Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zamanda yolculuk 3aya gerçek oluyor

S_h_a_D_o_W

Öne çıkan mesajlar

Şahsi fikrim zaman 'tüneli' mümkün olabilir. Adı üstünde tünel, şuanda burada geçmişten gelmiş birisinin, ve/veya birşeyin olmaması mümkün, ayrıca zaten yapılan deney hali hazırda atomik, subatomik boyutlarında. Quantum Mekanikleri çerçevesinde aşmış bir bilgim yok ancak, neden olmasın diyebiliyorum.

Sosyal ağlarda paylaş

SturmVogel said:
CERN'de deneysel molekül deneyleri yapılıyor, big bang süreci simülasyonları gibi. Yok zamanda yolculuk gerçek oluyormuş bla bla, onu uyduran gazetecinin IQ düzeyi 90'dan fazla mıdır merak ediyorum.

Tepki gösterme nedenim şu: CERN deneyleri daha ben bebeyken yapılıyordu, yani sadece o da değil Japonların Asama dağı civarlarında yeraltına kurdukları dev bir kuantum tesisi var. (Buna benzer şekilde 4-5 tane daha var dünyada) Belki de 15 yıldır bunlar yapılıyor ve bunlar "aha zaman makinesi yaptılar" diyorlarsa ben gülerim sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu iş olmaz çünkü olacak olsa gelecekten gelip selam çakarlardı bize diyenler, yaşadığımız boyutu ve zaman dilimini var olan ve olabilecek tek gerçeklik olarak var sayıyorlar. Oysa ki başka teoriler de mümkün zamanda yolculuk konusunda.

Zaman makinesi icat edilse her geçmişe dönüşümüzde kendiliğinden altnernatif bir Dünya yaratılacak ve bu alternatif Dünya'nın içinde bulunduğu boyut asla bizimkisiyle çakışmayacaktır. Yani, yarın zaman makinesi bulup 1900 yılına dönülürse, o yıldan itibaren alternatif bir tarih oluşur. Oluşacak alternatif tarih, içinde yaşadığımız zaman ve boyutu etkileyemez.

Geleceğe yolculuk da mümkün olamaz bana göre, zira daha yaşanmamış bir zamana doğal olarak yolculuk edemeyiz.
Sosyal ağlarda paylaş

Evrenin sonsuz olmadığının deneysel metodlarla gösterilmesinden önce şöyle bir hipotez vardı: "Eğer evren sonsuz olsa idi evrendeki sonsuz adet yıldızdan gelen sonsuz adet ışık miktarı nedeniyle asla gece olmazdı". En sevdiğim hipotezlerden biridir bu.

Şimdi bunu zamanda yolculuğa uyarlar isek; İnsan ırkının yeterli süre varlık gösterdiğini ve bir gün zamanda geçmişe yolculuğun mümkün olacağını (ilgili ihtimallerin limitini alınız) varsayarsak gelecekten gelen birileri kitleler tarafından bilinecek şekilde mutlaka ortaya çıkardı.

Az önce aklıma geldi. Düşünürken çok eylendim, sizde eylenin :)
Sosyal ağlarda paylaş

ilgi çekmek için kullanılmış sözcükler. yok zaman tüneli yok geleceğe dönüş wtf ?:)

zaten zaman kavramı insanların oluşturduğu bir şey değil mi yani?
dünyanın dönüşü bizim zaman dediğimiz şey değil mi?
hatta zamanda gidip gelmek te mümkün değil mi?
süpersonik jetle
hep batıya doru ilerlersen hiç gün geçmez zamanı durdurmuş olursun.
daha da hızlı gidebilrsen takvim olarak grinwich'ten geçtiğin an geçmişe gitmiş olursun..

yani zaman kavramı..
gelecek geçmiş yolculuk
yalan!
Sosyal ağlarda paylaş

KillJoy said:
ilgi çekmek için kullanılmış sözcükler. yok zaman tüneli yok geleceğe dönüş wtf ?:)

zaten zaman kavramı insanların oluşturduğu bir şey değil mi yani?
dünyanın dönüşü bizim zaman dediğimiz şey değil mi?
hatta zamanda gidip gelmek te mümkün değil mi?
süpersonik jetle
hep batıya doru ilerlersen hiç gün geçmez zamanı durdurmuş olursun.
daha da hızlı gidebilrsen takvim olarak grinwich'ten geçtiğin an geçmişe gitmiş olursun..

yani zaman kavramı..
gelecek geçmiş yolculuk
yalan!

Yanlız burda sen takvim saat olarak zamandan bahsetmişsin, zaman -sandığının aksine- güneşin batıp çıkmasından, gün ile oluşmuş bir olgu değildir.Takvim olarak grinwich'ten geride olsan bile aradaki süreyi her halikarda yaşamış olucaksın ve sadece rakamsal olarak zaman değişmiş olucak.Ancak pratikte hala aynı zamanda bulunacaksın.
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:

başka biri daha beni quotelamış da, zamanda ileri-geri sınırsız geri gidiş mümkün olsa benim haberim olurdu. arvin sloane gibi adamım.

ayrıca, eğer huun un önerdiği gibi zamanda bi portal (ehe) açmak suretiyle ileri geri gitmek mümkün olacaksa iş değişir.

ne portalı fizban? zamanda yolculuk imkanı olsa bilirdik diyoruz işte ikimizde, değişen bişe yok ki hehe

yani gelecekteki birisinin geçmişteki birisinden önce böyle bir imkandan haberdar olması mümkün değil diyeyim daha makul bir anlatım olsun.

bütün bunlar dışında, koca kainatta gitmediğimiz ve görmediğimiz çok fazla şey var. tamamen kabul edilemez bulmuyorum böyle fikirleri.
Sosyal ağlarda paylaş

ee peki o zmn zaman nedir?
yaşlanmak mıdır zaman?
oksijeni yokedersen yaşlanmazsında..ölürsün..
ee ölmek midir peki zaman?

sonuçta imkansız zaman makinesi olması.
eğer olsaydı gelecekten gelenler illaki olurdu.. dimi..

Qui said:
Sonu olduğunu biliyoruz artık kill.

nasıl? ben bilmiyorum?
Sosyal ağlarda paylaş

zamanda yolculuk yapabilsek keşke.ama ben pek mümkün görmüyorum..teknik bilgim yok çok pis öngörüm var..

ama zamanda yolculuk yapabilsem 6 yıl öncesine üni. ilk yılıma gider kendime ağzıma 2 tane çakardım çalış lan derdim derslere git sınavlara gir..sonra zaman pradoksu mu ne oluyo di mi??gemişe gittiğinde biri seni görür yada birine dokunursan...etc.
Sosyal ağlarda paylaş

diaboliq said:
zamanda yolculuk yapabilsek keşke.ama ben pek mümkün görmüyorum..teknik bilgim yok çok pis öngörüm var..

ama zamanda yolculuk yapabilsem 6 yıl öncesine üni. ilk yılıma gider kendime ağzıma 2 tane çakardım çalış lan derdim derslere git sınavlara gir..sonra zaman pradoksu mu ne oluyo di mi??gemişe gittiğinde biri seni görür yada birine dokunursan...etc.

ben senin gençliğine gider çalış ulan diye ağzını yüzünü kırarım! dert etme sen...

ama sen de benim gençliğime gidip aynı uyarıyı yapacaksın. hatta pati olarak topluca birbirimizin kulaklarını çekme operasyonları düzenleriz (cümleyi toparlayamadım ama salla)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...