Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Firefox sorunu..

SeaGle

Öne çıkan mesajlar

Artık tak etti canıma cidden. firefox iyi güzel de, bir sitede flash animasyon varsa deli oluyorum. Bi işlem yapıcam, biyere gireceğim, bi flash var, yayılıyor, iyi güzel kapa diyoum kapanıyor, fakat flashın açık şeklindeki kapladığı alana denk gelen hiçbir linke tıklayamıyorum, flash kapalı vaziyette olsa da kullanılıyor gibi o alan.

Ez olmayacak zamanda hop önüme çıkıyor deli oluyorum, var mı bunu bir çözümü?
Sosyal ağlarda paylaş

ohoo flashblock kullandım ben çok manasız bişe. yani nereye kadar ? her sayfada uğraş dur. ayrıca firefox bi göçtümü herşeye baştan başla. şu scriptblocker'dan bile gına geldi. her firefox göçüşünde tümlisteyi unutuyor. izin veremye baştan başla. paticiğe izin ver, facebook'a izin ver. yedeğini al demeyin her açılış kapanışta yedeğini mi alayım ? şu scriptblocker'ın da foxmarks gibi online saklama dalaveresi olsa, çok iyi olur. belki de adblock plus gibi abonelikleri olacak felan. yetişsin bize teknoloji.

bu arada flashlar için en iyisi adblock. ben de öyle yapıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

PrudenT said:
adam firefox yerine program önerin dememiş farkındaysan.

sorunu kökten çözmeyi önerdim.
aynı sorunları ya$adım zamanında. opera nerdeyse hiç sorun çıkarmıyor. sadece deli eden $ey otomatik açılan aktarım penceresi. aktarımı ba$lattığında o da.
Sosyal ağlarda paylaş

ya aslında operaya mı geçsem diye düşünüyorum da, yani belirli bi diüzen kurdum sonuçta, download menager var mesela, hiç çımıyo indirme yöneticisi altta barda çıkıyor falan.

tek derdim flash, onu da ie ile acarak yapıcam artık öyle siteleri.

ie yi de hiç sevmem nefret ederim. bu arada bi soru daha sorayım.

Messengerde mail sekmesine bastığımda ie ile açıor lanet şey, mozilla ile açamam mı onu ben otomatik öyle?
Sosyal ağlarda paylaş

evet, firefox sorunlarına bir yenisi daha eklendi :D

bi sürü kere söylediğim üzere operayı firefox'a her sistemde tercih ederim lakin yanlı$lama firefox açtım patiye girdim firefox dondu, terminal dondu, hatta compiz özelliklerinde var ya taskbar'da üstüne gelince thumb olu$turma geyiği o ekran simsiyah falan..
neyse bi süre sonra her$ey kendine geldi. lakin bi gariplik vardı..
buyrun birlikte yorumlayalım =)
neyse sonuç olarak opera açıp i$ime devam ettim ahah..

firefox :/

http://img155.imageshack.us/img155/1663/firefoxbq4.png

Sosyal ağlarda paylaş

türk siteleri bir acayip.

hayor, günde bir sürü site dolaşırım.
hiçbirinde, türk sitelerindeki o üstüne gelince açılan flash banner bulunmuyor.

kesin flashın veya browserların destekelemediği bişidir. biri ie'de açık bulup üstüne yatmıştır, o da kesin türktür.

yok yani insanların ie dışında browser kullandıklarını niye kabul etmiyor türk web masterları onu anlamıyorum.
bir de bu web masterlar "biz mükemmel designer'ız" diye düşünüyordur.

bahsettiğin sorun opera'da da, firefox'ta da var.

çöüzmü için bir tek kampanya başlatıcağız, reklam şirketi bunun saçma olduğunu görecek de o tip flash bannerları kapatıcak.
Sosyal ağlarda paylaş

aslında opera için de şöyle bir çözümü var. opera için mini bi script (adblock aslında) opera'nın forumlarında var. çok uzun süre önce indirmiştim dolayısı ile adresini bilmiyorum. Bunu indiriyoruz. kuruyoruz.

negzel di mi?

değil ^_^ hiç de değil. öncelikle açıp içine türkçe reklam terimlerini girmemiz gerekiyor. bu kolay kısmı. zor olan kısmı ise reklamlarla dolu olan sayfalarda yaşanan kaymaları düzeltmek. ben yapamadım, beceremedim. o açılan flash püsürlerinin olduğu yerler ** olsun, yazılar ise ||||| sayfa şöyle iken

|||||||||||||||||||||||||||

şöyle çıkıyor

|||||||||||
||||||||||||||||||

kısaca ne olursa olsun gıcığım öyle banner kullanlara!
mümkün mertebe girmiyorum (ama ben bir linkine girmeye çalıştığımda tüm siteler takır takır açılırken, mal gibi durup cevap vermeyen sayfaları da kapatıyorum jet hızıyla. kısaca biraz agresif geziyorum nette.. püff)
Sosyal ağlarda paylaş

Ractamainus 23 Haziran 2007 tarihinde demiş ki: said:
flash objelerinin vmode diye bir özelliği vardır. bu açılan flash animasyonlarında, aslında animasyon kapalı halindeyken bile açılacağı alanı da kapsamaktadır ama "vmode=transparent" olduğu için görünmemektedir.

ie'de bu sorun yaratmazken, firefox ve opera'da problem olmakta, transparan flash objesi altındaki html elementlerine erişmeye olanak sağlamamaktadır. en azından trgamer'ın sitesine baktım, oradaki problem bundan kaynaklanıyor.

çok gıcık bir durum. firefox ve opera sağolsun..

ilgili topic

durum şu:

wmode parametresini w3c, standart olarak kabul etmiyor. firefox ve opera da bu yüzden desteklemiyor ama bu adobe flash'ın istediği bir standart zira böyle bir yenilik gelmezse, büyüyebilen flash obje de olmuyor. o yüzden genelde bu tarz reklamları, browser'a göre oynatırlar. browser ie ise büyür, değilse sabittir gibi...

adblock çözüm sayılırsa, verilmiş zaten =) ama temelde problem standart uyuşmazlığı ve doğrudan bir çözümü yok, belirtmek istedim.
Sosyal ağlarda paylaş

opera'da da block content var.

hayır engellemek kolay da,
asıl olay tümden çözmek olacaktır.

dediğim gibi yabancı sitelerde yok, bir tek bizim reklam şirketleri bunu kullanmayı çok seviyor.

kare reklam yap kardeşim, içinde video olsun, mouse'u üstüne getirince ses çıksın felan.
baka mesela bunu tüm browserlar destekler.
abidik gubidik şeyler peşinde koşmak da nedir...
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
Merhaba.

Benim sorunum biraz daha ilginç. Firefox tarayıcısı ile web sitesinde güncellediğim görselleri refresh yaptığımda güncellenmiş hali ile göremiyorum. Fakat Internet Explorer'da her an güncellenmiş siteyi tazelediğimde değişiklikleri anında görüyorum.

Anlamadıysanız bir daha anlatayım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...