Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kosova'nın bağımsızlık ilanı

PhysX

Öne çıkan mesajlar

odeon biraz alakasız bi şi sorucam ben. hem de bulunduğun karmaşa içerisinde ama aklıma takılmışken oradan birisine sorayım..

şimdi orada (kosova^da olması lazım sanıyorum) gilan (jilan? gjilan?) diye bir yer olması lazım (kasaba? şehir bilmiyorum)
KFOR güçlerinin orada konuşlandığını ve amerikanın'da orayı 99yıllığına kiraladığını atırlıyorum ben

şimdi hafızam beni yanıltmıyorsa oralarda thorium ve uranyumda bulmuş olmaları lazım (Kaçınık dağlarının kuzeyi mi, Kaçanik dağları mı ne.. öyle bi adı var)

bu gilan kosovo sınırlarında mı kaldı şu an? (doğusunda olması lazım, dolayısı ile sınırlar içinde olması lazım. bi de bu ünlü kuyumcu gilan, oradan göç eden (arnavut olabilir) bir aile diye hatırlıyırum ben. ama karşılaştığımızda ben çok küçüktüm.)amerika orada, yer altı işletme hakkını da aldı mı? veya hiç basında bunun ile ilgili bir konu okudun mu? allah aşkına bu konuda bir bilgin var mı? ya da bilgisi olan biri var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

ABD Kosova'da Dünyadaki en büyük üssünü inşa etti. (Irak'taki Anakonda bunu geçti sonradan galiba.)

Odeon said:
butun sirp siyasetciler sonuna kadar mucadele edicez ne pahasina bu yalan ulkeyi kabul etmeyecegiz diyolar.

Öyle diyecekler tabiiki. Aksini nasıl söyleyebilir? Ama inceden inceden milleti alıştıracaklar başka çaresi yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Gjilan , eskiden en cok türkün yaşadıgı şehirdi şu an tam bir amerikan yeri haline gelmiş durumda (en yüksek oran arnavut nufusun gjilan arnavutca zaten)

şu amerikalı generallerin "osmanlıdan daha fazla kalıcaz hehe" sözlerinin kaynagı 99 yıllıgına yerleşmeleri işte.

edit - dasaa yerini sormuş

kosovanın dogusunda kalıyor gilan
arnavutluk ise kosovanın günay batısında gilan ile sınırı yok
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:
^_^ yok efendim ne demek?

benim merak ettiğim amerika kiraladığı yerde yer altı kaynaklarından yararlanma hakkına sahip mi?
Arnavutluk'ta petrol ve gazdan sonra kosova'da uranyum, toryum bakımından mı tüketilecek acaba?

http://www.wsws.org/articles/2002/jun2002/trep-j28.shtml

Bu yazı konuyla alakalı olabilir mi?
Sosyal ağlarda paylaş

etinden sütünden? :)

http://www.setimes.com/cocoon/setimes/xhtml/tr/features/setimes/features/2007/07/26/feature-03

said:

Arnavutluk son yıllarda etkin bir özelleştirme sürecinden geçmektedir. Bu kapsamda telekom, enerji, madencilik ve petrol sektörlerinde, altyapı ve ulaşım hizmetlerinde özelleştirmeye gidilmektedir. Böylece devletin ekonomideki payı giderek azalmakta ve özel sektörün GSYİH’daki payı yüzde 75’e ulaşmaktadır.

bunların arasında armo'da var tabii.
said:
2007 yılı ve sonrasında öngörülen başlıca özelleştirmeler:
- Telekom sektöründe faal Albtelecom’un yüzde 51-76 hissesinin satışı,
- Arnavutluk Elektrik Kurumu KESH’in üç şirkete bölünerek satışı,
- Petrol ve doğal gaz sektöründe ARMO, Albpetrol, Servcom, Kuçove’de bulunan Petro-mekanik fabrikasının satışı,
- Arnavutluk sigorta kuruluşu INSIG’in satışı
- Gıda sektöründe Durres’de bulunan ve tütün alanında faaliyet gösteren Tobacco Fabrikası ve fermentasyon tesisi’nin satışı

bana biraz tanıdık geldi bu kısımların satılması(?)

bunlar Dış İlişkiler Kurulunun 2007 Mart raporundan derlenmiş Arnavutluk ekonomisine genel bir bakış çalışmasından.

şunun ise bilgilerini araştırmamışım ben.. 1 ve 2 ama med oil isimli bir ingiliz şirketin petrol aradığını biliyorum. bankers diye bir şirket ise 600varil üretimi olan bir yeri aldı ve bir kaç ayda 4400varil üretmeye başladı (günlük tabii)

sana ne ulan bunlardan derseniz,
insomnia tutuyor bazen ulan! derim. uyuyamıyorum ve çooook okuyorum. hani bi iki gazete değil, ulaşabildiğim her şeyi okuyorum.. böle gelmiş böle gidiyo.. napalm..
Sosyal ağlarda paylaş

Kosova'yı tanıdığını veya tanıyacağını açıklayan ülkeler:
ABD
Afganistan
Almanya
Arnavutluk
Avusturya
Belçika
Danimarka
Finlandiya
Fransa
İngiltere
İtalya
((KKTC))*
Polonya
Türkiye
Macaristan
İrlanda
Estonya
Letonya
Litvanya
Lüksemburg
Slovenya
İsveç

Tanımayacaklarını açıklayan ve protesto edenler:
Azerbaycan
Kıbrıs Rum Kesimi
Romanya
İspanya
Vietnam
Moldova
Rusya

Kararlarını vermek için bekleyenler:
Hollanda
Malta
Portekiz
Bulgaristan
Sosyal ağlarda paylaş

RayCharles said:
Azerbaycan Türkiye anlaşmazlığı :S Rusya'ya bizden daha çok mu yakınlar yani?..

ya aslında sorunla alakalı değil vericeğim link
linklememin sebebi wikipedianın konu hakkındaki içeriği
iran hakkındaki yazdıklarına bakın adamlar irana resmen ezik diyor hoş bi çalışma ahaha
http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0ran_T%C3%BCrkleri
Sosyal ağlarda paylaş

porsuk said:
RayCharles said:
Azerbaycan Türkiye anlaşmazlığı :S Rusya'ya bizden daha çok mu yakınlar yani?..

ya aslında sorunla alakalı değil vericeğim link
linklememin sebebi wikipedianın konu hakkındaki içeriği
iran hakkındaki yazdıklarına bakın adamlar irana resmen ezik diyor hoş bi çalışma ahaha
http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0ran_T%C3%BCrkleri

oha! yannız wikipediada yazanları wikipedia'dakiler falan hazırlamıyo açık bişi sen de yazabilirsin yani... Ama yazan baya kin beslemiş İran'a karşı
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...