Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sınav Sırasında Namaz Arası İsteyen Öğrenci

sg-1

Öne çıkan mesajlar

sir said:
bone? iyisin di mi abi, bişeyin yok ya? fsdsdfs

yav ben de aynı soruyu size sorcaktım :P

normalde "HAYIR ARKADAŞIM İNSANIN DİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ ENGELLEYEMESSİNİZ!" diyen kişi bak ne demiş:

fightersfight said:
sınavın belirli kuralları vardır.
çikolata yemek için dışarı çıkan adamla namaz kılmak için çıkmak isteyen adam arasında fark yoktur.
sınavdan çıkmak yasaksa çıkamazsın bu kadar basit.cezası verilir.
Sosyal ağlarda paylaş

ne cezası bi söyleseniz şunu?

sınavdan çıkmak isteyen adama ne gibi bi ceza verilir ( eğer hoca ilk bilmemkaç dakka çıkmak yok gibi bişey dememişse) ?

çıkmak isteyen kağıdını verir çıkar. ara isteyene ara yok istersen otur bekle istersen çık bidaha gelme denir.

ceza ne ya?
"namaz için çıkacaksa ceza verelim aga" tarzı yaklaşım sergilerseniz işte ben o zaman ortamı kimin gerdiğini rahatça söyleyebilmiş olurum
Sosyal ağlarda paylaş

sınavın ortasında birisi "ben namaz hakkımı isterim" diye hadise çıkıp sınavın düzenini aksatma derecesine getirrise işi disiplinlik suç da oluşabilir tabi. öğretmen şikayetçi olsa kurul oturur karar verir muhtemelen iyi veya kötü. buradaki ceza "namaz kılıcam" diye tutturmaktan değil sınavda ne sebeple olursa olsun hadise çıkarıp ısrar etmekten dolayı olur.
Sosyal ağlarda paylaş

olamazsın diceksin. çünkü sistem böyle maalesef. devlet kuruluşlarında olmaz türban. gitsin mühendislik okusun özel sektöre çalışsın. ona göre girsinler üniversiteye. hizmet haklarını alsınlar. ama her hizmet hakkını alana o hakkını aldığı için devlet kuruluşlarında çalıştırma zorunluluğu diye bişey yoktur. hiç bir hukuk devletinde böyle bişeye müsaade edilmez zaten
Sosyal ağlarda paylaş

sufi ve fede cevabınız için teşekkürler ama;

o zaman da aynı hak özgürlük muhabbetleri yapılmayacak mı sanıyorsunuz?

dini özgürlüğe sahip demokratik bir toplumda kişi kendi dini tercihini yaşayabilmeli diyecekler. bu yansımaz müşterilere diyecekler. diyecekler de diyecekler.

ondan sonra da tekrar üniversiteye dönecekler. çarşaf takmak isteyen kardeşlerimize neden dini özgürlüklerini vermiyoruz?

bu böyle devam edecek..

ve biz aynı golü aynı kanattan aynı şekilde on defa yiyeceğiz
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:
adam cikmak istememis ki, sinava ara verin demis. ben mi yanlis okuyorum, siz mi okumuyosunuz?

iyi bir nokta. çıkmak isteyeni kimse tutmuyor. ama bir kere sormaktan öteye gidip işi inada bindirip sınıfın düzeninin bozan bir insanda ben kötü niyet ararım açıkçası. ya amacı olay çıkarmaktır (zira bunu tartışmanın zaman ve yeri çok farklıdır) ya da arkada arkadaşlarının kopya çekmesine zemin hazırlamak d:
Sosyal ağlarda paylaş

diyeceklerdir elbette ama bu sefer haklı oldukları bir yan olmayacak. bir çalışanın "çalışma saatleriniz bana uymuyor, 8:00-17:00 değil 10:00-19:00 çalışmak istiyorum ben, özgürlüğüme engel olamazsınız" demesiyle "kıyafet kuralınız bana uymuyor, özgürlüğüme engel olamazsınız" demesi arasında bir fark yoktur. ikisine de "uymuyorsa buyrun kapı" denir. önceden de söylediğim gibi bir işyerinin çalışma kurallarını iş kanunlarına aykırı düşmeden işyerinin sahibi belirler.
Sosyal ağlarda paylaş

kendi için bile istese onun da bazı kuralları var sonuçta. yani sınıfın geri kalanı sınavda dışarı çıkıp gelemez de o sadece çıkıp gelebilirse açıkçası haksızlık olur bu. o zaman herkes sınavın ortasında tuvalet için, su almak için vs çıkıp girebilisin sınıfda konsantrasyon denen şey kalmaz diğer amacı da zaten kopya çekmeyi engellemektir. O yüzden ilk yarım saat kimse dışarı çıkamaz, yarım saat boyunca geç gelenleri alabilmek için. her şekilde olay doğru değil
Sosyal ağlarda paylaş

hayır en güzeli de bütün bu yaygaranın kaynağının bir ekşi entry'si olması. gerçekliği sabitlenmiş bir haber bile değil. delinin kuyuya taş atması olayı vuku bulmuş resmen.

inaktiflikten kapatmasalardı hesabı böyle sıkış olaylar yazmak vardı. ne de olsa "kaynak ekşi".
Sosyal ağlarda paylaş

adamın namazı ordaki hoca/gözetmeni neden ilgilendirsin ki?versin kağıdını çıksın namazını kılsın ya da çıksın namazını kılsın sınava geri gelsin madem o kadar "acil" bir olay sözkonusu.orda adamın amacı bariz olay çıkartmak yani bunun kolpa bir olay olduğunu anlamayan insan olmaması gerek.kaynak ekşi ya da değil,wikipediaya yazan adamıda bilmiyorsun ekşiye yazana da.o yüzden kaynağa direk b.k atmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...