Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tuncay Özkan ve Öcalan yorumu

malik

Öne çıkan mesajlar

fightersfight said:
LathspeLL said:
Ayrıca hala türban takmanın özgürlük olduğunu iddia eden ukalaların özgürlüğün ne olduğunu ZERRE bilmediğinide biliyoruz, biliyorlar, söylüyoruz, söyleyecekler.

Ha ayrıca sen dincisin newdonis :)

Ayrıca hala türban takmanın özgürlük olmadıgını iddia eden ukalaların özgürlügün ne oldugunu ZERRE bilmediginide biliyoruz,biliyorlar,söylüyoruz,söyleyecekler.

Bununla beraber din gereği olan örtünme, kısaca belirtmek gerekirse, denebilir ki; kadınların sıkıntı çekmesine yol açmayacak ve adaba aykırı olmayacak şekilde basit olmalıdır. Örtünme şekli kadını hayatından, varlığından tecrit edecek bir şekilde olmamalıdır.”Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri, II. Cilt,s. 87

sana göre Atatürk zerre kadar bilmiyormuş,yazık.

Atatürk'ün anlayışında ahlaka yer yoktur sanmayınız. ancak onun sözlerini keyfinizce yorumlayıp kullanamazsınız. atatürk tabii ki gece hayatıyla , sarhoşluk ve nahoşlukla coşan bir toplum yaratmaya çalışmadı. onun ahlakı herkese örnek teşkil etmektedir. ama bu sözler ancak göbeğin , göğüslerin ve bacakların toplum ahlakının gerektirdiği kadar kapatılmasını rica etmektedir. senin anladığın gibi ''Dünyada ilk kez ST Paul ün manastırlara getirmesiyle ortaya çıkan SIKMABAŞı veya karaçarşafı kadınlarımızın üstüne onları ezer , geri plana atar, hapse sokar gibi geçirmemizi değil
Sosyal ağlarda paylaş

Redeagle said:
Ben daha ciddi bir soruna dikkatinizi çekmek istiyorum. Faytonis isimli arkadaşımız nasılsa banlanacam diyerek dandik bir nick almış fakat banlanmadığı için bu nick üzerine yapışmış durumdadır. Arkadaş şu an madur durumda. Modlardan gerekli özeni göstermelerini rica ediyorum. Karizmatik nickli feykler istiyoruz.

bu ciddi bir sorun degildir + ben Faytonis,newdonis yada razien degilim.
Modları da darbeye alıştırmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

Redeagle said:
Nutuk'ta yazanlarla senin siyasi görüşün doğrultusunda bugüne yaptığın hayali uyarlamalar arasında fark var. Anlayamadın bunu.

dünya mı anlamadı?
bu yüzdenmi fransada,almanyada,usade,isveçtte,isviçrede,danimarkada,norveçte,Kanadada,
BU YUZDENMI TURBAN SERBEST?Hatta kamu çalışanları bile takabiliyor?

Bir siz akıllısınız özgürlügü biliyorsunuz bütün dünya GERİZEKALİMİ?
Sosyal ağlarda paylaş

Gerçekleri falan gösterdiğin YOK. Gerçek metinleri kendi kafanda çarpıtarak "gerçek budur" demenden başka bir olay yok ortada.

Neymiş? "Atatürk türbana bişey demiyor hatta destekliyor"
Buna anca senin gibi geri kafalı gericiler, fetocular ve türevleri inanıyor. Bu tip saçma fikirleri fetocular üretiyor, senin gibi zavallı piyonlarda inanıp bu forumlarda show yapıyor.

Freak show oluyor o tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:
Benim yazılarımı hafif değiştirip geri yazınca üstün oldun hemen dimi :D

Ya tam bebe bu herif lol.

Adam istihbarat denen şeyi bilmiyor daha. "Okuyorum" diyorda, beyin olmadan okusan bişey farketmiyor Kİ bunun örneğini sen bu foruma girdiğinden görüyoruz :).

ya boşverin fightersfight'ı, adamın ne olduğu zaten ortada.
onunla aynı uslupla tartışınca, aynı seviyeye çekiyor.
bununla iglili bir söz vardı da, yazmıyacağım şimdi. (üşendim, evet.)
Sosyal ağlarda paylaş

fightersfight said:
Redeagle said:
Nutuk'ta yazanlarla senin siyasi görüşün doğrultusunda bugüne yaptığın hayali uyarlamalar arasında fark var. Anlayamadın bunu.

dünya mı anlamadı?
bu yüzdenmi fransada,almanyada,usade,isveçtte,isviçrede,danimarkada,norveçte,Kanadada,

hoca nasıl sıkıyorsun, türban yuzunden almanyada bıle bır suru tartısma cıkıyor, ögretmenlere yasakladilar en son.

ayrica hristiyan ülkeler bu bahsettiklerin.

türkiyede hiç bir altyapi yok, eğitimsiz cahil bir ülkede böyle şeyleri serbest birakınca neler olabilecegini biliyor olmanız lazım.

dogru durust yasaların uygulanmadıgı bir ülkede ne yazikki herşeyi serbest bırakamıyorsun, hersey sırayla zamanla.aman neyi anlatıyorum ki. 30 kere yazdım bunu belki, gene aynı tas aynı hamam
Sosyal ağlarda paylaş

Ooo nutuk'u uyarlamakla olmaz diyorum, başka ülkelere zıplıyorsun? Peki serbest olmayan ülkelerde var? Onlar gerizekalı o yüzden yasaklıyorlar di mi?

Senle tartışmamak gerektiğini ben söylüyorum ben bozuyorum. Daldan dala konu uzasın diye sıçrayıp duruyorsun. Çok gereksiz ve vakit kaybı birisin.

edit: bu yani
Bone said:
ya boşverin fightersfight'ı, adamın ne olduğu zaten ortada.
onunla aynı uslupla tartışınca, aynı seviyeye çekiyor.
bununla iglili bir söz vardı da, yazmıyacağım şimdi. (üşendim, evet.)
Sosyal ağlarda paylaş

fightersfight said:

dünya mı anlamadı?

Tam tersi tüm dünya akıllı biz gerizekalıyız.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
ben övdü demiyorum, zaten tuncay özkana bu konuda katılıyorum da. ama bu "kullanma" şekli çok önemli, apo babasının hayrına gidip de "sayın pkk lütfen silah bırakınız, kürtler lütfen rahat olunuz" demez, devletten birtakım tavizler isteyecektir, e bu da nihayetinde masaya oturmak olacaktır, bir pazarlık dönecektir. bizim kürt sorununu çözmek için apo'ya ihtiyacımız olduğunun bir göstergesi olacaktır bu "kullanma".

Aponun pek taviz isteyecek bir durumda olacağını sanmıyorum :) İstese bile hücresine mangal, şişme karı falan isteyebilir en fazla..

said:
yoksa sahte imzalarla beyanat verdirmeyi, veya işkence zoruyla ağzından laf alıp kaydetmeyi falan mı düşünüyodunuz? bütün dünyanın gözü önünde apo'yu kürt sorununda bir aracı olarak kullanmak ve kürt halkını apo ile telkin etmek, pkk ile masaya oturulması demektir. ve her ne kadar içimize sinmese de, bomba yağdırmaktan daha doğru bir çözüm olduğu kesindir.

Öcalan yakalandığında nasıl davrandı? "Yakalandım ama davamız devam edecek" "Kesseler acımaz huleeaaan" tarzı konuşmalar mı yaptı? Hayır, ben aslında Türkiye'yi seviyorum, Atatürk şöyle büyük bir adam vs.. şeklinde konuştu.. Ne kadar karektersiz ve maşa olduğu ortada zaten.. Hadi davasına inanmış biri olsa dediğin gibi yaptıramazsın, ne kadar işkence ceza baskı yapsanda kullanamazsın ama öyle bir adam değil ki :) Kullanmak =/= masaya oturmak gibi bir önerme kesinlikle yanlıştır.. Mesela apo neden DTP karşıtı açıklamalar yaptı? Kendi isteğiyle mi? Sanmıyorum :)

said:
hayır ben şunu anlamadım, siz dtp'ye bile terörist, çıksınlar dağa onları da bombalayalım demiyo muydunuz? nedir bu 180 derece dönüş? tuncay özkan söyleyince mi aklınıza yattı? biz söyleyince altında bi bit yeniği arıyodunuz heralde..

apo'ya gerek kalana kadar dtp aracılığıyla pkk'yı durdurabilmeliydik, ama daha doğru dürüst bi tartışma bile yapılmadan bombaları yağdırmaya partiyi de kapatmaya başladık.

180 derece döndüğümüz falan yok ki hala savunuyorum ben aynı düşünceyi.. DTPyi kullanamayız çünkü adamlar elimizde değil ki :) Ama apoş elimizde çok güzel kullanırız..

said:
ayrıca dtp de kendisine verilen güveni sarsan açıklamalar yaptı ve elindeki fırsatı iyi değerlendiremedi. zart diye özerklik istiyoruz denir mi ulan..

Kendi cevabını kendin verdin, işte bu yüzden bombalanması/kapatılması lazım.. DTP Kürt halkını değil, PKKyı temsil ediyor.. Düzgün barışçıl bir parti olsa neden kapatılmasını isteyelim ruh hastasımıyız biz :)
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
ben övdü demiyorum, zaten tuncay özkana bu konuda katılıyorum da. ama bu "kullanma" şekli çok önemli, apo babasının hayrına gidip de "sayın pkk lütfen silah bırakınız, kürtler lütfen rahat olunuz" demez, devletten birtakım tavizler isteyecektir, e bu da nihayetinde masaya oturmak olacaktır, bir pazarlık dönecektir. bizim kürt sorununu çözmek için apo'ya ihtiyacımız olduğunun bir göstergesi olacaktır bu "kullanma".

kullanma ila anlaşma iki ayrı kavramlardır sir.
neden?
kullanma tek taraflıdır, iki taraflı olan bir iş değildir.
bir anlaşma olmaz kullanmakta.

"kullanma" konusunda apo'yla neler yapılabilir?
elbette direk olarak "sayın pkk lütfen silah bırakınız" demesini kimse bekliyemez.
kullanmanın da noktası budur. ondan alacağın bilgilerle, o bahsettiğin işi kendin yapacak olursun.
kullanmak çok geniş kavram. birçok şey yapabilirsin. mesela onun pkk'ya karşı anti-propoganda yapmasını ve pkk'nın umutlarını söndürecek laflar söylemesini sağlatabilirsin. bu şekilde pkk'nın aktifliği azalır. onun dışında, apo'ya yapacakların ile pkk'ya göz dağı verebilirsin, "bak senin liderine bunları yapıyorum ben, sana kim bilir neler yaparım" imajı uyandırabilirsin.

apo'ya bir taviz verilmesi mümkün değil. zaten avukatları aracılığıyla türkiye'de gözlemlediği şeyleri pkk'ya iletip geriden liderlik yapabiliyor. bundan öte taviz, apo'yu alıp pkk'nın başına geri koymaktan başka birşey olamaz. :P

devletin elinde pkk'ya karşı kullanabileceği bir koz var, ancak bunu "kullanmak" yerine, sadece hapiste tutuyor.

elbette şu var, mit'in felan geride neler yaptığını bilmemiz mümkün değil. ancak geride yaptıkları aktif bir sonuç göstermiyor. buna karşın, elindeki terör örgütü liderini kullanman daha çabuk sonuçlar sağlayabilir.

sir said:
tuncay özkan söyleyince mi aklınıza yattı? biz söyleyince altında bi bit yeniği arıyodunuz heralde..

ben kendim için söyleyeyim, tuncay özkan söylemeden önce de apo'nun kullanılması gerektiğini savunurdum.

mhp'liler apo'nun asılmasına kızgın.
ancak asılmasının bize bir yararı olmadığını düşünmekteyim.
asmayıp onun bildiklerini öğrenmek bize pkk'ya karşı savaşta büyük avantaj sağlıyacaktır.
buna karşın devlet'in apo'ya bu kadar rahat avukat izni sağlaması hoşuma gitmiyor.

"konuşmasın, liderlik yapmasın, örgütten uzak dursun" diye götürüp hapishaneye koyuyorsun, ama örgüte ve tanıdıklarına mesaj yollayabilsin diye avukat izni koyuyorsun.
bu bir çelişki değil midir...
Sosyal ağlarda paylaş

apo tavizi kendisi için değil, kürtler için isteyecek, zaten amaçlanan bu, ortaya konulan çözüm de bu. sen karşılığında bişey vermezsen de neden açıklama yapsın, mal mı adam? veya kürt halkı mal mı, yaşantılarında herhangi bişey değişmeyecek olsa da sözünü dinleyecekler mi aponun?

burada kastedilen şey apo'yu siyasi bir figür olarak kullanmaktır, onu "kurtarıcı" veya bir halk kahramanı olarak gören insanlarla anlaşmaktır, kürt meselesine "barışçıl" bir çözüm aramaktır. e o insanların kim olduğunu biliyoruz zaten, hergün tepelerine bomba yağdırıyoruz?

apo kaç senedir elimizde, şimdiye kadar hiç bilgi alınmadı mı, bu bilgiler kullanılmadı mı? apo yakalanınca bitti mi pkk? apo sırtını pkk'ya dönerse kürtler için bir inandırıcılığı kalır mı?
Sosyal ağlarda paylaş

- apo'nun pkk'ya olan bakışını nerden biliyorsun? çok sadık bir durumda olduğunu felan mı düşünüyorsun?

- kullanmak için illa taviz vermen gerekmiyor. anlaşmalarda taviz verirsin, kullanırken onu zorlayarak birşeyi yapmak zorunda bırakabilirsin.

- apo'dan bilgi alınmadı, bilgi alın demiyorum. dediğim gibi mit'in geri planda neler yapmış olduğunu bilemeyiz. ancak kullansınlar, nasıl satrançta piyonu öne sürersin, bunu da o şekilde öne sürsünler. aktif bir konumda TC leyhine işler yaptırtsınlar.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
apo tavizi kendisi için değil, kürtler için isteyecek, zaten amaçlanan bu, ortaya konulan çözüm de bu. sen karşılığında bişey vermezsen de neden açıklama yapsın, mal mı adam? veya kürt halkı mal mı, yaşantılarında herhangi bişey değişmeyecek olsa da sözünü dinleyecekler mi aponun?

Eh be sir, apo kankan mı nerden biliyorsun kendisi için değil de Kürtler için isteyeceğini? Yakalanır yakalanmaz hemen davasını satmadı mı? Sattı.. Adamın u-m-u-r-u-n-d-a değil Kürt halkı.. Orda gözünü öyle güzel korkuturlar, elindeki herşeyi alırlar ki bülbül gibi şakımaya başlar..

said:
burada kastedilen şey apo'yu siyasi bir figür olarak kullanmaktır, onu "kurtarıcı" veya bir halk kahramanı olarak gören insanlarla anlaşmaktır, kürt meselesine "barışçıl" bir çözüm aramaktır. e o insanların kim olduğunu biliyoruz zaten, hergün tepelerine bomba yağdırıyoruz?

Pkk=kürt sorunu değildir ne zaman anlayacaksınız bunu.. Evet o insanların tepesine bomba yağdırıyoruz ve yağdırmaya devam edeceğiz çünkü terröristlerle masaya oturulmaz çünkü oturursan taviz vermek zorundasın.. Masaya oturupta toprak mı verelim yani? Saçmalamayın.. Apo kullanılıp pkkyı destekleyen sikko kesim sindirilmelidir.. Bunun tek çözümü budur..

said:
apo kaç senedir elimizde, şimdiye kadar hiç bilgi alınmadı mı, bu bilgiler kullanılmadı mı? apo yakalanınca bitti mi pkk? apo sırtını pkk'ya dönerse kürtler için bir inandırıcılığı kalır mı?

Evet apo yakalanınca PKK gayet de bitti hatırlatırım.. Ne zaman hortladı peki biraz hafızanı çalıştır bakalım.. Hmmm.. DUR LA buldum AKP iktidarında.. İzledikleri imba politikalarla bitmiş olan terrörü tekrar hortlattılar saolsunlar..

İnşallah "iktidarın dinciliğin d'siyle alakası yok" gibi komik bir iddaya benzer "iktidarın terrörün hortlamasıyla alakası yok" gibi dahada komik bir iddada bulunmazsınız :)
Sosyal ağlarda paylaş

hayır nesini zorlıcan adamın, zaten hapiste adam ahah
aponun oryantasyonunu bilmiyorum, ama kürt sorununun siyasi çözümünde apo'yu kullanmak demek, basbaya pkk'nın kurucusu ile masaya oturmak demektir.

tuncay özkan ne diyo, apo'nun bugünkü siyasal açılımı diyo..siyaset tek taraflı yapılmaz, karşılıklı yapılır.
Sosyal ağlarda paylaş

"Salak Kürtleri apoyla kandırıp pkkyı bitirek zuahah" diyecek hali yok herhalde adamın, herhalde siyasi açılım cart curt laf salatası yapacak?! Açık açık söyleseydi bi de istersen.. Aklını kullanabilene gayet açık ne demek istediği (yanlış anlama sakın sana hakaret etmiyorum)

Çok ilginç şeyler öğreniyorum yanlız siyaset tek taraflı yapılmaz karşılıklı yapılır ne demek abi nerden buluyorsunuz böyle şeyleri ya :)

Bu arada hapiste öyle güzel zorlarsın ki, asıl hapiste zorlarsın zaten.. Devletimizi bu kadar küçümsemeyelim lütfen :)
Sosyal ağlarda paylaş

tek tek ders gibi açıklayayım mı evladım?

bak şimdi siyaset yaparken hitap ettiğin bir kitle vardır, di mi? o kitleye bi vaatte bulunursun ve karşılığında o kitleden oy istersin. bu durumda tabiki tek taraflı olamaz, halka yaptığın her siyasi açıklamanın bir geri dönüşümü olur.

burada sözkonusu kitlemiz ne? apo'yu halk kahramanı olarak gören kitle. yapılmak istenen ne, apo'yu bu kitleyle konuşturmak/buluşturmak ve böylelikle bu kitlenin belirli bi şekilde davranmasını sağlamak.

ha mesele şu, kürt halkı hiçbi kazanım elde etmeden bu sorun çözülebilir mi? nah çözülebilir. işbu kazanımları da belirleyecek olan apo ve siyasi uzantıları olacaktır, çünkü kitle onu dinlemektedir, devleti dinlememektedir.

yani neymiş: tuncay özkan orda laf salatası yapmıyo, basbaya kürt sorunu için, apo aracılığıyla bir siyasi çözüm önerisinde bulunuyo. eh, bunun da adı bir teröristle siyasi işbirliğine girmektir, neresinden bakarsanız bakın.
Sosyal ağlarda paylaş

Üzgünüm argümanın daha postunun başında patlıyor, çünkü siyaset kavramı sadece ve sadece demokrasilerde geçer diye birşey yok.. Evladım mevladım diye artislik yapıcağına onu öğren önce :)

Önemli kişileri (insanlara hitap eden) piyon olarak kullanarak üzerinden siyasi hamleler yapabilirsin, illa karşılığında oy falan alman gerekmez.. Siyaset kavramını tartışmayalım istersen bu kadar tartışmadan sonra lütfen yani.. Bu saatte yanlışlıklar olabilir tabii normal şeyler bunlar..

Üstte yazdım, hala siyasi işbirliği diyorsun.. Yani Tuncay Özkan'ın mitingine gittim, sürekli Kanaltürk'te konuşmalarını dinlerim, sen düne kadar adamı sevmezdin, dinlemezdin, ne demek istediğini benden iyi çözdün.. Ne diyeyim yani helal sir :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...