var. Superonline, Smile v.b. ancak TT kendisi de bu hizmeti veriyor. Seçim yapmam lazım, aralarında bir fark var mı, yoksa hepsi sonuçta ADSL ağına bağlandığı için bir fark yok mu? Teknik destek işinibilir personel v.b. önemli benim için.

2- Modem için de ÇOK FAZLA seçenek var, benimse hiçbir fikrim yok. Eşim için evde kablosuz bir ağ da istiyoruz. Bariz üstünlüğü olan modemler var mı, yoksa bunlarda sonuçta ayni şeyler mi? Nedir?

3- Şu anda 1024 kablo kullanıyordum(kotasız) ve yükseltmeyi düşünüyordum. Ücreti çok da dert değil, kaliteli bir internet için önereceğiniz bağlantı hızı ADSL'de nedir?

Şimdiden çok teşekkür ederim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Simdi abi biliyorsun hepsi TT in altyapısını kullandığı ve genelde sorunumuzun Yurtdışı Çıkışların yetmezliği olduğu için hangisine abone olursan ol bağlantı açısından aynı tip sorunlar çıkacaktır karşına. Öte yandan her ne kadar TT e bağırıp çağırıp sızlansakta ben ne zaman bir arıza bildirisinde bulunsam 2 gün içinde çözüme ulaştı o açıdan hiç sorun yaşamadım.

1 sene kadar önce LINKSYS WAG200G modem aldım. Gerek yönetim paneli olsun gerek performans olsun gayet memnunum.

Evde 1 MB sınırsız baglantım var kardeşim laptopla baglanıyor kendi odasından. Herhangi birimiz bağlantıyı sömürcek tipte download yapmadıgımız taktirde gayet rahat kullanıyoruz. ( Zaten downloadlarıda gündüz işteyken evde bilg.i açık bırakıp yapıyoruz. )

Şimdi surekli büyük boyutlarda dosya indiriyorsan divx,dvd,oyun felan o zaman baglantını yuksek tutmanda fayda var yok o tip şeylerle çok fazla işim olmaz dersen 1-2MB yeterli bence..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

smile gibi şirketler kredi kartı üzerinden işlem yapıyorlar, sen istesen de istemesen de otomatik olarak faturanı tıkır tıkır alıyorlar,,

diyelimki ttnet abonesisin 4 ay faturanı ödemedin, gelicek zam komik bir rakam olucakken; smile abonesi olup 4aylık fatura üzerinden kredi kartına gelebilcek faizi düşünemiyorm bile,
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

superonline kullanıyorum 2 3 ay ödemediğim olmuştu bir kere. Otomatik ödeme talimatı olmadığı için çekemediler. Daha sonra faizsiz bir şekilde geri ödemiştim hepsini. İnterneti kesmiyorlar bile

Ama artık faiz işliyor o başka =) ayrıca 4096 lık bağlantıya 76 ytl veriyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Lopeth said:
superonline kullanıyorum 2 3 ay ödemediğim olmuştu bir kere. Otomatik ödeme talimatı olmadığı için çekemediler. Daha sonra faizsiz bir şekilde geri ödemiştim hepsini. İnterneti kesmiyorlar bile

Ama artık faiz işliyor o başka =) ayrıca 4096 lık bağlantıya 76 ytl veriyorum


katılıyorum, superonline adsl hizmetini ilk duyurduğundan beri kullanıyorum ve oldukça memnunum. bugüne kadar herhangi bir kesinti ile karşılaşmadım. türk telekomda bir sorun çıksa bile superonline'ın adsl'i çalışmaya devam ediyor şu yurt dışı hatlarının kopması haricinde. kesinlikle tavsiye ederim herkese, geçtiğimiz ay 4mbit'e geçtim bende..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi kablomu kaldı

adsl koptu gitti eskisi gibi degil.eskiden ne altyapısı vardı ne teknik yardım hattı vardı adam gibi bu özelleştikten sonra hizmeti güzellesti kablo saks oldu şu anki haliyle.zaten yeni nesil eydiyessel geliyor ayrıca şu anda bunu yazarken fark ettim sanırım mesajını tam olarak okumadım boş yerede adsl reklamı yaptım neyse iyidir işte :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cuma , Cumartesi , Pazar hafta sonu nedeniyle internet yoğun.
Pazartesi , Salı hafta başı nedeniyle internet yoğun.
Çarşamba ve Perşembe elektrik kesilir yada bir yerle kablo kesin kopar. Şaşmaz hiç.

Türkiye kesintisiz internet bu işte. Kabloda aynı DSL de. DSL in kötü olduğu gün Kablo iyi olur . Kablonun kötü olduğu gün DSL iyi olur. Yoğunlukların azalmasından dolayı. Hangisi işine geliyorsa ona abone ol. Oturduğun yerin santrala olan uzaklığı önemli. Heryerde 2 mb yada 4 mb kullanamazsın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bağlantılar genelde kötü 4mb isteyince 3.6 civarı birşey alıyorsun fakat burda yazılanları okudukça ben mi çok şanslıyım yoksa millet mi bahtsız karar veremedim! İstanbulda maslakta oturuyorum çok büyük kesintiler hariç bu kablo kopmaları falan internet düzenli olarak çalışıyor! Ankarada öğrenciyim o yüzden 8 ay civarı ankaradayım emekte oturuyorum burdada aynı şekilde internet çok nadir tekliyor! Yane diğer bölgeleri bilmiyorum ama telekomada o kadar yuklemmek lazım 256 k lık internet için 2 ay sıra bekledimiz zamanlar vardı! Ve şimdiki fiyatlar açıkca dünya standartlarında normal olmasa bile turkiye şartlarında makul! Çoğu kişi evine bir adsl alabiliyor! Telekomun taraftarı değilim fakat internet az da olsa gelişmedi mi turkiyede en azından altyapı?!?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Serim abim, Airties tavsiye etmem çok yaygın ve çevrede aynı isimde ağlar olunca kafası karışıyor. Ayrıca benim RT205'de ağ adını değiştirdiğimde bağlantı problemi yaşıyorum illa default isimle kullanmak durumunda kalıyorum.

ADSL Servis sağlayıcılarıyla ilgili olarak, sonuçta hepsi gidip TT'den satın aldığı hattı satıyor diye düşündüğümden bir avantajlarının olduğunu sanmıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aldım bugün açılmasını bekliyorum. ZYXEL 660 modem ve 2048 sınırsız aldım, yeterli gelmezse yükselteceğim. Modemi seçerken SADECE anten çıkış gücünü baz aldım. Wireles modemler içerisinde en güçlü yayını yapan bu modem vardı Vatan Bilgisayarda. Gerisi zaten ayni gibi özellikleri.

Tüm patilere yardım ve ilgileri için teşekkürler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...