Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ajansa Düşen Günlük İrtica Haberleri

fedaykin

Öne çıkan mesajlar

sen seriat ozlemi kalmadi mahalle baskisi yok diyorsun ben mekruh diye kopegimi oldurmek icin bahceye zehirli et atan bir adamla ugrasiyorum

hic tanimadigim mahalledeki adamlar yolumdan cevirip cuma namazi farz neden camiye gelmiyorsun yada hangi camiye gidiyorsun diye bana soruyorlar

hadi gecmis degil bu son 2 haftada basima gelenler

eskiye gidersem yaz yaz bitiremem heralde
Sosyal ağlarda paylaş

Bak sir, laik bir hükümet olsa, o özlemi duyduğumuz çağdaşlığı kendine benimsemiş, bilime önem veren bir hükümet olsa, imam hatipler olmasa, gizli tarikatların önü kesilse bende türban'ın serbest kalmasına bişey demezdim. Yani en azından türban denen şeyin kitapta olmadığını bilmeme rağmen "kişisel özgürlük" derdim ve geçerdim.

ÇÜNKÜ o çağdaş toplumda bunu kendi lehine kullanmak isteyenler olmazdı.

Fakat bu ülke öyle değil. Asıl siz bunu anlayın artık.
Hacı hoca'nın tarikat kurup binlerce beyni yıkayıp örgüt kurup istediğini yaptırdığı, dini hukukun üstün olduğunu düşünen kitlelerin karınca sürüsü gibi çoğaldığı bir ülkedeyiz. Millet gerçektende cahillikten kırılıyor. Örneği burnumuzun dibinde, hergün görüyoruz, şahit oluyoruz. Sokağa çık görürsün, youtube'a gir "liseli" taglı videolara, türbanlı kızların dans ettiği videolara HATTA kedilerin çiftleşmesi videolarının HEPSİNE 500.000 hit yapan insanlara sahip bir ülkedeyiz.

Bunun farkına varın artık. Böyle çürümüş bir ülkenin içinde bu tip özgürlüklere yer olamaz.

Ayrıca sizin türban özgürlüğü haricinde hiçbir özgürlüğe yorumunuz olmuyor ki zaten. İşte o zaman ben art niyet ararım.
Sosyal ağlarda paylaş

mahalle baskısı mahalleye özgüdür. türbanın devlet eliyle yasaklanması, devletin bizatihi baskısıdır.

mahalle baskısını bitirmek için mesela insanları eğitmek lazım. ileride baskı yapacağını düşündüğünüz insanları üniversteye almayarak onları eğitmiş olmuyosunuz, mahalle baskısını da devlet eliyle güçlendirmiş oluyosunuz.

hükumetler laik olmaz, devlet laik olur. insanlar da laik değildir. laiklik bir kimlik değildir, olamaz, olmamalıdır. laiklik, devletin bir "hakem" görevi görmesi ve bütün dinlere eşit mesafede durmasıdır. ülkemizde ise laiklik bir "üst kimlik" bir "çağdaşlık mührü" gibi algılanmakta ve dincilere bir karşı argüman olarak sunulmaktadır.

neyse şu yazı demek istediklerimi çok daha iyi anlatıyo sanırım, buyrun.

yıldırım türker said:
Evet, üniversitelerde isteyen türban takabilmelidir.
Mahalle baskısı ve benzeri kaygılarla paranoyayı bayraklaştıran kesimlere karşı seslenmiştik.
Mahalle baskısı elbette olacak.
Hep vardı. Kimi mahallelerde metrelerce bayrak asılacak, asmayan korkacak. Kimilerinde başını örtmeyen kendini tehlike altında hissedecek.
Mesele, ordu, mahalle, bürokrasi ve bilumum baskı üretme merkezlerine rağmen çeşitliliği, farklılığı, renkliliği, özgürlükleri korumak için mücadele etmektir. Demokrasi serüveni de bundan ibarettir.

yazının devamı için de buyrun
Sosyal ağlarda paylaş

peki.
şimdi şöyle söyleyeyim o zaman. Üniversitelerde türban yasağı kaldırılsın mı? sorusunun cevabı olarak kaldırılsın derim ben. sakıncaları yokmudur. vardır tabii ki. ama benim bu konuda savunduğum iki şey var mesela.
1. yasaklarla bi yere varılamaz. eninde sonunda yüzleşmek lazımk bununla. kaldır yasağı bakalım nolacak. gereçekten millet birbine mi düşecek ( düşerse yapacak bişey yok. gene yasaklarsın. zaten yasaklı hali hazırda) ha düşmez de millet güzelce geçinirse e ne güzel o zaman. ama şimdi kalkıp "ben türbanlıya ders vermem" diyen kim onu da biliyoruz. bunun bi kuralı bi akla mantığa sığacak bi tarafı var mı peki? yok. türbanı serbest bırakmanın ne kadar "şeriat=gericilik=yobazlık" olduğunu düşünüyorsanız, birisine türbanlı diye eğitim alma hakkını ( evet hak olarak görüyorum) engellemek de yobazlık, gericiliktir.

peki türbanlı kız okudu nerde çalışacak dersen de gitsin babasının şirketinde çalışsın dersin olur biter. bu ülkede nvai çeşit ideolojiye hizmet eden şirket mevcut. "bak arkadaşım ben türbanlıyı üniversiteye alıyorum ama sonra glip bana bakanlıkta çalışacam ben deme" dersin olay biter. orda bi hakkın yok çünkü orda sen hizmeti veren ve devleti temsil eden konumunda bulunuyosun. bunları yaptıktan sonra bakarsın yeşil sermayeli bi hastanede türbansız diye bi hastaya bakılmaz, ölür diye onun da önlemini alrısın. hayati önem taşıyan sektörlerde ideolojik ayrımın önüne yasakla geçersin. e yasak dedin aha dersen. ben özgürlükçü değilim ki zaten. ama yasağın yeri önemli işte.
ha şeriat geliyo kaçın lol diyene laf ediyosunuz. bunu yapanın şeriat getiriyo akp allah belalarını versin demekten yine hiç bir farkı yok bence. hr fırsatta türkiyede yaşayan iki kişiden biri şeriat istiyo demek bilerek veya bilmeyerek ortamı germekten başka bişey değildir. lisede türban takılıyomuş, namaz kılınıyomuş bilmemne, akp mi emir veriyo bunlara gidin liselere böle böle yapın diye. akpden önce yokmuydu bunlar. yobazlık var ülkede, var yani bunu kabul etmemek salaklık olur zaten de "aha lisede böle böle yapıyolar=akp yaptırıyo=türkiyenin yarısı akpyi destekliyo zaten=yarısı şeriat istiyo=salak hepsi" demek bambaşka bişeymiş hiç anlam veremiyorum ben buna.
yazmıyorum okuyorum. neden okumayayım yani tartışma topiği. okuyup gayet güzel gülüyorum eğlence oluyo bana. akp yandaşı veya karşıtı bi insan olmadığım için haberlere bakıyorum n yapmış akp ne yapamamıi, nereye gidiyo türkiye. yazmam mı lazım illa. akp sadece türbanla mı uğraşıyo. benim yazdığım veya okuduğum, üzerine düşündüğüm ama yazmadığım bi sürü topik var. sadece şeriat geliyo aha diye saçma sapan bişey öne sürdüğünüzde benim de şeriat geliyo kaçın lol deme hakkım olmalı. adam imamhatipte içki içiyo diye tasdiknameyi eline vermişler. az bile yapmışlar. ne bok yemeye gittin o zaman imam hatipe diye sorarlar adama. imamhatipten bahsediyoruz ya, içkinin işi ne imamhatipte. nerde olduğunu unutmuş adamlar yol vermişler, kaldı ki ha ginalynin yazdığı olay ha imamhatip ha bilmem ne meslek yüksek okulu. aynı şey hepsi. yönetmelikte böle yazıyo. uygulamış adamlar. imamhatip olduğu için içkiye daha hassas olunduğu için tam uygulanmış, başka yerde olsa belki tolerans olurdu ki ginalyyle aynı liseye gittik, tolerans uygulandı orda. ama sen kalkıp da olayda imamhatip var diye "aha şeriat dersen" ben de "şeriat geliyo kaçın lol" derim. burda bilgisi olmayan insan da vardır belki lise yönetmeliği hakkında, sizin onları kandırma ( bilerek bilmeyerek) hakkınız ne kadarsa forumda benim de sizin bu topiğinizle dalga geçme hakkım o kadar. bilmem kaç aydır, şeriat aşşaa şeriat yukarı, resmen şeriat, darbe summonluyosunuz burda. başta yazdık bişeyler ama insan yoruluyo. yazanlar var hala sir var bi iki kişi daha var. okuyorum gayet güzel açıklıyolar ( ha yanlış şeyeri de olmuştur tabi o ayrı mesele) bazen harbiden çekilmez oluyosunuz ama.

son olarak; madem "şeriat geliyo kaçın lol" bitsin diyosunuz, en ufak bi savunmada insanları akp yandaşı ve salak olarak etiketlemek de bitsin. biter mi? bence bitmez. durmak yok yola devam.
Sosyal ağlarda paylaş

fede said:
peki.
1. yasaklarla bi yere varılamaz. eninde sonunda yüzleşmek lazım bununla. kaldır yasağı bakalım nolacak. gereçekten millet birbine mi düşecek ( düşerse yapacak bişey yok. gene yasaklarsın. zaten yasaklı hali hazırda) ha düşmez de millet güzelce geçinirse e ne güzel o zaman.

Yasaklarla bir yere varılmaz demişsin.
Türbanlı kız okudu, nerde çalışacak dendiğinde ve sen devlette çalışamazsın dediğinde onun "devlette çalışma özgürlüğünü" elinden almış oluyorsun. Gitsin babasının şirketinde çalışsın la olmuyor işte, herkesin babasının şirketi yok. Açıklaması da yok bunun. Hem türbanlı okut, hem de devlette sana iş yok de. Öyle kapıdan kovmayla olmaz bu işler. Kamu dairelerinin bayağı bir kısmına zaten türban girmiş durumda. Alttaki yazına kesinlikle katılmıyorum o yüzden.

fede said:
peki türbanlı kız okudu nerde çalışacak dersen de gitsin babasının şirketinde çalışsın dersin olur biter. bu ülkede nvai çeşit ideolojiye hizmet eden şirket mevcut. "bak arkadaşım ben türbanlıyı üniversiteye alıyorum ama sonra glip bana bakanlıkta çalışacam ben deme" dersin olay biter.

Ayrıca şeriatın falan geldiği yok. 5 senede şekilci müslüman olduk ve kimin dinini nasıl yaşadığıyla çok daha fazla ilgilenmeye başladık toplum olarak. İşe alımdan tutun da, hayatın her yönünde iliklerimize kadar daha fazla işledi din. Ilımlı islam modeli olduk. Daha önce de dediğim gibi, birisi gelir, düzenini Fetullah Gülen'den daha iyi kurar, bu sefer toplum olarak o trend olur. "Herkesin dini kendine" argumanı kesinlikle Türkiye için geçersiz. Çünkü bu iş başvurularınızda, devlette,sokakta her yerde karşınıza çıkıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

fede said:
1. yasaklarla bi yere varılamaz.

e bu kadar "özgürlükçü" takılan insanlara bir sorum olcak,
"nazi simgesiyle gelmek isteyenlere de bu serbestliği tanır mısınız?"

elbette çıkıp karşımızda fede gibi özgürlükçü takılanlar, yasakların yanlış olduğunu söyleyen insanlar buna karşı duracaklardır.
çünkü "özgürlük ama sadece bana özgürlük" anlayışı izlemektedirler.

"yasaklarla bir yere varılamaz" diyenlerin dediklerine uysak şunlar olması gereklidir:

- suç işlediğinde bunun cezası olmaz. çünkü adam öldürmek yasak olmaz. isteyen istediği suçu işler.
- trafiklerde kaos çıkar. kırmızı ışıkta geçmek yasak olmaz. kimse trafikteki işaretleri iplemez.
- marijuana içmek felan da yasak olmaz. isteyen gene kafasına göre ot çekip uyuşturucu kullanabilir.
- "bu inşaata girilmesi tehlikeli ve yasaktır" tabelaları da kalkması ve insanların inşaatlara istediği gibi girip çıkabilme özgürlüğüne sahip olması gereklidir.

aslında fede gibi özgürlükçü arkadaşlarımız da bu dediklerine inanmamaktadır.
"yasaklarla bir yere varılamaz" denilmesi, kuralsızlığı savunmaktır.
anarşiyi savunmaktır.
kural, yasak ve cezaların olmadığı toplum çökmeye mahkumdur.

ama elbette bunun farkındalar, sadece işlerine gelen "türban" meselesinde özgürlükçü kesilmekteler.
Sosyal ağlarda paylaş

komünizm mi var ülkede abi? devlet herkese devlette çalışma garantisi vermek zorunda mı? yazmadım mı oraya ben yasağın uygulanacağı yeri iyi belirlemeli diye. devlet kimseye devlette çalışma özgürlüğü filan vermez. devlet sistemini kurar, özel sektörde çalışma imkanı sağlar, çalışma özgürlüğünü böyle kullandırır.
Sosyal ağlarda paylaş

fede said:
komünizm mi var ülkede abi? devlet herkese devlette çalışma garantisi vermek zorunda mı? yazmadım mı oraya ben yasağın uygulanacağı yeri iyi belirlemeli diye. devlet kimseye devlette çalışma özgürlüğü filan vermez. devlet sistemini kurar, özel sektörde çalışma imkanı sağlar, çalışma özgürlüğünü böyle kullandırır.

garanti değil, imkan vermek zorunda. İş varken ben çalışmıyom ulan dersen o ayrı. Ama köpek gibi iş arıyor millet.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim dikkat çektiğim nokta şu:

Üniversitelerde okuma özgürlüğü veriyorsan, devlette de çalışma özgürlüğü vereceksin. Üniversite'ye türbanla sokup, kamu'da türbanla çalışmasına izin vermeyeceksin. Bu kadar saçma şey olur mu?

Türban'ın serbest olduğu özel üniversiteler olsun, isteyen gitsin oralarda okusun ama türban devlet üniversitelerine giremesin. Hadi bakalım bu da benim önerim.
Sosyal ağlarda paylaş

ombakkombak said:
devlette çalışma özgürlüğü var. Çıkarsın türbanı girsin işe. O türban kafasına yapışık mı? Bende paso kot pantolonla gittim okula ama memur olursam kumaş pantolon giyeceğim. Spor ayakkabıdan başka giymem ama kundura alacağım. O da çıkarsın türbanı çalışsın.

O zaman üniversitede de serbest bırakma.
Özgürlük veriyorsan ya tam ver, ya da hiç verme.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...